-
Φανταστικές φωτογραφίες!! Το Duster μοιάζει να είναι απόλυτα στο φυσικό του περιβάλλον.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!
Που είναι η Οξυά??Στην Μακρακωμη κοντα. Ξεκιναει απο τις ραχες Τυμφρηστου και καταληγει στα Βαρδουσια.
-
Πραγματικά πολύ όμορφες φωτογραφίες. Και το τοπίο και το 'μοντέλο'
Την διαδρομή την γνώριζες ήδη; Μπορεί να πάει και δικίνητο εκεί ή μόνο τετρακίνητο;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πραγματικά πολύ όμορφες φωτογραφίες. Και το τοπίο και το 'μοντέλο'Την διαδρομή την γνώριζες ήδη; Μπορεί να πάει και δικίνητο εκεί ή μόνο τετρακίνητο;
Την μιση την ηξερα. Και ναι, παει και δικηνητο (να εχει και μια λογικη αποσταση απο το εδαφος, πχ το cactus δεν παει, οπως και το countryman και το sx4 s-cross), μεχρι αρχες Νοεμβριου που πηγα εγω. Μονο σε ενα σημειο που περναει ποταμακι θελει προσοχη. Προπερσι με ενα qashqai παλιο δικινητο δεν την βγαλαμε ολη και πηγαμε και Οκτωβρη (ειμασταν και πεντε ατομα μεσα και ο ανθρωπος δεν ηθελε να το ταλαιπωρισει). Χειμωνα (κανονικο) και ανοιξη δεν το συζηταμε δεν περναει τιποτα. Παντως το βουνο ειναι πανεμορφο και εχει πολλους βατους χωματοδρομους και εναν μισοασφαλτοστρωμενο δρομο που περναει μεσα απο το δασος οξυας και σε παει απο το Γαρδικι στην Γραμμενη οξυα και απο κει στην Αρτοτινα.
-
Ωραία μέρη αλλα προςωπικα με δικό μου αυτοκίνητο δεν θα πήγαινα ποτε οσο off road και να ηταν. Ας βάλει κανένας άλλος γενναίος
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Που είναι η Οξυά??Στην Μακρακωμη κοντα. Ξεκιναει απο τις ραχες Τυμφρηστου και καταληγει στα Βαρδουσια.
Καταπληκτική διαδρομή!!
Τώρα την χάζευα στο google maps....
Βέβαια πρέπει να ξέρεις τα κατατόπια και να έχεις καλή παρέα -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Καταπληκτική διαδρομή
Τώρα την χάζευα στο google maps....
Βέβαια πρέπει να ξέρεις τα κατατόπια και να έχεις καλή παρέαΑν εισαι και στο αυτοκίνητο της παρέας .... ακομα καλύτερα
-
Προτιμώ στο δικό μου [emoji3] [emoji3]
Είναι πολύ ωραία να οδηγείς σε τέτοια μέρη!!
Εξάλλου το έχω πάει και σε χειρότερα.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ωραία μέρη αλλα προςωπικα με δικό μου αυτοκίνητο δεν θα πήγαινα ποτε οσο off road και να ηταν. Ας βάλει κανένας άλλος γενναίοςΔε θα διαφωνήσω ότι σε σοβαρό off road μάλλον δε θα πήγαινα το δικό μου αυτοκίνητο. Ωστόσο η συγκεκριμένη διαδρομή δε φαίνεται και τίποτα φοβερό - πανέμορφη εννοείται, αλλά όχι πολύ δύσκολη. Δεν ξέρω τι γίνεται πιο πέρα βέβαια, αλλά απ' τις φωτογραφίες η δυσκολία φέρνει σε χωματόδρομο ή κάτι ανάλογο. Για ποιο λόγο να μην πας ένα off road όχημα εκεί; Αλλιώς τι το αγόρασες; Δεν το λέω για να ξαναμπούμε στην κουβέντα χρησιμότητας υπερυψωμένου οχήματος αλλά αν το έχεις πάρει με τετρακίνηση κρίμα είναι να χάνεις τόσο όμορφες διαδρομές.
-
Λογικά εκεί πάει και δικίνητο. Το ζήτημα είναι τι κοπανήματα θα σου βγάλει μετά από καταπόνηση και τι γρατσουνιές θα κάνεις από φυλλα, κλαδιά και πέτρες.
