-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αντε μπας και παρουνε τ @@ τους κατι ''Αλιβυζομπαλοι'' και κατι ''Καραμπητροι'' και κατι ''Οτομαρινακιδες''...
Ακριβώς σε αυτούς πήγε το μυαλό μου και εμένα, νονέ
Επίσης θα σταματήσουν να κάνουν το ανάποδο, δλδ να ανεβάζουν τα χιλιόμετρα πριν το τελωνείο για να ρίξουν την τιμή και μετά να τα κατεβάζουν εκεί που θέλουν. Βέβαια είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποιος τρόπος θα βρεθεί να παρακαμφθεί το σύστημα...
Σταθερές πάντως οι αξίες στην πιάτσα (περί βυζόμπαλων και καραμήτρων).
πάντως αν κόβει λίγο το μυαλό σου μπορείς και μόνος σου να πάρεις μια εικόνα.
Παράδειγμα, στον Αλι-βυζόμπαλο το 2012 πήγαμε να δούμε ένα μωβ fiesta diesel, διετίας με 40 χιλ χλμ. Εισαγωγής βεβαίως βεβαίως. Οι δίσκοι, τους οποίους τους έπιανες μέσα από τη ζάντα, είχαν τόσο νύχι ποη ήθελαν αλλαγή. Μέσα σε 40 χιλ χλμ, τέτοια φθορά δεν παίζει. Και κάτι άλλα τέτοια αντίστοιχα. Όπως και το ατρακάριστο fiesta στον καρα-μήτρο, με ετικέτες στα εμπρός φανάρια με ημερομηνία παραγωγής 2 χρόνια μετά από την 1η κυκλοφορία του αυτοκινήτου -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αντε μπας και παρουνε τ @@ τους κατι ''Αλιβυζομπαλοι'' και κατι ''Καραμπητροι'' και κατι ''Οτομαρινακιδες''...
Ακριβώς σε αυτούς πήγε το μυαλό μου και εμένα, νονέ
Επίσης θα σταματήσουν να κάνουν το ανάποδο, δλδ να ανεβάζουν τα χιλιόμετρα πριν το τελωνείο για να ρίξουν την τιμή και μετά να τα κατεβάζουν εκεί που θέλουν. Βέβαια είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποιος τρόπος θα βρεθεί να παρακαμφθεί το σύστημα...
Σταθερές πάντως οι αξίες στην πιάτσα (περί βυζόμπαλων και καραμήτρων).
πάντως αν κόβει λίγο το μυαλό σου μπορείς και μόνος σου να πάρεις μια εικόνα.
Παράδειγμα, στον Αλι-βυζόμπαλο το 2012 πήγαμε να δούμε ένα μωβ fiesta diesel, διετίας με 40 χιλ χλμ. Εισαγωγής βεβαίως βεβαίως. Οι δίσκοι, τους οποίους τους έπιανες μέσα από τη ζάντα, είχαν τόσο νύχι ποη ήθελαν αλλαγή. Μέσα σε 40 χιλ χλμ, τέτοια φθορά δεν παίζει. Και κάτι άλλα τέτοια αντίστοιχα. Όπως και το ατρακάριστο fiesta στον καρα-μήτρο, με ετικέτες στα εμπρός φανάρια με ημερομηνία παραγωγής 2 χρόνια μετά από την 1η κυκλοφορία του αυτοκινήτουΑρα μεταχειρισμενο απο ιδιωτη.Αλλα και εκει θελει το ψαξιμο του γιατι γινονται και σε τετοιες πειπτωσεις διαφορα σε μικροτερο βαθμο βεβαια.Οποτε στο μεταχειρισμενο ψυχραιμια και παρατηριτικοτητα οπως λεει και ο φιλος παραπανω.
-
Ας περιμένουμε να δούμε... μακάρι να εφαρμοστεί και να φέρει αποτελέσματα αλλά επειδή η πονηριά του Έλληνα(εμπόρου) δεν έχει ταίρι,προσωπικά είμαι επιφυλακτικός.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
*
...
