-
Κάθε αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με συγκεκριμένο σκοπό. Φυσικά ένα σπορ αυτοκίνητο φαίνεται παράταιρο και ταλαιπωρείται/κινδυνεύει στο χώμα. Ομοίως αστείο είναι να λέμε ότι δεν βάζουμε ένα SUV (ειδικά τετρακίνητο) στο χώμα. Σαν να παίρνεις προφυλακτικό και να μην έχεις σκοπό να το βάλεις σε αιδοίο...
-
Έγραψε ο θεός Δίας πάλι!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φανταστικές φωτογραφίες!! Το Duster μοιάζει να είναι απόλυτα στο φυσικό του περιβάλλον.+1000!!!!!!
-
Ο Δίας καλά κάνει και τα γράφει έτσι. Γιατί στις μέρες μας κοντεύουμε να δίνουμε περισσότερο σημασία στο τι είναι in από το τι μας χρειάζεται πραγματικά. Ο άλλος παίρνει suv και δηλώνει πόσο συναρπαστικό είναι από τα πρώτα χλμ πέριξ του κέντρου της πόλης. Το πάει μια βόλτα στην Αράχωβα και το παρκάρει 300 μέτρα από την είσοδο του χωριού για να πάει για καφέ το ΣΚ και επιστρέφει ευτυχής που θα έχει να λέει τη Δευτέρα στο γραφείο πως πήγε Παρνασσό. Το κρατά στην πυλωτή όλη την εβδομάδα για να πάει το ΣΚ για φαγητό στην ακριτική Ραφήνα να πιει το ούζο με θέα το suv... Προσωπικά έχω δει πολλούς τέτοιους και καλά κάνουν αλλά λίγοι είναι αυτοί που παίρνουν συνειδητά ένα suv γιατί ξέρουν τι θέλουν να κάνουν με δαυτο. Τις προάλλες χάζευα με τα κιάλια ένα θεριό pathfinder που είχε ανέβει στην Πεντέλη από ένα δρόμο που και με τα πόδια θέλει προσοχή μη φύγεις για κάτω. Από πίσω ο τύπος είχε το κουτί για τα σκυλιά και στη σχάρα ένα λάστιχο ακόμη. Αυτόν τον χάρηκα. Η κοπέλα (θα μπορούσε να ήταν και άνδρας) που προσπαθούσε δυο μέρες πριν με ένα ίδιο όχημα να παρκάρει στον Σκλαβενίτη πριν την παλαιά Πεντέλη μόνο γέλια μου προκάλεσε. Προσπαθούσε να χώσει το φορτηγό ανάμεσα στο sei και ένα vw πόλο δίχως ιδιαίτερη επιτυχία.
-
Στην χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες SUV που ποτέ τα ελαστικά τους δεν έχουν πατήσει χώμα.
Ελάχιστοι πατάνε χώμα και ακόμη λιγότεροι αυτοί που διασκεδάζουν σε διαδρομές off-road.Θεωρώ ότι η κουβέντα περί SUV/χώμα/ασφάλτου κλπ...κλπ... είναι άνευ ουσίας για τους εξής απλούστατους λόγους:
- Ο καθένας αγοράζει ότι γουστάρει.
- Και αυτό που αγοράζει το χρησιμοποιεί όπως θέλει, αν θέλει κιόλας.
Αν η αγορά των αυτοκινήτων γινόταν με βάση κάποιο αυστηρό ερωτηματολόγιο τότε όλοι στην Ελλάδα θα κυκλοφορούσαμε με 1000άρακια 5θυρα σεντάν.
Από εκεί και πέρα το Duster είναι δεδομένο ότι σχεδιάστηκε για να βγαίνει και από την άσφαλτο. Εγώ θεωρώ ότι είναι από τα ελάχιστα πλέον διαθέσιμα καινούρια αυτοκίνητα που έχουν αυτή τη δυνατότητα που ταυτόχρονα είναι και αγχολυτικά.
-
Άλλο ένα όφελος του υψηλού αυτοκινήτου που αντιλήφθηκα στην πράξη. Όταν στη ζούγκλα του Πειραιά ξεχειλίζουν οι κάδοι σκουπιδιών, περνάς επάνω από τις σακούλες χωρίς να κολλάνε επάνω στην εξάτμιση και να τις σέρνεις απλώνοντας παντού οσμή καιόμενου πλαστικού.
Δεν το έχω ζήσει ακόμη αλλά περιμένω καλή απόδοση και στις πλημμύρες. Μου έχει σβήσει η μηχανή του Clio στον χείμαρο της λεωφόρου Θηβών με δύο μωρά και τη γυναίκα μέσα και το έσπρωξα μέχρι ένα υψηλότερο σημείο σχεδόν σαν βάρκα, με το νερό στους μηρούς και υπό καταρρακτώδη βροχή, κάτι που προτιμώ να μην ξαναζήσω. Ωραίες οι αποδράσεις στη φύση και μακάρι να είχα τη δυνατότητα για περισσότερες (όπως είχα νεότερος) αλλά το άγριο τοπίο αυτής της πόλης που ζούμε, υπό δεδομένες συνθήκες, δεν είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό. -
Για το νερό μη φοβάσαι καθόλου. Εγώ βρέθηκα σε πλυμήρα στην ΕΟ στο ύψος του Ασπροπύργου και μαζί με ένα disco και ένα santafe είμασταν οι μόνοι που ξεφύγαμε. Όλα τα άλλα ακινητοποιημένα. Το ύψος της εισαγωγής αέρα στην μηχανή νομίζω (κάπου το είχα διαβάσει)είναι στα 80 εκατοστά.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Μου έχει σβήσει η μηχανή του Clio στον χείμαρο της λεωφόρου Θηβών με δύο μωρά και τη γυναίκα μέσα και το έσπρωξα μέχρι ένα υψηλότερο σημείο σχεδόν σαν βάρκα, με το νερό στους μηρούς και υπό καταρρακτώδη βροχή, κάτι που προτιμώ να μην ξαναζήσω.Ήρωας φίλε μου...και μόνο που το διάβασα - 'δύο μωρά και τη γυναίκα μέσα' - αγχώθηκα...
