-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Με τα Primacy 3 έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος σε διάσταση 215/60/17, τη περασμένη εβδομάδα τα έβαλα για δεύτερη φορά ύστερα από 50.000 χλμ που μου έβγαλαν τα πρώτα και θα μπορούσα να τα κρατήσω για λίγο ακόμα.
Πόσα χρόνια τα είχες τα Primacy 3;
Και εγώ τα ίδια έχω με 35000 χλμ. αλλά έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και έλεγα να τα αλλάξω, αν και το κράτημα είναι πολύ καλό και χωρίς εμφανή αλλοίωση στο πέλμα.
Εδώ είναι τα λάστιχα που έβγαλα:
image upload no size limit
Τα είχα για 2 χρόνια και 8 μήνες, τα άλλαξα περισσότερο λόγω χλμ, βασικά δεν έχω φτάσει με άλλο λάστιχο τα 50.000 χλμ και πιστεύω ότι αλλα 5 βαριά 10 χιλιάδες τα είχαν ακόμα.
Η αλλαγή έγινε περισσότερο λόγω χλμ παρα επειδή είχα καταλάβει σημαντική φθορά.
Παρόλο τα χλμ και όσο αν προσπαθούσα να τα δοκιμάσω η φθορά δεν ήταν αισθητή μόνο σε ανηφορικά σημεία με γλίτσα είχα ενεργοποίηση του esp. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
120 € έκαστο, αουτς
Τι διάσταση έχεις;Την standard του Fiesta 1.0 Titanium, 195/50/16
Και εγω fiesta 1.0 ecoboost titanium εχω και η διάσταση μου ειναι 195/50/15. Σε αυτήν την διάσταση τα conti εχουν την μισή τιμη απο αυτήν που αναφέρεις.
Τα ΜΚ7.5 είναι με 16αρες ζάντες, και ευτυχώς/δυστυχώς ανέβηκε και η τιμή των ελαστικών...τι να κάνουμε, μπρος στα κάλλη
-
Ο χρήστης vassar2506 έγραψε:
Με τα Primacy 3 έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος σε διάσταση 215/60/17, τη περασμένη εβδομάδα τα έβαλα για δεύτερη φορά ύστερα από 50.000 χλμ που μου έβγαλαν τα πρώτα και θα μπορούσα να τα κρατήσω για λίγο ακόμα.
Πόσα χρόνια τα είχες τα Primacy 3;
Και εγώ τα ίδια έχω με 35000 χλμ. αλλά έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και έλεγα να τα αλλάξω, αν και το κράτημα είναι πολύ καλό και χωρίς εμφανή αλλοίωση στο πέλμα.
Εδώ είναι τα λάστιχα που έβγαλα:
image upload no size limit
Τα είχα για 2 χρόνια και 8 μήνες, τα άλλαξα περισσότερο λόγω χλμ, βασικά δεν έχω φτάσει με άλλο λάστιχο τα 50.000 χλμ και πιστεύω ότι αλλα 5 βαριά 10 χιλιάδες τα είχαν ακόμα.
Η αλλαγή έγινε περισσότερο λόγω χλμ παρα επειδή είχα καταλάβει σημαντική φθορά.
Παρόλο τα χλμ και όσο αν προσπαθούσα να τα δοκιμάσω η φθορά δεν ήταν αισθητή μόνο σε ανηφορικά σημεία με γλίτσα είχα ενεργοποίηση του esp.Ευχαριστώ πολύ
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
120 € έκαστο, αουτς
Τι διάσταση έχεις;Την standard του Fiesta 1.0 Titanium, 195/50/16
Και εγω fiesta 1.0 ecoboost titanium εχω και η διάσταση μου ειναι 195/50/15. Σε αυτήν την διάσταση τα conti εχουν την μισή τιμη απο αυτήν που αναφέρεις.
Τα ΜΚ7.5 είναι με 16αρες ζάντες, και ευτυχώς/δυστυχώς ανέβηκε και η τιμή των ελαστικών...τι να κάνουμε, μπρος στα κάλλη
Και εγω το mk7.5 εχω,μάλλον θα βάζουν διαφορετικές ζαντες στην έκδοση με τους 100 και σε αυτήν με τους 125hp.
