-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Οι ασφαλιστικες εχουν price list για το κάθε μοντελο(ΟΧΙ δν ενδιαφερει κανεναν μα κανεναν αν εσυ του εκανες 1000 χιλιόμετρα ή 1.000.000)+με βαση την χρονολογια.Απο εκει προκυπτει και η αποζημειωση.
Μπορούμε να το δούμε κάπου αυτο το price list;
-
Γινεται να βγει ενα τρακαρισμένο αυτοκινητο ολική, να πάρεις τα λεφτά που σου δίνει η ασφαλιστική και μετα να το φτιάξεις;
-
υπο προυποθεσεις ναι γινετε.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
υπο προυποθεσεις ναι γινετε.Μιλάς με γρίφους γεροντα
-
Ηλια από ότι ξερω δεν γινεται αφου για να αποζημειωθεις θα πρεπει να παρουσιασεις πιστοποιητικο καταστροφης.
Όχι δν ξερω που βρίσκεις την price list -
Γινετε και με μεταβιβαση του αυτοκινητου σου, την κανεις σε ενα συγγενικο ή φιλικο σου προσωπο και το φτιαχνεις.
-
Γινετε και με μεταβιβαση του αυτοκινητου σου, την κανεις σε ενα συγγενικο ή φιλικο σου προσωπο και το φτιαχνεις.Επειδη το ειχα ψαξει,κατι μου θυμιζει αυτό που λες.Πρεπει να εχεις δικιο!
-
-
Δεν καταλαβαινω τι λεω που δεν στεκει οταν μιλαω για 'σου προτεινουν τη τιμη στο φτηνοτερο που υπαρχει'. Ναι βρισκουν το φτηνοτερο στα ιδια κυβικα και ημερομηνια κατασκευης (σε λογικα πλαισια, οχι παραεισαγωγης απο κατασχεση ντιλερ ναρκωτικων με τρυπες απο σφαιρες πανω) και σου προτεινουν τη τιμη του. Μετα σε πανε αργα και με το πασο τους προτεινοντας τιμες που παιζουν το πολυ μεχρι το μεσο ορο της αγορας ΑΝ επιμεινεις και εχεις υπομονη (ξαναλεω πηρε 2 μηνες τηλεφωνα και καντηλια για να ανεβει η τιμη λιγο), μεχρι να απογοητευτεις και να ενδωσεις. Ηθελα οντως να παρω αμαξι ιδιο με το δικο μου που ειχα βρει μεταχειρο αλλα εκανε 2Κ πανω, το ειπα στην ασφαλιστικη και η στην ουσια απαντηση ηταν 'ε βαλε τα επιπλεον και παρτο, εμεις τοσα δινουμε'. Αλλιως πας δικαστικα και ζητας οτι θες + διαφυγοντα κερδη/ενδιαμεσα κοστη αλλα παιζεις με προοπτικη 3-4ετιας.
-
Οταν βγαινεις ολικη αυτος που το μεταβιβαζεις πρεπει να σου πληρωσει πλειοδοτικα σωστρα και μετα η ασφαλιστικη σου πληρωνει τη διαφορα για την ολικη αποζημιωση. Δεν θελουν ενα χαρτι μεταβιβασης απλα για να λενε οτι αλλαξε ιδιοκτητης, περιμενουν να το μεταβιβασεις σε οποιον δινει τα περισσοτερα λεφτα για το τροπετο. That said, δεν καταλαβαινω πως μπορεις να το κανεις μεταβιβαση σε συγγενη σου, εκτος αν αυτος δωσει τα περισσοτερα για να παρει το τροπετο , οποτε που ειναι το νοημα;
-
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
-
Δεν καταλαβαινω τι λεω που δεν στεκει οταν μιλαω για 'σου προτεινουν τη τιμη στο φτηνοτερο που υπαρχει'. Ναι βρισκουν το φτηνοτερο στα ιδια κυβικα και ημερομηνια κατασκευης (σε λογικα πλαισια, οχι παραεισαγωγης απο κατασχεση ντιλερ ναρκωτικων με τρυπες απο σφαιρες πανω) και σου προτεινουν τη τιμη του. Μετα σε πανε αργα και με το πασο τους προτεινοντας τιμες που παιζουν το πολυ μεχρι το μεσο ορο της αγορας ΑΝ επιμεινεις και εχεις υπομονη (ξαναλεω πηρε 2 μηνες τηλεφωνα και καντηλια για να ανεβει η τιμη λιγο), μεχρι να απογοητευτεις και να ενδωσεις. Ηθελα οντως να παρω αμαξι ιδιο με το δικο μου που ειχα βρει μεταχειρο αλλα εκανε 2Κ πανω, το ειπα στην ασφαλιστικη και η στην ουσια απαντηση ηταν 'ε βαλε τα επιπλεον και παρτο, εμεις τοσα δινουμε'. Αλλιως πας δικαστικα και ζητας οτι θες + διαφυγοντα κερδη/ενδιαμεσα κοστη αλλα παιζεις με προοπτικη 3-4ετιας.
