-
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
καλημέρα
έπεσα σε μια συζήτηση για καθαρισμό/πλύσιμο του εξωτερικού, πολλοί αναφέρουν σαμπουάν αυτοκινήτου με / χωρίς κερί, πανιά microfiber και μαλλιού προβάτου..
τόσα χρόνια δεν είχα ψαχτεί είναι η αλήθεια
πήγαινα στο πλυντηριο, το άφηνα και έφευγα ή μέσω των προσφορών 1+1 γνωστών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε επώνυμα πρατήρια, είτε σε self service...
Αξίζει η αγορά / επένδυση τέτοιων προϊόντων; κυρίως επειδή είναι καινούργιο το όχημα;
Αν και η μυρωδιά των πλαστικών στην αρχή θα είναι όμορφη... μετά τι αρωματικό βάζουμε; Προτιμούσα αυτά με 1-1,5€ με ομολογουμένως μικρή διάρκεια ζωής...Τα είπαμε, όχι βενζινάδικα, όχι σε πλυντήρια με σκληρές βούρτσες, είτε αυτόματα είτε self-service. Μόνο σε καλά εξειδικευμένα πλυντήρια, που να έχουν καλές βούρτσες/πανιά ή πλένουν στο χέρι.
Το ξέρω ότι δεν είσαι κοντά, απλά (ξανα)φέρνω το παράδειγμα του Pitstop για να σου απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα: πλένω το κάθε αυτοκίνητό μου 9-10 φορές το χρόνο, και πάντα χρησιμοποιώ την επιπλέον παροχή για teflon ή υγρό κερί. Στα 5 πλυσίματα, το ένα είναι δωρεάν, οπότε στα 10 πρακτικά πληρώνω τα 8. Επί 15 ευρώ για, μας κάνει 120€ το χρόνο. Μόνο και μόνο τα υλικά που -αναλογικά- θα χρειαζόμουν για να κάνω όλο το σετ φροντίδας (συν το κερί) βγαίνουν παραπάνω τα χρήματα, και χωρίς να υπολογίζω το πιεστικό και το σαμπουάν του. Βάλε και το χρόνο που δεν έχουμε (πλέον), και φυσικά το χώρο που μπορεί να μην έχει κάποιος, το συμπέρασμα είναι προφανές, τουλάχιστον για μένα....
-
Ελεύθερα ΣΚ έχω τα 3/4 και 3.5/4, χώρο έχω πυλωτή (επαρχία γαρ) και παροχή νερού από το μπαλκόνι (2ο όροφος),
αλλά και self service πλυντήριο σε κοντινή απόσταση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή νερού, αέρα και σκούπας για το εσωτερικό. -
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
καλημέρα
έπεσα σε μια συζήτηση για καθαρισμό/πλύσιμο του εξωτερικού, πολλοί αναφέρουν σαμπουάν αυτοκινήτου με / χωρίς κερί, πανιά microfiber και μαλλιού προβάτου..
τόσα χρόνια δεν είχα ψαχτεί είναι η αλήθεια
πήγαινα στο πλυντηριο, το άφηνα και έφευγα ή μέσω των προσφορών 1+1 γνωστών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε επώνυμα πρατήρια, είτε σε self service...
Αξίζει η αγορά / επένδυση τέτοιων προϊόντων; κυρίως επειδή είναι καινούργιο το όχημα;
Αν και η μυρωδιά των πλαστικών στην αρχή θα είναι όμορφη... μετά τι αρωματικό βάζουμε; Προτιμούσα αυτά με 1-1,5€ με ομολογουμένως μικρή διάρκεια ζωής...Τα είπαμε, όχι βενζινάδικα, όχι σε πλυντήρια με σκληρές βούρτσες, είτε αυτόματα είτε self-service. Μόνο σε καλά εξειδικευμένα πλυντήρια, που να έχουν καλές βούρτσες/πανιά ή πλένουν στο χέρι.
