-
Στον κουνιάδο μου πρόσφατα τον χτύπησαν από stop και η ασφαλιστική το έβγαλε ολική
Κόστος επισκευής 1800 € και του δίνουν 2500 € εφόσον πάει χαρτί από ανακυκλωτήριο ότι παραδόθηκε για ανακύκλωση
Αφαίρεσε το υγραέριο και προχωράει
Το ανακυκλωτηριο του δίνει 300€ (δεν ανοιξαν οι αερόσακοι κλπ)Προφανώς φοβούνται τις ζημιές που θα προκύψουν από το ξήλωμα καθώς τα 1800 €ήταν ότι φαίνεται...
Αν κάνεις τέτοια συμφωνία θα σώσεις υγαρέριο και λάστιχα
-
Το υγραέριο μπορεσε να το ξαναπεράσει στο νεο αυτοκινητο??. Έχω την εντύπωση πως μονο καινουριο συστημα μπορείς να βάλεις αλλιως δεν περνάει απο ΚΤΕΟ. Μονο για ανταλακτικα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Το υγραέριο μπορεσε να το ξαναπεράσει στο νεο αυτοκινητο??. Έχω την εντύπωση πως μονο καινουριο συστημα μπορείς να βάλεις αλλιως δεν περνάει απο ΚΤΕΟ. Μονο για ανταλακτικα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτο το γνωρίζω μου το έχει πει ο εγκαταστάτης μου, οτι το συστημα το αγωράζεις 1 φορά μετα αν πάρεις αμάξι με τα ιδια κυβικά μπορείς να το ματαφέρεις.
-
πήγα σήμερα στο car point που εχω πάει το αμάξι στο συνεργαζομενο με την ασφαλιστική μου,
Ο μάστορας μ είπε οτι δέν εχει μεγάλη ζημιά μονο προφυλαχτήρες και πίσω άξονας και αποκαλείτε να βγει ολική θα φτιαχτεί.
και επειδή εγώ το βιάζομαι μπορώ αν θέλω να πληρώσω να φτιαχτεί και μετά να πάρω τα λεφτά από την ασφαλιστική και σκεφτικά αφου θα πληρώσω να πάω σε δικό μου μάστορα -
Μπραβο ωραια αρα δεν εχεις σοβαρο θεμα, συνεννοησου με την ασφαλιστικη να το φτιαξεις οπου επιθυμεις.
-
εγω στην θέση σου θα περίμενα
Και αν το επισκεύαζα, θα έβαζα τον φανοποιο να παρει απευθείας τα λεφτά από την ασφαλιστική
Λογικο να βιάζεται για να παρει ζεστο χρημα και εσυ να τρέχεις μετά και αν...
Περίμενε... -
Το έχω ξαναπεί και παλιότερα σε αντίστοιχο θρεντ, θα το ξαναπω..
ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς να βγει το αυτοκίνητο σου ολική. Η ασφαλιστική το βγάζει ολική εάν δεν την συμφέρει να το επισκευάσει, έλα όμως που πρώτιστα πρέπει 'να φέρει το αυτοκίνητο στην κατάσταση που ήταν πριν το ατύχημα'!
Γνωστός μας φαναρτζης μας παρακαλούσε να μας επισκευάσει ένα αυτοκίνητο που μας το έβγαλαν ολική. και ναι, οι κλέφτες κοιτάνε την πιο φθηνή τιμή, με την πιο χάλια κατάσταση, τα απειρα χιλιόμετρα και τον πιο σκέτο εξοπλισμό...ΟΥΤΕ αυτό είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς, εγώ τους είπα ή μου δίνετε τόσα (πόσο που θεωρούσα ότι μπορούσα να το πουλησω αν ήταν οκ το αμάξι και ήταν πολύ συμφέρουσα τιμή) ή πάμε δικαστικά και ΟΥΤΕ τους το παρέδωσα όπως ήθελαν (για να κονομησουν από πώληση ανταλλακτικών, ανακύκλωση κτλ)...το έδωσα εγω σε ανακύκλωση (πήρα το σχετικό χαρτί), αφού ξεγυμνωσα κι ότι μπορούσα και πουλησα κι εβγαλα έξτρα χρήματα.
