-
H Spotawheel έδινε 5ετη εγγύηση για τα αυτοκίνητα που πουλούσε (τουλάχιστον το 2018 που πούλησε το δικό μου αυτοκίνητο). Έχει αλλάξει αυτό; Γιατί δεν τους ρωτάς μήπως και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, έστω έναντι πληρωμής;
Δεν τους κάλυπτε πλέον η ασφαλιστική μου είπαν πέρσυ.
-
μου ειπαν ειναι εως 5 χρονια. Αυτο που ειναι 12/2015 του δινουν 6 μηνες
στο σιτε τους λεει' Η μέγιστη χρονική ισχύς της εγγύησης είναι 5 χρόνια. Την ελάχιστη χρονική ισχύ την καθορίζει η χρονική περίοδος των 7 ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος με τον κανόνα:”Η διάρκεια της εγγύησης και η ηλικία του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 7 έτη”.
-
στο σιτε τους λεει' Η μέγιστη χρονική ισχύς της εγγύησης είναι 5 χρόνια. Την ελάχιστη χρονική ισχύ την καθορίζει η χρονική περίοδος των 7 ετών μετά την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος με τον κανόνα:”Η διάρκεια της εγγύησης και η ηλικία του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 7 έτη”.
Εντάξει. Αυτά είναι τα ψιλά γράμματα που δεν με ένοιαζε να διαβάσω μιας κι εγώ ήμουν ο πωλητής. Έτσι όπως το περιγράφεις, βγαίνουν τα νούμερα της εγγύησης.
Πάντως, εγώ έχω το 1.5 dCi από το 2014 (60.000 χλμ πλέον) και ακόμα δεν με έχει απασχολήσει το dpf. άρα δεν είναι και βέβαιο ότι θα έχεις θέμα. Κι εμένα το πρώτο μου ντίζελ είναι, οπότε δεν το οδηγούσα και με τον 'ενδεδειγμένο' τρόπο για να μην βγάλει θέμα το dpf.
Καλοτάξιδο πάντως, κοίτα να το ευχαριστηθείς αφού όλοι όσοι το είδαν σε διαβεβαίωσαν ότι είναι εντάξει, όλα καλά θα πάνε
-
Σημερα εκλεισα/εξοφλησα το αυτοκινητο!
Λογικα παραλαβη σε περιπου μια βδομαδα το πολυ μου ειπαν μιας και μεσολλαβει σκ.
Οι συγκεκριμενοι μου δινουν και 6 μηνες εγγυηση για σασμαν, διαφορικο, μηχανη οποτε αν ειναι κατι τρανταχτο που δεν το εντοπισε ο ελεγχος εχω ενα μικρο διχτυ ασφαλείας
Ελπιζω να μου βγει καλοταξιδο και αξιοπιστο
δυο μπαρες οροφης που θελω να βαλω και ειναι κομπλε για μενα (ισως αργοτερα μεμβρανες στα πισω τζαμια)
Σας ευχαριστω ολους και θα ανεβασω φωτος αμα το παραλαβω
Μπράβο, καλοτάξιδο !!!
Δώστου λίγο αγάπη και θα στην επιστρέψει πίσω ! Περιμένουμε νεότερα με εντυπώσεις!!!
-
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο!
Με βάση τον τελευταίο κανόνα, θα έπρεπε να σου δώσουν (ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει κανείς στον κανόνα) 1 ή 2 χρόνια εγγύηση, εφόσον το αμάξι είναι 5 ετών. Δηλαδή 2 έτη εγγύηση + 5 έτη ηλικία, μετρώμενα τώρα. Ή στη χειρότερη περίπτωση 1 έτος εγγύηση + 6 έτη ηλικία, μετρώμενα προ της λήξης της εγγύησης.
Μήπως αξίζει να το κυνηγήσεις;
-
slokie1 wrote:
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο!
