-
Καλημερα σε όλους.
Υπάρχει καποιος τόπος να προλάβουμε την υγρασία του εσωτερικού των τζαμιών?
Πήρα ένα 'αντιθαμβωτικό σπρευ' αλλά δεν έκανε τπτ - εδώ μιλάμε οτι τα τζάμια στάζουν νερό.
Περισι είχα δοκιμάσει και ένα κουτάκι αφυγραντήρα απο Praktiker του 1,5€ και ούτε αυτό δεν έκανε κάτι.
Χθες ήταν και η πρώτη μέρα, που το χιόνι που έριξε έλιωσε σχεδόν αμέσως, αλλά το επόμενο πρωί στο εσωτερικό του παρμπρίζ είχε στρώμα πάγου! Το ξανα τονίζω, στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ! Δεν ξέρω αν θα το είχα προλάβει αν το είχα σκεπάσει απο βραδύς απ έξω...
Και δεν με χαλάει φυσικά να ανάβω κλιματισμό, αλλά όταν στις 5:30πμ με παγωνιά έξω θέλω να κάνω μια συντομη διαδρομή, δεν προλαβαίνει να λειτουργήσει για την υγρασία... -
Καλημερα σε όλους.
Πήρα ένα 'αντιθαμβωτικό σπρευ' αλλά δεν έκανε τπτ - εδώ μιλάμε οτι τα τζάμια στάζουν νερό.
Περισι είχα δοκιμάσει και ένα κουτάκι αφυγραντήρα απο Praktiker του 1,5€ και ούτε αυτό δεν έκανε κάτι.
Χθες ήταν και η πρώτη μέρα, που το χιόνι που έριξε έλιωσε σχεδόν αμέσως, αλλά το επόμενο πρωί στο εσωτερικό του παρμπρίζ είχε στρώμα πάγου! Το ξανα τονίζω, στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ! Δεν ξέρω αν θα το είχα προλάβει αν το είχα σκεπάσει απο βραδύς απ έξω...
Και δεν με χαλάει φυσικά να ανάβω κλιματισμό, αλλά όταν στις 5:30πμ με παγωνιά έξω θέλω να κάνω μια συντομη διαδρομή, δεν προλαβαίνει να λειτουργήσει για την υγρασία... -
Καλημερα σε όλους.
Πρέπει να βρεις γιατί έχεις τόση υγρασία εντός του αμαξιού.Βρεγμένα ρούχα;Παπούτσια;Ομπρέλα;Εισροή νερών στο πχ πορτμπαγκάζ;
-
Πολύ σωστά.Κάπου υπάρχει νερό στο εσωτερικό του αυτοκίνήτου.
-
Με αναμμενο το καλοριφερ στο ζεστο και το air condition δεν ξεθαμπωνει;
Ειναι κοινη πρακτικη που μου ξεθαμπωνει σε ενα λεπτο το παρπριζ. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ειναι κοινη πρακτικη που μου ξεθαμπωνει σε ενα λεπτο το παρπριζ.+1 ,δεν χρειάζεται να είναι ζεστός ο αέρας για να λειτουργήσει.Επίσης αν σου αργεί να ζεσταθεί γενικά μπορεί να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης.
-
Εχει τυχη να βαζω ζεστο αερα σε τζαμι με υγρασια και αυτο να θαμπωνει περισσοτερο.
Δειτε και αυτο
Youtube Video -
Επίσης λένε και για silica gel ή κοκοι τζελ σιλικονης σαν αυτά τα σακουλάκια με τα μπιλακια που έχουν στα παπούτσια μέσα. Επισης υπαρχουν και οι κρύσταλλοι αμμος; σιλικόνης (δεν ξέρω ακριβως πως το λένε) που το χρησιμοποιουν για τις γάτες. Σε οποίο Πετ-σοπ να ρωτησεις έχουν. Βάζεις μια ποσότητα καμμιά 100-200-300γρ σε υφασμάτινο σακούλι ή κάλτσα και εχεις στο αυτοκίνητο και αυτό απορροφά ρην υγρασία. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως να βοηθήσει τουλαχιστον σε κάποιο βαθμο. Στο γιουτιουμπ υπαρχουν πολλά βιντεακια με αυτή τη πατέντα πιστεύω οτι δεν είναι μούφα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Εχει τυχη να βαζω ζεστο αερα σε τζαμι με υγρασια και αυτο να θαμπωνει περισσοτερο.
