-
Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:
Συμπερασματικά, ενώ πήγα τελείως αρνητικά προκατειλημμένος, υπό την έννοια ότι έχω σιχαθεί να το βλέπω παντού, συν τα παράπονα του pre-facelift για τριγμούς και συναρμογή, φεύγοντας κατάλαβα γιατί πουλάει όσο πουλάει αυτό το αμάξι. Αν δεν σε νοιάζει ότι σε μια αγορά με άπειρα καινούρια μοντέλα, αυτό είναι το παλιότερο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή και είναι πιο σύνηθες και από ταριφο-Octavia, είναι μονόδρομος σε αυτά τα λεφτά με τέτοιο εξοπλισμό.
Και έτσι, το μεγαλύτερο outsider, έγινε ισχυρή υποψηφιότητα,Επόμενη στάση, Skoda.
Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα έβαζε ισχυρή υποψηφιότητα μόλις το έβλεπες.
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο με ποικιλία εκδόσεων λογικά τιμολογημενων. Λίγο πάσχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε χωρητικότητα πορτμπαγκάζ και το εσωτερικό του δείχνει την ηλικία του αλλά δεν είναι τυχαίο ότι είναι νούμερο 1 στις πωλήσεις. -
Χρόνια πολλά σε όλους!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις/απόψεις σας. Άλλωστε γι' αυτό δημιούργησα το παρόν θέμα και για να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου και εμπειρίες που αποκόμισα με σκοπό την όσο το δυνατόν βέλτιστη επιλογή.
Μακάρι να βοηθηθούν και άλλοι από αυτό.
Ευχαριστώ και πάλι και καλές μάσες αδέρφια! -
Ο μονος λογος να απορριψεις το qq ειναι οτι κυκλοφορει αισιως 4 χρονια στην Ελλαδα και σε περιπου 4 απο τωρα θα κυκλοφορησει καινουριο. Μεμονωμενα θεματα τριγμων πιστευω αποτελει μικρο ποσοστο σε σχεση με το τεραστιο συνολο των πωλησεων.
-
Σωστός ο river!
-
Και κάπου εδώ, ήρθε η ώρα για το Karoq!
Περνώντας μπροστά απ' την αντιπροσωπία, τρώμε μια πρώτη ξενέρα. Ψάχναμε να βρούμε ποιό είναι το Karoq ανάμεσα στα άλλα και βλέποντας τις μούρες τους ήταν όλα ίδια. Από το Citigo μέχρι το Kodiaq, όλα έχουν μια φάτσα...
Πήγαμε όπως καταλαβαίνετε με πολύ αρνητισμό, με την γυναίκα μου να έχει μείνει στην άποψη για τα παλιά Skoda. Στην έκθεση λοιπόν, βλέπουμε το αμάξι. Έδειχνε στιβαρό, με αυστηρές γραμμές και μόνη διαφοροποίηση τα αιχμηρά πίσω φώτα.
Μπαίνοντας όμως στα ενδότερα, ένας άλλος κόσμος! Τρομερά ποιοτικό και ευρύχωρο εσωτερικό. Θέση οδήγησης πραγματικά SUV, πρακτικές θήκες και χώροι παντού. Λιτό και προβλεπόμενα σοβαρό το ταμπλό, αλλά ένιωθες ότι είσαι μέσα σε ανώτερης κατηγορίας αμάξι. Καλό VAG-ίτικο infotainment και οκ καθίσματα. Το μόνο αρνητικό, μια σχετική στενότητα στις πίσω θέσεις, όπου 3ος πρακτικά δεν κάθεται.
Χόρος αποσκευών τεράστιος, αν και τα εξαιρετικά varioflex καθίσματα είναι extra.
Ο πωλητής έκανε πραγματικά υπερπροσπάθεια να βρει χρόνο να ασχοληθεί μαζί μας, αφού ίσως και λόγο αδειών το προσωπικό ήταν λειψό.