-
Η αλλαγή σε 16αρες έγινε τέλος '15-αρχές '16, μαζί με τη μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη και το διαφορετικό ύφασμα στο σαλόνι με τις άσπρες ραφές. Μας τις ανέφερε συγκεκριμένα ο πωλητής αυτές τις διαφορές, γιατί στην έκθεση βλέπαμε το 'παλιό' και όχι αυτό που θα παίρναμε. Άρα και μεταξύ τους τα ΜΚ7,5 να διαφέρουν....
-
Kαλησπερα ,
Για να ρωτησω τους experts ...σε f.panda 185/60/14 με το μπηκαν τα rainexpert 3 με τα οποια σαν πατημα στεγνο / βροχη ειμαι ικανοποιημενος και θορυβο επεισης ,στο φρενο εχουμε θεμα. Για να δωσω πληροφοριες παραπανω...ολα αρχισαν οταν αρχισε να ψαρωνει το αμαξι μπροστα με τα πολλα χλμ.100-120-140-150 εκει γινεται αισθητο. Για το story ...εκανα service δαγκανες , αλλαξα δισκο - τακακι - γενικο ελεγχο στο αμαξι μπροστα. Το αμαξι δεν τραβαει δεν τρεμει πουθενα , δεν εχω τρεμουλο στο φρεναρισμα επεισης.Με τις πιεσεις δεν εχω παιξει ακομα ...αλλα βαζω 30 μπρος πισω οπως εβαζα και με τα παλια premium contact5. Εχω κανει επεισης και service πισω στα ταμπουρα με αλλαγη στα κυλινδρακια. Αναρτηση εχω new...sachs. Εχω μια υποψια οτι
- φταινε οι πιεσεις και δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα
- φταιει το ελαστικο λογω οτι ειναι ψιλο κατευθυνομενο ?
Για να σας δωσω να καταλαβετε οσο πιο καλα γινεται παταω φρενο >80% πιεσης και το αμαξι κανει βυθισμα και μετα κανει ενα lag δεξια , αριστερα (χωρις να τραβαει στο τιμονι) και μετα ερχεται στα ισια του...σαν να καταλαβαινω το μαγουλο που τρωει το ζορι να πω ?Εαν δεν το ξερεις το αμαξι εχεις την αισθηση οτι θα σε πεταξει γιατι τρομαζεις .Βεβαια πριν απο καιρο εκανα ευθυγραμμιση γιατι τραβουσε λιγο δεξια αλλα λυθηκε . Ψαχνω να βρω μηπως απο κατανεμητη την τρωει ...αλλα δεν βρισκω αν εχει αλλα και παλι με την αλλαγη των ελαστικων ολα αυτα γινονται .Εχετε παρομοιες εμπειριες/.??
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Τι να πάρω?1.Michelen Cross Climate
2. Michelen Primacy
3. Pirelli Cinturato P7
4. Τίποτε άλλο?- Με ενδιαφέρει η ασφάλεια σε στεγνο και σε βρεγμένο, με ενδιαφέρει να είναι ανθεκτικά (δεν πάω κάθε μέρα σε χαλίκι αλλά το καλοκαίρι θα πάω σε καμιά απόμερη παραλία)
- Δεν με ενδιαφέρει η οικονομία, κάνω λίγα χιλιόμετρα
- Δεν σκορπάω λεφτά από το μπαλκόνι αλλά δεν θα κοιτάξω δέυτερης / τρίτης κλάσης μάρκες (αν μπορώ να το πω έτσι)
- Κινούμαι σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους και στην ΕΟ. Σπάνια στην Αθήνα.
Ο λαστιχάς κόβει το λαιμό του για το 1 και στη χειρότερη προτείνει το 2. Εγώ από Michelen δεν είχα καλή εμπειρία στο παρελθόν - σε πολύ μικρότερη διάσταση - ενώ αντίστοιχα έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τα Pirelli Cinturato P5
Διάσταση: 225 / 50 /17
Από αυτά που κοιτάς, Pirelli P7.
-
Τα Pirelli έχουν και ένα χρόνο εγγύηση: υποτίθεται ότι αν πατησεις κάτι, σκιστεί, κάνει καρούμπαλο το λάχτιχο θα αντικατασταθεί δωρεάν...
Μάλλον έχω απορρίψει τα Cross Climate, ψήνομαι για τα Primacy 3 και σκεφτομαι σαν εναλλακτική το Cinturato P7 .
Σε ένα κατάστημα που ρώτησα μου πρότειναν και κάποιο Goodyear αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. Δεν ήταν ασύμετρο πάντως.
