-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Για το δικο μου ουισκι(το ds3 ) ξερει καποιος κατι ?Μonroe reflex θα βαλεις!!
-
Αν βαλω b8 sprint τι θα γινει; Με μανισια ελατηρια.
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Καλησπερα !Θα ηθελα βοηθεια για επιλογη αμορτισερ για το αυτοκινητο μου. Ειναι ενα Citroen DS3 1.600 ατμοσφαιρα, με 103000χλμ με 17αρες ζαντες με 45αρι προφιλ και μαμα ολα(αμορτισερ και ελατηρια τωρα,...)
Εχω μια-δυο ερωτησεις και θα ηθελα να μου προτεινετε τι πιστευετε οτι θα ειναι καλύτερο. Θελω ενα αυτοκινητο σχετικα ισορροπημενο οχι κουτσουρο αλλα ουτε βαρκα. να ειναι ανετο για καθημερινη χρηση αλλα να κραταει σε καμια στροφη , χωρις κατα αναγκη να ειμαι κανενας καγκουρας.
Εχω συγχυστει με το ποσο λιγες και συγκεχυμενες πληροφοριες υπαρχουν για τα αμορτισερ και για διαφορα αλλα πραγματα σχετικα με το αυτοκινητο αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα...
Στο ψητο τωρα. τα διαθεσιμα αμορτισερ στο budget μου εκτος τα μαμα (που υποψιαζομαι οτι ειναι μια συγκεκριμενη μαρκα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.)
ΜΑΜΑ σιτροεν (Τιμη : 280 + 75 οι βασεις + 75 τοποθετηση)
Bilstein Β4 μαυρα(220περιπου+45βασεις)
Sachs τα απλα (230 περιπου+45βασεις)
Monroe Original(240 + 40βασ.)
KYB excel-g μαυρα(205+40βασ.)αυτα εχω βρει αν εχετε υποψιν σας αλλα μου λετε.
Θελω για σιγουρια να αλλαξω και βασεις (top mount). ΜΕ ενδιαφερει ποιο απο αυτα θα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ και ισορροπημενο ασχετως χρηματων
Οι ερωτησεις ειναι :
- Ποια θεωρειτε καταλληλα για το αυτοκινητο ?
- Αν βαλω νεες βασεις ταιριαζουν ολες με όλες ή πρεπει να παρω μονροε πχ αμορτισερ και μονροε βασεις?
- Εχετε καποιο καταστημα να προτεινετε να παω για τοποθετηση ή δεν εχει σημασια?
Απο αυτα που θετεις, εγω θα κραταγα μονο τα μαμα citroen σαν επιλογες και τα kyb για την αξιοπιστια τους και τη μακροζωια τους.
Τα monroe τα απορριπτω ως πολυ μαλακά, ta B4 ειναι αμφιβολου διαρκειας παροτι bilstein, ενω τα sachs ειναι ελαφρως υποδεεστερα σε κρατημα και αισθηση απο τα μαμα.Top mount θα τσεκαρει πρωτα ο μηχανικος σου αν ειναι οκ, και αν δεν ειναι τοτε θα προβεις σε αλλαγη.
Αφου το ψαχνεις λιγο παραπανω στο θεμα κρατηματος, αλλα με ανεση, θα προτεινα να πας στη citroen και να δεις κωδικους αμορτισερ και ελατηρια απο το ds3 thp.
Αν ειναι ιδιοι κωδικοι, καλως, αλλιως να προτιμησεις σιγουρα αυτα που θα ειναι ενα πιο σφιχτο σετ αναρτησης, αλλα παραλληλα και ανετο.
Ελατηρια μπορεις να ψαξεις και για μεταχειρισμενα, ολο και καποιος θα πουλαει, αν και το ds3 thp ειναι σπανιο στην ελλαδα.
Επισης τσεκαρε μηπως τα ελατηρια ειναι τα ιδια απο 207 rc, που εκει θα βρεις σιγουρα μεταχειρισμενα και αν μπαινουν το αποτελεσμα θα σε εκπληξει ευχαριστα. -
Του thp δεν ταιριαζουν.ειναι 51mm παχος ενω του δικου 47.