Με βάση τον τελευταίο κανόνα, θα έπρεπε να σου δώσουν (ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει κανείς στον κανόνα) 1 ή 2 χρόνια εγγύηση, εφόσον το αμάξι είναι 5 ετών. Δηλαδή 2 έτη εγγύηση + 5 έτη ηλικία, μετρώμενα τώρα. Ή στη χειρότερη περίπτωση 1 έτος εγγύηση + 6 έτη ηλικία, μετρώμενα προ της λήξης της εγγύησης.
Μήπως αξίζει να το κυνηγήσεις;
Ευχαριστω πολυ!!
θα ρωτησω αν και τωρα που εξοφληθηκε μου φαινεται δυσκολο να παραχωρησουν σε κατι τετοιο, μιας και μου το ειχανε πει εξ αρχης.
Παιζει πχ να σου πουν σε 7 ετων δινουμε 3 μηνες, σε 6 ετων 6 μηνες, σε 5 ετων 1 χρονο κλπ...
-
slokie1 wrote:
Εντάξει. Αυτά είναι τα ψιλά γράμματα που δεν με ένοιαζε να διαβάσω μιας κι εγώ ήμουν ο πωλητής. Έτσι όπως το περιγράφεις, βγαίνουν τα νούμερα της εγγύησης.
Πάντως, εγώ έχω το 1.5 dCi από το 2014 (60.000 χλμ πλέον) και ακόμα δεν με έχει απασχολήσει το dpf. άρα δεν είναι και βέβαιο ότι θα έχεις θέμα. Κι εμένα το πρώτο μου ντίζελ είναι, οπότε δεν το οδηγούσα και με τον 'ενδεδειγμένο' τρόπο για να μην βγάλει θέμα το dpf.
Καλοτάξιδο πάντως, κοίτα να το ευχαριστηθείς αφού όλοι όσοι το είδαν σε διαβεβαίωσαν ότι είναι εντάξει, όλα καλά θα πάνε
Aυτό ειναι πολυ θετικο μακαρι να σου αργησει ακομα πολυ!!
Επισης σκεφτομαι ειναι πως το αμαξι εχει κανει 59000 χιλ μαλλον σε ανοιχτους δρομους γερμανιας και μαλλον με καλυτερης ποιοτητας πετρελαια απο οτι εδω οποτε ισως το φιλτρο dpf δεν ειναι τσο καταπονημενο.. τουλαχιστον οσο θα ηταν αμα ηταν ελληνικο.
-
Ναι το θετικο που σκεφτομαι ειναι πως το αμαξι εχει κανει 59000 χιλ μαλλον σε ανοιχτους δρομους γερμανιας και μαλλον με καλυτερης ποιοτητας πετρελαια απο οτι εδω οποτε ισως το φιλτρο dpf δεν ειναι τσο καταπονημενο.. τουλαχιστον οσο θα ηταν αμα ηταν ελληνικο.
Δεν έχουν απολύτως κανένα θέμα ποιότητας τα ελληνικά πετρέλαια ή υστέρησης σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Αυτός είναι ένας μύθος, ίσως κατάλοιπο άλλων εποχών. Λίγη προσοχή στην επιλογή πρατηρίου και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
-
Εγώ έχω δεκαετίας diesel και μεταχειρισμένα και δεν μου έχει βγάλει κανένα, ούτε καν σηματάκι ούτε τίποτα. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι τελικά αυτό να συμβεί. Το B Max φοβάμαι λίγο γιατί είναι μόνο γύρω γύρω στην Αθήνα. Θα δείξει..
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το QQ!
Με το DPF δεν έχω ακούσει κάποιον με QQ που να έχει θέμα, ενώ το ίδιο ισχύει και με εμάς που του έχουμε κάνει πάνω από 110.000Km (τα περισσότερα όμως σε ανοιχτό δρόμο). Από την άλλη γνωστός μου με Toyota Auris έχει κλασσικά θέμα με το DPF, ενώ νοομίζω πως το ίδιο πρόβλημα τους έβγαζαν και τα Yaris που είχαν στην εταιρεία.