Ο φαναρτζης λοιπόν μας παρακαλούσε να το επισκευάσει, να μην τον πληρώσουμε εμείς, απλά να του παραχωρησουμε το δικαίωμα πληρωμής (θα μας έδινε κι εκείνος αντίστοιχα χαρτιά ότι μας απαλλάσσει από οποιαδήποτε έξοδα) και θα έβαζε εκείνος δικηγόρο να ζητήσει τα λεφτα από την ασφαλιστική κι ότι θα τα έπαιρνε 1000%, το έχει ξανακάνει.Εγώ όπως είπα δέχτηκα την συμφέρουσα τιμή + τα λεφτά που πήρα από τα ανταλλακτικά και πήραμε άλλο.
Αλλα μην τους αφήνετε να σας βγάζουν τα αυτοκίνητα σας ολική έτσι απλά! -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Το έχω ξαναπεί και παλιότερα σε αντίστοιχο θρεντ, θα το ξαναπω..
ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς να βγει το αυτοκίνητο σου ολική. Η ασφαλιστική το βγάζει ολική εάν δεν την συμφέρει να το επισκευάσει, έλα όμως που πρώτιστα πρέπει 'να φέρει το αυτοκίνητο στην κατάσταση που ήταν πριν το ατύχημα'!
Γνωστός μας φαναρτζης μας παρακαλούσε να μας επισκευάσει ένα αυτοκίνητο που μας το έβγαλαν ολική. και ναι, οι κλέφτες κοιτάνε την πιο φθηνή τιμή, με την πιο χάλια κατάσταση, τα απειρα χιλιόμετρα και τον πιο σκέτο εξοπλισμό...ΟΥΤΕ αυτό είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς, εγώ τους είπα ή μου δίνετε τόσα (πόσο που θεωρούσα ότι μπορούσα να το πουλησω αν ήταν οκ το αμάξι και ήταν πολύ συμφέρουσα τιμή) ή πάμε δικαστικά και ΟΥΤΕ τους το παρέδωσα όπως ήθελαν (για να κονομησουν από πώληση ανταλλακτικών, ανακύκλωση κτλ)...το έδωσα εγω σε ανακύκλωση (πήρα το σχετικό χαρτί), αφού ξεγυμνωσα κι ότι μπορούσα και πουλησα κι εβγαλα έξτρα χρήματα.
Ο φαναρτζης λοιπόν μας παρακαλούσε να το επισκευάσει, να μην τον πληρώσουμε εμείς, απλά να του παραχωρησουμε το δικαίωμα πληρωμής (θα μας έδινε κι εκείνος αντίστοιχα χαρτιά ότι μας απαλλάσσει από οποιαδήποτε έξοδα) και θα έβαζε εκείνος δικηγόρο να ζητήσει τα λεφτα από την ασφαλιστική κι ότι θα τα έπαιρνε 1000%, το έχει ξανακάνει.Εγώ όπως είπα δέχτηκα την συμφέρουσα τιμή + τα λεφτά που πήρα από τα ανταλλακτικά και πήραμε άλλο.
Αλλα μην τους αφήνετε να σας βγάζουν τα αυτοκίνητα σας ολική έτσι απλά!Δεν ξερω ακριβως τι ακριβως εγινε στη δικη σου περιπτωση, αλλα δυστυχως η ασφαλιστικη εχει το πανω χερι εκτος αν εχεις την οικονομικη ανεση να περιμενεις, κυριολεκτικά, χρόνια.
