-
Καλησπέρα μετά από πάρα πολύ καιρό στο φόρουμ. Θα ήθελα γνώμες κατόχων αλλά και μη κατόχων για τα δυο αυτά μοντέλα. Χρήση 70% στην πόλη αλλά και μερικά μακρινά ταξίδια. Τιμή παραπλήσια. Τι θα επιλέγατε και γιατί;
Ευχαριστώ! -
Καλησπέρα μετά από πάρα πολύ καιρό στο φόρουμ. Θα ήθελα γνώμες κατόχων αλλά και μη κατόχων για τα δυο αυτά μοντέλα. Χρήση 70% στην πόλη αλλά και μερικά μακρινά ταξίδια. Τιμή παραπλήσια. Τι θα επιλέγατε και γιατί;
Ευχαριστώ! -
Ευχαριστώ! -
Δεν έχω άποψη από CNG, αλλά το Panda είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο! Σε βενζίνης, δεν θα κοίταγα το Citigo σε σχέση με το Panda....δαγκωτό θα έπαιρνα το Panda.
-
Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το θέμα του φυσικού αερίου (ιδίως και σε ιταλικά site που είναι πολύ διαδεδομένη η κίνηση με CNG),χωρίς να έχω κάποια άλλη εμπειρία.
Το Citigo έχει καλά χαρακτηριστικά για αυτοκίνητο αποκλειστικά πόλης και ικανοποιητικούς χώρους.Όμως το CNG,αν και σχετικά αξιόπιστο, έχει αδύναμο κινητήρα (68hp, 0-100 σε 16sec,αν θυμάμαι καλά) και μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης ~10lt.
To Panda -όπως και στις κανονικές εκδόσεις του- είναι πιο αμάξι για να κάνεις και εκτός πόλης καμιά διαδρομή (80Hp, 0-100 σε ~12sec.) μεγαλύτερο ρεζερβουάρ βενζίνης σε περίπτωση ανάγκης και κουμπί που ρυθμίζεις εσύ αν θέλεις κίνηση με βενζίνη ή φυσικό αέριο.Το μόνο ότι έχω διαβάσει κάποια προβλήματα με τη λειτουργία του twinair,βέβαια μετά από πολλά χλμ.Αν ξέρεις ιταλικά,μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω topic:
https://www.metanoauto.com/modules.php? ... orum&f=126https://www.metanoauto.com/modules.php? ... orum&f=122
-
To Panda απλά και μόνο λόγω των 20 παραπάνω ίππων. Το Citigo είναι τάφος και δεν κάνει για ταξίδια!
-
Το νέο Panda είναι αυτοκίνητο που τα συνδυάζει όλα. Χώροι, άνεση και μπορεί να βγει και σε ανοιχτό δρόμο αλλά και σε άμμο/χωματάκι.
Το Citigo είναι κυρίως για αστική χρήση.
Μεταξύ των δύο το Panda.
-
Πάντα με τα χίλια....με το Citigo,μέχρι να πιάσεις τα 100 θα έχεις ήδη φτάσει....
-
Σε περιπτωση που καποιος εχει εγκατασταση φυσικου αεριου στο σπιτι του,ποσο ευκολο η δυσκολο θα ηταν να γεμιζει το αμαξι του απο εκει;
-
αστειευομαι..Στο διλλημα panda γιατι ειναι απλα ανωτερο.
-
Ελεγα,μηπως σε συνεργασια με εταιρια που κανει την εγκατασταση γινεται.....
Κατα τα αλλα Panda και εγω... -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλέπω ότι όλοι θα προτιμούσατε το Panda. Το προτιμώ είναι αλήθεια κι εγώ σαν συνολικά καλύτερη λύση με λιγότερους συμβιβασμούς από ότι το Skoda. Μόνο στην κατανάλωση υπερτερεί το Skoda όντας λίγο πιο οικονομικό αλλά το μικρό ντεπόζιτο βενζίνης του (10 λίτρα) μειώνει εξαιρετικά τη συνολική αυτονομία του καθώς και η έλλειψη δυνατότητας επιλογής καυσίμου κατά βούληση νομίζω είναι τα σημεία που το αφήνουν μακράν δεύτερο στην επιλογή μου. Χώρια που το Panda είναι και πιο όμορφο!
Όσο για τη δυνατότητα οικιακού ανεφοδιασμού το έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα, παρά μόνο στην Ιταλία και Αμερική.
http://www.brcfuelmaker.com/phill-domes ... maker.aspx
Ίσως στο μέλλον να υπάρχει και τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα.
Επίσης αν μπορείτε να προτείνετε κάποια καλή αντιπροσωπεία Fiat για να ξεκινήσω να μαζεύω προσφορές θα ήμουν ευγνώμων! -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Επίσης αν μπορείτε να προτείνεται κάποια καλή αντιπροσωπεία Fiat για να ξεκινήσω να μαζεύω προσφορές θα ήμουν ευγνώμων!
Το αδύνατο σημείο της ΦΙΑΤ στην Ελλάδα. Μακράν οι χειρότερες αντιπροσωπείες και η σχέση τους με after sales activities είναι για τον π... Σίγουρα όμως το panda είναι καλύτερη επιλογή από το citigo.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Επίσης αν μπορείτε να προτείνεται κάποια καλή αντιπροσωπεία Fiat για να ξεκινήσω να μαζεύω προσφορές θα ήμουν ευγνώμων!Fiat Σφακιανάκης στην Κηφισίας. Και δώρα πολλά και προσφορές και δυνατότητα για test drive και φιλική εξυπηρέτηση.
Από τις λίγες εμπορίες που κάνουν καλές εκπτώσεις. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
...Citigo CNG....αλλά και μερικά μακρινά ταξίδια...Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί, οπότε στην ουσία δεν είναι δίλημμα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης αν μπορείτε να προτείνεται κάποια καλή αντιπροσωπεία Fiat για να ξεκινήσω να μαζεύω προσφορές θα ήμουν ευγνώμων!
Fiat Σφακιανάκης στην Κηφισίας. Και δώρα πολλά και προσφορές και δυνατότητα για test drive και φιλική εξυπηρέτηση.
Από τις λίγες εμπορίες που κάνουν καλές εκπτώσεις.Στην Κηφισίας ή στον Λ.Κηφισού;
-
Σόρυ Λάθος! Αuto one στην Κηφισίας! Είναι του Συγγελίδη. Μπερδεύτηκα!
Εγώ Λεωφόρο Κηφισίας έχω πάει τρεις φορές για προσφορές και για να δω αυτοκίνητα. -
Έκλεισε η παραγγελία για το PANDA! Μόλις παραλάβω και το οδηγήσω αρκετά θα επανέλθω με πρώτες εντυπώσεις.
-
Με το καλό. Καλοτάξιδο!...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με το καλό. Καλοτάξιδο!...Ευχαριστώ πολύ!!!
Citigo CNG vs Panda CNG