-
Ο ανθρωπος παει γι αμαξι βαρια 5 χιλιαρικα. Δεν εχει καμια βαση η προταση που εγινε για το εν λογω μοντελο.
-
Fair enough. Νόμιζα ότι ήταν φτηνότερο να πω την αλήθεια
-
-
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Τα Skoda Citigo, Seat Mii και περισσότερο το VW Up μου αρέσουν πολύ και είναι σε κατηγορία που ψάχνω. Όμως ξεφεύγουν πολυ από το budget μου των 2.000-3000 ευρώ (άντε 3.500 για καλή περίπτωση). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα Citroen C1, Peugeot 107 και Toyota Aygo.
-
Λόγω κτήσης και χρήσης, θα δώσω ψήφο στο Panda!
Εργαλείο με χαρακτήρα, όπως μου το είχε χαρακτηρίσει και ο Νονός!
Οικονομικό ναι, είναι, αξιόπιστο επίσης είναι, τα κόστη χρήσης και συντήρησης είναι λογικά και αν βάλεις και το ότι είναι πολύ 'έξυπνο' χωροταξικά, νομίζω ότι δικαιολογεί την ψήφο μου.Απόδειξη αυτού είναι πως οι τιμές τους, είναι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο....
-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Λόγω κτήσης και χρήσης, θα δώσω ψήφο στο Panda!
Εργαλείο με χαρακτήρα, όπως μου το είχε χαρακτηρίσει και ο Νονός!
Οικονομικό ναι, είναι, αξιόπιστο επίσης είναι, τα κόστη χρήσης και συντήρησης είναι λογικά και αν βάλεις και το ότι είναι πολύ 'έξυπνο' χωροταξικά, νομίζω ότι δικαιολογεί την ψήφο μου.Απόδειξη αυτού είναι πως οι τιμές τους, είναι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο....
+1.000 μετά από σχεδόν 4 μήνες συμβίωσης και καθημερινής χρήσης. Ανέλπιστα καλό αυτοκίνητο, το έχω αγαπήσει!
-
Όντως για το Fiat Panda έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι ένα τίμιο αμαξάκι. Θυμάμαι ότι το είχα οδηγήσει για 5 μέρες σε νησί (ενοικίαση) πριν 10 έτη και το είχα καταευχαριστηθεί. Γι αυτό όμως και οι τιμές του είναι λίγο τσιμπιμένες (από ιδιώτη και όχι από έμπορο) και το φθηνότερο που έχω δει ξεκινάει από 3.200 (μοντ. 2003).
-
Ο χρήστης resident-evil έγραψε:
Όντως για το Fiat Panda έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι ένα τίμιο αμαξάκι. Θυμάμαι ότι το είχα οδηγήσει για 5 μέρες σε νησί (ενοικίαση) πριν 10 έτη και το είχα καταευχαριστηθεί. Γι αυτό όμως και οι τιμές του είναι λίγο τσιμπιμένες (από ιδιώτη και όχι από έμπορο) και το φθηνότερο που έχω δει ξεκινάει από 3.200 (μοντ. 2003).Οι τιμές στο car.gr είναι οι τιμές που ζητάνε οι ιδιώτες...όχι οι τιμές που θα πουληθούν απαραίτητα. Σηκώνουν αρκετό παζάρι. Εμένα από €4.350 που ζήταγε τελικά συμφωνήσαμε €550 κάτω.
-
Ερωτηση παρακαλω
υπαρχουν μαντρες/αντιπροσωπειες που πουλανε μεταχειρισμενα με εγγυηση στην Ελλαδα/Αθηνα; Ψαχνω αυτοκινητο για την μανα μουευχαριστω
-
Καλησπέρα, για να μην ανοίξω νέο νήμα, θα γράψω εδώ την περίπτωση μου. Ψάχνουμε με την κοπέλα μου αυτοκίνητο μικρό με λίγα κυβικά για χαμηλή κατανάλωση, μέχρι 4000 ευρώ. Η χρήση θα είναι για την δουλειά σε καθημερινή βάση, θέλουμε κάτι αξιόπιστο και για σχετικά νέο οδηγό.
Κυρίως θα ήθελα να ήξερα τι είδους αυτοκίνητα να αποφύγουμε. Επειδή αναγκαστικά μιλάμε για βενζινοκίνητο, λόγω των χρημάτων που διατίθονται, οι επιλογές είναι στην καλύτερη περίπτωση μοντέλα του 2007 και πάμε πίσω μετά. Άρα για ένα αυτοκίνητο πχ 15ετίας πόσα χιλ και πάνω είναι απαγορευτικά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
Ερωτηση παρακαλω
υπαρχουν μαντρες/αντιπροσωπειες που πουλανε μεταχειρισμενα με εγγυηση στην Ελλαδα/Αθηνα; Ψαχνω αυτοκινητο για την μανα μουΔίνει η Βελμάρ (Stock Center) και μερικές ακόμα, αλλά διάβασε πολύ προσεκτικά τους όρους.