Στη δική μου περίπτωση μου έκαναν πρόταση με βάση το χειρότερο αντίστοιχο μοντέλο που μπορούσαν να βρουν σε αγγελία. Βριστήκαμε, καθυστέρησε περισσότερο από 2 μήνες το back-and-forth και τελικά κατάφερα να κερδίσω ένα πενιχρό ποσό παραπάνω (500 ευρώ), ενώ ξεκάθαρα μου έδωσαν 2000 ευρώ κάτω από την αξία του αυτοκινήτου.
Καταλήξαμε στο 'ή τα παίρνεις αυτά ή κυνήγησέ μας δικαστικά'.
Αφού το έψαξα και ρώτησα σε δικηγόρο + δικαστικό τροχαίων, ο χρόνος αναμονή για πρώτη δίκη ήταν περίπου στον 1.5 χρόνο + αν έκαναν ένσταση (που θα έκαναν, αυτή είναι η δουλειά τους) μπορούσαμε δυνητικά να φτάσουμε τα 3 με 4 χρόνια.
Οπότε αυτά τα κυνήγα τους δικαστικά είναι για άτομα που α) έχουν χρόνο β) δεν έχουν άμεση ανάγκη.
Οι ασφαλιστικές το ξέρουν πολύ καλά αυτό και παίζουν το παιχνίδι αντίστοιχα προς όφελός τους. -
Αυτό που γραφετε περι αποζημειωσης με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια είναι λαθος....μην το επαναλαμβάνετε και μπερδευετε τον κοσμο.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αυτό που γραφετε περι αποζημειωσης με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια είναι λαθος....μην το επαναλαμβάνετε και μπερδευετε τον κοσμο.Αν και μπορεί να παίξει και αυτό ως σενάριο, σε αντίστοιχη περίπτωση με του φίλου, με το Clio της αδελφής μου, που απλά επειδή άνοιξαν οι αερόσακοι το έβγαζαν ολική, αρχικά ο πραγματογνώμονας άρχισε τα 'ξέρετε, τα αντίστοιχα μοντέλα ξεκινούν από τόσα' (κάπου στο κάτω τμήμα του εύρους τιμών στο Autotriti, δηλαδή Clio πιο παλιά, γυμνά, χρήζοντα επιδιορθώσεις κλπ), εγώ της είπα να του πει επακριβώς ότι η ασφάλεια προβλέπει ασφαλιζόμενο ποσό xyz και βάσει αυτού θα πρέπει να μπορεί να αγοράσει ένα αντίστοιχο μοντέλο (σύγχρονο με το δικό της, ίδιο εξοπλισμό, σε παρόμοια κατάσταση). Και τελικά χωρίς πολλά-πολλά (εδώ παραξενεύτηκα και εγώ) συμφωνήσανε στη μέση τιμή του car/autotriti, δηλαδή μπορούσε να πάρει ακόμα καλύτερα εξοπλισμένο. Αν και τελικά έβαλε άλλα 2Κ και πήρε το επόμενο
Δεν είναι ανάγκη να πάτε δικαστικά, λίγη ανάγνωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σωστά επιχειρήματα περί ασφαλιζόμενου ποσού και γνώση τιμών αντίστοιχων αυτοκινήτων, και η συμφωνία δεν είναι και τόσο δύσκολη....
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αυτό που γραφετε περι αποζημειωσης με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια είναι λαθος....μην το επαναλαμβάνετε και μπερδευετε τον κοσμο.Καλά, δεν θα το επαναλάβω τότε αλλά θα μιλήσω με νούμερα:
Το αυτοκίνητό μου ήταν 7 χρονών και με 40.000 χλμ (δε το κυκλοφορούσα πολύ), σε άψογη κατάσταση, ούτε γρατσουνιά.
Όταν ήρθε η ώρα της ολικής αποζημίωσης υπολόγισαν τιμή με αυτοκίνητα που είχαν 15.000χ το χρόνο = 100.000+
Βρήκαν ΤΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ που υπήρχε σε αγγελία με 100Κ χλμ και μου πρότειναν τη τιμή του.