-
http://www.capital.gr/auto/3171685/odig ... cia-duster
http://www.capital.gr/auto/3143159/exer ... cia-duster
-
Στο Πήλιο, μαζέψαμε μερικά ού για τα Χριστούγεννα.
Δεν πάτησα χώμα αλλά είμαι 2x4 και θα μου το συγχωρήσετε.
340 χιλιόμετρα στον πηγαιμό νύκτα, όλα καλά και άλλα τόσα στον γυρισμό υπό βροχή, κατά διαστήματα καταρρακτώδη, ομίχλη στο 1/4 της διαδρομής και πολλά περάσματα από λιμνούλες της Εθνικής, ένα μόνο στιγμιαίο πλανάρισμα όταν φρέναρα εντός μιας. Όλα καλά και εδώ. Μόνο η ρυθμιζόμενη μικρή σκάλα και η περιστασιακή χρήση του υαλοκαθαριστήρα μου έλλειψε όταν πέρασα από ψιχάλισμα. Θα μπορούσε να έχει αυτές τις επιλογές αλλά δεν πειράζει. -
Ωραιος kkokkolis!
-
Σήμερα πήγα μαζί με την Αττική Λέσχη 4Χ4 'εκδρομή' στα Γεράνεια (κοντά στο Λουτράκι)
για 'προσκύνημα' στης Αγίας Λάσπης μετά τις χθεσινές βροχιές.Πανέμορφες διαδρομές ποικίλης δυσκολίας στο πευκόδασος με βροχή, ομίχλη αλλά και καθαρό καιρό για να θαυμάσουμε την θέα.
Το εργαλείο εξέπληξε τα πλήθη !!!! Κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει ισάξια με τα υπόλοιπα πειραγμένα θυριάκια.
4Χ4 Lock, ESP OFF, 1η και φύγαμε .....
Φωτογραφίες δυστυχώς δεν μπορώ να εισάγω.
Υ.Γ. Μιλάμε για πολύ λάσπη!!!!!
-
Σήμερα μετα απο τόσο νερό δυο μέρες πρέπει να βγήκαν μονο τα σαλιγκάρια και η εν λόγω λέσχη.
Οσο και αν δεν γουστάρω τη λάσπη, respect για την όμορφη τρέλα σας! -
Καθώς ο καιρός το ΣΚ ήταν και παραμένει άσχημος προτίμησα να μη ταλαιπωρήσω το duster... Για το λόγο αυτό κινήθηκε σε γνώριμα μονοπάτια....
-
Θεοί, απλά θεοί
Να τα χαίρεστε, καθαρά, λασπωμένα, όπως τα γουστάρετε τέλος πάντων. -
Εχει γίνει τόσο καφέ που ανυπομονώ να χιονίσει για να ασπρίσει λίγο και να θυμίζει το duster που αγόρασα! Thanks nickthetrib
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εχει γίνει τόσο καφέ που ανυπομονώ να χιονίσει για να ασπρίσει λίγο και να θυμίζει το duster που αγόρασα! Thanks nickthetribΥπομονή Τετάρτη Πέμπτη λέει για χιόνια
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Καθώς ο καιρός το ΣΚ ήταν και παραμένει άσχημος προτίμησα να μη ταλαιπωρήσω το duster... Για το λόγο αυτό κινήθηκε σε γνώριμα μονοπάτια....
Δεν παιζεσαι..
-
Ορίστε και μερικές φωτό :
http://www.attiki4x4.com/gerania-27-11-16-laspi/
Το μόνο πρόβλημα το αντιμετώπισα στην επιστροφή που, εξ αιτίας της κολλημένης λάσπης στο εσωτερικό από τις ζάντες,
είχε χαλάσει η ζυγοστάθμιση και έτρεμε πάνω από τα 60. Αναγκάστηκα να επιστρέψω με 60-70 σε όλη την εθνική μέχρι να βρω να το πλύνω με πιεστικό.Μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα 160-170 του πήγαινε !
Υ.Γ. Τα λαστιχένια πατάκια σκάφες με σώσανε για το εσωτερικό.
-
Πάντα ήθελα ένα Unimog για τέτοιες βόλτες Luna Park. Ένα από τα παλαιά, αλλά και τα σύγχρονα είναι υπέροχα.
Αυτό με τις ζάντες το έχω διαβάσει και αλλού. Μου έχει συμβεί με το Matrix στη λίμνη Πλαστήρα. Προχώρησα πατινάροντας και μετά καθάρισα τις ζάντες με κομμάτι σιδηρόβεργας. Οι σιδερένιες είναι καλύτερες για λάσπη;
Dacia Duster