-
Δεν βγαζεις ακρη ετσι. Ποδοσφαιρο μπορει να παιζουν και αυτοι της λαικης. Επισης στο εστιατορειο που πας κλασσικα φτυνουν μεσα στην κατσαρολα και πανε τουλαετα δεν πλενουν τα χερια τους και κοβουν την σαλατα. Υπαρχουν πολλα που μπορεις να γραψεις. Γιαυτο το κρεας πλενεται και ψηνετε για να πεθανουν ολα τα μικροβια. Και τα λαχανικα πλενοντε πριν την καταναλωση στο σπιτι κατι που δεν ισχυει στα εστιατορεια.
Σε γενικες γραμμες υπαρχει περισσοτερο εμπιστοσυνη στις τυποποιημενες μοναδες παρα στους μικρους αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις.
-
Άλλο τυποποιημένα και συσκευασμένα προϊόντα και άλλο το κλασικό χύμα. Σε επίπεδο κλασικού χύμα η λαϊκή είναι προτιμότερη.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Εγω παλι δυσκολευομαι να δω πως θα παιξεις μπαλα στην αποθηκη με τα κρεμμυδια τις πατατες και τα λαχανα. Δεν θα βγαλεις ακρη και να θελεις να το κανεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Και τα λαχανικα πλενοντε πριν την καταναλωση στο σπιτι κατι που δεν ισχυει στα εστιατορεια.Σαφώς και ισχύει (εφόσον μιλάμε για σοβαρά εστιατόρια με στοιχειώδη υγειονομικό έλεγχο) και αρκετές φορές και καλύτερα από το σπίτι, αφού τα σοβαρά εστιατόρια έχουν πλυντήρια λαχανικών.
Για τα υπόλοιπα δεν αντιλέγω, απλά σημειώνω ότι δεν έχει σημασία και τόσο τελικά εάν υπάρχει 'βρώμα' στην λαϊκη (εάν υπάρχει), αφού όλα πλένονται / βράζονται / ψήνονται.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και τα λαχανικα πλενοντε πριν την καταναλωση στο σπιτι κατι που δεν ισχυει στα εστιατορεια.
Σαφώς και ισχύει (εφόσον μιλάμε για σοβαρά εστιατόρια με στοιχειώδη υγειονομικό έλεγχο) και αρκετές φορές και καλύτερα από το σπίτι, αφού τα σοβαρά εστιατόρια έχουν πλυντήρια λαχανικών.
Για τα υπόλοιπα δεν αντιλέγω, απλά σημειώνω ότι δεν έχει σημασία και τόσο τελικά εάν υπάρχει 'βρώμα' στην λαϊκη (εάν υπάρχει), αφού όλα πλένονται / βράζονται / ψήνονται.
Φανη το ιδιο ισχυει και στα σουπερ αλλα και σε καθε σοβαρη επιχειρηση. Η καθε ψησταρια στην γωνια δεν νομιζω οτι εχει πλυντηριο λαχανικων. Το ακριβο εστιατορειο ισως αλλα στοιχιζει.
Σημασια δεν εχει τοσο για τα τροφιμα αφου τα διαλεγεις. Σημασια εχει για μενα γιατι δεν θελω να ψωνιζω σε αυτο το περιβαλλον. Αυτο εγραψα. Πηγαινα συχνα λαικη και τα προιοντα ηταν σχεδον τα ιδια με τα σουπερ. Εκτος και αν ηξερες συγκεκριμενο παραγωγο. Πολλοι απλα πουλανε παρομοια προιοντα απο τις ιδιες περιοχες. Τιμες ιδιες παιζουν και στις δυο περιπτωσεις.
-
Ελάτε τωρα ρε παιδιά.. αμα ειναι έτσι να μη παίρνουμε τίποτα απο πουθενά.
Τα γάλατα τα λένε δηλητήρια γιατί σε κάποιες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούν φάρμακα, τα κρέατα μπορεί να ναι κι αυτά 'δηλητήρια', τα φρούτα και τα λαχανικά μ ενα καρό φυτοφάρμακα, στα σούπερ μάρκετ έχει βρώμα στις αποθήκες...Δηλαδή εντάξει και το θα κάνουμε στο τέλος; Δε νομίζω οτι έχουν βάση τέτοια υποθετικά σενάρια γιατί γενικεύονται καταστάσεις και οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Για το δηλητήριο που κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίνουν έχω άπειρα άρθρα και είμαι παθών.
Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, συμβουλών κ.λ.π. είδα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ πίνοντας γάλα και πόσο καλύτερα ένοιωσα μόλις το έκοψα, μιλάω πάντα για το αγελαδινό γάλα.