Δειτε και αυτο
Youtube VideoΤο βίντεο δεν μπορώ να το δω ,δεν ξέρω γιατί αλλά μου βγάζει πρόβλημα,αλλά μήπως στην περίπτωση που λες είχε διαρροή το καλοριφέρ και μαζί με αέρα έβγαζε και ατμούς απο το ψυγείο;
-
Οχι δεν ειχε καποιο θεμα το καλοριφερ,απλα το εκανε καποιες φορες,κυριως οταν ειχε πολυ υγρασια εξω.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Επίσης λένε και για silica gel ή κοκοι τζελ σιλικονης σαν αυτά τα σακουλάκια με τα μπιλακια που έχουν στα παπούτσια μέσα. Επισης υπαρχουν και οι κρύσταλλοι αμμος; σιλικόνης (δεν ξέρω ακριβως πως το λένε) που το χρησιμοποιουν για τις γάτες. Σε οποίο Πετ-σοπ να ρωτησεις έχουν. Βάζεις μια ποσότητα καμμιά 100-200-300γρ σε υφασμάτινο σακούλι ή κάλτσα και εχεις στο αυτοκίνητο και αυτό απορροφά ρην υγρασία. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως να βοηθήσει τουλαχιστον σε κάποιο βαθμο. Στο γιουτιουμπ υπαρχουν πολλά βιντεακια με αυτή τη πατέντα πιστεύω οτι δεν είναι μούφα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΔυστυχώς τέτοιο υλικό πρεπει να είχαν και αυτά τα κουτάκια που είχα βάλει περισυ, με φτωχά αποτελέσματα. Γέμισαν νερό σε μια 15 μέρες. Προφανώς δεν μπορούσα να παίρνω καθε 15 μερες καινούριο.
Ειναι κοινη πρακτικη που μου ξεθαμπωνει σε ενα λεπτο το παρπριζ.Φυσικά ξεθαμπώνει, σε ας πούμε 3λεπτο. Είναι όμως οι συνθήκες και η πίεση χρόνου εκείνη την ώρα, που δεν μου φτάνει...
Πολύ σωστά.Κάπου υπάρχει νερό στο εσωτερικό του αυτοκίνήτου.
Μπα...
Εννοείται για να φτάσω εδώ στο φορουμ, έχω περάσει απο το στάδιο ελέγχου του οχήματος. Γι αυτό και ρωτώ απευθείας για συλλογή/αποφυγή της υγρασίας.
Είναι δηλ κατι που ξέρω πως δεν μπορώ να το αποφύγω απο πλευράς καιρού, γι αυτό και ψάχνω άλλη λύση.
Η υγρασία στο εσωτερικό των τζαμιών οφείλεται σε συγκεκριμένους μετεωρολογικούς παράγοντες , και σε πολύ τοπικούς καιρικούς παράγοντες.
