-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Ψάχνω να βρω που θα κατατάσσαμε χώρες όπως Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ελβετία κ.λ.π. με βάση τον τίτλο του topic. Χώρες που είμαι σίγουρος ότι και ο πιο φανατικός κομμουνιστής βρίσκει αξιοζήλευτες για το επίπεδο ζωής των πολιτών τους, το κοινωνικό τους κράτος κ.λ.π. Αν είναι δυνατόν να μην έχουμε ως πρότυπο ως κοινωνία κάτι τέτοιο και να έχουμε ως πρότυπο τις σοβιετίες. Και για να μην παρεξηγούμαι, έχω ξαναγράψει ότι θεωρώ πως ο κομμουνισμός έχει πολλά να δώσει σε χώρες με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο και πραγματικά μεγάλη ανισοκατανομή πλούτου. Στην Ελλάδα και σε όμοιες χώρες με ισχυρή μεσαία τάξη δεν... Για αυτό άλλωστε ο καλός μας Αλέξις ως γνήσιο Κνιτάκι προσπαθεί να κάνει την μεσαία τάξη ένα με το χώμα.Την Ελβετία και άλλα πλυντήρια ας τα αφήσουμε εκτός, είναι για να κρύβουν οι πλούσιοι του κόσμου τα λεφτά τους και φυσικά έχουν κι εκεί ανεργία και αστέγους. Καναδάς, Αυστραλία κλπ, ενώ έχω ένα κάποιο κοινωνικό κράτος, έχουν επίσης μεγάλη ανισότητα και φτώχεια, όπως όλες οι καπιταλιστικές χώρες. Το αυτό ισχύει σε μικρότερο βαθμό και στην Σκανδιναβία όπου ακόμα και η Σουηδία έχει 35.000 αστέγους. Βέβαια τα πράγματα στην Σκανδιναβία και σε μερικές άλλες χώρες είναι αρκετά καλύτερα γιατί ακολούθησαν τον λεγόμενο τρίτο δρόμο, δηλαδή τον Ευρωσοσιαλισμό. Οι τεράστιοι φόροι όμως κάνουν τους καπιταλιστές και νεοφιλελεύθερους να ανατριχιάζουν!
Τέλος για πια μεσαία τάξη μιλάμε στην Ελλάδα; Αυτή είχε καταρρεύσει προ του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν κατακλείδι το θέμα δεν είναι να περνάνε μερικοί καλούτσικα (μεσαία τάξη) και μερικοί άλλοι (κατώτερη τάξη) να πεινάνε, αλλά να είναι ΟΛΟΙ σε ένα αποδεκτό επίπεδο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει σε λίγο χαμηλότερο σημείο από ότι η μεσαία τάξη σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Για να μη μιλήσουμε για τις δημόσιες παροχές, την έλλειψη φόρων κλπ σε ένα σοσιαλιστικό σύστημα!
-
**Δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός των επεμβάσεων των συντονιστών. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή αντίρρηση, μπορείτε να την εκφράσετε είτε με προσωπικά μηνύματα σε κάποιον συντονιστή, ή εδώ.
Για να σας λυθεί η απορία πάντως, ο συγκεκριμένος χρήστης είχε ήδη καταχραστεί της φιλοξενίας μας και θα έπρεπε να είχε αποβληθεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ είχε δεχθεί δεκάδες κυριολεκτικά προειδοποιήσεις. Παρέμενε λόγω δικής μας υπερβολικής ανεκτικότητας, αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της. [Admin]**
-
Είναι πολύ ωραίο που δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός των αποφάσεών σας. Το σέβομαι λοιπόν.
Το ότι απαντάς δημόσια όμως για να υπερασπιστείς την απόφασή σας ενώ δεν έχεις αφήσει το ποστ μου ώστε να το δούνε οι υπόλοιποι χρήστες κ να έχουν άποψη σε σχέση με την απάντησή σου, είναι κατά την άποψή μου κατάχρηση της εξουσίας που έχεις.
Αφήνεις μόνο την δική σου απάντηση και μένει η εντύπωση που θες να δημιουργήσεις ενώ πολλοί δεν θα πρόλαβαν να διαβάσουν τι έγραψα εγώ.