Μπήκαμε σε φάση συζήτησης μπρος-πίσω για το ότι το δικό μου αμάξι έχει ούτε τα μισά χλμ, είναι άλλο επίπεδο εξοπλισμού και σε άψογη κατάσταση. Εν ολίγοις η απάντησή τους ήταν ότι είναι δικό μου πρόβλημα αυτό κι ότι ο μέσος όρος αυτοκινήτων έχει γράψει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, και η αποζημίωση θα είναι με βάση την ηλικία κι όχι την κατάσταση.
Τους βρήκα μέχρι και αμάξι που ήταν αντίστοιχο με το δικό μου και πουλιόταν 2Κ παραπάνω, αλλά η απάντηση ήταν ότι 'η αποζημίωση βγαίνει με βάση τον μέσο όρο'.
Μετά από πολλά ζόρια (2 μήνες τηλέφωνα και διαπραγματεύσεις και εγω να την περναω με νοικιασμενο αμαξι με δικα μου εξοδα) δέχτηκαν να μου δώσουν 500 ευρώ παραπάνω με βάση τον (ΠΟΛΥ) κάτω μέσο όρο των αυτοκινήτων σε αγγελίες αντίστοιχης ηλικίας, κι αν ήθελα να διεκδικήσω πιο πολλά θα πρεπε να κινηθώ νομικά.* Το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο για όσα ζητούσα, αλλά μου το αρνήθηκαν το ποσό σαν 'υπερβολικό' η στιγμή που ίδια αυτοκίνητα πουλιόνταν στο ίντερνετ για αυτό το ποσό και που ΟΙ ΙΔΙΟΙ είχαν δεχθεί να το ασφαλίσουν για τόσα προκειμένου να παίρνουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο
*κινηθω νομικα = πρεπει να βρω χωρο αποθηκευσης για το τροπετο για 2 ως 4 χρονια σε κλειστο χωρο για να μη σαπισει απο βροχη και να μη το κοψουν σιδερα 'τυχαιοι περαστικοι' (ηταν σπασμενα τζαμια πορτες ολα) και να μεινω χωρις αμαξι για χρονια βεβαια, γιατι λεφτα για καινουριο γιοκ
Δικαιοι οροι αντιμετωπισης
Τώρα ας κρίνει ο καθένας αν ισχύει το 'με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια'.
-
Ποια ασφαλιστική είχες ?
Στην περίπτωση της αδελφής μου, όπως προείπα, ναι μεν άρχισαν περίπου τα ίδια, αλλά μετά από 3-4 τηλεφωνήματα επήλθε -λογική και καλή- συμφωνία. Δεν ήταν όμως από τις φθηνές ασφαλιστικές, το αντίθετο...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ποια ασφαλιστική είχες ?Στην περίπτωση της αδελφής μου, όπως προείπα, ναι μεν άρχισαν περίπου τα ίδια, αλλά μετά από 3-4 τηλεφωνήματα επήλθε -λογική και καλή- συμφωνία. Δεν ήταν όμως από τις φθηνές ασφαλιστικές, το αντίθετο...
Εγω και ο αλλος που με τρακαρε ειχαμε τις 2 μεγαλυτερες/γνωστες/ακριβες.
Ουτε που θελω να σκεφτομαι τι θα γινοταν με καμια ασφαλιστικη-γραφειο του κ@λου. Πιθανως θα τους εψαχνα ακομα ενω θα το χαν σκασει για αλλη χωρα -
το πήγα σε δικό μου μάστορα εχθές. σήμερα θα πάει απο εκει ο εκτημιτής.
Το θέμα μου τώρα ειναι να ξεκινήσω να το φτιάχνω η να περιμένω? η ασφαλιστική μου λέει να περιμένω μήπος η ασγφαλιστική του δέν δεχτεί το αιτημα το οποιο θα απαντησουν μέχρι της 14 του μήνα..