Το ξέρω ότι δεν είσαι κοντά, απλά (ξανα)φέρνω το παράδειγμα του Pitstop για να σου απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα: πλένω το κάθε αυτοκίνητό μου 9-10 φορές το χρόνο, και πάντα χρησιμοποιώ την επιπλέον παροχή για teflon ή υγρό κερί. Στα 5 πλυσίματα, το ένα είναι δωρεάν, οπότε στα 10 πρακτικά πληρώνω τα 8. Επί 15 ευρώ για, μας κάνει 120€ το χρόνο. Μόνο και μόνο τα υλικά που -αναλογικά- θα χρειαζόμουν για να κάνω όλο το σετ φροντίδας (συν το κερί) βγαίνουν παραπάνω τα χρήματα, και χωρίς να υπολογίζω το πιεστικό και το σαμπουάν του. Βάλε και το χρόνο που δεν έχουμε (πλέον), και φυσικά το χώρο που μπορεί να μην έχει κάποιος, το συμπέρασμα είναι προφανές, τουλάχιστον για μένα....
Αντώνη πως υπολογίζονται τα πλυσιματα για να πάρεις το δώρο; Τους πας αποδείξεις ή βγάζουν κάποια loyalty card.
Είχα πάει πριν το Πάσχα το γιαρις και οκ δε τρελάθηκα από το πλύσιμο αλλά ήταν Κυριακή και είχε κόσμο.
12,5 με το απλό κερωμα είχα πληρώσει.
Βέβαια είναι αυτόματο με πολύ μεγάλη ροη αμαξιών όποτε μάλλον δεν θα πήγαινα την Χ1 ας πούμε αλλά για τα αλλα οκ ήταν. -
Διαβάζουν με κάμερα τη πινακίδα τη στιγμή που περνάς την είσοδο, και σου βγάζει αυτόματα πόσα πλυσίματα έχεις κάνει πάνω στην απόδειξη.
Πριν χρόνια το είχαν με κάρτα, αλλά το άλλαξαν γιατί λέει την έχαναν, πάλιωνε, μουτζούρωνε κλπ...
Αν δεις τι αυτοκίνητα περνάνε από εκεί για πλύσιμο, τι Χ1 και Χ3 και Χ5 μου λες....
-
Δεν είναι θέμα αυτοκίνητου Αντώνη. Και το QQ αν είχα πάλι θα απέφευγα αυτόματα.
Θέμα ιδιοκτήτη και των κόλληματων του είναι [emoji1]
Άρα τα πλυσιματα υπολογίζονται ανα αμάξι αυτόματα.
Μάλιστα ! -
Συμφωνώ σε ότι γράφετε. Όμως μία αλοιφή γυαλίσματος ή ένα κερί να είναι ας πούμε μαιμού, μπορεί να μου κάνει ζημιά στη βαφή. Αλλά με αυτά που διάβασα από εσάς, πήρα τα πάνω μου και αν βρω κάτι σε ευκαιρία θα το αγοράσω. Εννοώ κάτι σε γυάλισμα ή κέρωμα. Πετσέτες μικροίνας αγοράζω αν βρω με καλά μεταφορικά. Αλλά εκτός αυτού έχω και τον αδερφό μου που ειδικά για πετσέτες μικροίνας μου φέρνει γιατί έχουν διαφορά στην τιμή.
Η Autoglym, Meguiars και οι CG είναι στις ίδιες τιμές, ίσως σε κάποια προιόντα και λίγο ακριβότερα, σε κάποια άλλα φθηνότερα (αναφέρομαι για το Γαλλικό Amazon), αλλά υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν προσφορές οπότε όταν του πω, έχει τον νου του. Αυτές τις ημέρες κοιτούσα για την MEGUIAR'S - Ultimate Compound που αν και χοντρή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με το χέρι. Εδώ είναι μεταξύ 18 και 20 ευρώ. Στο Γαλλικό Amazon είναι στις ίδιες τιμές....Επειδή έρχεται καλοκαίρι και όσο να είναι πολλοί θα πάνε με το αμάξι για μπάνιο, οπότε ένα κέρωμα ας το κάνουν στο αυτοκίνητο για να προστατεύσουν το χρώμα από τον ήλιο. Και ένα ποιοτικό προιόν για το ταμπλό.
Όχι γυαλιστερό γιατί θα γίνει καθρέπτης όταν πέσει ο ήλιος πάνω του και θα τυφλώνει τον οδηγό. Εγω, χρησιμοποιώ και της Sonax το Extreme Mat και της Meguiar's Natural Shine Protectant. Το Sonax είναι στα 10 ευρώ, το Meguiars στα 15. Για εμένα το Sonax είναι μια χαρά. Εκείνο που δεν άντεξα και το έχω για να το εφαρμόζω στον.....κινητήρα είναι της Armor All. Βγάζει μία μυρωδιά που σε κάνει να θες να βγεις από το αμάξι. Αυτό το αναφέρουν και άλλοι σε ξένα φόρουμς. Οπότε άντε γεια στον κινητήρα. Α έχει και της Autoglym ποιοτικό και αυτό. Δεν γυαλίζει με ένα πέρασμα. Στο δεύτερο θα γυαλίσει. Δεν το έχω τιμήσει για να ξέρω από πρώτο χέρι.