Εσύ έχεις την εξουσία όμως, έγω ένας ταπεινός χρήστης είμαι και δεν μπορώ να κάνω κάτι.Υ.Γ: Αφού το αποφάσισες έτσι, τουλάχιστον να μεταφέρεις το ποστ μου στο τόπικ που παραθέτεις γιατί δεν έχω αντίγραφο.
**Το μήνυμα έχει σβηστεί, αλλά ξέρεις πολύ καλά τι έγραψες και πήρες απάντηση ακριβώς πάνω σε αυτό. Από εκεί και πέρα το κάθε μέλος έχει την προϊστορία του και αναλόγως με τις προειδοποιήσεις που έχει δεχθεί λαμβάνει και τις αντίστοιχες ποινές. Δεν είναι οι ίδιες για κάποιον που προειδοποιείται πρώτη φορά και για κάποιον που έχει σωρεία προειδοποιήσεων. Το off topic όμως σταματάει εδώ. Παρακαλώ συνεχίστε την συζήτηση σας.
Edit 21-7-2017, 14:12: Απαντώ σχετικά στην επόμενη δημοσίευσή που αναφέρει τα ίδια παράπονα. [Admin]**
-
'H πολιτισμένη συζήτηση βοηθά στο συμπέρασμα'. Κάπως έτσι υπογράφει κάποιο μέλος του φόρουμ και είναι ίσως από τις πιο σημαντικές φράσεις που έχω διαβάσει ή έχω ακούσει. Κανείς δεν πρέπει όταν θεωρεί πως του τέλειωσαν τα επιχειρήματα ή η υπομονή δεν πρέπει να χαρακτηρίζει με διάφορα κοσμητικά τους συνομιλητές του ή τις προθέσεις των. Προσωπικά θα ήθελα εάν και όταν κριθεί από τους διαχειριστές πως αντιβαίνω σε αυτή τη λογική να με αποβάλλουν δίχως προειδοποίηση... Πάμε παρακάτω τώρα. Η άποψη μου είναι πως τα κρίματα κάθε συστήματος δεν πρέπει να μπαίνουν κάτω από το χαλάκι αλλά ούτε και πρέπει απλοί τυχαίοι άνθρωποι να μπαίνουν σε λογικές του: ¨Ναι μεν αλλά¨. Αυτά δικαιολογούνται εν μέρει μόνο σε περίπτωση που το σύνολο απειλείται άμεσα αλλά όχι δυνητικά.
Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος που θέλει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του την οικογένεια του και παλεύει να το πετύχει να πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εκείνος που απαραίτητα επιδιώκει να αποδομήσει το κοινωνικό προσές...
Για παράδειγμα αυτοαπασχολούμενος είναι ο υδραυλικός ή ο ηλεκτρολόγος ελεύθερος επαγγελματίας όπως αυτοαπασχολούμενος είναι και ο ρακοσυλλέκτης... Αυτοαπασχολούμενος μπορεί να είναι και ένας σύμβουλος παροχής υπηρεσιών ή ένας γιατρός που χρεώνουν ενδεχομένως πολύ περισσότερα για τις υπηρεσίες τους. Αυτό για εμένα δεν σημαίνει πως οι πρώτοι πάντα σύμφωνα με το αριστερό σκεπτικό θα πρέπει να βοηθιούνται ενώ οι δεύτεροι με χίλιους τρόπους να κυνηγιούνται όταν μάλιστα ότι κάνουν το κάνουν με καθαρό τρόπο. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν είναι μόνο για τους απλούς λαϊκούς ανθρώπους σύντροφοι. Είναι για όλους. Σε μια κοινωνία που παράγει πλούτο υπάρχουν άλλοι που τα πάνε καλύτερα και άλλοι χειρότερα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι πρώτοι πρέπει αποκλειστικά να δουλεύουν για τους δεύτερους και στο τέλος της ημέρας όλα καλώς καμωμένα... Στα παραδείγματα των χωρών όπως η Αυστραλία ή η Νέα Ζηλανδία ή των Σκανδιναβικών χωρών αποδείχθηκε πως μέχρι σήμερα η καλύτερη επιλογή είναι η μέση οδός. Φυσικά και υπάρχουν στις χώρες αυτές άστεγοι αποροι έστω και σε μικρότερους αριθμούς αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αποτυχία του κράτους. Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που για δικούς τους λόγους δεν μπορούν να ανήκουν δυστυχώς για αυτούς πουθενά. Άνθρωποι με αλκοολισμό, ναρκομανείς, με ψυχικές νόσους που αποφάσισαν να απαρνηθούν τα οφέλη της κοινωνίας ή που αυτοπεριθωριοποιήθηκαν είναι συχνά μέσα σε τέτοιες ομάδες. Όλοι όσοι συγκροτούν τον υγιή παραγωγικό ιστό δεν πρέπει απαραίτητα να είναι υπεύθυνοι. Στην Σοβιετική Ένωση και στις άλλες πρώην Ανατολικές χώρες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήταν εκτός δομών για τους παραπάνω λόγους.