Καλησπέρα, για να μην ανοίξω νέο νήμα, θα γράψω εδώ την περίπτωση μου. Ψάχνουμε με την κοπέλα μου αυτοκίνητο μικρό με λίγα κυβικά για χαμηλή κατανάλωση, μέχρι 4000 ευρώ. Η χρήση θα είναι για την δουλειά σε καθημερινή βάση, θέλουμε κάτι αξιόπιστο και για σχετικά νέο οδηγό.
Κυρίως θα ήθελα να ήξερα τι είδους αυτοκίνητα να αποφύγουμε. Επειδή αναγκαστικά μιλάμε για βενζινοκίνητο, λόγω των χρημάτων που διατίθονται, οι επιλογές είναι στην καλύτερη περίπτωση μοντέλα του 2007 και πάμε πίσω μετά. Άρα για ένα αυτοκίνητο πχ 15ετίας πόσα χιλ και πάνω είναι απαγορευτικά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Πάρα πολλές επιλογές έχεις:
- Fiat Panda
- Renault Clio
- Citroen C2/C3 (ακόμα και κάποιες C4!)
- Nissan Micra
- Mazda 2
- Peugeot 207
- Opel Corsa
- VW Polo
- Hyundai Getz
Και πολλά ακόμα...οπότε επιλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Προσωπικά έψαχνα ακριβώς το ίδιο (αυτοκίνητο πόλης μέχρι €4.000), οικονομικό (σε καύσιμα και συντήρηση) και αξιόπιστο αλλά να είναι και ΟΚ στον δρόμο. Κατέληξα στο Fiat Panda το οποίο δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, τελικά. Εξαιρετικό αυτοκίνητο.
-
Παιδιά, πρέπει να το γνωρίζετε όλοι: εντός Ε.Ε., όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο όχημα από έμπορο, δηλαδή έχει δηλωμένη ως δραστηριότητα την εμπορία αυτοκινήτων, τότε αυτομάτως δικαιούμαστε εγγύηση τουλάχιστον ενός έτους. Το ότι μας δίνουν ή όχι κάποιο χαρτί έχει σημασία, αλλά στη τελική πάντα και παντού υπερισχύει η κοινοτική νομοθεσία. Προσοχή μην υπογράψουμε κάτι για μικρότερο χρονικό διάστημα, ή για 'περιορισμένη' εγγύηση ή/και χλμ.
-
Νομίζω και να υπογράψεις κάτι τέτοιο, πάλι δεν σε δεσμεύει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα δικαστήρια. Χρειάζεται τόσος χρόνος και χρήμα για να κυνηγήσεις κάτι τέτοιο που δεν συμφέρει. Αν δεν αλλάξει αυτό, και 100 χρόνια εγγύηση να δίνει η ΕΕ πάλι 0 θα έχεις ελλάδα.
Παράδειγμα βλάβης σε καινούργια μηχανή και δικαστική διεκδίκηση αντικατάστασή της.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=53323Νεότερο παράδειγμα εγγύησης καλής λειτουργίας σε εγκατάσταση LPG. Ακόμα είναι στην αρχή η ιστορία.
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=3&t=3786 -
Προφανώς δεν μιλάω για παραβατικές συμπεριφορές, με αυτή τη λογική και σε καινούριο αυτοκίνητο μπορεί ο -παπατζής- επίσημος/εξουσιοδοτημένος να σου αρνηθεί την εγγύηση και να τρέχεις. Μιλάμε πάντα εντός του πλαισίου των νομίμως προβλεπόμενων. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκεί να αναφέρεις την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, σε κάποιες άλλες να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις προς ΓΓΚ, ΣυνΚατ και ΙΝΚΑ, αλλά υπάρχουν δυστυχώς και οι περιπτώσεις που αναφέρεις....
-
Πάρα πολλές επιλογές έχεις:
- Fiat Panda
- Renault Clio
- Citroen C2/C3 (ακόμα και κάποιες C4!)
- Nissan Micra
- Mazda 2
- Peugeot 207
- Opel Corsa
- VW Polo
- Hyundai Getz
Και πολλά ακόμα...οπότε επιλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Προσωπικά έψαχνα ακριβώς το ίδιο (αυτοκίνητο πόλης μέχρι €4.000), οικονομικό (σε καύσιμα και συντήρηση) και αξιόπιστο αλλά να είναι και ΟΚ στον δρόμο. Κατέληξα στο Fiat Panda το οποίο δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, τελικά. Εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Για το panda προσπαθώ και εγώ να την πείσω να δει, γτ δεν της αρέσει εμφανησιακά. Αν και οριακά βρίσκω στα 4.000.
Εδώ Θεσσαλονίκη δεν έχω βρει σε αυτά τα λεφτά κάτι από Mazda2, Polo και Clio που αναφερεις. Για το micra 10ετίας δεν έχω καλή άποψη γτ έχεις ένας φίλος μου, μοντέλο του 2005 και μετά την δεκαετία άρχισε και του βγάζει διάφορα. Corsa έχουν στην οικογένεια και δεν θέλουν και δεύτερο.
