-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η συμπεριφορά του σε δρόμους με στροφές, αυτό αναφέρεται σε πολλές δημοσιογραφικές δοκιμές αλλά και από προσωπικές εμπειρίες ιδιοκτητών. Υπάρχει τεστ του περιοδικού DRIVE, τεύχος 220 Φεβρουάριος 2015, όπου σε τεστ οδικής συμπεριφοράς 15 crossover, ένα δικίνητο SX4 diesel, παίζει στην πρώτη τριάδα με MERCEDES GLA & MINI Countryman, αμφότερα τετρακίνητα.Όσον άφορα την αλλαγή ελαστικών, σε 215/55-17, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι το αυτοκίνητο ψηλώνει και οπτικά και κατά την επιβίβαση, όπου αισθάνεσαι την διαφορά. Το κοντέρ είναι πολύ κοντά στα πραγματικά χιλιόμετρα, στα 100 του κοντέρ, τα πραγματικά βάση του gps είναι 98. Υπάρχει μια διαφορά στο οδόμετρο, έχω μετρήσει ότι όταν το οδόμετρο δείχνει ότι έχεις διανύσει 100 χιλ, στο οδόμετρο του gps δείχνει ότι έχεις κάνει περίπου 102. Στο δρόμο δεν αισθάνεσαι ότι το αυτοκίνητο έχει χάσει σε δύναμη, λόγο της ροπής του κινητήρα. Σίγουρα υπάρχει κάποια διαφορά, αφού η περίμετρος του ελαστικού αυξάνει κατά 5% περίπου, σε σχέση με τα ελαστικά 205/50-17, η οποία όμως περνά απαρατήρητη. Τώρα σε ποιο υποκειμενικές κρίσεις, που έχουν σχέση και με την ποιότητα των ελαστικών, η κατανάλωση αυξάνει ελάχιστα, αλλά αυτό έχει σχέση και με την μεγαλύτερη κάλυψη χιλιομέτρων που κάνουν τα νέα ελαστικά, η οδική συμπεριφορά δεν αλλάζει ή καλύτερα βελτιώνεται, αλλά στο βασικό ζήτημα της άνεσης υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την ήδη βελτιωμένη που είχα με τα ελαστικά 215/50-17, με πίεση στα 2,1 bar, λόγο των χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων ελαστικών, εντυπωσιάζεσαι με τον τρόπο που περνά σαμαράκια, χαντάκια ή μπαλώματα. Νιώθεις ποιο άνετο πάτημα και μικρότερη ταλάντωση, χωρίς ενοχλητικά χτυπήματα. Εάν μειώσω και άλλο την πίεση θα βελτιωθεί και άλλο η άνεση, αλλά αυτή την στιγμή με καλύπτει απόλυτα, καθώς το αυτοκίνητο το οδηγώ, συνήθως με φορτίο και σχετικά γρήγορα. Είναι νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα, αλλά χθες που πήγαμε με φίλους στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης, κάνοντας γύρω στα 200 χιλ σε επαρχιακό δρόμο με ψιλόβροχο και λίγο άγριο χωματόδρομο, το καταυχαριστήθηκα και δεν ήθελα να κατέβω. Κόστος των συγκεκριμένων ελαστικών 700 €.
Εγω λεω να παραμεινω στην ιδια διασταση 205/50/17 ή να παω σε 205/55/17.Ο λογος ειναι:Εχω τις χιονοκουβερτες Autosock που δεν ταιριαζουν στην διασταση 215/55/17 που λεμε .Σε συγκριση παντα με τα μαμα 205/60/16 τα 205/50/17 εχουν διαφορα -2,45% τα 205/55/17 εχουν +0,75% και τα 215/55/17 +2,38%.Δεν ξερω αν πραγματικα αξιζει να παω σε 205/55/17......
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Να ρωτήσω την γνώμη σας,,,,τελικά αξίζει η μικτή ασφάλεια για τον πρώτο χρόνο της απόκτησης του S-Cross η όχι ?
Γενικα μιλώντας πάντα η μικτή ασφάλεια ειναι καλύτερη. Με μεγάλη απαλλαγή σε καλύπτει για χοντρή ζημιά και με μικρή δίνει πολιτισμό. Οτι και να γινει δεν θα σκάσεις.
Εγω προσωπικα πάντα είχα μικτή σε ολα τα αμάξια ειδικά οταν ηταν καινούργια.