Ακόμη και ως παραγωγική διαδικασία με συγκεκριμένα πρότυπα αν θεωρηθεί η ανανέωση του πληθυσμού, πάντα υπάρχουν και τα ελαττωματικά προϊόντα.**Καλημέρα σας.
Ακόμα και να το ζητήσετε πάντως δεν θα αποβληθείτε χωρίς να έχουν προηγηθεί πολλές προειδοποιήσεις!
Admin**
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
'H πολιτισμένη συζήτηση βοηθά στο συμπέρασμα'.Η 'στρατευμένη' και 'κομματικοποιημένη' συζήτηση σε χώρο των 'δύο μέτρων και δύο σταθμών' όχι μόνο δεν βοηθά στο συμπέρασμα αλλά απομακρύνει και εκείνους που θα ήθελαν απλά να γράψουν κάποια άποψη ή να διατυπώσουν κάποια ερωτήματα για να μάθουν περισσότερα για θέματα που δεν γνωρίζουν. Επιπλέον απομακρύνει και νέα μέλη.
Άρα και συνεπώς: Εδώ καλύτερα να κοιτάμε, παρά να 'μιλάμε'... Ή αν 'μιλάμε' να 'λέμε' αυτά που 'πρέπει'...
Γιατί έτσι 'πρέπει'...Μία τέτοια όμως προσέγγιση σε ποιο σύστημα μπορεί να ανήκει;
Στο καπιταλιστικό ή στο κομουνιστικό;
Ιδού η απορία...**Καλημέρα σας,
Θα σας παρακαλέσω να μην δημιουργείτε εντυπώσεις εκ του μη όντως. Τα μέτρα και τα σταθμά είναι ίδια για όλους στην αρχή της παρουσίας τους στην κοινότητά μας. Από εκεί και πέρα η συμπεριφορά τους καθορίζει την πορεία τους. Όπως και στην δικαιοσύνη, έτσι κι εδώ δεν είναι ίδιες οι ποινές για κάποιον με λευκό και κάποιον άλλον με βεβαρυμμένο μητρώο. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί ελεύθερα να γράφει ό,τι θέλει, αρκεί α) να είναι σύννομο με τον Κανονισμό και β) να είναι μέσα στα γενικότερα πλαίσια μιας ευπρεπούς συζήτησης. Η άποψη δεν έχει φιμωθεί ποτέ, ούτε θα φιμωθεί στο μέλλον! Αυτά που δεν επιτρέπονται όμως είναι οι προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί. Το να αποκαλείς τον συνομιλητή σου χαζό ή πληρωμένο ή προβοκάτορα δεν είναι άποψη. Μάλιστα ο χρήστης nickthetrib γλίτωσε την προειδοποίηση επειδή ζήτησε συγγνώμη για μια ατυχή του φράση και αυτή έγινε αποδεκτή από τον 'θιγόμενο'. Όπως βλέπετε εδώ μέσα γράφονται ανενόχλητα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγουν κανέναν, όπως ορίζει και ο Κανονισμός άλλωστε. Η μόνη άποψη στην οποία δεν δίδεται βήμα είναι η ρατσιστική και μισαλλόδοξη. Άλλωστε αυτό είναι και ποινικό αδίκημα πλέον. Για να δώσω ένα παράδειγμα, μπορεί κάποιος άνετα να πει ότι δεν θέλει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να πει όμως ότι είναι καθάρματα όλοι και πρέπει να τους βουλιάζουμε στο Αιγαίο. Μπορεί να επέμβει μέχρι και εισαγγελέας για υποκίνηση ρατσιστικής βίας.