-
Φοράω τα Primacy3 στη C5, πολύ καλό overall ελαστικό που δεν χωλαίνει πουθενά, ανθεκτικό, ήσυχο, δεν χρειάζεται ζέσταμα κλπ, αλλά δεν θα το έλεγες 'επιδόσεων'. Οπότε αν σε ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας -που δεν τον αναφέρεις- θα κοίταγα κάτι άλλο, ίσως σε Pirelli (όχι το Cinturato όμως).
-
Και τα Goodyear / Dunlop έχουν εγγύηση και μάλιστα και για τα 4 λάστιχα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν δεν εγραφες τη μαρκα θα σε ρωταγα αν ηταν conti..........
Στη θεση σου θα εβαζα 2 καινουρια μπροστα και το ετερο θα το ειχα stand by για το μελλον!+1, αυτό έκανα και εγώ πέρσι.
Edit μόλις διάβασα και το υπόλοιπο thread. Πάντως πιστεύω ότι σαν λύση είναι καλύτερη η αλλαγή ζευγαριού, αλλά κλασικά, no money, no party
nickthetrib from tapatalk -
Έχω τα χειμερινά goodyear UltraGrip 8 που κάνανε 32000 τους χειμώνες από το 2012, βαλμένα τώρα πίσω.
Τον άλλο χειμώνα δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Να τα κρατήσω όλο το καλοκαίρι ή να βάλω τα καλοκαιρινά; -
dimagg,
τι ώρα είναι τώρα; 3;
Μέχρι τις 9 το βράδυ, θα τα έχεις αλλάξει.
Αλλιώς δε θα ξαναπατήσεις εδώ στο φόρουμ.Σοβαρά τώρα, 5 ετών ελαστικό, και όπως φαίνεται έχει αρχίσει και ζεσταίνει ο καιρός,άρα φεύγεις για θερινά.
Με αυτά το καλοκαίρι ούτε να το σκεφτείς. -
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Έχω τα χειμερινά goodyear UltraGrip 8 που κάνανε 32000 τους χειμώνες από το 2012, βαλμένα τώρα πίσω.
Τον άλλο χειμώνα δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Να τα κρατήσω όλο το καλοκαίρι ή να βάλω τα καλοκαιρινά;Αρχικά είχα την εντύπωση ότι μας τρολλάρεις ορμώμενος εκ του Jumbo-incident.
Δε θα εμπιστευόμουν να πάω ούτε μέχρι το περίπτερο με αυτά τα λάστιχα.
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Kαλησπερα ,Για να ρωτησω τους experts ...σε f.panda 185/60/14 με το μπηκαν τα rainexpert 3 με τα οποια σαν πατημα στεγνο / βροχη ειμαι ικανοποιημενος και θορυβο επεισης ,στο φρενο εχουμε θεμα. Για να δωσω πληροφοριες παραπανω...ολα αρχισαν οταν αρχισε να ψαρωνει το αμαξι μπροστα με τα πολλα χλμ.100-120-140-150 εκει γινεται αισθητο. Για το story ...εκανα service δαγκανες , αλλαξα δισκο - τακακι - γενικο ελεγχο στο αμαξι μπροστα. Το αμαξι δεν τραβαει δεν τρεμει πουθενα , δεν εχω τρεμουλο στο φρεναρισμα επεισης.Με τις πιεσεις δεν εχω παιξει ακομα ...αλλα βαζω 30 μπρος πισω οπως εβαζα και με τα παλια premium contact5. Εχω κανει επεισης και service πισω στα ταμπουρα με αλλαγη στα κυλινδρακια. Αναρτηση εχω new...sachs. Εχω μια υποψια οτι
Για να σας δωσω να καταλαβετε οσο πιο καλα γινεται παταω φρενο >80% πιεσης και το αμαξι κανει βυθισμα και μετα κανει ενα lag δεξια , αριστερα (χωρις να τραβαει στο τιμονι) και μετα ερχεται στα ισια του...σαν να καταλαβαινω το μαγουλο που τρωει το ζορι να πω ?Εαν δεν το ξερεις το αμαξι εχεις την αισθηση οτι θα σε πεταξει γιατι τρομαζεις .Βεβαια πριν απο καιρο εκανα ευθυγραμμιση γιατι τραβουσε λιγο δεξια αλλα λυθηκε . Ψαχνω να βρω μηπως απο κατανεμητη την τρωει ...αλλα δεν βρισκω αν εχει αλλα και παλι με την αλλαγη των ελαστικων ολα αυτα γινονται .Εχετε παρομοιες εμπειριες/.??