Αξίζει το κόστος. Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν τσιγκουνιές.
Αλλα βέβαια στη χώρα που όσοι τελικά ασφαλίζουν το όχημα τους ζητάνε την πιο απλή απλα για να ειναι οκ με την τροχαία καταλαβαίνεις οτι η συζήτηση για μικτή ακούγεται απίστευτη πολυτέλειαΕχεις να μου προτείνεις κάποια καλή στο κομμάτι της μικτής ? που να πληρώσω σε περίπτωση ατυχήματος τα λιγότερα ?(όσο το δυνατόν καλύτερη απαλλαγή)
-
Εντελώς ενδεικτικά μικτή για 1 έτος με απαλλαγή 450 ευρώ και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 28.000 στην interasco μου βγαίνει 850.
-
Παραλαβή του scross 1.4 Gl+ fwd σήμερα but...κάποιες ανοιχτό -καφέ κηλίδες στον ουρανό πάνω από το παράθυρο του οδηγού και κάνα δυο στον ουρανό στην πλευρά του συνοδηγού. Φυσικά δεν έκανα παραλαβή του αυτοκινήτου και ο dealer συμφώνησε ότι δεν επιτρέπεται σε καινούργιο αυτοκίνητο. Θα το πάνε για καθαρισμό μου είπαν στο service. Έχει κανείς ιδέα τι παίζει ?
-
Δεν πιστεύω οτι ειναι κάτι μαλλον βρώμα δύσκολη. Τι χρώμα το πηρες τελικά ?Καλορίζικο να είναι....
-
Ελπίζω να είναι βρώμα και να μην είναι αυτό:
http://www.suzuki-forums.com/suzuki-sx4 ... y-sx4.html
Δηλαδή αστοχία στην κόλλα. Γιατί αν είναι αυτό φυσικά δεν θα δεχτώ με τίποτα αλλαγή οροφής. Ευτυχώς δεν το παρέλαβα...
Χρώμα λευκό (classic), δεν μου άρεσε σε μπλε και ασημί που το είχα δει. Δεν μπορούσα να το βρω σε κόκκινο ή γκρί που από τις φωτογραφίες μου άρεσαν. -
Ααα εσωτερικό είναι το πρόβλημα νόμιζα στον ουρανό εξωτερικά οτι εννοουσες......Καλα έκανες και δεν παρέλαβες.....Καλά αυτός στην αντιπροσωπία δεν το είδε πριν σε ειδοποιήσει να έρθεις να το παραλαβεις ?Να μην ταλαιπωρείσαι τσάμπα...
-
Δεν φαίνεται να το είχε δει. Δεν ξέρω τι γίνεται που η άδεια έχει βγει και η ασφάλεια επίσης. Πάντως λογικά πρέπει να υπογράψω κάποιο χαρτί παραλαβής. Επίσης του έστειλα ενημερωτικό σημείωμα που τους αναφέρω το ιστορικό του τι έγινε σήμερα αναλυτικά, τι εντόπισα και τους ενημέρωσα εγγράφως ότι σε περίπτωση που απαιτηθεί να προχωρήσουν σε αλλαγή οροφής δεν πρόκειται να παραλάβω το αυτοκίνητο. Ίδωμεν...
-
Καλά έκανες, σωστες κινήσεις,...αλλά είμαι επιφυλακτικός.Ενημερωσε οταν έχεις νεα.Κριμα παντως φανταζομαι λαχτάρα που θα ειχες να το πάρεις και μετά απογοήτευση.
-
Κοίτα αυτά γίνονται, δεν μπορώ να πω ότι ξενέρωσα. Θα ξενέρωνα αν το έπαιρνα σπίτι και το έβλεπα μετά. Η συνέχεια είναι το θέμα. Ευτυχώς που δεν πήγα Παρασκευή απόγευμα γιατί δεν θα το έβλεπα με τίποτα. Το σημαντικό είναι ότι δεν το έχω παραλάβει και τους έχω στείλει γραπτώς (γιατί τα γραπτά μένουν) τα αίτια της μη παραλαβής και του τι προτίθεμαι να κάνω σε περίπτωση που δεν καθαρίζει (ότι δεν θα το παραλάβω δηλαδή). Γιατί μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και αυτό πιστεύω και να είναι όλα καλά αύριο. Γραπτά πάντα, φύλαγε τα ρούχα σου...