Ειδικότερα, κατά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στη χώρα μας, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στο χώρο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» στη Β όψη της άδειας τα διανυθέντα κατά την εισαγωγή χιλιόμετρα, όπως αυτά φαίνονται στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης Οχήματος του τελωνείου...Πάντως προβλέπω στην διαφήμιση-έκθεση-car.gr να συνεχίζουν να γράφουν τα κατεβασμένα χλμ ,**όταν και αν **δει ο παντογνώστης Έλλην αγοραστής την β όψη της αδείας ... αλήθεια πόσοι έχουν κάνουν πχ αντιπαραβολή τον αρ.πλαισίου ή κινητήρα με τον αναγραφόμενο στην άδεια;
Το πιο κλασικό βέβαια το έτος κυκλοφορίας ,είχα γνωστό που επέμενε ότι η e36 του ήταν μοντέλο 2004 (κόντευε η e90 να βγεί τότε ) γιατί έτσι του είπε ο μαντράς και έγραφε η άδεια ,την είχε χρυσοπληρώσει και όταν του έδειξα τις ζώνες ασφαλείας που έγραφαν 1994 σταμάτησε να μου μιλάει
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ας περιμένουμε να δούμε... μακάρι να εφαρμοστεί και να φέρει αποτελέσματα αλλά επειδή η πονηριά του Έλληνα(εμπόρου) δεν έχει ταίρι,προσωπικά είμαι επιφυλακτικός.Χωρίς να ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό, δεν μπορεί ένα Έλληνας έμπορος να κανονίσει να του γυρίσουν τα χιλιόμετρα στο εξωτερικό;
Και να πάει στο τελωνείο το αυτοκίνητο έτοιμο με λίγα χιλιόμετρα...
Εκτός αν χιλιόμετρα γυρίζουν μόνο στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ας περιμένουμε να δούμε... μακάρι να εφαρμοστεί και να φέρει αποτελέσματα αλλά επειδή η πονηριά του Έλληνα(εμπόρου) δεν έχει ταίρι,προσωπικά είμαι επιφυλακτικός.
Χωρίς να ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό, δεν μπορεί ένα Έλληνας έμπορος να κανονίσει να του γυρίσουν τα χιλιόμετρα στο εξωτερικό;
Και να πάει στο τελωνείο το αυτοκίνητο έτοιμο με λίγα χιλιόμετρα...
Εκτός αν χιλιόμετρα γυρίζουν μόνο στην Ελλάδα...
Μπορεί να το κάνει Αλλά ο φόρος του τελωνείου είναι αντίστροφα αναλόγως με τα χιλιόμετρα.
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προβλεπω οτι θα βρουν καποιο ''ισοζυγιο'' τιμης τελωνειου λογω χιλιομετρων-τιμης πωλησης κτλπ και ανα μοντελο θα εισαγονται ολα με τα ιδια χιλιομετρα 86.500 π.χ. τα megane, 70,150 τα focus κτλπ
Νταξ λεμε και καμια βλακεια.. -
Για τους φόρους στην Ελλάδα γίνεται όλο το θέμα;; Νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι στην χώρα προέλευσης, λόγω ελέγχων κλπ...κλπ...
Εγώ το θεωρώ δεδομένο ότι θα φτάνουν στο τελωνείο με λίγα χιλιόμετρα. Άλλωστε ήδη ξέρω ομογενή έμπορα στην Γερμανία που στέλνει αυτοκίνητα στην Ελλάδα και άνετα μπορεί να τα στέλνει με 'πειραγμένα χιλιόμετρα'.
Δεν νομίζω να εμποδίσει την κουτοπονηριά των Ελλήνων ένα τελωνείο.
