Sep 11, 2017, 6:34 PM

Καλησπέρα σε όλους,
Νέο μέλος στο forum, φανατικός του off road και μελλοντικός κάτοχος ενός sportive 4Χ4 1.5 dci (ελπίζω κάπου στις αρχές Νοεμβρίου όπως μου είπαν από την αντιπροσωπεία). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους ευτυχισμένους κατόχους του αγαπημένου μας SUV είναι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην βαθιά ελληνική ξερή καλοκαιρινή άμμο και όχι σε κάτι συνδυασμούς υγρής άμμου και χώματος Ανατολικής Ευρώπης που κυκλοφορούν σε σε βίντεο στο Youtube. Από την μακροχρόνια εμπειρία μου στην τετρακίνηση (κάτοχος ενός 17 χρονου kia sportage που όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντικατασταθεί) θεωρώ οτι η κίνηση στην άμμο είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια για ένα τετρακίνητο όχημα και επειδή πηγαίνω πολύ στην άμμο θέλω να μάθω άν κάποιοι από τους φίλους δοκίμασαν το Duster σ'αυτές τις συνθήκες. Και δεν μιλάω για ένα γρήγορο πέρασμα απο ένα σημείο με άμμο και αμέσως πίσω στο χώμα, αλλά και ξεκίνημα και σταμάτημα μέσα σ' αυτήν και γενικά αν μπορεί να κινηθεί χωρίς να κολλήσει (για τους φίλους από την Θεσσαλονίκη μιλάμε για καταστάσεις τύπου ναυάγιο Επανωμής η πχ Άγιο Μάμμαντα Χαλκιδικής όπου συνήθως συναντάς εκτός από τους ντόπιους αγρότες με τα Navara κλασσικά και Jeep, Vitara, Jimny, Terios (ακόμα και το βαρύ μου Sportage τα ψιλοκαταφέρνει). Μόνο παρακαλώ ειλικρινείς απαντήσεις και από όσους τα έχουν δοκιμάσει σε τέτοιες συνθήκες. Θα μου πείτε λίγο καθυστερημένα το ρωτάω (αφού ήδη το παρήγγειλα ) αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα για test drive σε τέτοιες συνθήκες...
Ευχαριστώ!