Και πάμε στα λεφτά... Βασική έκδοση του 1.0 TSI, 15.075€ προ φόρων. Με αυτόν τον κινητήρα δεν υπάρχει άλλη έκδοση, οπότε έχεις 2.000€ να βάλεις σε έξτρα. Με τα σίγουρα, μεταλλικό χρώμα, 2ζωνικο clima, αισθητήρες παρκαρίσματος ή κάμερα, μένουν καμία 700ρια ευρώ. Τι να πρωτοβαλεις; Ζάντες 17αρες, ράγες ασημί και πακετο χρωμίου στα παράθυρα και αισθητήρες βροχής/φωτός έβαλα εγώ και φτάσαμε στα 22.580€ τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι.
Ούτε λόγος φυσικά για full led, διακοσμητικά ένθετα μέσα, αναδιπλούμενους καθρέφτες, σπορ καθίσματα, varioflex, led εσωτερικούς φωτισμούς κλπ.
Πήρα και μια τιμή για τον 'σωστότερο' για το αμάξι 1.5 EVO, στα 26.000€ με τα ίδια εξτρά.
Συμπερασματικά, μιλαμε για ένα πληρέστατο πακέτο, με εξαιρετικούς χώρους, ποιότητα εσωτερικού και αλμυρή τιμή, με κακή τιμολόγηση για την χώρα μας. Ο χιλιάρης δεν ξέρω αν είναι επαρκής για το βάρος του και ο 1.5 παίζει απέναντι σε υπερπληρη ST-Line θηρία και Tiguan και PSA group αμαξαρες και δεν ξέρω αν έχει τύχη.
Για τον χιλιάρη όμως, αν κάποιος παραβλέψει τον φτωχό εξοπλισμό και την μάλλον συμβατική/συντηρητική εμφάνιση, σε αυτά τα λεφτά παίρνει αμαξάρα!
Πάντως κι αυτό ήταν εκ των outsider και έγινε υποψήφιος με καλές πιθανότητες! -
Μεχρι στιγμης η επιλογη μου ειναι nissan QQ. Πιο vfm επιλογη το θεωρω μεχρι στιγμης.
Τι εχει σειρα? -
ρε συ φλάιν, χρονια πολλά - Χριστος Ανεστη...
αλλά ψωνιζεις πολυ εκπτωτικα...
εξηγησις: σαν τα ζευγη που κραταν το παλαι ποτε επιδομα αδειας και πανε στο μπαζαρ να παρουν κομπινεζον.
αν δεν οδηγησεις, μην απορριπτεις τπτ. με τα πλαστικ και τη μεγαλυτερη κατηγορια κετς γουσταρεις 10 μερες, αντε και οταν μπει ο κουμπαρος του λες ποσο χάι κλας ειναι. οταν γυρνας ομως τη μιζα στο εξαμηνο τοτες μπορει να φας ξενερα.
ασε τη κυρα, κλεισε τεστ ντράιβ στα παντα που φτανεις και οταν θα καταλαβεις οτι εκει εισαι της παιρνεις ενα αρωματακι πριν της δειξεις τι διαλεξε... -
Κοίτα, το σχέδιο ήταν να περάσω μια βόλτα και από Hyundai, Kia, Ford, ίσως και Opel, αλλά βρίσκοντας 3 αμάξια που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μου, αποφάσισα να μην χάσω άλλο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν και τόσες πιθανότητες είτε να ανέβω τόσο ψηλά σε budget, είτε σε μέγεθος.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ασε τη κυρα, κλεισε τεστ ντράιβ στα παντα που φτανεις και οταν θα καταλαβεις οτι εκει εισαι της παιρνεις ενα αρωματακι πριν της δειξεις τι διαλεξε...
Έτσι, re-grow a pair παντρεμένοι.
-
Ναι...re-grow και μετά re-cut....
-
Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα εξής.