Παρακαλώ ας το λήξουμε και ας συνεχίσετε την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.
Ευχαριστώ,
Admin**
-
Εγώ ζήτησα από την διαχείριση με report σε post, όπως μου υποδείξανε άλλωστε, να μεταφερθεί το post μου στο τόπικ που εκείνοι μου υπέδειξαν.
Οπότε περιμένω να δω την δικαιοσύνη που αναφέρεται στο τελευταίο post.
Υ.Γ: Είμαι σίγουρος ότι συγκεκριμένα μέλη βλέπουν την ''δικαιοσύνη'' και τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση.
To post, όπως είπα νωρίτερα, διαγράφηκε και δεν υπάρχει. Απάντηση όμως υπήρξε σε όλα όσα έθιγε. Αν δεν ικανοποιεί, υπάρχουν και τα PM, όπως επίσης περαιτέρω ανάλυση στο θέμα που υποδείχθηκε. Το off topic όμως σταματάει εδώ. [Admin]
-
Ο χρήστης Admin έγραψε:
Καλημέρα σας,
Θα σας παρακαλέσω να μην δημιουργείτε εντυπώσεις εκ του μη όντως. Τα μέτρα και τα σταθμά είναι ίδια για όλους στην αρχή της παρουσίας τους στην κοινότητά μας. Από εκεί και πέρα η συμπεριφορά τους καθορίζει την πορεία τους. Όπως και στην δικαιοσύνη, έτσι κι εδώ δεν είναι ίδιες οι ποινές για κάποιον με λευκό και κάποιον άλλον με βεβαρυμμένο μητρώο. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί ελεύθερα να γράφει ό,τι θέλει, αρκεί α) να είναι σύννομο με τον Κανονισμό και β) να είναι μέσα στα γενικότερα πλαίσια μιας ευπρεπούς συζήτησης. Η άποψη δεν έχει φιμωθεί ποτέ, ούτε θα φιμωθεί στο μέλλον! Αυτά που δεν επιτρέπονται όμως είναι οι προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί. Το να αποκαλείς τον συνομιλητή σου χαζό ή πληρωμένο ή προβοκάτορα δεν είναι άποψη. Μάλιστα ο χρήστης nickthetrib γλίτωσε την προειδοποίηση **επειδή ζήτησε συγγνώμη για μια ατυχή του φράση και αυτή έγινε αποδεκτή από τον 'θιγόμενο'. **Όπως βλέπετε εδώ μέσα γράφονται ανενόχλητα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγουν κανέναν, όπως ορίζει και ο Κανονισμός άλλωστε. Η μόνη άποψη στην οποία δεν δίδεται βήμα είναι η ρατσιστική και μισαλλόδοξη. Άλλωστε αυτό είναι και ποινικό αδίκημα πλέον. Για να δώσω ένα παράδειγμα, μπορεί κάποιος άνετα να πει ότι δεν θέλει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να πει όμως ότι είναι καθάρματα όλοι και πρέπει να τους βουλιάζουμε στο Αιγαίο. Μπορεί να επέμβει μέχρι και εισαγγελέας για υποκίνηση ρατσιστικής βίας.
Παρακαλώ ας το λήξουμε και ας συνεχίσετε την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.
Ευχαριστώ,
Admin
Δεν είχα σκοπό να πάρω μέρος σε κάποιο διάλογο, ειδικά με κάποιον που γράφει ως Admin και μπορεί να είναι και κάποιο μέλος που γράφει με άλλο nickname. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ άβολα.
Αλλά κάποια από αυτά που γράφετε απλά δεν ισχύουν.
Εγώ χαρακτηρίστηκα ως 'προβοκάτορας', όπως επίσης ότι μπορεί να 'παίζω και βρώμικο ρόλο' και κανείς επίσης δεν μου ζήτησε συγνώμη.Για τα υπόλοιπα που γράφετε δεν θα σχολιάσω κάτι. Έχω τις απόψεις μου, έχετε τις απόψεις σας, μια χαρά όλα.