Ασε που θα θέλει και πλύσιμο μετά, ειδικά αν σταματήσεις κιόλας να κατέβεις να απολαύσεις τη φύση και γεμίσουν τα παπουτσια σου λάσπες και φύλλα! -
Τα αυτοκίνητα δεν είναι για την βιτρίνα. Ειδικά εκείνα με καταβολές offroad. Μπορεί να είναι καθημερινά καθαρά κερωμένα ή ότι άλλο αλλά την φροντίδα που τους δίνεις με κάποιο τρόπο πρέπει να στην ανταποδίδουν και δεν είναι άλλος από τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σε δυσπρόσιτες παραλίες, τις φανταστικές φθινοπωρινές εκδρομές σε τοπία όπως αυτά που έχουν παραθέσει τουλάχιστο σε αυτό το νήμα αρκετά καλόπαιδα και το γενναίο φόρτωμα με μπαγκάζια ή ότι άλλο όταν χρειαστεί. Το εκτός δρόμου όχημα ειδικά πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με γνώμονα τη χρήση κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όταν θελήσεις να το αποχωριστείς να έχεις να θυμάσαι τις περιπέτειες που πέρασες μαζί του και όχι τις ατελείωτες ώρες που χαιρόσουν να το βλέπεις καθαρό σε ένα γκαράζ. Τα γράφω εγώ που πριν το βάλω στο γκαράζ πρώτα καθαρίζω τους τροχούς. Όταν χρειαστεί και άμμο θα φάει και λάσπες θα γεμίσει και ότι άλλο. Γιατί το πήρα να χαρώ πέντε πράγματα στη ζωή μου και όχι να το υπηρετώ. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως στα 70000 χλμ που έχει κάνει, μόλς το 1/7 είναι στις παραπάνω κατηγορίες χρήσης. Και να σκεφτεί κανείς πως σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα χρειάστηκε εκτάκτως μια βίδα στο φιλτροκούτι...
-
Γούστα είναι αυτά Σπύρο μου! Προσωπικά δεν θα σκάσω αν δεν δω μια δύσκολη παραλία, ας είχαν φτιάξει δρόμο κανονικό να πάω. Αλλωστε για να δεις πραγματικά καλά μια όμορφη παραλία θες σκάφος όχι όχημα
-
Για το σκαφος μονο το hrv του πατερα μου, αυτο το θηριακι που αποσβεσε τΑ χρηματα του μεχρι τελευταιου ευρω.
-
Λογικά εκεί πάει και δικίνητο. Το ζήτημα είναι τι κοπανήματα θα σου βγάλει μετά από καταπόνηση και τι γρατσουνιές θα κάνεις από φυλλα, κλαδιά και πέτρες.
Ασε που θα θέλει και πλύσιμο μετά, ειδικά αν σταματήσεις κιόλας να κατέβεις να απολαύσεις τη φύση και γεμίσουν τα παπουτσια σου λάσπες και φύλλα!Χαχα! Χωρίς ίχνος κριτικής έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά και το πόσο άλλαξε ο άνθρωπος μέσα στον χρόνο!
Η μια οπτική - η δικιά μου - θέλει το αμάξι ως το μέσο για την κατάκτηση της ευτυχίας! Να σε εξυπηρετεί καθημερινά, να απολαμβάνεις την ποιότητα κύλισης, το ασφαλές φρενάρισμα, τη δύναμη της επιτάχυνσης, το κράτημα και τη σιγουριά στις στροφές, την υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση, την δυνατότητα να φτάσεις σε μέρη παρθένα που ευτυχώς ο άνθρωπος δεν προσεγγίζει - και επομένως δεν καταστρέφει - εύκολα, να μπεις μέσα στα φύλλα, μέσα στα κλαδιά, να περπατήσεις πάνω στις πέτρες, να λερωθείς στην άμμο, στο χώμα, να νιώσεις ένα με το περιβάλλον, το περιβάλλον ΣΟΥ, εδώ που πραγματικά ανήκεις, όχι στα τσιμέντα και στα σπίτια-κλουβιά...
Η άλλη οπτική είναι αυτή του αυτοκινήτου-κατοικίδιου, το έχεις στο σαλόνι, μόλις πέσει μια σκονίτσα πάνω του τρέχεις να τη σκουπίσεις, αντί το αυτοκίνητο να δουλεύει για σένα, δουλεύεις εσύ γι' αυτό, αντί αυτό να σου προσφέρει χαρά κάνοντας πράγματα για σένα το έχεις κλεισμένο σε κλουβί σαν χαμογελαστή κούκλα που κρύβει τη δυστυχία της πίσω από ένα λούτρινο χαμόγελο...Πηγαίνεις εκδρομή και κοιτάζεις μην πατήσεις καμιά λάσπη ή νερά στον δρόμο και λερωθεί η πόρτα χαμηλά...Ασφαλώς δεν πηγαίνεις σε μέρη που θα το ζορίσουν ή λερώσουν, γιατί το αμάξι είναι κουστούμι που πάει καθαριστήριο 2 φορές την εβδομάδα και κυρίλα!