-
Τους έστειλα και μια ενημέρωση περί μη ευθύνης μου σε περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, σε πιθανή μετακίνησή του και μέχρι την παραλαβή του από εμένα. Να έχω όσο το δυνατόν το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Ο χρήστης DIMITRIS P έγραψε:
Κοίτα αυτά γίνονται, δεν μπορώ να πω ότι ξενέρωσα. Θα ξενέρωνα αν το έπαιρνα σπίτι και το έβλεπα μετά. Η συνέχεια είναι το θέμα. Ευτυχώς που δεν πήγα Παρασκευή απόγευμα γιατί δεν θα το έβλεπα με τίποτα. Το σημαντικό είναι ότι δεν το έχω παραλάβει και τους έχω στείλει γραπτώς (γιατί τα γραπτά μένουν) τα αίτια της μη παραλαβής και του τι προτίθεμαι να κάνω σε περίπτωση που δεν καθαρίζει (ότι δεν θα το παραλάβω δηλαδή). Γιατί μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και αυτό πιστεύω και να είναι όλα καλά αύριο. Γραπτά πάντα, φύλαγε τα ρούχα σου...Αν επιτρέπεται Δημήτρη από ποιον έμπορο το πήρες το αυτοκίνητο ?
Σε ρωτάω γιατί περιμένω και εγώ αυτές τις ημέρες τηλέφωνο από έμπορο στην Αθήνα,για να παραλάβω το καινούριο αυτοκίνητο.Να ξέρω όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι μας σε γενικές γραμμές,κατά πόσο ο Χ-Ψ έμπορος είναι επαγγελματίας η όχι. -
Πάτρα, αλλά το παιδί ήταν πολύ ευγενικό, μου είπε έχεις δίκιο. Δεν έχω παράπονο (μέχρι τώρα).
-
Ο χρήστης DIMITRIS P έγραψε:
Πάτρα, αλλά το παιδί ήταν πολύ ευγενικό, μου είπε έχεις δίκιο. Δεν έχω παράπονο (μέχρι τώρα).Μόλις έχεις νέα ενημέρωσέ μας να δούμε τι γίνεται.
-
Έμοιαζαν πολύ με τη 2η φωτογραφία του link που έγραψα παραπάνω. Πολύ ανοιχτό καφέ. Μην φανταστείτε πολλές, απλά εκεί που ήταν πήγε το μάτι μου κατευθείαν με το που κοίταξα πάνω. Ελπίζω με ένα καθαρισματάκι να βγουν να τελειώνουμε. Αλλιώς έμπλεξα και εγώ αλλά θα μπλέξουν και αυτοί με εμένα γιατί σε τέτοια θέματα είμαι σκύλος. Αν δεν κλείσει το θέμα μέχρι αύριο μεσημέρι, θα ενημερώσω την τράπεζα περί του θέματος και θα μιλάνε με δικηγόρο αν ακούσω καμιά μ....α
-
Σε περίπτωση που το καθαρίσουν, να τσεκάρεις πάλι τα σημεία μήπως και επέμεναν με το καθάρισμα και τρίφτηκε το ύφασμα της οροφής.
-
Τους το έχω αναφέρει ήδη γραπτώς ότι δεν θα ανεχτω καμία αλλοίωση από τον καθαρισμό. Θα ενημερώνω.
-
Έριξα και εγώ παραγγελία για το allgrip 1.4 σε μπλέ. Δυστυχώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και η παραλαβή αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου
-
Πολύ καλός χρόνος παράδοσης (2.5 μήνες). Εγώ όταν είχα ρωτήσει πέρσι τον Δεκέμβριο, μου είχα δώσει 4+ μήνες (δλδ. μέσα Απριλίου μου είχαν πει) και για κάποια χρώματα (ή για αυτόματο και 4κίνητο) μου είχαν πεί Ιούνιο!
Με το καλό να παραλάβεις...σούπερ χρώμα, για εμένα από τα πιο ωραία χρώματα στο S Cross μαζί με το κόκκινο.
-
Εμένα μου είχαν δώσει 3 μήνες παράδοσης αλλά έπεσα σε Αύγουστο οπότε οι 3 γίναν 4... καλά είσαι. Καλορίζικο να 'ναι. Έκδοση; GL+ ?
SUZUKI SX4 SCROSS