Και εγώ ρωτώ τώρα.. αφου ηρθε τροχαία ασφάλειες πήρανε καταθέσεις κτλ είπαμε οτι φταίει αυτός υπαρχει περιπτωση να μην πάρω τα λεφτά μου?Εγω θέλω το αμάξι άμεσα ξεκινάει η σεζόν της χιονοδρομίας κάνω snowboard και περιμένω όλο το χρόνο να χειμωνιάσει..
πέρισι ηταν χάλια χρονιά οσοι ασχολουνται ξέρουν -
Το θέμα είναι το 'πόσο', όχι το 'αν'. Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν ότι κοστίζει χ€, και ότι θα τα πληρώσει η άλλη ασφαλιστική, προτού ξεκινήσει η επισκευή.
-
Εμένα όταν με τράκαραν, όντας και οι δυο στον φιλικό διακανονισμό τα πράγματα κύλησαν ως εξής: το αμάξι πήγε στην Hyundai. Εκεί λύθηκε και έγινε εκτίμηση του κόστους ανταλλακτικών και εργασίας. Με ρώτησαν για γνήσια με κάποια δίκη μου συμμετοχή ή ιμιτασιόν. Επέλεξα το δεύτερο. Έκανα εξουσιοδότηση στον υπεύθυνο για να πάρει τα χρήματα και το αμάξι σε λίγες μέρες ήταν εντάξει. Στην εξουσιοδότηση είδα ότι το κόστος ήταν στα 2300 ευρώ. Δεν με ξανά απασχόλησε κάτι έκτοτε..
-
Το πόσο δέν θα το ξέρω άμεσα σχετικά αν σκευτείς οτι σήμερα πήγε ο εκτιμητής να βγάλει φωτογραφίες το αμάξι?
-
Δεν έχει και τόση σημασία να το ξέρεις εσύ, όσο να το έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους το συνεργείο και ο πραγματογνώμονας/ασφαλιστική. Σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ το κόστος το έμαθα σχεδόν 15 μέρες αφότου είχα παραλάβει το αυτοκίνητο. Αλλά στην τελική δεν με ένοιαζε κιόλας, εγώ άφησα το αυτοκίνητο στο συνεργείο, υπέγραψα 2-3 χαρτιά, και μετά από κάποιες μέρες με πήρανε τηλέφωνο να πάω να το παραλάβω, δεν πλήρωσα ευρώ και δεν ασχολήθηκα καν με την διαδικασία. Και έτσι θα έπρεπε να γίνεται γενικότερα....
Από την άλλη, αν το βιάζεσαι τόσο πολύ, προφανώς θα πρέπει να το πληρώσεις από τη τσέπη σου, και να ελπίζεις ότι τελικά θα πάρεις κάποιο ποσό που να είναι αρκετά κοντά -ή και ακριβώς ίδιο- με το ποσό που πλήρωσες.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Αυτό που γραφετε περι αποζημειωσης με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια είναι λαθος....μην το επαναλαμβάνετε και μπερδευετε τον κοσμο.
Καλά, δεν θα το επαναλάβω τότε αλλά θα μιλήσω με νούμερα:
Το αυτοκίνητό μου ήταν 7 χρονών και με 40.000 χλμ (δε το κυκλοφορούσα πολύ), σε άψογη κατάσταση, ούτε γρατσουνιά.
Όταν ήρθε η ώρα της ολικής αποζημίωσης υπολόγισαν τιμή με αυτοκίνητα που είχαν 15.000χ το χρόνο = 100.000+
Βρήκαν ΤΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ που υπήρχε σε αγγελία με 100Κ χλμ και μου πρότειναν τη τιμή του.