Σχετικά με τις μπάρες οροφής, ψάξε λίγο τι θα βάλεις, γιατί νομίζω πως το QQ δεν έχει βάσεις για να μπουν.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το QQ!
Με το DPF δεν έχω ακούσει κάποιον με QQ που να έχει θέμα, ενώ το ίδιο ισχύει και με εμάς που του έχουμε κάνει πάνω από 110.000Km (τα περισσότερα όμως σε ανοιχτό δρόμο). Από την άλλη γνωστός μου με Toyota Auris έχει κλασσικά θέμα με το DPF, ενώ νοομίζω πως το ίδιο πρόβλημα τους έβγαζαν και τα Yaris που είχαν στην εταιρεία.
Σχετικά με τις μπάρες οροφής, ψάξε λίγο τι θα βάλεις, γιατί νομίζω πως το QQ δεν έχει βάσεις για να μπουν.
ευχαριστω!
ναι δεν εχει τις κλασσικες ραγες των suv δεξια και αριστερα το συγκεκριμενο δυστηχως , Δεν πειραζει.
αλλα νομιζω μπαινουν οι κλασσικες σαν στα απλα hatchback .
η νισσαν μου ειπε 150-160 ευρω τις εχει (που μου ακουγεται νορμαλ σαν τιμη )
η thule πιο ακριβες
δεν ξερω αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο
(επισης, πισω στον προφυλακτηρα εχει αν καταλαβα καλα μια βαση κατσαδορου και μια σαν στρογγυλη πριζα που κρεμεται.. δεν νομιζω να τα χρησιμοποιησω ποτε οποτε θα τα αφαιρεσω)
-
Δεν ξέρω αν έχει ποδήλατο, αλλά ο κοτσαδόρος εξυπηρετεί πολύ για βάση ποδηλάτων. Αν δεν ήταν τόση διαδικασία και κόστος με το συγκοινωνιών, ίσως και να έβαζα.
-
καλημερα σε ολους
Επανερχομαι πλεον ως ευτυχης κατοχος του QQ.
To αμαξι μου εχει αφησει πολυ καλες εντυπωσεις μεχρι στιγμης . Σιγουρα η ποιοτητα συναρμογης θα επρεπε να ηταν καλυτερη αλλα περαν αυτου ειναι εκπληκτικο. Η κυληση στα ταξιδια με τον 1,6 dci απιστευτη.
το cvt απολαυση. λιγο ξενερωτο για καποιους ισχυει, πιο αργο σιγουρα, λιγο πιο πολυ καταναλωση αλλα τοοοσο ξεκουραστο.
Ομως πηγαινοντας το στην αντιπροσωπια για να τσεκαρω ενα δυο πραγματα (λαδια, φιλτρα, τακακια κλπ) μου ειπαν πως το πλαισιο μου εχει ανακληση για το cvt που ειναι προβληματικο.Το αμαξι ειναι χρονολογιας 12/2015
Μου ειπαν πως μπορουν να κανουν αιτημα για δωρεαν αλλαγη στη nissan και το μοναδικο κοστος που θα επομισθω ειναι τα λαδια του κιβωτιου (κοστος περιπου 150-170 ευρω).
Παρολλο που αυτη τη στιγμη δεν εχει θεμα μου ειπαν να το κανω γιατι αργοτερα αμα βγαλει δεν ξερουν αν θα ισχυει ακομα η ανακληση. Αμα χαλασει λεει κανει 7000 ευρω η αντικατασταση. Σκεφτομαι να το προχωρησω για να εχω καινουργιο κιβωτιο και το κεφαλι μου ησυχο.
Θα κανει κανα 2 μηνο να ερθει και θα χρειαστουν 3 εργασιμες το αμαξι μεσα (πρεπει να ληθει λογικα για να αλλαχθει το κιβωτιο- δεν ξερω)
Ποια η γνωμη σας?