Μου προτειναν στο citroen club τα monroe reflex. Θα δω αν υπαρχουν γις το αμαξι μου. Το θεμα μεταξυ μαμακαι ολων των αλλων ειναι οικονομικο. Πχ μαμα εχουν 280 και τα sachs τα βρηκα 185.τα αλλα μοντα στα 200~230 το πολυ.
Αξιζει η διαφορα?
Με το 207 ειναι συμβατο με την μη~rc εκδοση επισης κατα 90÷
-
Ετσι οπως το θετεις το θεμα, τζιφος.
Αρα εισαι ιδια περιπτωση με 207 που τα απλα εχουν 47 mm και τα rallye rc στα 51.
Εχω την εντυπωση βεβαια οτι καποια rallye εβγαιναν και με 47.Οποτε αν δεν αλαξεις ελατηρια, για μενα βαλε τα πιο φτηνα, πχ sachs.
Πανω κατω ολα τα ιδια ειναι. -
παιζει να ταιριαζουν αμορτισερ απο συγγενικα αυτολινητα οπως το c3 ή το 207 ? Ή δεν το κοιταω καν?
-
ναι ειναι πιθανον. Κοιτα απο 207 και ψαξε και για ελατηρια rc.
-
Αλλάχτηκαν πρίν 2 μήνες 4 αδα αμορτισέρ σε Honda Accord.
Τοποθετήθηκαν aftermarket, πήρα απο περιέργια τηλέφωνο στο Σαρακάκη για να μάθω τιμή 4άδας και καλύτερα να έπαιρνα καινούργιο αυτοκίνητο 650 ευρώ
Τοποθετήθηκαν τα KYB EXCEL G , είναι λίγο πιο μαλακά απο τις μαμά αναρτήσεις.
Κόστος 280 ευρω τα KYB -
Ενημερωτικα μετα απο πολυ ψαξιμο εβαλα της μαμας του. Δεν θα πω 'παλι' καθως το αμαξι το ειχα παρει μτχ και τα αμορτισερ ηταν ηδη βλαμμενα . Αλλαξα και τις βασεις μπροστα( top mounts) μαλλον ηταν καλη ιδεα
Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος ! Το κρατημα αλλαξε μερα με την νυχτα και το πατημα επισης.επιτελους:-)
Σαν τιμη μου βγηκε περιπου 10~30 ευρω πανω απο τα πιο πολλα aftermarket της αγορας καθως τα ανταλλακτικα τα παρηγγειλε το συνεργειο με εκπτωση
-
Πολυ καλησπερα,
μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν ξερει καποιος, ψαχνω φυσιγγια για αμορτισερ Lancia Delta 97 1.6.
τωρα εχει τα Β6, εσκασαν και τα 2 και χρειαζεται αλλαγη, παλια εβρισκα σε διαφορα αμορτισερ φυσιγγια, τωρα μου λενε οτι δεν υπαρχουν και πας για καινουργιο μονο.
παιζει να μην θελουν να ασχοληθουν
και δεν με νοιαζει κιολας να κανω πατεντα μονος μου απο αλλο αμαξι μιας και ταιριαζει απο τιπο, τεμπρα και νομιζω αλφα 145/146 -
Ο χρήστης bezan έγραψε:
Πολυ καλησπερα,
μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν ξερει καποιος, ψαχνω φυσιγγια για αμορτισερ Lancia Delta 97 1.6.
τωρα εχει τα Β6, εσκασαν και τα 2 και χρειαζεται αλλαγη, παλια εβρισκα σε διαφορα αμορτισερ φυσιγγια, τωρα μου λενε οτι δεν υπαρχουν και πας για καινουργιο μονο.