Μπήκαμε σε φάση συζήτησης μπρος-πίσω για το ότι το δικό μου αμάξι έχει ούτε τα μισά χλμ, είναι άλλο επίπεδο εξοπλισμού και σε άψογη κατάσταση. Εν ολίγοις η απάντησή τους ήταν ότι είναι δικό μου πρόβλημα αυτό κι ότι ο μέσος όρος αυτοκινήτων έχει γράψει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, και η αποζημίωση θα είναι με βάση την ηλικία κι όχι την κατάσταση.
Τους βρήκα μέχρι και αμάξι που ήταν αντίστοιχο με το δικό μου και πουλιόταν 2Κ παραπάνω, αλλά η απάντηση ήταν ότι 'η αποζημίωση βγαίνει με βάση τον μέσο όρο'.
Μετά από πολλά ζόρια (2 μήνες τηλέφωνα και διαπραγματεύσεις και εγω να την περναω με νοικιασμενο αμαξι με δικα μου εξοδα) δέχτηκαν να μου δώσουν 500 ευρώ παραπάνω με βάση τον (ΠΟΛΥ) κάτω μέσο όρο των αυτοκινήτων σε αγγελίες αντίστοιχης ηλικίας, κι αν ήθελα να διεκδικήσω πιο πολλά θα πρεπε να κινηθώ νομικά.* Το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο για όσα ζητούσα, αλλά μου το αρνήθηκαν το ποσό σαν 'υπερβολικό' η στιγμή που ίδια αυτοκίνητα πουλιόνταν στο ίντερνετ για αυτό το ποσό και που ΟΙ ΙΔΙΟΙ είχαν δεχθεί να το ασφαλίσουν για τόσα προκειμένου να παίρνουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο
*κινηθω νομικα = πρεπει να βρω χωρο αποθηκευσης για το τροπετο για 2 ως 4 χρονια σε κλειστο χωρο για να μη σαπισει απο βροχη και να μη το κοψουν σιδερα 'τυχαιοι περαστικοι' (ηταν σπασμενα τζαμια πορτες ολα) και να μεινω χωρις αμαξι για χρονια βεβαια, γιατι λεφτα για καινουριο γιοκ
Δικαιοι οροι αντιμετωπισης
Τώρα ας κρίνει ο καθένας αν ισχύει το 'με βαση το χειροτερο και φθηνοτερο μοντελο σε αγγελια'.
Καλα τα λες αλλα τα χαλας στο ότι θα σου δωσουν τα χρηματα του φθηνοτερου που πουλιεται.Αυτο είναι λαθος.
Οι ασφαλιστικες εχουν price list για το κάθε μοντελο(ΟΧΙ δν ενδιαφερει κανεναν μα κανεναν αν εσυ του εκανες 1000 χιλιόμετρα ή 1.000.000)+με βαση την χρονολογια.Απο εκει προκυπτει και η αποζημειωση.Αυτο που λες περι φθηνοτερου μοντελου στην αγορα είναι ειτε εφευρεση καποιας μαπας ασφαλιστικης ειτε εφευρεση ορισμένων που ψαχνουν να βρουν κοροιδα.Π.χ. αγοραζω εγω καινουργια μια w205 και την πουλαω την άλλη μερα 5000 ευρω γιατι τρελαθηκα....οι ασφαλιστικες θα αποζημειωνουν μεχρι 5000 ευρω?Απλα βρισκουν και τα κανουν. -
παιρνουν την μεση τιμη (λογικο αυτο) και αφαιρουν τη σωστρα την οποια μπορεις να την διαπραγματευτεις σε αυτον που θα πουλησεις το υπολοιπο που εμεινε.
δεδομενο οτι προσπαθουν να γλυτωσουν χρηματα και πατανε στην δυσκολη οικονομικη κατασταση του παθοντα, σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορεις να αποζημιωθεις στο δικαστηριο με τιμη πανω απο το 85% της μεσης αξιας του αυτοκινητου σου, το οφελος ειναι οι τοκοι και καποιες εξτρα χρεωσεις (ψυχικη οδυνη, μειωση αγοραστικης αξιας κτλ).
Με τράκαραν.