Για τον ένα ή τον άλλο λόγο απορρίφθηκαν τα Arona, Ateca, C-HR. Έμειναν τρείς εξαιρετικοί υποψήφιοι με τα υπέρ και τα κατά τους.VW T-ROC: Για μένα είναι πανέμορφο μέσα-έξω, έχει την απόλυτη αναλογία χώρων-εξωτερικής διάστασης για τις ανάγκες μου, πληρεστατο εξοπλισμό , είναι ολόφρεσκο και πολύ μοντέρνο. Στα αρνητικά, τα όποια ερωτηματικά για την αξιοπιστία του, ο χιλιάρης 3κυλινδρος αν και είναι αρκετά ελαφρύ και τα σκληρά πλαστικά μεσα που δεν με πολυνοιαζουν και τόσο αφού είναι όμορφα και συμπαγή. Τέλος, με ενοχλεί που δεν μπορώ να βάλω τα full led και τα φώτα ημέρας DLR, που είναι πολύ βασικά και απο άποψη ασφάλειας, αλλά κυρίως είναι μέρος της εικόνας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Nissan Qashqai: Σπορτίφ και μάτσο εμφάνιση στην υπερπλήρη σε εξοπλισμό N-Connecta, που είναι σε τιμή-σκάνδαλο, ωραίο εσωτερικό, δείχνει αμάξι ποιοτικό, θα βρίσκεις ανταλλακτικά και στα περίπτερα, δυνατότητα βελτίωσης του κινητήρα από αντιπροσωπεία, 4κυλινδρος κινητήρας. Με χαλάει πολύ οτι είναι τόσο πολυφορεμένο και οτι είναι πλέον πολλά χρόνια στην αγορά. Μέτριο infotainment και μέτρια αναλογία χώρων-διάστασης.
Skoda Karoq: Το κορυφαίο σε χώρους μέσα-έξω και σε ποιότητα εσωτερικού. Πρακτικότητα, καλό infotainment και ολόφρεσκο μοντέλο. Οριακά αποδεκτή εμφάνιση για το δικό μου γούστο και φτωχός εξοπλισμός αναλογικά. Και εδώ 3κυλινδρος χιλιάρης με χειρότερη αναλογία βάρους απ' το t-roc και εδώ ερωτηματικό η αξιοπιστία.
Η τελική απόφαση θα παρθεί βάση test drive και των τριών. Εκεί θα σταθμιστούν όλα και βλεπουμε ποιο θα επικρατήσει.
-
Εφόσον οι χώροι του t-roq ειναι επαρκείς για εσένα δε βρίσκω το λόγο να πας στο Karoq με λιγότερο εξοπλισμό και χειρότερες επιδοσεις βάση μεγέθους.
Στο t-roq vs qq θα με κέρδιζε το πρωτο λόγω εμφάνισης, φρεσκάδας και κυρίως αναφοράς τριγμων για το qq.
Άντε να δεις και το test drive !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το Τ-ροκ είναι όμορφο και φρέσκο απ΄ έξω ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για βάγκ
Μέσα δεν το είδα ζωντανό , αλλά όλοι μιλάνε για τα σκληρά πλαστικά , τα οποία ίσως να ενοχλήσουν σε βάθος χρόνου , ιδιαίτερα με τα χρήματα που ζητάνε . Το εσωτερικό ακόμα το βρίσκεις στο πόλο , στο αρόνα και σε άλλα του ομίλου .
Το κασκάι βλέπω ότι σου αρέσει πολύ και το μόνο που σε ενοχλεί είναι ότι έχει πουλήσει πολύ . Αν όμως περνάς καλά μαζί του , ίσως να μην σε ενοχλεί αυτό .
Το κάροκ το έχω δει και πράγματι είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα . Εχει χώρους , ωραίο εσωτερικό , συμβατικό εξωτερικό ιδιαίτερα στην όψη του και με τον 1000άρη κινητήρα , εκεί στα 22000 με το μεσαίο και κάποια ακόμα εξοπλισμό , είναι πολύ δυνατή υποψηφιότητα . Για μένα αν δεν σε ενοχλεί ο 1000άρης είναι η χρυσή τομή .
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε οριστικοί στο θέμα του μπάτζετ μας , αν σκεφτούμε ότι από 15-25000 βρίσκεις το 90 % των αυτοκινήτων της αγοράς .
Δηλαδή κοιτάς από 21000-23000 και εκεί είναι αυτά που θέλεις .
Αν πας παραπάνω , κοιτάς άλλα αμάξια και αν πας παρακάτω , πάλι κοιτάς άλλα αμάξια .
Για μένα η σειρά είναι Κάροκ , Κασκάι και τελευταίο το Τ-ροκ για την κακή αναλογία χώρων-τιμής-εξοπλισμού .
-
Καλημέρα, χρόνια πολλά!