παιζει να μην θελουν να ασχοληθουν
και δεν με νοιαζει κιολας να κανω πατεντα μονος μου απο αλλο αμαξι μιας και ταιριαζει απο τιπο, τεμπρα και νομιζω αλφα 145/146Έχεις pm
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Ενημερωτικα μετα απο πολυ ψαξιμο εβαλα της μαμας του. Δεν θα πω 'παλι' καθως το αμαξι το ειχα παρει μτχ και τα αμορτισερ ηταν ηδη βλαμμενα . Αλλαξα και τις βασεις μπροστα( top mounts) μαλλον ηταν καλη ιδεαΕιμαι παρα πολυ ευχαριστημενος ! Το κρατημα αλλαξε μερα με την νυχτα και το πατημα επισης.επιτελους:-)
Σαν τιμη μου βγηκε περιπου 10~30 ευρω πανω απο τα πιο πολλα aftermarket της αγορας καθως τα ανταλλακτικα τα παρηγγειλε το συνεργειο με εκπτωση
+1
Ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα με την διαφορά ότι ήταν η πρώτη αλλαγή (από εργοστασιακα) σε αμορτισέρ που είχαν πετάξει λάδια -
Καλησπέρα. Ψάχνω αμορτισέρ σε Honda Insight 2010. Η τιμή της αντιπροσωπίας είναι εξωφρενική (περίπου 650 ευρώ με αρκετές μέρες για παράδοση) και φυσικά χωρίς τοποθέτηση και χωρίς τα top mounts μπροστά. Ψάχνοντας στο internet, δεν φαίνεται να υπάρχουν συμβατά after market παρά μόνο κάποια της TEIN ρυθμιζόμενα με τιμή παραπλήσια με τα εργοστασιακά.
Με αυτά τα δεδομένα έχω σκεφτεί ανακατασκευή των υφιστάμενων σε κάποιους που εξιδικευονται σε αυτη τη δουλειά. Δεν γνωρίζω κόστος και δυνατότητα ανακατασκευής αλλά τηλεφώνησα σε κάποιον στο Μοσχάτο και μου είπε ότι θέλει πρώτα να τα δει πριν αποφανθεί...
Ποιά ειναι γνώμη σας για πιθανή ανακατασκευή αμορτισέρ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Καλησπέρα. Ψάχνω αμορτισέρ σε Honda Insight 2010. Η τιμή της αντιπροσωπίας είναι εξωφρενική (περίπου 650 ευρώ με αρκετές μέρες για παράδοση) και φυσικά χωρίς τοποθέτηση και χωρίς τα top mounts μπροστά. Ψάχνοντας στο internet, δεν φαίνεται να υπάρχουν συμβατά after market παρά μόνο κάποια της TEIN ρυθμιζόμενα με τιμή παραπλήσια με τα εργοστασιακά.
Με αυτά τα δεδομένα έχω σκεφτεί ανακατασκευή των υφιστάμενων σε κάποιους που εξιδικευονται σε αυτη τη δουλειά. Δεν γνωρίζω κόστος και δυνατότητα ανακατασκευής αλλά τηλεφώνησα σε κάποιον στο Μοσχάτο και μου είπε ότι θέλει πρώτα να τα δει πριν αποφανθεί...
Ποιά ειναι γνώμη σας για πιθανή ανακατασκευή αμορτισέρ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Σου έστειλα προσωπικό μήνυμα.
-
Καλησπερα .
Εχω ενα Hyundai i30 2010 1400cc .
Μετα απο 7 χρονια και 85000χλμ ειμαι και εγω ετοιμος για αλλαγη αμορτισερ .
Καποιος που να εχει αλλαξει και να ειναι ικανοποιημενος ?
Ψαχνομαι να δω τι παιζει απο μαρκες και τιμες.
Η χρηση απλη με 80% εθνικη και 20% επαρχιακο οαλ αυτα χωρις ταρζανιες κλπ
Απο οτι βλεπω 'παιζουν' τα KAYABA EXCEL G , BILSTEIN B4 , SACHS , MONROE SENSATRACK
Τα 'μαμα' δεν ξερω τι ειναι και σε ενα εξουσιοδοτημένο που ρωτησα αυτος βαζει καποια 'MANDO' .Υγ: Το μονο που εχω κανει ειναι οτι εχω ηδη αλλαξει ελατηρια πισω επειδη το αμαξι 'επλεε' λογω υγραεριου ( δεξαμενη 55λτ στην θεση της ρεζερβας + την ρεζερβα - κανονικος τροχος - απο πανω ).