Ειδάλλως, 9 στα 10 οχήματα της περιοχής που πράγματι έχουν αυτό το θέμα όπως και το δικό μου, θα είχαν διαρροή... -
Τη διαρροη απο το ψυγειο καλοριφερ δε χρειαζεται να φτασεις να τη δεις live αν υπαρχει.. ειναι μεσα στο ταμπλω. To θαμπωμα ειναι πιο εντονο στο κατω μερος του παρμπριζ προς το ταμπλω? Ποιο αυτοκιητο εχεις? Εχεις και ελαφρα μυρωδια στη καμπινα? Τα λαστιχα των πορτων επισης τσεκαρε περιμετρικα αν πατανε σωστα-μην εχει σκιστει καποιο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τη διαρροη απο το ψυγειο καλοριφερ δε χρειαζεται να φτασεις να τη δεις live αν υπαρχει.. ειναι μεσα στο ταμπλω. To θαμπωμα ειναι πιο εντονο στο κατω μερος του παρμπριζ προς το ταμπλω? Ποιο αυτοκιητο εχεις? Εχεις και ελαφρα μυρωδια στη καμπινα? Τα λαστιχα των πορτων επισης τσεκαρε περιμετρικα αν πατανε σωστα-μην εχει σκιστει καποιο....Εννοείται για να φτάσω εδώ στο φορουμ, έχω περάσει απο το στάδιο ελέγχου του οχήματος
-
Ξεθαβω αυτο το παλιο τοπικο,για να ρωτησω το εξης απλο,που ομως δεν γνωριζουν αρκετοι πως να το κανουν,οταν εχει υγρασια και διαφορα θερμοκρασιας,με βροχες και κρυα κυριως,με ποιον τροπο ξεθαμπωνουμε το παμπριζ εμπρος,το αιρ κοντισιον στο παλιο αυτοκινητο που αναφερομαι ειναι "ψοφιο",οποτε και στο τερμα να το βαλω να χτυπαει στο παρμπριζ,δεν ξεθαμπωνει.
-
Ο πιο γρήγορος και αποδοτικός τρόπος όπως είπες είναι το air condition. Αφού όμως δεν αποδίδει, βάλε μόνιμα το χειμώνα έναν μικρό συλέκτη υγρασίας, 2.5€ έχει.
Προσωπικά πάντως δεν βάζω το air condition να χτυπάει το παρμπριζ. Και πάλι έτσι όμως εξακολουθεί να ξεθαμπώνει. -
@famas said in Υγρασία παρπρίζ:
Ο πιο γρήγορος και αποδοτικός τρόπος όπως είπες είναι το air condition. Αφού όμως δεν αποδίδει, βάλε μόνιμα το χειμώνα έναν μικρό συλέκτη υγρασίας, 2.5€ έχει.
Προσωπικά πάντως δεν βάζω το air condition να χτυπάει το παρμπριζ. Και πάλι έτσι όμως εξακολουθεί να ξεθαμπώνει.Με 2,5 ευρω δεν βρισκω στο skroutz,αναφερεσαι σε καποιο συγκεγκριμενο η σε οποιοδηποτε καταστημα τυπου praktiker μπορω να βρω συλλεκτη υγρασιας,για ποσες χρησεις ειναι δηλαδη?
https://www.skroutz.gr/s/23939781/Pingi-Συλλέκτης-Υγρασίας-1711902-300gr.html
Eδω περα με μεταφορικα βγαινουν ενα 12αρικο.
-
Τα μικρά συνοικιακά σουπερ μαρκετ έχουν, αλλά και τα μεγάλα στα είδη οικιακής χρήσης. Μιλάμε για ένα πλαστικό κουτάκι με το υλικό μέσα. Κάνει αποδεδειγμένα δουλειά.
-
@ken11 said in Υγρασία παρπρίζ:
Προσωπικά πάντως δεν βάζω το air condition να χτυπάει το παρμπριζ. Και πάλι έτσι όμως εξακολουθεί να ξεθαμπώνει.Με 2,5 ευρω δεν βρισκω στο skroutz,αναφερεσαι σε καποιο συγκεγκριμενο η σε οποιοδηποτε καταστημα τυπου praktiker μπορω να βρω συλλεκτη υγρασιας,για ποσες χρησεις ειναι δηλαδη?
Μέχρι 8€ βρίσκεις και με άρωμα και λίγο πιο μεγάλα
link text -
@yem said in Υγρασία παρπρίζ:
@ken11 said in Υγρασία παρπρίζ:
Μέχρι 8€ βρίσκεις και με άρωμα και λίγο πιο μεγάλα
link textΑ κανουν και αυτα για το αυτοκινητο,νομιζα οτι ειναι για σημεια στο σπιτι αυτοι οι συλλεκτες.
Υγρασία παρπρίζ