Πραγματικά φοβερές οι περιγραφές του φίλου, αναλυτικότατες και πολύ χρήσιμες για κάποιον που βρίσκεται στην φάση εύρεσης νέου αυτοκινήτου.
Θα συμφωνήσω όσο δεν πάει με το θέμα του πωλητή, ειδικά στον κλαδο του αυτοκινήτου.
Αν ο πωλητής είναι καλός, μπορεί ένα μέτριο αυτοκίνητο να στο κάνει να φανεί στα μάτια σου τέλειο, ενώ αντίθετα ένας κακός πωλητής, ή ενας πωλητής που βαριέται ή δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί, σε κάνει να απορρίψεις ένα αμάξι που ενδεχομένως να σου άρεσε.
Εγώ στην φάση εύρεσης αυτοκινήτου ήμουν Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
Σε 2 αντιπροσωπείες της Seat πήγα και ένιωθα πως θέλουν να με διώξουν.
Οι πωλητές δεν σηκώθηκαν καν από την καρέκλα και θέματα του αυτοκινήτου τα ήξερα εγώ καλύτερα από αυτούς. Το αποτέλεσμα ήταν, να απορρίψω αρχικά το Ateca και να στραφώ σε Kuga και Tiguan, όπου οι πωλητές ήταν σαφώς πιο επαγγελματίες και έκαναν πολύ καλύτερα την δουλειά τους (τα αυτονόητα δηλαδή).
Τελικά, ενώ προσφορικά είχα κλείσει το kuga, γυρνώντας σπίτι είπα να σταματήσω σε μία άλλη αντιπροσωπεία της Seat, όπου η συμπεριφορά του πωλητή ήταν άριστη, μου παρουσίασε το αμάξι με κάθε λεπτομέρεια και τελικά κατάφερε να πουλήσει και να είναι και αυτός ευτυχισμένος και εγώ (προς το παρόν τουλάχιστον)
Συμβουλή μου, ότι και αν επιλέξεις, κάνε καλό test drive και αν έχεις πρόβλημα με πωλητή, επισκέψου και άλλη αντιπροσωπεία της ίδιας μάρκας (μερικοί κάνουν και καλύτερες προσφορές).
Καλή συνέχεια και αναμένουμε νεότερα! -
Με μία διαφορά Cruiser. Το Karoq στα λεφτά που λες έχει η βασική και όχι η Style.
Όσο για το budget που λες, πιο συγκεκριμένο δεν γινόταν. Το Karoq φτάνει 22.585€, το T- Roc 22.640€ και το QQ 22.800€(συν αν θες 500€ για την βελτίωση). Από που και ως που υπερτιμημένο το T-roc, όταν στα ίδια λεφτά σου δίνει την υπερπληρη μεσαία έκδοση; Όσο για το QQ, παιρνεις την τα πάντα-όλα N-Connecta. -
Μία υπενθύμιση, αυτό που θες είναι το S-Cross 1.4. Δεν πειράζει που δεν σου αρέσει απ' έξω, την περισσότερη ώρα εσύ θα είσαι μέσα και θα το οδηγάς.