Άλλωστε και στα τελωνεία γίνεται το 'έλα να δεις'.Αν θέλει το κράτος να προστατεύσει τον αγοραστή νομίζω ότι μία λύση είναι η:
'Κάθε αυτοκίνητο εισαγόμενο να συνοδεύεται από επίσημο έντυπο της χώρας προέλευσης του αυτοκινήτου με τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Π.χ. ένα έντυπο από Γερμανικό ΚΤΕΟ. Διαφορετικά να μην μπορεί να γίνει μεταβίβαση στην Ελλάδα στον Έλληνα αγοραστή. Και το χαρτί να παραδίνεται στον αγοραστή και κάποια στοιχεία να αναφέρονται και στην άδεια π.χ. χιλιόμετρα κατά την μεταβίβαση' -
Οπως παταχθηκε η λαθρεμπορια στα καυσιμα..........ετσι ακριβως θα παταχθει και στα αυτοκινητα το πειραγμα των χλμ
-
Η αγορά από ιδιώτη είναι μονόδρομος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες λαμόγια, όπως υπάρχουν και σωστοί έμποροι. Αλλά γενικά οι πιθανότητες θεωρώ ότι είναι διαφορετικές.
-
Καλα και ο ιδιωτης οπως λες θελει προσοχη. Πηρε γνωστος μου αστυνομικος τηλεφωνο ιδιωτη για αμαξι με χαμηλη τιμη, αριστο οπως δηλωνε και ατρακαριστο. Ο ελεγχος σε ασφαλιστικη εδειξε 6500 ζημια σε καποα φαση... Βεβαια αν κι αυτος το ειχε παρει απο καναν εμπορο, καταλαβες... Οποτε ιδιωτης-πρωτο χερι-book service παρεχουν τη μεγαλυτερη ασφαλεια.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα και ο ιδιωτης οπως λες θελει προσοχη. Πηρε γνωστος μου αστυνομικος τηλεφωνο ιδιωτη για αμαξι με χαμηλη τιμη, αριστο οπως δηλωνε και ατρακαριστο. Ο ελεγχος σε ασφαλιστικη εδειξε 6500 ζημια σε καποα φαση... Βεβαια αν κι αυτος το ειχε παρει απο καναν εμπορο, καταλαβες... Οποτε ιδιωτης-πρωτο χερι-book service παρεχουν τη μεγαλυτερη ασφαλεια.Ο ιδιώτης μπορεί να κοροιδέψει για το ατρακάριστο της υπόθεσης, αλλά πιο δύσκολο (νομίζω) θα πέσεις σε ιδιώτη που έχει κατεβάσει χλμ κτλ.
Το καλό ψάξιμο, μόνος σου αλλά και σε συνεργείο είναι απαραίτητο για να αποφύγεις πατάτες.
-
Συμφωνω σε ολα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλα και ο ιδιωτης οπως λες θελει προσοχη. Πηρε γνωστος μου αστυνομικος τηλεφωνο ιδιωτη για αμαξι με χαμηλη τιμη, αριστο οπως δηλωνε και ατρακαριστο. Ο ελεγχος σε ασφαλιστικη εδειξε 6500 ζημια σε καποα φαση... Βεβαια αν κι αυτος το ειχε παρει απο καναν εμπορο, καταλαβες... Οποτε ιδιωτης-πρωτο χερι-book service παρεχουν τη μεγαλυτερη ασφαλεια.
Ο ιδιώτης μπορεί να κοροιδέψει για το ατρακάριστο της υπόθεσης, αλλά πιο δύσκολο (νομίζω) θα πέσεις σε ιδιώτη που έχει κατεβάσει χλμ κτλ.
Το καλό ψάξιμο, μόνος σου αλλά και σε συνεργείο είναι απαραίτητο για να αποφύγεις πατάτες.