Ευχαριστώ
**Αν δεν έχετε σκοπό να κάνετε διάλογο να μην αφήνετε τέτοια αήθη υπονοούμενα. Το forum δεν είναι μέρος μονολόγου και στην τελική όποιος θέλει να κάνει μονόλογο μπορεί πρώτα να το πράξει και μετά απλά να αγνοήσει τις απαντήσεις. Εμείς αισθανόμαστε πιο άβολα για τις αστήριχτες κατηγορίες ότι δήθεν υπάρχει κάποια κρυφή ατζέντα υπέρ κάποιων και κατά άλλων. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιος ξεπέρασε για πολλοστή φορά τα όρια και για αυτό αποβλήθηκε, δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα δεν είναι θέμα απόψεων, αλλά τήρησης των κανόνων που έχουμε θέσει. Αυτοί είναι αδιαπραγμάτευτοι και όποιος συμμετέχει σε αυτό το forum πρέπει να τους σέβεται.
Αν σας έχει ενοχλήσει κάποιο σχόλιο για το πρόσωπό σας, παρακαλώ να το αναφέρετε με το κουμπί του θαυμαστικού που βρίσκεται πάνω και δεξιά σε κάθε δημοσίευση. Άλλωστε εμείς παρεμβήκαμε μετά από τέτοια αναφορά, δεν μπορούμε να διαβάζουμε όλα τα θέματα επισταμένα.
Γράφω για τελευταία φορά ότι οτιδήποτε σχετικό με παράπονα κλπ πρέπει να απευθύνεται στο topic που υποδείχθηκε. Οτιδήποτε άλλο γραφεί εδώ, θα σβηστεί ως off topic.
[Admin]**
-
Να πω κι εγώ την άποψήμου.Πραγματικά δεν θεωρώ ότι είναι εκτός θέματος. Αν νομίζει κάποιος διαχειρηστής ότι είναι, ας σβηστεί και δέχομαι και την όποια ποινή.
Το παρόν θέμα είναι ακριβώς το ίδιο με ένα παλαιότερο θέμα που μιλούσαμε για ποδόσφαιρο/ομάδες. Ας μην πω καλύτερα τί γινόταν εκεί μέσα...
Είναι προφανές ότι τόσο στο ένα όσο και στο άλλο θέμα πολιτισμένος διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει γι αυτό και καλώς κετεμέ το παλιό θέμα κλειδώθηκε. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο παρόν. Ο φανατισμός από όλες τις μεριές δεν οδηγεί πουθενά και το μόνο που δημιουργεί είναι εντάσεις!!!
Δεν θέλω να θίξω/ προσβάλλω κανένα, ότι λέω είναι προσωπικές απόψεις!!! -
Πονάει θέμα... κόβει θέμα. Διαφωνώ. Με την λογική αυτή παλιότερα έχουν κλειδώσει έστω και προσωρινά θεματα που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Δεν χρειάζεται να μπαίνει τίποτε κάτω από το χαλάκι.
-
Να πω την αλήθεια βλέπω πλέον στα φόρα πολύ μίσος , πολύ φανατισμό , πολύ εμπάθεια . Αλλά όχι από πολλούς . Από λίγους και όχι εκλεκτούς σίγουρα .
Εχουμε νεοδημοκράτες και κυρίως πρώην πασόκους που πήγαν στην νδ , αλλά και τους παραμένοντες πασόκους , οι οποίοι όλοι είχαν κάποιου είδους προσωπικά οφέλη από την άσκηση της εξουσίας από τους υποβρύχιους πιτσαδόρους , να τσακώνονται με τους αριστερούς που χάνουν την παρθενία τους που λεγόταν 'ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς' , μαζί με τους πρώην πασόκους που έγιναν σύριζα , πιστεύοντας ότι έτσι θα καθάριζαν από την βρωμιά του πασόκ και θα ήταν και αγνοί και αμόλυντοι , αλλά και θα έτρωγαν λιγάκι από τα καλά της εξουσίας .
