-
Καλημέρα, Είμαι κάτοικος Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια και θα κατέβω μόνιμα στην Ελλάδα, Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς πρέπει να πληρώσω, έχω πάρει στο τελωνείο τηλέφωνο και δυστυχώς δεν μπορούν να με βοηθήσουν,και να μου πουν ακριβώς τι πρέπει να πληρώσω!
στο τελωνείο μου είπανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό τι έξτρα έχει το αυτοκίνητο, αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτάω Συνήθως έχουν full extra.Και θα ήθελα να ξερα Άμα αξίζει να πάρω πετρέλαιο, δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι με την νομοθεσία για πετρέλαιο στην Ελλάδα και γενικά μην αλλάξουν και στην Ελλάδα οι νόμοι, και να μην επιτρέπουν άλλο πετρελαιοκίνητα μέσα στην πόλη!
Τι αμάξι Σκέφτομαι να πάρω:
Toyota Auris Life -
1.33 Dual VVT-i 1329 cm³
74 kW (101 PS) bei 6000/min
132 Nm bei 3800/min
l/100 km 5,8
135 g/km
175 km/h
13,1 s
6-Gang manuell 05/2009–01/2010
Από 4000€ μέχρι 5000€
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-auris-life-klimatronic-5-türer-alufelgen-ahk-bergisch-gladbach-hebborn/256720860.html?action=parkItem -
Καλημέρα, Είμαι κάτοικος Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια και θα κατέβω μόνιμα στην Ελλάδα, Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς πρέπει να πληρώσω, έχω πάρει στο τελωνείο τηλέφωνο και δυστυχώς δεν μπορούν να με βοηθήσουν,και να μου πουν ακριβώς τι πρέπει να πληρώσω!
στο τελωνείο μου είπανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό τι έξτρα έχει το αυτοκίνητο, αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτάω Συνήθως έχουν full extra.Και θα ήθελα να ξερα Άμα αξίζει να πάρω πετρέλαιο, δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι με την νομοθεσία για πετρέλαιο στην Ελλάδα και γενικά μην αλλάξουν και στην Ελλάδα οι νόμοι, και να μην επιτρέπουν άλλο πετρελαιοκίνητα μέσα στην πόλη!
Toyota Auris Life -
1.33 Dual VVT-i 1329 cm³
132 Nm bei 3800/min
l/100 km 5,8
135 g/km
175 km/h
13,1 s
Από 4000€ μέχρι 5000€
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-auris-life-klimatronic-5-türer-alufelgen-ahk-bergisch-gladbach-hebborn/256720860.html?action=parkItem -
Toyota Auris Life -
1.33 Dual VVT-i 1329 cm³
132 Nm bei 3800/min
l/100 km 5,8
135 g/km
175 km/h
13,1 s
Από 4000€ μέχρι 5000€
Να φέρεις αμάξι από την Γερμανία, είναι μια χαρά, αφού μένεις εκεί.
Για τον ανθρωπομεταφορέα αουρις έχω ενστάσεις. Κάποιο πιο αυτοκίνητο, όπως focus πχ.
Έχω αουρις 1,4 βενζίνη του 2007. Σκυλί, αλλά αν έχεις κάποια παραπάνω σχέση με την οδήγηση, δεν σε καλύπτει. Και το 1,3 μοτέρ δεν είναι και ότι καλύτερο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
+1 σ ολα!
-
Δυστυχώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημά μου! για την ερώτηση Πόσο θα κοστίσει το τελωνείο;
-
Αν το έχεις το αμάξι για 6 μήνες πριν έρθεις Ελλάδα, νομίζω έχει απαλλαγή όταν μετοικησεις
http://forologikanea.gr/news/i-metoikes ... stika-tis/
-
Ο χρήστης testgr έγραψε:
Δυστυχώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημά μου! για την ερώτηση Πόσο θα κοστίσει το τελωνείο;Δεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό το θέμα. Το κόστος εξαρτάται από την τιμή του αυτοκινήτου, τον κυβισμό, τη χρονολογία, την κατηγορία EURO, τα εξτρα, τα χιλιόμετρα κλπ.