-
το να εχει πουλησει πολυ ενα αυτοκινητο μονο θετικο ειναι. Υπαρχει ετσι τεχνογνωσια στους μηχανικους αυτοκινητου, πεφτουν οι τιμες των ανταλλακτικων κατα πολυ και υπαρχει παντα επαρκεια και μαλιστα σε βαθος χρονου μετα βρισκεις και μεταχειρισμενα. Τα VW εχουν ακριβα ανταλλακτικα και service ελπιζω να ειναι καλυτερα στα skoda. To Nissan εχει απο ολα τα φθηνοτερα ανταλλακτικα
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
το να εχει πουλησει πολυ ενα αυτοκινητο μονο θετικο ειναι. Υπαρχει ετσι τεχνογνωσια στους μηχανικους αυτοκινητου, πεφτουν οι τιμες των ανταλλακτικων κατα πολυ και υπαρχει παντα επαρκεια και μαλιστα σε βαθος χρονου μετα βρισκεις και μεταχειρισμενα. Τα VW εχουν ακριβα ανταλλακτικα και service ελπιζω να ειναι καλυτερα στα skoda. To Nissan εχει απο ολα τα φθηνοτερα ανταλλακτικα[emoji106]
-
Τώρα το Πάσχα είχα την τύχη να δοκιμάσω ένα εταιρικό karoq 1.5 style. Εμφανισιακα.... αγάπη μου σμικρινα το kodiaq. Όλα μέσα υπέροχα απλά αλλά λειτουργικά. Η οθόνη εκπληκτική και πολύ καλή συνδεσιμοτητα... Σύνδεση με Apple χωρίς το παραμικρό κιχ. Η ανάρτηση μέτρια προς το σφιχτο χωρίς όμως να υπερβαλει. Ο κινητήρας...στα 140 χιλιόμετρα που το είχα μέσα στην πόλη και κάνα 20αρι χιλιόμετρα στην εθνική μέση κατανάλωση 9.8 στην πόλη το σταματά ξεκινά σου δείχνει αρκετά συχνά μάλλον συνέχεια 9-11 λίτρα... Δεν πρέπει να είχα ποτέ ένδειξη 2 κυλινδρης λειτουργίας μέσα στην πόλη... Στην Εθνική αρκετές φορές όπου η κατανάλωση έδειξε στιγμιαία βέβαια 3.8!!! Τραβηγμα από χαμηλά εξαιρετικό, ανεβάζει πολύ πρόθυρα και το εκπληκτικό είναι πως ο θόρυβος στην καμπίνα πολύ μειωμένος.... Το αυτοκίνητο είναι σούπερ, η κατανάλωση αρκετή... Δεν υπάρχουν τα νούμερα που βγάζει η εταιρεία ούτε +2.... Απαράδεκτο το αυτοκίνητο να μην έχει αισθητήρες μπροστά! Τα καθίσματα μπρος πίσω πολύ άνετα με πολύ χώρο για όλους ( είμαι 1,90) και πίσω μου κάθεσαι άνετα... Η εγγύηση με χαλάει πολύ... Απαράδεκτο το 2 η 4 με 60000 χλμ... Έχουμε στην οικογένεια tiguan και a3 και όπως προανέφερε ο προηγούμενος φίλος, τα ανταλλακτικά και γενικότερα το σέρβις είναι αρκετά ακριβό. Αν θέλεις αίσθηση λιμουζινας με ψιλή θέση οδήγησης είναι τα μαμ... Τσιμπάει σε κατανάλωση αλλά έχει πολύ να δώσει σε χαμόγελο όταν αποφασίσεις να το πατήσεις.... Εύχομαι μόνο να είναι απροβληματιστο γιατί όλα αυτά τα εκπληκτικά που κάνει ο κινητήρας εμένα λίγο με προβληματιζουν σε ότι αφορά την μακροζωια του..... Παρεμπιπτόντως το χρώμα ήταν σαμπανιζε γκρι.... Σοοοοοουπερ.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο 1.5 ει ια πολυ ευχάριστος κια ζωηρός κινητήρας κια το αυτοκίνητο σα ποιότητα κατασκευής κια χώρους ειναι άπαιχτο. Ειμια μελλοντικός κάτοχος του 1.5 περιμένοντας το πολυ υπομονετικά. Για τη κατανάλωση Τα ξένα sites sprint monitor και κάτοχοι στην αγγλια δινούν μέση μεικτή 7.5 και τα περισσότερα ειναι άστρωτα αυτοκίνητα. Το εχω πάρει με επέκταση εγγύησης 2+2 νομίζω σύνολο 120,000 χλμ που με καλύπτει απόλυτα. Όντως θα μπορούσαν εκει να εϊνια καλύτερα , ´οπως κια με θέματα εξοπλισμού.για να είμαστε όμως οκ να πούμε οτι εκτός της Αγγλίας η τιμή του σε σχέση με άλλες χώρες ειναι σχετικά καλύτερη. Δε ξέρω αν όντως εινια η απόλυτη vfm επιλογή αλλα σίγουρα μαι πολυ ποιοτική επιλογή στο χώρο. Όσον αφορά ο 1.5 tsi εινια ήδη σε αλλα μοντέλα εδώ και τουλ 2 χρονια κια μεχρι τωρα δε φαίνεται να υπάρχουν τίποτα α ιδιαίτερες αρνητικές αναφορές.μ
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου