-
Ο χρήστης giannis-2017 έγραψε:
Eνα άλλο προβλημα που παρατηρησα το τελευταιο 6μηνο και δεν το εγραψα ειναι οτι στις χαμηλες στροφες και μικρες ταχυτητες 1η και 2α ακούγονται πιρακια, το ειπα στο τεχνικο προϊσταμενο στου (Παπρα) οταν του ειπα για το θεμα με την 1η που μαγκώνει, του πρότεινα μαλιστα οταν θα το κατέβαζα για ελεγχο για την ταχυτητα να μου μετρησει την συμπιεση, μου ειπε να μην σκαλισω και αυτο, τα αυτοκινητα ειπε το καλοκαιρι λόγο ζεστης βαρανε πιρακια, εσεις τι λετε γι αυτην την απαντηση, ειπε ακομη οτι αν εχουν θεμα τα αυτοκινητα τεχνολογιας 2013 που το πηρα βγάζουν ενδειξη, αναβει λαμπακιτο 1.5 η 1.8 εχεις;
παντως μεχρι τωρα 4ετιας αυτοκινητο δεν εχω δει να χτυπαει πυρακια, αλλα μου ακουγονται απιστευτα αυτα που αναφερεις για αυτοκινητο με λιγα χιλιομετρα κ καλη μαρκα
κ μετα φταιω εγω που μαλωνω με τον brother κ του λεω παρε το i20 να ησυχασεις... -
το 1.5 η 1.8 εχεις;
παντως μεχρι τωρα 4ετιας αυτοκινητο δεν εχω δει να χτυπαει πυρακια, αλλα μου ακουγονται απιστευτα αυτα που αναφερεις για αυτοκινητο με λιγα χιλιομετρα κ καλη μαρκα
κ μετα φταιω εγω που μαλωνω με τον brother κ του λεω παρε το i20 να ησυχασεις...Το 1600 εχω το οποίο ηταν και το τελευταιο μοντελο που εβγαλε μετα το 1500, φοραει την ιδια μηχανη με το ASX, και ειναι 120hp. Kαι μενα μου φαινεται πολυ παράξενο και θα το ψάξω. Πρεπει να τους πω να μου μετρησουν συμπιεση ετσι δεν ειναι?
-
Ναι αν και θα έκανα μια δοκιμή με πολύ καλή βενζίνη πριν
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγινε αυτο με την βενζινη
-
καποιοι κατασκευαστες τοποθετουσαν αισθητηρα κρουστικης καυσης, για την αποφυγη του παραπανω φαινομενου
1.στο δικο σου εχει τετοιο αισθητηρα;
2.αν υπαρχει ειναι σε λειτουργικη κατασταση η χαλασμενος; -
Ο χρήστης giannis-2017 έγραψε:
Eνα άλλο προβλημα που παρατηρησα το τελευταιο 6μηνο και δεν το εγραψα ειναι οτι στις χαμηλες στροφες και μικρες ταχυτητες 1η και 2α ακούγονται πιρακια, το ειπα στο τεχνικο προϊσταμενο στου (Παπρα) οταν του ειπα για το θεμα με την 1η που μαγκώνει, του πρότεινα μαλιστα οταν θα το κατέβαζα για ελεγχο για την ταχυτητα να μου μετρησει την συμπιεση, μου ειπε να μην σκαλισω και αυτο, τα αυτοκινητα ειπε το καλοκαιρι λόγο ζεστης βαρανε πιρακια, εσεις τι λετε γι αυτην την απαντηση, ειπε ακομη οτι αν εχουν θεμα τα αυτοκινητα τεχνολογιας 2013 που το πηρα βγάζουν ενδειξη, αναβει λαμπακιΚαταρχήν βεβαιώσου ότι είναι πειράκια. Αν βάλεις 97αρα ή 100αρα, εξαφανίζεται το φαινόμενο ? Αν ναι, τότε λογικά θα πρέπει να βλέπεις και αισθητή βελτίωση στις επιδόσεις. Σε αυτή τη περίπτωση, έχουν αλλαχτεί τα μπουζί ? Είναι τα σωστά ? Έχει γίνει ποτέ κάποια εργασία στο καπάκι (υποθέτω πως όχι, σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο) ? Και μια τελευταία επιλογή, είναι λόγω επικαθήσεων να δημιουργούνται μικροεστίες προανάφλεξης. Βάλε σε 1-2 συνεχόμενα γεμίσματα κάποιο καλό δυνατό καθαριστικό, μπας και βοηθήσει...
-
+1
-
Καταρχήν βεβαιώσου ότι είναι πειράκια. Αν βάλεις 97αρα ή 100αρα, εξαφανίζεται το φαινόμενο ? Αν ναι, τότε λογικά θα πρέπει να βλέπεις και αισθητή βελτίωση στις επιδόσεις. Σε αυτή τη περίπτωση, έχουν αλλαχτεί τα μπουζί ? Είναι τα σωστά ? Έχει γίνει ποτέ κάποια εργασία στο καπάκι (υποθέτω πως όχι, σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο) ? Και μια τελευταία επιλογή, είναι λόγω επικαθήσεων να δημιουργούνται μικροεστίες προανάφλεξης. Βάλε σε 1-2 συνεχόμενα γεμίσματα κάποιο καλό δυνατό καθαριστικό, μπας και βοηθήσει...
Τα μπουζι δεν τα εχουν αλλαξει εδω και 4,5 χρονια στα 50000χλμ που εχει κανει, να θελουν άλλαγμα?, οταν λες εχει γινει καποια εργασια στο καπακι τι εννοείς? (δεν εχουν πειραξει καπακι), θα το ρωτησω και θα μου πουν για το δυνατο καθαριστικο, ποιο πρωτεινετε?
Ο κουμπάρος μου ειπε οτι σε ενα susuki jimy καινουριο του 2014 ακουγε εναν θορυβο και τελικα ηταν απ την εξατμιση και δεν ηταν πιρακια, τι να πω δεν ξερω, πρεπει να το πάω σε εναν μαστορα να δει τι γινετε? -
Μόνο 5 χρόνια τα μπουζί; Ε αντέχουν μέχρι να βγάλουν το σχολείο..
-
50000 χλμ αν δεν είναι ιρίδιου νομίζω είναι αρκετά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σιγά μην είχε από το εργοστάσιο μπουζί ιριδιου. Φίλε μου καλέ με 50000 χλμ. τα μπουζί σου είναι για πέταμα, και ευτυχώς που ακούς μόνο πειράκια. Απλά μπουζί το πολύ κάθε 30000 χλμ. Θέλουν άλλαγμα ότι και να λέει το βιβλίο.
-
Σιγά μην είχε από το εργοστάσιο μπουζί ιριδιου. Φίλε μου καλέ με 50000 χλμ. τα μπουζί σου είναι για πέταμα, και ευτυχώς που ακούς μόνο πειράκια. Απλά μπουζί το πολύ κάθε 30000 χλμ. Θέλουν άλλαγμα ότι και να λέει το βιβλίο.
O.K φιλε ευχαριστώ, θα σιγουρευτώ να δω και τι λεει το βιβλιο servise, άλλα ειμαι 99% σιγουρος οτι δεν εχουν αλλαχτεί ποτε
-
Μόνο 5 χρόνια τα μπουζί; Ε αντέχουν μέχρι να βγάλουν το σχολείο..
, καλα που μου το πες, ελεγα να τα αλλάξω στα 100.000χλμ
-
Μπουζι πλατινας και Ιριδιου για το 4Α92 μοντελο της μιτσου που ειναι το δικο μου, θελουν αλλαγη στα 100.000χλμ.
Standard μπουζι για το ιδιο μοντελο θελουν αλλαγη στα 40.000χλμ συμφωνα με το βιβλιο του αυτοκινητου, αν εχει τα standard απ το εργοστάσιο εχω υπερβει κατα 10.000χλμ την αλλαγη τους -
Πήρα τηλεφωνο στον Παπρα και μου ειπαν οτι εχει τα πλατινας ιριδιου και οχι τα απλα και κοστίζουν 4χ25€=100€
πολυ ακριβα τα ατιμα.
Μου ειπαν οτι δεν χρειαζονται αντικατάσταση επειδη εχω 50000χλμ, τους ειπα να το κατεβάσω κατω να το δουν μηπως ειναι τιποτα αλλο και δεν ειναι τα μπουζι, και συμφωνησαμε για την άλλη εβδομαδα.
Με ρωτησαν ακόμη αν βάζω 100αρα, τους ειπα οτι δεν αντεχει η τσεπη μου να βάζω 100αρα συνεχεια -
αν τα αγοράσεις μόνος σου τα μπουζί , πιθανόν να τα βρεις κανένα €10 πιο φτηνά το κομμάτι.
-
giannis-2017 εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα και ιδιο αυτοκινητο απο τις 40.000 χλμ. μου το κανει εχω αλλαξει σασμαν κ μπομπακι συμπλεκτη του καθρεπτη(εντος εγγυησης) κ δεν εγινε τιποτα, τωρα εχω 117.000χλμ και σκεφτομαι να αλλαξω δισκο πλατο γιατι τα χτενια του πλατο μου ειπαν στην mitsubishi οτι μαλλον ειναι.εσυ το ελυσες το προβλημα?
-
Πάντως και ένα Carisma '97 1,6 που είχαμε είχε το ίδιο πρόβλημα, 2α και μετά 1η όταν δεν την έπαιρνε.
-
ετσι πηγε δλδ για ολα τα χρονια που το ειχατε?δεν το κανατε ποτε?
-
Ναι για 12 χρόνια και 135.000 χλμ αν θυμάμαι καλά. Δεν το έκανε πάντα και όχι σε τόσο ενοχλητικό βαθμό. Πάντως σωστό / φυσιολογικό δεν είναι. Την όπισθεν την είχε μπροστά αριστερά της 1ης και νομίζω ότι με το στοπ του δαχτυλιδιού R ήταν το θέμα σε εκείνο. Αν το κράταγες σηκωμένο την έπαιρνε και τώρα που γράφω νομίζω ότι πήγε μια φορά ο πατέρας μου και το ρύθμισε και το έκανε ακόμα πιο αραιά 1 στις 20.
Θέμα με την 1η ταχύτητα σε lancer