-
Εννοείται ΝΑ την κάνεις....μν το σκέφετεσαι καν! Κάποιες χρονιές όντως είχαν πρόβλημα τα CVT, ευακαιρία να το αλλάξεις δωρεάν...γιατ΄ιμετά όταν χρειαστεί (που θα χρειαστεί σίγουρα) θα πληρώσεις πολλά χρήματα, τόσα πολλά που δεν συμφέρει να το φτιάξεις.
-
ok thanks πιστευω εχεις δικιο
Απλα σκεφτηκα σαν καχυποπτος που ειμαι ποιο θα ειναι το κερδος της αντιπροσωπιας ? γιατι μου το προτειναν μονοι τους? δηλαδη τα εργατικα τους τα καλυπτει και αυτα η νισσαν, ενω τα λαδια οχι?
και μετα φοβαμαι λιγο να μου λυσουν το αμαξι
ειναι στο γερακα (γεωργουλιας)
-
Απλα σκεφτηκα σαν καχυποπτος που ειμαι ποιο θα ειναι το κερδος της αντιπροσωπιας ? γιατι μου το προτειναν μονοι τους? δηλαδη τα εργατικα τους τα καλυπτει και αυτα η νισσαν, ενω τα λαδια οχι?
Εννοείται θα την κάνεις την αντικατάσταση του CVT! Κι εφόσον πρόκειται για ανάκληση, θα ζητήσεις τα πάντα να είναι δωρεάν. ΚΑΙ τα λάδια!
Όσο για την αντιπροσωπεία, μην την κλαις. Θα πληρωθεί από την εισαγωγική εταιρία (και αυτή από το εργοστάσιο) το κόστος της αντικατάστασης. Σε άλλη τιμή βέβαια από αυτήν που θα έπαιρνε από οποιονδήποτε ιδιώτη πελάτη, αλλά σίγουρα θα βγάλει το κατιτίς της. Και υποπτεύομαι ότι πάνε από σένα να βγάλουν ένα έξτρα μεροκάματο, ζητώντας σου να (διπλο)πληρώσεις τα λάδια. Οπότε κυνήγησε και την δωρεάν αλλαγή λαδιών. Δεν χάνεις τίποτα...
Υ.Γ.: Ακόμη καλύτερα πάρε τηλέφωνο την εισαγωγική εταιρία και ρώτησε αν πρέπει για αυτή την ανάκληση να πληρώσεις εσύ τα λάδια του κιβωτίου. Ρίξε και τη σχετική 'γκρίνια' και δες αν θα σου τα κάνουν δωρεάν ή σε πολύ καλύτερη τιμή...
-
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.. οκ θα το προχωρησω , κριμα που τωρα το πηρα το αμαξι να χρειαζεται λυσιμο κιβωτιου μηχανης αλλα τι να κανουμε .. τουλαχιστον θα ειμαι καλυμενος μετα απο αυτο το θεμα με καινουργιο κιβωτιο.
-
Μοντέλο 2014 έως 2016 εκτός από τρίξιμο εμφανίζει αλλά σοβαρά προβλήματα?
-
Είχαν ακουστεί κάποια θέματα για τον 1.2 βενζίνης και το αυτόματο κιβώτιο. Πέρα από αυτά, ένα κλασσικό θέμα είναι με την μπαταρία, λογικά όμως αν πας σε μεταχειρισμένο αυτή θα έχει ήδη αλλαχθεί, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα!
-
Είχαν ακουστεί κάποια θέματα για τον 1.2 βενζίνης και το αυτόματο κιβώτιο. Πέρα από αυτά, ένα κλασσικό θέμα είναι με την μπαταρία, λογικά όμως αν πας σε μεταχειρισμένο αυτή θα έχει ήδη αλλαχθεί, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα!
Για τον πεθερό μου ψάχνω.. Μια ακόμη απορία. Ξέρουμε αν το diesel έχει την δυνατότητα αναγέννησης του dpf on demand?
Νissan Qashqai J11 [2014-__]