Αν και τα δύο αμάξια είχαν - ή μήπως έχουν; - ψυχή...ποιο θα ήταν πιο ευτυχισμένο;
Για τους κατόχους τους δεν σχολιάζω...Είναι τέτοια η αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου που δεν υποψιάζεται καν πού βρίσκεται η ευτυχία του...Πρωινές 'μαλακίες' ενός διαταραγμένου νου...: θάψτε ελεύθερα!
-
Έχεις πολύ δίκιο άνθρωπέ μου!!
-
Βασίλη , όπως τη βρίσκει ο καθένας! Υγεία και καλή καρδιά!
Δεν υπάρχουν πρέπει και κανόνες σε αυτά.
BTW η παραπάνω περιγραφή σου προσπαθεί να δώσει αντικείμενικα δύο καταστάσεις αλλά χρωματιζεται μονοπαντα.... -
Βασίλη , όπως τη βρίσκει ο καθένας! Υγεία και καλή καρδιά!
Δεν υπάρχουν πρέπει και κανόνες σε αυτά.
BTW η παραπάνω περιγραφή σου προσπαθεί να δώσει αντικείμενικα δύο καταστάσεις αλλά χρωματιζεται μονοπαντα....Μπορείς να μεταφέρεις τη δεύτερη οπτική ο ίδιος
-
Πάντα υπήρχαν δύο κυρίαρχες απόψεις - σχολές. Η μια θέλει το όχημα υπηρέτη του ιδιοκτήτη και η άλλη τον ιδιοκτήτη υπηρέτη του οχήματος. Όπως σε πολλά θέματα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πέρυσι με χιόνια πήγαμε με κάποιο φίλο σε κάποια μέρη κυνηγιού στην Εύβοια. Ήθελε να κάνει ένα τσεκ στα περάσματα ενώ εγώ ήθελα να λασπώσω το duster. Εκείνη τη μέρα η λάσπη έφτασε στην μέση της πόρτας. Οι θόλοι των φτερών μέσα στη λάσπη. Μόνο ο ουρανός του είχε μείνει σχετικά ανέπαφος. Μόλις επιστρέψαμε το πρώτο που έκανα ήταν να το φέρω σε κατάσταση 'προθήκης'. Τα πατάκια χρειαστηκαν λίγες ώρες να στεγνώσουν μόνο. Θέλω να πω πως έκανα αυτό που με ευχαριστούσε να κάνω, χάραξα μια έντονη ανάμνηση στον εγκέφαλο μου σχετική με το duster μου. Τέτοιου είδους εμπειρίες αξίζουν περισσότερο από μια στατική φωτογραφία ενός καθαρού οχήματος μέσα στο γκαράζ. Αυτές τις μέρες πάντως θα παίξει πολύ ελαιώνας!!!
-
Ας μην κοροϊδευόμαστε, το περιβάλλον που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος λίγη σχέση έχει με κλαδιά, πέτρες, χώματα, λάσπες.
Αντιθέτως, έχει να κάνει με τσιμέντο και άσφαλτο.Το αυτοκίνητο αποτελεί το μέσο για την μεταφορά στην δουλειά σου ή στο ταξίδι του, όπου στο 99% των περιπτώσεων πάλι σε άσφαλτο θα κινηθείς. Μιλάμε για αλλοτρίωση, αλλά δεν νομίζω να ήταν καλύτερα παλιά όπου οι δρόμοι στα χωριά και τις πόλεις ήταν χωματόδρομοι; Όπου γινόταν βούρκος από τις λάσπες όποτε έβρεχε. Ποιος θα προτιμούσε να ζει και να κινείται σε τέτοιους δρόμους.
Θεωρώ επομένως απολύτως λογική την άποψη του iceman που λέει ότι έδωσα 30.000€ που μάζεψα με τον ιδρώτα μου, για να αποκτήσω ένα μέσο που θα με μεταφέρει καθημερινά στην δουλειά ή το ταξίδι μου. Και για τον λόγο αυτό δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω ή να του προκαλέσω κάποια ζημιά.
ΥΓ. Το ότι δεν θα γεμίσεις μέχρι τον ουρανό το αμάξι με λάσπη, δεν σημαίνει ότι θα το έχεις στο γκαράζ. Έχω ταξιδέψει με Fiesta 1.4 μέχρι την Βιέννη και πίσω, συγκέντρωσα ένα σωρό όμορφες αναμνήσεις με αυτό το αμάξι και παρόλα αυτά ούτε το ταλαιπώρησα άλλα ούτε το λέρωσα. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις τα βουνά για να χαρείς το αμάξι σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι
-
Πάντως ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα suv δίχως σκοπό να το σκονίσω. Θα έπαιρνα ένα αξιοπρεπέστατο σεντάν.
Dacia Duster