+1000 συμφωνω απολυτα και με τους δυο σας και αν εχεις δικο σου μηχανικο εμπειστοσυνης
ακομα καλητερα. -
Δυο αυτοκίνητα που έλεγξα σε αντιπροσωπεία τους τελευταίους δύο μήνες (seat ibiza 1.2 tdi και Hyundai i20 crdi, εισαγωγής και τα δύο), είχανε γυρισμένα πάνω από 100 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ η εξωτερική τους κατάσταση δεν έδειχνε για πάνω από 80-100 χιλιάδες συνολικά (ενώ είχανε περάσει τις 200.000).Σε άλλη περίπτωση, γνωστος έμπορος στη Ν Φιλαδέλφεια που διαφημίζει Ελληνικά diezel από ιδιώτη, αποδείχτηκε και τις δύο φορές που τον επισκέφτηκα για δύο διαφορετικά skoda fabia 1.2 tdi πως ήτανε από εταιρία ενοικιάσεως. Και μετά το 'κράξημο' που του έκανα, συνέχισε απτόητος να τα διαφημίζει ως προερχόμενα από ιδιώτη και σύντομα τα πούλησε σε κάποιον αγοραστή που δεν το έψαξε ιδιαίτερα.
-
Ο καλύτερος μαντράς έχει σκοτώσει τη μανα του, τι συζητάμε εδώ , οτι θα συμμορφωνοταν έπειτα απο το κράξιμο σου είναι λίγο αστείο.
-
Ισως εκει ευθυνεται και ενα ποσοστο απο τις αυξησεις πωλησεων καινουργιων. Καποιοι την πατησανε και αποφυγανε να ξαναμπλεξουν με μαντραδες. Εγω ειδα και αποειδα... απο μετεχειρο κατεληξα σε new, χρεωνεσαι λιγο παραπανω αλλα εχεις το κεφαλι σου ισυχο. Εχει γεμισει το car.gr μετεχειρα εισαγωγης με 100-120 χιλιαδες χμ εννοειται πραγματικα[emoji38][emoji38][emoji38][emoji23][emoji23][emoji23]
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Ισως εκει ευθυνεται και ενα ποσοστο απο τις αυξησεις πωλησεων καινουργιων. Καποιοι την πατησανε και αποφυγανε να ξαναμπλεξουν με μαντραδες. Εγω ειδα και αποειδα... απο μετεχειρο κατεληξα σε new, χρεωνεσαι λιγο παραπανω αλλα εχεις το κεφαλι σου ισυχο. Εχει γεμισει το car.gr μετεχειρα εισαγωγης με 100-120 χιλιαδες χμ εννοειται πραγματικα[emoji38][emoji38][emoji38][emoji23][emoji23][emoji23]Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχω αντίθετη άποψη , μεταχειρισμένο απο ιδιώτη, με έμπιστο μηχανικό για ελεγχο και λιγες γνώσεις εσύ , είναι το τελειο. Το καινουριο ειναι πεταμένα λεφτα. Προσωπικά αγόραζα μονο καινουρια , καποτε όταν τα οικονομικά ηταν καλυτερα.
-
Άρα δεν αγοραζεις γιατί τα οικονομικά πλέον δεν είναι καλά και όχι για κάτι άλλο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Άρα δεν αγοραζεις γιατί τα οικονομικά πλέον δεν είναι καλά και όχι για κάτι άλλο.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν αγοραζω γιατι ειδα ποσο γρηγορα χανει αξια η κουτα μολις το βαλεις μπρος, ποσο δεμενο σε εχουν με τα πανακριβα σερβις για να σου δωσουν θεωρητικη εγγυηση, και εν τελη ειδα ποσο ευκολα βρισκεις καλο μτχ εαν εχεις καλο μαστορα και σκαμπαζεις και ο ιδιος απο αυτοκινητα.
Τα οικονομικα ειναι προφανως ο λογος και ειναι μια γενικοτητα....εγω τα αναλυω, ψαχνουμε τη χρυση τομη....αμα ειμασταν πλουσιοι δεν θα ασχολιομασταν καν..
Πως βρίσκουμε πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. έχει ένα μεταχειρισμένο?