Απο την άλλη ο πολύς κόσμος που παρακολουθεί αποσβολωμένος το γεγονός ότι 7 χρόνια κρίσης και ΔΝΤ και ακόμα δεν έχουμε φτάσει πουθενά και αυτό εξ αιτίας της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού , απλά αποστασιοποιείται . Από τα φόρα , από τις συζητήσεις και τελικά ακόμα , δυστυχώς και από τις εκλογές .
Δεν ξέρω που τελικά θα καταλήξει αυτό και ποιός θα βρεθεί να μαζέψει τις ψήφους των αγανακτισμένων .
-
Πολύ σωστή παρατήρηση criuser.
Βέβαια τσουβαλιαζουμε λίγο το πολιτικό προσωπικό (δεν είναι όλοι ίδιοι, ακόμα και στο αστικό πολιτικό προσωπικό, αλλά αυτοί εμποδίζονται να προσφέρουν).Και δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού. Ουτε οι κεφαλαιούχοι δεν ξέρουν πως πραγματικά θα ξεπεράσουν την κρίση (βασικά ξέρουν, αλλά δεν είναι σίγουροι για της συνέπειες οπότε το αφήνουν προς το παρόν και πάνε για ημίμετρα με αμφίβολο έως κανένα αποτέλεσμα)
Η απουσία της πλειοψηφίας του κόσμου από οτιδήποτε έχει να κάνει με τα κοινά (ακόμα και από την απλή συμμετοχή σε πολιτιστικό σύλλογο, πόσο μάλλον για παραπάνω), είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης κατάστασης (κάτσε εσύ, ψήφισε με, και θα τρέξω εγώ, με το αζημίωτο για μένα φυσικά) που βόλεψε και τους μεν και τους δε.
Σε αυτή τη φάση νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα μαζέψει ψήφους αγανάκτησης, εκτός από τους κλασικούς 2 που κάνουν κουμάντο παραδοσιακά (κεντροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ - κεντροδεξιά ΝΔ)Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Αυτοί που εμποδίζονται , απλά είναι στην τελική λίγοι και πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά . Με την προοπτική της απλής αναλογικής , εύκολα κάποιος που θα είχε κάτι να πει θα μπορούσε να πάρει ψήφους .
Για παράδειγμα ο Λεβέντης συχνά λέει τις αλήθειες της απλής λογικής , αλλά ούτε το παρελθόν του , ούτε η ηλικία του , ούτε η εμφάνιση του , ούτε η διαλεκτική που εμφανίζει στα κανάλια , επιτρέπει στον κόσμο να τον πάρει στα σοβαρά πέραν της ψήφου διαμαρτυρίας .
Ο Τζήμερος , εύκολα πολύ εύκολα με έναν χαζό τρόπο χύνει την καρδάρα με το γάλα που τόσο δύσκολα μαζεύει .Πλάκα - πλάκα , κανένας τύπου Πατούλη που θα είχε λογική Τράμπ , θα τράβαγε κόσμο που έχει σιχαθεί τους ανίκανους που πάνε να κονομήσουν .
Στο θέμα αυτού που θεωρείς κεφάλαιο , να σου πω ότι στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχει .
Κεφάλαιο είναι η Ναυτιλία , η ποντοπόρος που απλά δεν ασχολείται με τα ελλαδικά πράγματα . Το πραγματικό κεφάλαιο αυτό που έβαζε τα δικά του λεφτά ήταν μικρό , πολύ μικρό για τα διεθνή δεδομένα και το διέλυσε η μεταπολίτευση και κυρίως η κρίση με τις πολιτικές των ολετήρων , ΓΑΠ , Σαμαρά , Βενιζέλου .
Το άλλο κεφάλαιο που εννοείς εσύ είναι ψεύτικο . Είναι κρατικοδίαιτο . Είναι ελάχιστα τα δικά τους λεφτά που έχουν βάλει στις όποιες επιχειρήσεις τους , γιατί έπαιρναν πολλά λεφτά από τις τράπεζες τζάμπα και έδιναν και λεφτά στο πολιτικό και κρατικό προσωπικό .
Οσοι δεν είναι τέτοιοι υποφέρουν για να εξασφαλίσουν ελάχιστη χρηματοδότηση , μέχρι να μπορέσουν να χτυπήσουν την πόρτα μιας ξένης τράπεζας .