Εάν έχεις ελέγξει μπροστινό σύστημα, ευθυγράμμιση και φρένα και είναι εντάξει τότε ανέβασε την πίεση των ελστικών στα όρια του αποδεκτού να δεις εάν σου κάνει τα ίδια. Τα uniroyal έχουν μαλακά πλαινά αλλά δεν δικαιολογείται μια τέτοια 'περίεργη' συμπεριφορά.
-
[/quote]
Tyre under inflation?
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Kαλησπερα ,Για να ρωτησω τους experts ...σε f.panda 185/60/14 με το μπηκαν τα rainexpert 3 με τα οποια σαν πατημα στεγνο / βροχη ειμαι ικανοποιημενος και θορυβο επεισης ,στο φρενο εχουμε θεμα. Για να δωσω πληροφοριες παραπανω...ολα αρχισαν οταν αρχισε να ψαρωνει το αμαξι μπροστα με τα πολλα χλμ.100-120-140-150 εκει γινεται αισθητο. Για το story ...εκανα service δαγκανες , αλλαξα δισκο - τακακι - γενικο ελεγχο στο αμαξι μπροστα. Το αμαξι δεν τραβαει δεν τρεμει πουθενα , δεν εχω τρεμουλο στο φρεναρισμα επεισης.Με τις πιεσεις δεν εχω παιξει ακομα ...αλλα βαζω 30 μπρος πισω οπως εβαζα και με τα παλια premium contact5. Εχω κανει επεισης και service πισω στα ταμπουρα με αλλαγη στα κυλινδρακια. Αναρτηση εχω new...sachs. Εχω μια υποψια οτι
Δοκίμασε 32-30, από ελατήρια είσαι ΟΚ;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχω τα χειμερινά goodyear UltraGrip 8 που κάνανε 32000,........
Αρχικά είχα την εντύπωση ότι μας τρολλάρεις ορμώμενος εκ του Jumbo-incident.Δε θα εμπιστευόμουν να πάω ούτε μέχρι το περίπτερο με αυτά τα λάστιχα.
dimagg,
τι ώρα είναι τώρα; 3;
Μέχρι τις 9 το βράδυ, θα τα έχεις αλλάξει.
Αλλιώς δε θα ξαναπατήσεις εδώ στο φόρουμ.Σοβαρά τώρα, 5 ετών ελαστικό, και όπως φαίνεται έχει αρχίσει και ζεσταίνει ο καιρός,άρα φεύγεις για θερινά.
Με αυτά το καλοκαίρι ούτε να το σκεφτείς.Αποφασίστηκε! Θα βάλω τα καλοκαιρινά σε μερικές μέρες.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Kαλησπερα ,
Για να ρωτησω τους experts ...σε f.panda 185/60/14 με το μπηκαν τα rainexpert 3 με τα οποια σαν πατημα στεγνο / βροχη ειμαι ικανοποιημενος και θορυβο επεισης ,στο φρενο εχουμε θεμα. Για να δωσω πληροφοριες παραπανω...ολα αρχισαν οταν αρχισε να ψαρωνει το αμαξι μπροστα με τα πολλα χλμ.100-120-140-150 εκει γινεται αισθητο. Για το story ...εκανα service δαγκανες , αλλαξα δισκο - τακακι - γενικο ελεγχο στο αμαξι μπροστα. Το αμαξι δεν τραβαει δεν τρεμει πουθενα , δεν εχω τρεμουλο στο φρεναρισμα επεισης.Με τις πιεσεις δεν εχω παιξει ακομα ...αλλα βαζω 30 μπρος πισω οπως εβαζα και με τα παλια premium contact5. Εχω κανει επεισης και service πισω στα ταμπουρα με αλλαγη στα κυλινδρακια. Αναρτηση εχω new...sachs. Εχω μια υποψια οτι
Δοκίμασε 32-30, από ελατήρια είσαι ΟΚ;
Θα δοκιμασω να σηκωσω πιεσεις , απο ελατηρια οκ ειμαι , ισως σκεφτομαι να θελει ενα τσεκ η αναρτηση γιατι πολυ κοπαναει τελευταια αλλα δεν χανει ..
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Και τα Goodyear / Dunlop έχουν εγγύηση και μάλιστα και για τα 4 λάστιχα.Φάνη επειδή φοράω Dunlop από πέρσι, το άλλαξε η εταιρία και η εγγύηση ισχύει για ένα λάστιχο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]