Λίγοι σύνδεσμοι για αρχή:
http://www.tilestwra.com/15-logi-gia-to ... -ageladas/
http://www.ellinikostipos.gr/index.php? ... 02&mode=70
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363
http://terrapapers.com/?p=30444
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3276 ... stin-ygeia
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.html -
Οι λαϊκές έχουν πολλές και καλές επιλογές από παραγωγούς, όποιος τεμπελιάζει και δεν ψάχνει ας πηγαίνει αλλού. Ψάχνω πολλά χρόνια όλες τις λαίκές και έχω μάθει από που, τι και πότε.
Προσοχή στις λαϊκές υπάρχουν πάγκοι με επαγγελματίες και πάγκοι με παραγωγούς, Στον πάγκο το αναγράφει αυτό καθώς και ο παραγωγός γράφει από ποιο μέρος είναι.
Το κυριότερο είναι ότι όλα τα προιόντα είναι φρεσκότατα και όσα δεν είναι τα προσπερνάς και πας δίπλα.
Συνοπτικά δοκιμάζοντας εκατοντάδες παραγωγούς κατέληξα σε στάνταρντ επιλογές από διαφορετικές λαϊκές.
Πέρα από λαχανικά και φρούτα μερικές τοπ επιλογές που βρίσκω από συγκεκριμένους πολύ λίγους παραγωγούς είναι:
Όλα τα όσπρια, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδα αυγά και κάποια άλλα.
Σήμερα βρήκα: ραδίκια 0,50, ντομάτες Κρήτης τιμή χώμα 0,50, κολοκυθάκια το ίδιο, φασολάκια Καλαμάτας φρεσκότατα με 1.5, αρακά με 1, ροδάκινα Ναυπλίου με 1, πεπόνι 1 ευρώ το κομμάτι.
Πάω λαική 2-3 φορές την εβδομάδα και ίσως να πάω και σε 2-3 λαικές την φορά, ανάλογα τι θέλω και τα κέφια. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Για το δηλητήριο που κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίνουν έχω άπειρα άρθρα και είμαι παθών.
Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, συμβουλών κ.λ.π. είδα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ πίνοντας γάλα και πόσο καλύτερα ένοιωσα μόλις το έκοψα, μιλάω πάντα για το αγελαδινό γάλα.
Λίγοι σύνδεσμοι για αρχή:
http://www.tilestwra.com/15-logi-gia-to ... -ageladas/
http://www.ellinikostipos.gr/index.php? ... 02&mode=70
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363
http://terrapapers.com/?p=30444
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3276 ... stin-ygeia
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.htmlΦίλε μου οι σπουδές μου ειναι σχετικές με τα τρόφιμα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, δεεεε έχω ανάγκη να διαβάσω το ti les twra και κανενα ψεκασμένο blog όπως προανέφερα.
Ευτυχως που ζω ακόμα παρα το οτι πίνω τόσα χρονια γάλα, πραγματικά νιώθω πολυ τυχερή!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
...
Πάω λαική 2-3 φορές την εβδομάδα και ίσως να πάω και σε 2-3 λαικές την φορά, ανάλογα τι θέλω και τα κέφια.Συγνώμη, αλλά το έχω απορία. Δεν εργάζεσαι; Πως πας στη λαϊκή δυο/τρεις φορές την βδομάδα;
Εγώ σηκώνομαι κάθε μέρα στις 6 το πρωί για να πάω στην εργασία μου και ακόμη είμαι στο γραφείο... -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Για το δηλητήριο που κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίνουν έχω άπειρα άρθρα και είμαι παθών.
Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, συμβουλών κ.λ.π. είδα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ πίνοντας γάλα και πόσο καλύτερα ένοιωσα μόλις το έκοψα, μιλάω πάντα για το αγελαδινό γάλα.
Λίγοι σύνδεσμοι για αρχή:
http://www.tilestwra.com/15-logi-gia-to ... -ageladas/
http://www.ellinikostipos.gr/index.php? ... 02&mode=70
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363
http://terrapapers.com/?p=30444
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3276 ... stin-ygeia
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.htmlΦίλε μου οι σπουδές μου ειναι σχετικές με τα τρόφιμα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, δεεεε έχω ανάγκη να διαβάσω το ti les twra και κανενα ψεκασμένο blog όπως προανέφερα.
Ευτυχως που ζω ακόμα παρα το οτι πίνω τόσα χρονια γάλα, πραγματικά νιώθω πολυ τυχερή!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
Το σπουδασα τι σημαινει;;;; γνωριζεις πως και που παραγονται τα παντα;;;;
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........εγω εχω να πιο γαλα απο τα 7 μου!!!!! Συμφωνω με τον odiki οτι τουλαχιστον στις πολεις τρωμε/πινουμε χημεια. Προσφατα ανακαλυψα για μοσχαρισιο κρεας την φαρμα Πετρου. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για το δηλητήριο που κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίνουν έχω άπειρα άρθρα και είμαι παθών.
Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, συμβουλών κ.λ.π. είδα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ πίνοντας γάλα και πόσο καλύτερα ένοιωσα μόλις το έκοψα, μιλάω πάντα για το αγελαδινό γάλα.
Λίγοι σύνδεσμοι για αρχή:
http://www.tilestwra.com/15-logi-gia-to ... -ageladas/
http://www.ellinikostipos.gr/index.php? ... 02&mode=70
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363
http://terrapapers.com/?p=30444
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3276 ... stin-ygeia
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.htmlΦίλε μου οι σπουδές μου ειναι σχετικές με τα τρόφιμα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, δεεεε έχω ανάγκη να διαβάσω το ti les twra και κανενα ψεκασμένο blog όπως προανέφερα.
Ευτυχως που ζω ακόμα παρα το οτι πίνω τόσα χρονια γάλα, πραγματικά νιώθω πολυ τυχερή!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
Το σπουδασα τι σημαινει;;;; γνωριζεις πως και που παραγονται τα παντα;;;;
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........εγω εχω να πιο γαλα απο τα 7 μου!!!!! Συμφωνω με τον odiki οτι τουλαχιστον στις πολεις τρωμε/πινουμε χημεια. Προσφατα ανακαλυψα για μοσχαρισιο κρεας την φαρμα Πετρου.Σημαίνει οτι έχω κάποιες παραπάνω γνώσεις κι έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο χωρίς να περιμένω τι θα ακουστεί στα κανάλια ή τι βλακεία θα γράψει ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ στο Ίντερνετ*. (*Σε άρθρα αναφέρομαι)
Όχι δε γνωρίζω που παράγονται τα πάντα κι αυτο έγραψα παραπάνω οτι αν ειναι να φοβάσαι το γάλα για τις αντίβιώσεις, τα κρέατα, τα ζαρζαβατικά για τα φυτόφαρμακα, τα σούπερ για τις αποθήκες τους κλπ κλπ θα καταλήξεις παρανοϊκός και να μη τρως τίποτα.(;)
Καλής διατροφικής αξίας το κατσικίσιο αλλα το σιχάθηκα απ όταν δούλευα στο εργαστήριο.. πολλή βρώμα ρε παιδι μου δε παλευεται
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Η δουλειά μου είναι συνήθως έξω και το συνδυάζω, γι΄αυτό έχω περάσει από πάρα πολλές λαικές της Αθήνας, (με το μηχσνάκι εννοείται βέβαια). Κάθε καινούργια λαική που επισκέπτομαι είναι και μία εξερεύνηση προς το καλύτερο, την περπάτάω πρώτα όλη και μετά προς τα πίσω για τις αγορές.
Σε αυτές που ξέρω οι χρόνοι είναι μικροί σε 20-40 λεπτά έχω τελιώσει, ανάλογα τα προιόντα. -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Για το δηλητήριο που κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίνουν έχω άπειρα άρθρα και είμαι παθών.
Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, συμβουλών κ.λ.π. είδα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ πίνοντας γάλα και πόσο καλύτερα ένοιωσα μόλις το έκοψα, μιλάω πάντα για το αγελαδινό γάλα.
Λίγοι σύνδεσμοι για αρχή:
http://www.tilestwra.com/15-logi-gia-to ... -ageladas/
http://www.ellinikostipos.gr/index.php? ... 02&mode=70
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3363
http://terrapapers.com/?p=30444
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3276 ... stin-ygeia
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.htmlΦίλε μου οι σπουδές μου ειναι σχετικές με τα τρόφιμα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, δεεεε έχω ανάγκη να διαβάσω το ti les twra και κανενα ψεκασμένο blog όπως προανέφερα.
Ευτυχως που ζω ακόμα παρα το οτι πίνω τόσα χρονια γάλα, πραγματικά νιώθω πολυ τυχερή!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
Το σπουδασα τι σημαινει;;;; γνωριζεις πως και που παραγονται τα παντα;;;;
Στα παιδια μου δινω εδω και 3 χρονια το κατσικισιο Σταμου.........εγω εχω να πιο γαλα απο τα 7 μου!!!!! Συμφωνω με τον odiki οτι τουλαχιστον στις πολεις τρωμε/πινουμε χημεια. Προσφατα ανακαλυψα για μοσχαρισιο κρεας την φαρμα Πετρου.Σημαίνει οτι έχω κάποιες παραπάνω γνώσεις κι έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο χωρίς να περιμένω τι θα ακουστεί στα κανάλια ή τι βλακεία θα γράψει ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ στο Ίντερνετ*. (*Σε άρθρα αναφέρομαι)
Όχι δε γνωρίζω που παράγονται τα πάντα κι αυτο έγραψα παραπάνω οτι αν ειναι να φοβάσαι το γάλα για τις αντίβιώσεις, τα κρέατα, τα ζαρζαβατικά για τα φυτόφαρμακα, τα σούπερ για τις αποθήκες τους κλπ κλπ θα καταλήξεις παρανοϊκός και να μη τρως τίποτα.(;)
Καλής διατροφικής αξίας το κατσικίσιο αλλα το σιχάθηκα απ όταν δούλευα στο εργαστήριο.. πολλή βρώμα ρε παιδι μου δε παλευεται
Sent from my iPad using Tapatalk
Αφού σπούδασες στη Γεωπονική, όπως ο ξάδελφός μου θα ξέρεις ότι ότιδήποτε πράσινο λαχανικό καλό είναι να μην το τρώμε, εγώ βέβαια το ρισκάρω με καλό πλύσιμο, ξύδι κ.λ.π., τα βιολογικά είναι χάλια και απαράδεκτα.