Μόνο εκτελωνιστής μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση. -
Toyota Auris Life -
1.33 Dual VVT-i 1329 cm³
132 Nm bei 3800/min
l/100 km 5,8
135 g/km
175 km/h
13,1 s
Από 4000€ μέχρι 5000€
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-auris-life-klimatronic-5-türer-alufelgen-ahk-bergisch-gladbach-hebborn/256720860.html?action=parkItemΔεν μπορεί να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό το θέμα. Το κόστος εξαρτάται από την τιμή του αυτοκινήτου, τον κυβισμό, τη χρονολογία, την κατηγορία EURO, τα εξτρα, τα χιλιόμετρα κλπ.
Μόνο εκτελωνιστής μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση. -
Και ξαναλέω, μόνο εκτελωνιστής μπορεί να κάνει εκτίμηση.
-
ο νεος νομος τα εχει κανει αχταρμα,
Πρεπει να ξερεις, εργοστασικη αξια και εκομπες ρυπων για να παρεις μια ιδεα στο περιπου ποσα θα δωσεις
για το συγκεκριμενο παραδειγμα νομιζω δε θα ωφεληθεις τοσο πολυ σε σχεση με ενα ντοπιο,απο υπολογισμους που εκανα με οτι βρηκα στο ιντερνετ
ας πουμε οτι μια καλη εκδοση του auris 1.3 2010 ειχε τιμη λιανικης εδω, 23 χιλιαρικα και για εργοστασιακη τιμη βαλε 15-16 το πολυ. Υποθετω οτι το αμαξι ειναι euro 5 καθως κυκλοφορουσε μεχρι προσφατα (δε ξερω αν ειναι euro 5b)
τα χλμ ειναι σε λογικα πλαιδια (μικροτεροα απο 15,000 το χρονο) και δε θα εχει εκπτωση λογω χλμ
βαση Απομοίωση παλαιότητας και τυπο αμαξωματος εχεις μειωση 76% της εργοστασιακης
οποτε 16,000 - 76% = 3,840
επειδη εισαι 125 gr co2 πληρωνεις 13.2% του απο πανω = 506.88 ευρω,ειναι καψιμο η ασκηση, δες εδω
http://www.klimantiris.gr/ektelonismosautokinitou.html -
Εγώ απο τα λίγα που κατάλαβα, ο @testgr δεν αρκείται σε γενικότητες του τύπου 'η αξία του αυτοκινήτου x το φόρο που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο + Τέλη ταξινόμησης/Κυκλοφορίας'.
Θέλει κάποιον να του πει (με ακρίβεια φορολογικής δήλωσης) το ποσό που θα χρειαστεί, και επίσης τι προβλέπεται να γίνει με ό,τι νομοσχέδιο εκρεμμεί σχετικά με τον περιορισμό της πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα.Για το πρώτο σκέλος, υπάρχουν γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά και υποθέτω οτι θα μπορούσε κάποιος να τους συμβουλευτεί, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεων, ή άσκοπης εν τέλει ταλαιπωρίας.
Για το δεύτερο, δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τα diesel. Προς το παρόν. Προς το μέλλον, θα χρειαστούν πολλά φύλλα δάφνης για να απαντηθεί το ερώτημα! -
νομιζω καλυτερα θα το βολεψει να παρει κατι και να ερθει ως μετοικος
-
Δεν μπορει να κανει αιτηση μετοικεσιας σαν μονιμος κατοικος εξωτερικου;
Οποτε μπορει να φερει οικοσκευη και αυτοκινητο χωρις φορολογια;
Η δεν ισχυει;Νικος
-
Καλημέρα, Αυτό που λέει ο titsataki. Ξέρει κανείς άμα ισχύει;
-
ισχυει, νομιζω πρεπει να εισαι 7 χρονια μονιμος κατοικος εξωτερικου
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
ισχυει, νομιζω πρεπει να εισαι 7 χρονια μονιμος κατοικος εξωτερικουΠαλιά ήταν 5 χρόνια, δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει τελευταία.
-
30 χρονια
Αυτοκίνητο από Γερμανία!