-
Οταν βγαινεις ολικη αυτος που το μεταβιβαζεις πρεπει να σου πληρωσει πλειοδοτικα σωστρα και μετα η ασφαλιστικη σου πληρωνει τη διαφορα για την ολικη αποζημιωση. Δεν θελουν ενα χαρτι μεταβιβασης απλα για να λενε οτι αλλαξε ιδιοκτητης, περιμενουν να το μεταβιβασεις σε οποιον δινει τα περισσοτερα λεφτα για το τροπετο. That said, δεν καταλαβαινω πως μπορεις να το κανεις μεταβιβαση σε συγγενη σου, εκτος αν αυτος δωσει τα περισσοτερα για να παρει το τροπετο , οποτε που ειναι το νοημα;
Στο 1 δν βλεπω να διαφωνούμε καπου.Η τιμη της αποζημειωσης καθορίζεται από λιστες οι οποιες συμβαδιζουν με την τιμη ΣΩΣΤΩΝ αγγελιων και όχι 'Χαριζω αυτοκινητο ,ελατε'.Δν ειχε κανεις γνωστος μου ασχημη αντιμετωπιση από την ασφαλιστικη του(γνωστη).Ισως επειδή είναι επαρχια,ισως ο ασφαλιστης εδώ είναι ωραιος και μετρα?Δν ξερω....παντως για το κάθε μοντελο υπαρχει συγκεκριμενη τιμη...η οποια δν αλλαζει από την μια μερα στην άλλη επειδή ενας εβαλε μια αγγελια και σκοτωνει το αμαξι του.
-
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ηλια από ότι ξερω δεν γινεται αφου για να αποζημειωθεις θα πρεπει να παρουσιασεις πιστοποιητικο καταστροφης.Και εγώ αυτο ξερω.
Η για την ακρίβεια ξερω οτι υπάρχουν 2 περιπτώσεις
1 τιμη Α και τα σωστρα δικά σου οπου πρεπει να πας χαρτί καταστραφης/διαγραφής
2 τιμη Α plus με μεταβιβαση στην ασφαλιστική και άρα τα σωστρα δικά της. -
Δε μπορει κανεις να σε υποχρεωσει για το τι θα κανεις το δικο σου αυτοκινητο, η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να σου καλυψει τις βλαβες οταν αυτες δεν ξεπερνουν την αξια του αυτοκινητου, μπορεις να αποζημιωθεις ακομα και με μια υπεθυνη δηλωση οτι δεν επιθυμεις την αποκατασταση των βλαβων του οχηματος σου. σε αυτη την περιπτωση η ασφαλιστικη γλυτωνει τα λεφτα που θα εδινε για το φπα των εργασιων και των ανταλλακτικων.
Αυτο το κολπο με την μεταβιβαση ή διαγραφη του οχηματος βγηκε πριν αρκετα χρονια οταν καποια τζιμανια Ελληναρες επερναν τα λεφτα για την ζημια και υστερα εφτιαχναν το αυτοκινητο και κυνηγουσαν εκ νεου την ασφαλιστικη με αγωγη. -
μπορεις να αποζημιωθεις ακομα και με μια υπεθυνη δηλωση οτι δεν επιθυμεις την αποκατασταση των βλαβων του οχηματος σου. σε αυτη την περιπτωση η ασφαλιστικη γλυτωνει τα λεφτα που θα εδινε για το φπα των εργασιων και των ανταλλακτικων.Γιατι να κανεις κάτι τέτοιο;
Για να σου επαναδιατύπωσω το ερώτημα, πρεπει να πας κάποιο χαρτί στην ασφαλιστική για να πάρεις τα οποία λεφτά της ολικής;τους αρκεί ιςως κάποια δήλωση οτι δεν πρόκειται να εγειρεις περαιτέρω οικονομικές αξιώσεις;μπορείς ενω το αυτοκινητο εχει βγει ολική καταστροφή να πάρεις τα λεφτά της ολικής + να βάλεις κάτι απο την τσέπη σου,να το φτιάξεις και να το κυκλοφορείς;(ενδεχόμενος παραμένοντας ασφαλισμένος στην ίδια ασφαλιστική) -
Καλησπέρα
πήγε το εκτιμητης και το έβγαλε φωτογραφίες εξωτερικά τώρα περιμένει το μάστορα να το ανοίξει για να πάει ξανά να το δει και εσωτερικά τι ζημιές έχει που δεν φαίνονται απέξω
μίλησα με το φαναρτζη και σα να μου τα μασαγε λίγο. ..
Ότι δεν ξέρει αν θα αλλάξει τον προφυλαχτυρα αν θα βάλει γνήσιο η ημιτασιον και κάτι τέτοια..