Έχει πόσο καιρό που πήρα την γλυκερίνη και δεν βρήκα χρόνο να την εφαρμόσω στα λάστιχα. Στην πάπια θέλω να την βάλω. -
Στο ταμπλό βάζω το vinyl & rubber της autoglym (όπως και σε οροφή, λάστιχα στεγανοποίησης). Είναι πολύ καλή.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο ταμπλό βάζω το vinyl & rubber της autoglym (όπως και σε οροφή, λάστιχα στεγανοποίησης). Είναι πολύ καλή.Έχω Πάνο διαβάσει από πολλούς ότι είναι ευχαριστημένοι με το συγκεκριμένο προιόν.
-
Ναι είναι εξαιρετικό. Την κουκούλα την κάνει λες και είναι καινούργια, το καταλαβαίνεις από την αφή και το χρώμα που παίρνει. Το ίδιο και τα πλαστικά του εσωτερικού, τα δίνει μια λάμψη τόσο όσο, ούτε να γυαλίζουν λες και το χεις λούσει ούτε να μη φαίνεται καθόλου η ύπαρξή της. Από μυρωδιά επίσης κανένα πρόβλημα, έχει μια περίεργη μυρωδιά βέβαια που δε τη λες και άρωμα αλλά είναι πολύ ήπια οπότε σε καμία περίπτωση δε μυρίζει μετά η καμπίνα. Στο εσωτερικό ότι είναι πλαστικοειδές το περνάω και δίνει τέλειο αποτέλεσμα, από το ταμπλό μέχρι τις επενδύσεις στις πόρτες και την κονσόλα.
Δες το σε αυτή τη φωτό πως φαίνεται. Πρέπει να ήταν κάπως φρέσκο το πέρασμα αλλά γενικά διαρκεί πάνω από μήνα.
-
Στην ανάγκη το αγοράζεις συμπυκνωμένο για πολύ μεγαλύτερη οικονομία, αγοράζεις και ένα ειδικό υγρό που πλένει και μαλακώνει τις πετσέτες μικροίνας και το έχεις το αμάξι και καθαρό και γυαλιστερό και κερωμένο. Και κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Τον χειμώνα πιθανόν να το προμηθευτώ.
Στο 3:20 δείχνει τι κάνει σε βρωμιά. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όταν ζούσα στο Μαρούσι πάντα στη Σωρρού πήγαινα και μου έκαναν τα αμαξάκια μου κουκλιά.
Σε ποιο πήγαινες; Θυμάσαι; Στον Mida ή στο SpeedyCarWash;
Εργάζομαι δίπλα στο Μέγαρο του ΟΤΕ και σκεφτόμουν μήπως έκανα καμιά επίσκεψη καμιά μέρα.
Για τον Mida δεν έχω ακούσει καλά λόγια.
Για το SpeedyCarWash έχω ακούσει ότι κατά καιρούς κάνει καλές προσφορές.Εγώ πάντως στο SpeedyCarWash τα πήγαινα και πάντα έφευγα ευχαριστημένος!
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Στην ανάγκη το αγοράζεις συμπυκνωμένο για πολύ μεγαλύτερη οικονομία, αγοράζεις και ένα ειδικό υγρό που πλένει και μαλακώνει τις πετσέτες μικροίνας και το έχεις το αμάξι και καθαρό και γυαλιστερό και κερωμένο. Και κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Τον χειμώνα πιθανόν να το προμηθευτώ.
Στο 3:20 δείχνει τι κάνει σε βρωμιά.Το χρησιμοποιουν στην Κυπρο οι πιτσιρικάδες συνηθως,οι υπολοιποι βουρτσες(φουλ στην αραχνη πανάκριβα αυτοκίνητα) και τα πλενουν ανα 2-3 μερες.Το βραδυ πιανουν τα παντα υγρασια και η σκονη κολλαει πανω Πρωτο χρονο προσπαθουσα σαν το βιντεο να πλενω,πλεον δεν ασχολούμαι συμβιβαστικα,μονο μετα τις βροχες πλενω.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως στο SpeedyCarWash τα πήγαινα και πάντα έφευγα ευχαριστημένος!Ενώ έλεγα να πάω κάποια φορά εκεί το 207 όσο έμενα Μαρούσι, τελικά ποτέ δεν το πήγα.