Για το γάλα δεν μπορώ να σε πείσω, αλλά μίλα με ανθρώπους παλιούς σε χωριά, γεωργούς και κτηνοτρόφους, να σου πουν τι ορμόνες και αντιβιωτικά δίνουν στις αγελάδες, τι σαβούρες τις ταϊζουν, δεν κινούνται καθόλου. Και όταν έρθει η ώρα για το γάλα αυτό είναι όλο βλέννα και δηλητήριο που εκκρίνει το ζώο από τη στενοχώρια του αποχωρισμού από το παιδί του. Έτσι μετά γίνεται η επεξεργασία στα εργοστάσια για να ξαναγίνει γάλα........Καλή σας όρεξη! -
Υπάρχει emoticon που τρώει popcorn στο forum?
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Η δουλειά μου είναι συνήθως έξω και το συνδυάζω, γι΄αυτό έχω περάσει από πάρα πολλές λαικές της Αθήνας, (με το μηχσνάκι εννοείται βέβαια). Κάθε καινούργια λαική που επισκέπτομαι είναι και μία εξερεύνηση προς το καλύτερο, την περπάτάω πρώτα όλη και μετά προς τα πίσω για τις αγορές.
Σε αυτές που ξέρω οι χρόνοι είναι μικροί σε 20-40 λεπτά έχω τελιώσει, ανάλογα τα προιόντα.ok. Αφού υπάρχει δυνατότητα καλά κάνεις.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αφού σπούδασες στη Γεωπονική, όπως ο ξάδελφός μου θα ξέρεις ότι ότιδήποτε πράσινο λαχανικό καλό είναι να μην το τρώμε, εγώ βέβαια το ρισκάρω με καλό πλύσιμο, ξύδι κ.λ.π.,
Οι γεωπόνοι λένε αυτά που λένε, οι γιατροί από την άλλη λένε άλλα...
Εγώ πάντως λάχανο, καρότο, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο τα τιμώ δεόντως, μετά από ιατρικές συμβουλές. Μόνο αυτά. Τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα απαγορεύονται...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αφού σπούδασες στη Γεωπονική, όπως ο ξάδελφός μου θα ξέρεις ότι ότιδήποτε πράσινο λαχανικό καλό είναι να μην το τρώμε, εγώ βέβαια το ρισκάρω με καλό πλύσιμο, ξύδι κ.λ.π.,
Οι γεωπόνοι λένε αυτά που λένε, οι γιατροί από την άλλη λένε άλλα...
Εγώ πάντως λάχανο, καρότο, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο τα τιμώ δεόντως, μετά από ιατρικές συμβουλές. Μόνο αυτά. Τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα απαγορεύονται...
Μιά χαρά είναι αυτά που τρως, όπως και εγώ τα τιμώ δεόντως. Πιο πολύ λένε οι γεωπόνοι να προσέχουμε τα αγγούρια, μαρούλια και άλλες μόνο πρασινάδες. Προσοχή θέλει και με αυτά που είναι μέσα στο χώμα, όπως π.χ. πατάτες.
-
Γιατι τα καροτα,κρεμμυδια σκορδα δεν ειναι στο χωμα;;;;οπως επισης τα πατζαρια,ραπανακια!!!κοινως με τιποτα δεν ειμαστε σιγουροι οτι κανουμε υγιεινη διατροφη.
-
Οτι θες ακους , ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Λεει ο άλλος ας πουμε εγώ δε βάζω χημικά... ωραία φίλε μπράβο δε βάζεις, ο διπλανός στο χωράφι του βάζει ομως, ενα έδαφος ειναι , ίδιο. Και με τη βροχή διασπείρονται οι ουσίες επισης.
Τέλοσπαντων δεν έχει νόημα , ο καθένας έχει τα πιστεύω του
Sent from my iPad using Tapatalk
Σούπερμαρκετ