Εχω βαλει τα MAD HV-373128 που ειναι ειδικα για αυτο το σκοπο .Τωρα σε αμορτισερ θελω κατι ιδιο με το 'μαμα' σε ανεση τι κανω ? ?
Απεριψα τα Sachs Super Touring:
Ο χρήστης HammerHead έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι κάτοχος ενός Hyundai i30 από το 2009 και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο.
Πριν από 2 χρόνια και αφού κατάφερα να σακατέψω το αμορτισέρ πλευράς οδηγού, είπα να αλλάξω και τα 4 και επέλεξα τα Sachs Super Touring νομίζοντας ότι πρόκειται για ανετα και σχετικά μαλακά αμορτισερ αλλά λίγο, ελάχιστα πιο σφικτά από τα μανίσια. Στην πραγματικότητα είναι θεόσκληρα κάνοντας την συμπεριφορά του αυτοκινήτου να αλλάξει προς το πιο σπορ αλλά με μπόλικο κοπάνημα και διάφορους τριγμούς που έκαναν την εμφάνηση τους τον τελευταίο χρόνο. -
Ο χρήστης villasg έγραψε:
Καλησπερα .
Εχω ενα Hyundai i30 2010 1400cc .
Μετα απο 7 χρονια και 85000χλμ ειμαι και εγω ετοιμος για αλλαγη αμορτισερ .
Καποιος που να εχει αλλαξει και να ειναι ικανοποιημενος ?
Ψαχνομαι να δω τι παιζει απο μαρκες και τιμες.
Η χρηση απλη με 80% εθνικη και 20% επαρχιακο οαλ αυτα χωρις ταρζανιες κλπ
Απο οτι βλεπω 'παιζουν' τα KAYABA EXCEL G , BILSTEIN B4 , SACHS , MONROE SENSATRACK
Τα 'μαμα' δεν ξερω τι ειναι και σε ενα εξουσιοδοτημένο που ρωτησα αυτος βαζει καποια 'MANDO' .https://en.wikipedia.org/wiki/Mando_Corporation
The Mando Corporation (Korean: 만도)(KRX:204320), with headquarters in Seoul, Korea, is the largest global[citation needed] Tier 1 Korean Original equipment manufacturer and supplier to General Motors, Cadillac, Ford, Chrysler, Chevrolet, Nissan, Kia Motors Company, Fiat, Volkswagen, BMW, Suzuki, Hyundai Motor Company, and many other global automobile distributors. It has an annual profit topping over 6 billion USD every year. It is currently owned and run by the original founding parent company, Halla Group.[1] It was handed over to Halla by Sunsage B.V, a daughter company of JP Morgan.[2]
.....
Mando has three main areas of business: steering parts, brake parts, and suspension parts. Mando has recently opened a joint-venture company with Hella, to produce ABS sensor software algorithm. -
Thanks for info .
Πραγματι δεν την ειχα ακουσει ποτε σαν εταιρια , αλλα βλεπω οτι βγαζει 'παπαδες' .
Anywway μιλησα με φιλο που εμπορευεται ανταλλακτικα στην κρητη και σκιζει τα ρουχα του για Monroe .
Και τα kayaba λεει ειναι καλα αλλα πεφτουν πολυ πιο ευκολα , αλλα τα προτεινουν γιατι εχουν πιο μεγαλο κερδος !Βασικα θα παω να κανω μια μετρηση να δω σε τι κατασταση ειναι τα αμορτισερ μου .
Ξερει κανεις κοστος ?
Και να προτεινει καποιον καλο ( αθηνα ) ή να παω σε ενα κτεο που δεν εχουν 'αναγκη' να σου πουλησουν αναρτησεις -
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
http://www.hyundaipap.grThanks
-
Mitsubishi lancer 1.3 99'. Οικογενειάρχης, μόλις έβαλε τα monroe ως τα ποιό άνετα. Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκε απο την άνεση, πάλι κοπαναει αρκετά. Περίμενε ποιο εντυπωσιακή αλλαγή προς το καλύτερο
Περί Αναρτήσεων