Είχα και μία εκπτωτική κάρτα συνεργαζόμενης επιχείρησης για κάποια δωρεάν πλυσίματα.Αναρωτιέμαι γιατί τα πλυντήρια αυτοκινήτων δεν βγάζουν προπληρωμένες κάρτες ή κάρτες μελών όπου να υπάρχει και κάποια έκπτωση ή κάποιο/κάποια δωρεάν πλυσίματα.
Θα είχε ενδιαφέρον μία τέτοια κάρτα.
Πας δίνεις κάρτα, αφαιρούν το ποσό της υπηρεσίας που θέλεις και τέλος.
Και μετά όποτε θέλεις την γεμίζεις με κάποια χρήματα, μέσω POS.Τώρα όποτε πηγαίνω για πλύσιμο κάθομαι και ψάχνω για κέρματα γιατί όποτε πάω δεν έχουν να μου δώσουν ρέστα και φυσικά παίζουν με μετρητά γιατί ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με POS και με χαμηλά ποσά.
-
Στο self-service που πάω έχει δυνατότητα να βγάλεις κάρτα... Αλλά δεν ξέρω αν δίνει κάποια έκπτωση ή είναι μόνο για να την φορτώνεις από POS...
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Ενδιάμεσα όταν πλένω το αυτοκίνητο το ψεκάζω με το Aqua Quick Wax της Autoglym...Μετά απο τις αναφορές που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο προϊόν, είπα να πειραματιστώ το σαββατοκύριακο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό! Πολύ εύκολο στη χρήση και εμφανής η διαφορά απο ένα απλό πλύσιμο.
Διατηρείται για 1-2 πλυσίματα, ή αφαιρείται τελείως με το επόμενο?
-
Δε νομίζω μιας και υποτίθεται ότι το βάζεις και για αδιαβροχοποίηση. Πιστεύω πως θα θέλει ανά δύο πλυσίματα (εφόσον βάζεις ήπιο καθαριστικό). Εγώ έτσι θα το κάνω γιατί ούτως η άλλως υπάρχει ήδη μόνιμο σκληρό κερί.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
...υποτίθεται ότι το βάζεις και για αδιαβροχοποίηση.Γι' αυτό το έκανα αυτό το σαββατοκύριακο...
Κάτι τέτοιο υπέθεσα κι εγώ, αλλά είπα να ρωτήσω τους 'ειδικούς'! Ευχαριστώ!
-
Σαφές συμπέρασμα δε μπορεί να βγει. Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις είναι να δεις πως διώχνει τα νερά μετά το πέρασμα και πως μετά από 1-2 πλυσίματα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αναρωτιέμαι γιατί τα πλυντήρια αυτοκινήτων δεν βγάζουν προπληρωμένες κάρτες ή κάρτες μελών όπου να υπάρχει και κάποια έκπτωση ή κάποιο/κάποια δωρεάν πλυσίματα.Το supercarwash στα Βριλήσσια έχει αρκετές τέτοιες κάρτες (όχι επαναφορτιζόμενες),δηλαδή πακέτα. Είναι ψιλο-άθλιο πλυντήριο (πολύ μέτρια δουλειά κάνουν) αλλά πάω το Panda εκεί γιατί το πλένουν μέσα-έξω με €5!
https://www.supercarwash.gr/
https://www.supercarwash.gr/index.php/c ... irtuemart/προσφορεσ?Itemid=437 -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αναρωτιέμαι γιατί τα πλυντήρια αυτοκινήτων δεν βγάζουν προπληρωμένες κάρτες ή κάρτες μελών όπου να υπάρχει και κάποια έκπτωση ή κάποιο/κάποια δωρεάν πλυσίματα...Όπως έχω αναφέρει και αλλού -αν και όχι στο παρόν- το Pitstop προσφέρει στα 5 πλυσίματα το 1 δώρο (το δωρεάν είναι το απλό μέσα-έξω), που γίνεται αυτόματα αφού το σύστημα διαβάζει την πινακίδα του οχήματος όταν μπαίνει, και υπολογίζει πόσα πλυσίματα έχει ήδη κάνει.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