Αν εκτιμητης το δει μπορώ εγώ μετά να πάω σε αλο φαναρτζη? Αυτός αποτι κατάλαβα θέλει να μου βάλει ιμιτασιόν η να φτιάξει τον ίδιο ο φαναρτζης αυτός τυχαίνει να είναι δίπλα στο μάστορα που πήγα το αμάξι για α μηχανικά -
Ετσι για την ιστορία
1600€ Σύνολο βγήκαν.. -
Λοιπόν σε φανάρι σταματημένη η αδερφή μου με έναν ακόμα από πίσω έπεσε ένας τρίτος πάνω τούς. Εν ολίγοις η w202 έχει ζημιές μόνο πίσω (λόγω αυτόματου με το φρένο δεν έπεσε και αυτή στον μπροστινό).Οι ζημιές αρχικά περιορίζονται σε γδαρσίματα στον προφυλακτήρα , ωστόσο η στούκας ήταν δυνατή και τα πίσω φτερά έχουν αρπάξει με τους θόλους τους και το κενό φτερου-πισω πόρτας είναι φευγατο και στις δύο πλευρές.Το ίδιο φευγατο και δεν ανοίγει το Πορτ παγκαζ. Θεωρώ ότι το σασί και συγκεκριμένα τα 4 σημεία που πιάνει η γέφυρα πίσω είναι αδύνατον να άρπαξαν μιας και αυτά που στραβωσαν είναι απλά εξωτερικά τμήματα λαμαρίνας. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Πόσο δεν βγήκε ακόμα.Η σωστή δουλειά θέλει ξηλωμα κόψιμο φτερά πίσω κτλ. Πράγματα τρελά νομίζω για τα δεδομένα τα ελληνικά και την αξία του αυτοκινήτου.Στο ασφαλιστηρίο συμβόλαιο αξία 2000€.Το αγόρασα 2600+υγραέριο κτλ. Δν με συμφέρει η ολική.
Τέτοιο αρπαγμα εξωτερικών λαμαρινών έρχεται με τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια χωρίς να γίνει @@@@ από στόκο?Ο προφυλακτήρας από μέσα έχει ένα σωρό υλικά και διατάξεις που απορροφούν τη σύγκρουση και δεν σπάει με το παραμικρό, αυτά θα αποζημιωθούν?Όταν λυθεί το αμάξι θα ξανάρθει ο πραγματογνώμονας για αυτά που δεν φαινόταν εξωτερικά? -
Θα κοιτάξουν να στο βγάλουν ολική. Καμία ασφάλεια δεν θα σε αποζημιώσει.
Μόνο δικαστικώς με τιμολόγια και πραγματογνωμοσύνες σωστες και αναλυτικές να βγάλεις κάτι περισσότερο. -
@iceman7 said in Με τράκαραν.:
Θα κοιτάξουν να στο βγάλουν ολική. Καμία ασφάλεια δεν θα σε αποζημιώσει.
Μόνο δικαστικώς με τιμολόγια και πραγματογνωμοσύνες σωστες και αναλυτικές να βγάλεις κάτι περισσότερο.Σ αυτό το σενάριο θα το κρατήσω το αμάξι για ανταλλακτικά,να πάρω το ποσό εφάπαξ κ να κάνω ότι καταλαβαίνω?Έχω επιλογές γενικά?
-
Κρίμα, γιατί είχες ρίξει δουλειά με μεράκι. Να είστε καλά και όλα τα άλλα θα έρθουν.
-
https://ibb.co/5MpJThh
Μια φωτό πρόχειρη.Δεν φαίνεται τραγικο από μακριά ωστόσο συνολικά η περιοχή δεξιά αριστερά είναι φευγατο μέχρι και την πόρτα.Τωρα έχω υπόνοια μήπως η πόρτα άρπαξε και αυτή με την ασφάλεια της στο φτερό προς τα μέσα.Η στούκα ήταν σίγουρα δυνατή (αφρεναριστοε ο πρώτος) .Το άλλο w202 που έχουμε είχε παρόμοιο τρακάρισμα στο ήμισυ του προφυλακτήρα με ένα χ5 αισθητό αλλά χωρίς να αρπάξει κάτι....
-
@lap said in Με τράκαραν.:
Κρίμα, γιατί είχες ρίξει δουλειά με μεράκι. Να είστε καλά και όλα τα άλλα θα έρθουν.
Η φάση είναι ότι το πήρα σε χαλιά φάση από σαπιλες ,το ξηλωσα όλο,το έκανα σαν καινούργιο, αναρτήσεις κτλ. για να φθάσει στο επίπεδο του άλλου w202 και τωρα καπουτ.Το
Fun fact με τη στούκα το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα τα φτυσε και τον πίσω προφυλακτήρα τον είχα αλφαδιασει και σφίξει καλύτερα από καινούργιο το καλοκαίρι
Με τράκαραν.