Για τους πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους , αυτοί σε πολύ μεγάλο βαθμό , εδώ και δεκαετίες είναι σφραγίδες με κομματικό υπόβαθρο όπου κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν αξίζει να ασχοληθεί γιατί μόλις πεις κάτι , τα παρεάκια θα πέσουν να σε φάνε .
Είναι τεράστιος ο αριθμός των λαμογίων που έτρωγαν ,τρώνε ή περιμένουν να φάνε κανένα κοκκαλάκι που θα τους πετάξουν τα κομματικά αφεντικά και μπορούν να σε σκίσουν , αν αισθανθούν ότι κινδυνεύει η φήμη του αφεντικού τους .
-
Στο θέμα απλής αναλογικής συμφωνούμε απόλυτα.
Για τα πρόσωπα που αναφέρεις επίσης.
Τώρα για το θέμα κεφάλαιο και την ισχύ του προφανώς έχει να κάνει και με το μέγεθός της εσωτερικής αγοράς της Ελλάδας (πολύ μικρή σε σχέση με την Αγγλία πχ που είναι η βάση του εξοπλιστικού κεφαλαίου). Για το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο που λες, είναι στα πλαίσια της παρούσας φάσης του παγκόσμιου Καπιταλισμού (φυσικά σε επίπεδο εσωτερικής αγοράς της Ελλάδας ειναι μικρό, αλλά πχ έχουμε και τα παραδείγματα Siemens) που το κράτος παίζει ρόλο υποστήριξης.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το άλλο κεφάλαιο που εννοείς εσύ είναι ψεύτικο . Είναι κρατικοδίαιτο .Μια χαρά αληθινό είναι κι αυτό, δεν είναι φανταστικό. Άλλωστε το κεφάλαιο παντού και πάντοτε διαπλέκονταν με την πολιτική εξουσία.
-
Κεφάλαιο παιδιά είναι αυτό που βάζει ΔΙΚΑ του λεφτά . Εβαλε ποτέ δικά του λεφτά ο Μπόμπολας ? Ο Ψυχάρης ?
Και μην τους συγκρίνετε με τις μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν εξαγωγές και φέρνουν χρήμα στο κράτος .
Η Ζήμενς είναι διαπλεκόμενη με το γερμανικό κράτος , αλλά παράγει προϊόντα , έχει υψηλή τεχνογνωσία ,κάνει εξαγωγές και φέρνει χρήμα στο κράτος .
Στην Ελλάδα ένας μεσαίος κατασκευαστής που έχτιζε 2-3 πολυκατοικίες τον χρόνο , ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κεφάλαιο από τον Μπόμπολα που δεν έχτισε τίποτα με δικά του λεφτά , ούτε πήρε ΜΟΝΟΣ του κανένα σοβαρό έργο στο εξωτερικό να φέρει λεφτά στην χώρα ....
Να μην ξεχάσουμε και τα αυτονόητα τώρα ....
-
Καπιταλισμός και Κεφάλαιο δεν είναι αυτό που νομίζουμε, έχει ορισμό και είναι άσχετος με το αν βάζει δικά του λεφτά ή όχι.
Capital refers to financial assets or the financial value of assets, such as funds held in deposit accounts, as well as the tangible machinery and production equipment used in environments such as factories and other manufacturing facilities. Additionally, capital includes facilities, such as the buildings used for the production and storage of the manufactured goods. Materials used and consumed as part of the manufacturing process do not qualify.
Read more: Capital http://www.investopedia.com/terms/c/cap ... z4naHtf0TS
-
Ορισμοί και λοιπές φιλοσοφίες των οικονομολόγων και των οικονομολογούντων της μακροοικονομίας , είναι για κουβέντες στους πραγματικούς και διαδικτυακούς καφενέδες .
Εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα ....
-
Η πραγματικότητα λέει λοιπόν ότι το Κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι. Υπάρχει, έχει εργοστάσια, μετρητά ακίνητα κλπ, είτε ταιριάζει στο παραμυθάκι που έχουμε στο μυαλό μας για τον Καπιταλισμό, είτε όχι!!!
-
Προφανώς έχουμε παράσιτα στην επικοινωνία και έτσι δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε ....
-
Capitalism vs Communism Mother of all topics