Το Getz είναι μια επιλογή αλλά εγώ σαν οδηγός, 2 φορές που οδήγησα όταν ενοικίασα, το θεώρησα το χειρότερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει, ίσως βέβαια για μια κοπέλα να είναι πιο ιδανικό.Σε αυτά τα λεφτά βρίσκω κάποια Υaris 2001-2004 απλά δεν ξέρω και πόσα χιλιόμετρα είναι απαγορευτικά. Έχω βρει 2-3 C2 απλά έχουν ύποπτες περιγραφές, κανά 2 Fiesta 2005 και αρκετά Punto.
Ποια είναι η άποψη για Punto μοντέλο 2004-2006;;
-
Καλησπέρα
Επανέρχομαι μετά από περίπου ένα χρόνο καθώς προχθές πούλησα τελικά το αυτοκίνητο μου. Οπότε τώρα μπορώ και επίσημα να ξεκινήσω την αναζήτηση μου.
Από πέρσι αλλάξανε λίγο οι απαιτήσεις μου. Μπορώ να διαθέσω 3.000-3.500 ευρώ για ένα μικρό, σχετικά αξιόπιστο και οικονομικό αυτοκίνητο. Η χρήση του θα είναι κυρίως για πηγαινε-έλα στην δουλειά (20χλμ καθημερινά) ή όταν παίρνω εγώ το σκούτερ να το παίρνει η σύζυγος για την δουλειά της (25-30χλμ καθημερινά) και για διάφορες καθημερινές κοντινές αποστάσεις (σουπερμαρκετ, δραστηριότητες παιδιού, κ.α.). Τα αυτοκίνητα που τελικά μάλλον καταλήγω (σε αλφαβητική σειρά) είναι:
Citroen C2 1.1 (mod. 2004-2008)
Citroen C3 1.1 (mod. 2004-2008)
Fiat Panda 1.2 (mod. 2004-2008)
Hyundai Getz 1.1 (mod. 2004-2008)Τι λέτε λοιπόν;
Και κάτι άλλο. Λόγω υποχρεώσεων θα μπορώ να διαθέσω χρόνο για ψάξιμο μετά τις 15 Ιουνίου. Να ψάξω μέσα στο καλοκαίρι ή να περιμένω από Σεπτέμβριο καλύτερα; Προς το παρόν βολεύομαι με το αυτοκίνητο της μητέρας μου και το σκούτερ.
-
Ότι και να πάρεις σε αυτά τα χρήματα εφόσον έχει περάσει τεχνικό έλεγχο θα είναι ok.
Εγώ θα προτιμούσα ένα C3 μόνο και μόνο επειδή έχει μεγαλύτερους χώρους, πατάει καλύτερα στο δρόμο και είναι και άνετο.
Από εκεί και πέρα θα κοιτούσα το getz αν έβαζα την λέξη 'αξιοπιστία' πάνω από όλα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής το Getz ποιο πολύ θυμίζει τις προηγούμενες γενιές της Hyundai.
Και τέλος το Panda αν αναζητούσα ένα αυτοκίνητο μόνο για μέσα στη πόλη, φτηνά σέρβις, πληθώρα ανταλλακτικών και συνεργείων.
Το C2 θα το απέφευγα μόνο και μόνο γιατί άκουγα και ακούω ότι βγάζουν συνέχεια προβλήματα.υ.γ. Δεν υπάρχει ιδανική εποχή για αγορά. Ψάχνεις από τώρα και αν βρεις κάτι ενδιαφέρον το παίρνεις.
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Storm. Μια απορία όμως. Γιατί να αποφύγω το C2 λόγω προβλημάτων αφού ουσιαστικά μηχανολογικά είναι ίδιο με το C3; Για αυτό που είπα για Σεπτέμβριο το είπα γιατί πιστεύω ότι από το φθινόπωρο ίσως να υπάρχουν πιο πολλά διαθέσιμα. Μήπως κάνω λάθος;
-
Για το C2 προσωπική εμπειρία δεν έχω. Ότι διαβάζω από κατόχους εδώ. Και τακτικά αναφέρονται σε προβλήματα. Σε αντίθεση με το C3 που φαίνεται να μην έχει θέματα. Κάνε μία αναζήτηση και θα διαβάσεις αρκετά πράγματα.
Από εκεί και πέρα η διαθεσιμότητα μεταχειρισμένων αυτοκίνητων είναι περίεργο θέμα. Μπορεί π.χ. να δεις αύξηση διαθεσιμότητας σε εμπορίες/μάντρες και να οφείλεται σε παρτίδες leasing που έληξαν τα συμβόλαιά τους.
π.χ. τα Panda στους περισσότερους μαντράδες είναι leasing.Οι ιδιώτες είναι μία περίεργη περίπτωση. Εδώ μπλέκουν τα πράγματα.
Είναι να πετύχεις αυτό που θέλεις και στα χρήματα που δίνεις.Συμπέρασμα. Κοιτάς το car.gr διαρκώς, φιλτράρεις, ξεχωρίζεις και ότι σου κάτσει καλά στο μάτι το ψάχνεις περισσότερο.
-
Αυτούς τους ξέρει κανείς;
Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου