-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Το ξαναλυσα.....ο ροτορας γυρνα με τρομερη δυσκολια στο 'καπακι'που κουμπωνει στο σωμα του στατορα.....αρα ρουλεμαν?Εχει ενα 22αρι παξιμαδι που δν μπορω να ξεβιδωσω!μαλλον ρουλεμαν
-
Τελικα:ο ροτορας εχει ενσωματωμενο φερμουιτ με ελατηριο και ΠΑΝΤΑ παει φρεναριστο.....εβγαλα το ελατηριο για να μην φρεναρει τον κινητηρα αλλα καπουτ δεν γυρναει μονο σκουζει σαν ηλεκτρικο μοτερ....
-
τη συμβουλη σας για επισκευη γυψοσανιδας.
Προκειται για αρκετα μεγαλη τρυπα που προεκυψε απο εγκατασταση κλιματιστικου.
Πως την κλεινουμε?
Εδω δει πως η rigips εχει καποιο πλεγμα επιδιορθωσης για γυψοσανιδες https://www.youtube.com/watch?v=F43_uGNNZZY αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα.
Επισης, το στοκαρισμα απο πανω πρεπει να γινει με ειδικο στοκο για γυψοσανιδα η μας κανει ο κλασικος στοκος? -
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
τη συμβουλη σας για επισκευη γυψοσανιδας.
Προκειται για αρκετα μεγαλη τρυπα που προεκυψε απο εγκατασταση κλιματιστικου.
Πως την κλεινουμε?
Εδω δει πως η rigips εχει καποιο πλεγμα επιδιορθωσης για γυψοσανιδες https://www.youtube.com/watch?v=F43_uGNNZZY αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα.
Επισης, το στοκαρισμα απο πανω πρεπει να γινει με ειδικο στοκο για γυψοσανιδα η μας κανει ο κλασικος στοκος?Κάνει και ο κλασικός. Για πλέγμα μπορείς να βάλεις το κλασικό πράσινο για τα μπαλκόνια. Αυτό που βάζουμε για να μη βρεθούν τα πιτσιρίκια από κάτω, αλλά οι τρύπες είναι λίγο μεγάλες.
-
Από τεχνικής πλευράς ειναι προτιμότερο να βάλεις μια λάμα πίσω από την τρύπα και να βιδώσεις ενα κομμάτι γυψοσανίδα για να κλείσει η τρύπα. Μετά στοκάρεις στον αρμό και μετά βάφεις.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα. Εδώ και μέρες το 12άρι κλιματιστικό (8ετίας, έχει τη σημασία του αυτό..) μάρκας Gree στο σπίτι που νοικιάζει η σύζυγος, έσταζε νερά από την εσωτερική μονάδα. Σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, υπαίτιος είναι βούλωμα στο λεκανάκι της αποχέτευσης συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας. Συνήθως προκαλείται από μούχλα και σκόνες. Έτσι λοιπόν χτες αποφάσισα να ανοίξω την εσωτερική μονάδα για έλεγχο και καθαρισμό από τα άλγη που προανέφερα. Για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρεθούν το εξωτερικό κουμπωτό πλαστικό κάλυμμα και τα φίλτρα σκόνης κι εν συνεχεία να ξεβιδωθούν 3 βίδες που συγκρατούν το μισό πλαστικό περίβλημα της μονάδας. Πράγματι προχώρησα στις παραπάνω ενέργειες κι όντως αποκαλύφθηκε το λεκανάκι το οποίο ήταν μέσα στη βρώμα και στο νερό φυσικά. Με μια νάυλον ατσαλίνα ηλεκτρολογικού τύπου καθάρισα τη σωλήνα της αποχέτευσης και πίστευα ότι καθάρισα με το πρόβλημα...Αμ δεν..Πολύ απλά έπρεπε τώρα να κλείσω-κουμπώσω τα πλαστικά (περίβλημα) κι εκεί αρχίζει το σόου. Λόγω πολυκαιρίας και θερμικής καταπόνησης (η μονάδα λειτουργεί όλο το χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι) τα πλαστικά άρχισαν, στην προσπάθειά μου να τα κουμπώσω, να παραδίδουν πνεύμα, κοινώς να σπάνε, και βρέθηκα με την εσωτερική μονάδα σχεδόν έτοιμη να καταρρεύσει από τον τοίχο μια που ακόμα και κάποια πλαστικά που αποτελούν φωλιές για τις βίδες που στηρίζουν το πλαίσιο στον τοίχο έσπασαν. Δυστυχώς η ζημία φαίνεται μεγάλη και δε βλέπω άλλη λύση πέρα από την αντικατάσταση της μονάδας...Το ****το είναι ότι μηχανικά λειτουργούσε μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια, αν εξαιρέσει κανείς το βούλωμα της αποχέτευσης.
Γνωρίζετε αν υπάρχει δυνατότητα για αγορά μόνο εσωτερικής μονάδας με τα ανάλογα btu για μείωση του κόστους, γιατί για επισκευή/ανταλλακτικά για τη ζημία που περιέγραψα το θεωρώ μάλλον αδύνατο.. -
Δεν νομιζω να βρεις εσωτερικό σκέτο ομως ίσως σταθείς τυχερός και να βρεις εσωτερική μονάδα μεταχειρισμένη της οποίας εχει παραδώσει το πνεύμα η εξωτερική μονάδα. Θελει χρονο και υπομονή ομως
-
Δεν μπορούν να επισκευαστούν οι ζημιές με κόλλα ή σιλικόνη ή αν είναι μικρά κομμάτια να τα φτιάξεις σε κάποιον που έχει 3d printer;
-
Μήπως σαν λύση τα Multi;
http://www.apothema.gr/klimatistika-multi -
καλσηπερα,
ζηταω συνεργειο για ανακαινιση σε γκαρσονιερα 40m2 στην περιοχη του Ν.κοσμου.
η κατασκευη είναι του 1980.
Αν εχει καποιος εμπειρια από συνεργειο που να κανει καλη δουλεια σε σοβαρες τιμες παρακαλω ενημερώστε με.
Έναν που εφερα νομιζε ότι θα κανει ανακαινιση σε βιλα στην Εκαλη με τις τιμες που μου ειπε....
-
Χωρίς να ξέρω τις τιμές του θα σου πω απλά ότι τα μικρά σπίτια έχουν αναλογικά αυξημένο κόστος διότι ακόμα και 80 τμ να είναι πάλι μια κουζίνα και ένα μπάνιο θα έχει. Έτσι το αναλογικό κόστος μεγαλώνει στο μικρό διαμέρισμα.
-
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) πρόσφατα είχα την εμπειρία μερικής ανακαίνισης η οποία όμως συμπεριλάμβανε και κουφώματα αλουμινίου.
Άποψή μου είναι ότι θέλει πολύ προσοχή και να βρεθούν τεχνίτες που να ξέρουν αυτό που πρόκειται να κάνουν.
Δυστυχώς κυκλοφορούν πλέον χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν χρήματα και δηλώνουν ότι κάνουν τα πάντα.Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα ένα συνεργείο που θα τα έκανε όλα. Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα κάνει όλα, σίγουρα κάτι δεν θα κάνει καλά.
-
Αυτο που λες ισχύει δυστυχώς. Θέλουν μόνο να τα αρπάξουν αδιαφορώντας αν η κακοτεχνία θα στοιχίσει τελικά 3 φορες πάνω από το αναμενόμενο.
-
Ασχετοι ιδιοκτήτες που νομίζουν και δηλώνουν ότι ξέρουν , προσλαμβάνουν άσχετους τύπους που νομίζουν και δηλώνουν ότι ξέρουν . Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο .
Ακόμα δε χειρότερο , οι άμοιροι ιδιοκτήτες νομίζουν ότι μπορούν να το παίξουν και έξυπνοι στην μαστοράντζα . Δεν έχουν ακούσει ότι στην πουτ@ν@ , πουτ@νιές δεν περνάνε
Το κλασσικό δε είναι , ότι τους παίρνουν τα λεφτά και μετά τους τρέχουν στο ΙΚΑ για τα ένσημα ....
Αν η δουλειά είναι κάτι παραπάνω από απλό βάψιμο , καλό είναι να απευθυνθείτε σε μηχανικό . Βέβαια είναι τέτοιο το χάος και η έλλειψη προδιαγραφών που πάντα παίζει το σφάλμα σε χειροποίητη δουλειά όπως είναι αυτή , αλλά πάντα θα είναι καλύτερη , έστω και αν το συνειδητοποιήσετε λίγο αργότερα , γιατί στην αρχή η απώλεια των χρημάτων για την ανακαίνιση , δημιουργεί κάποια ψυχολογικά θεματάκια .
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Αυτο που λες ισχύει δυστυχώς. Θέλουν μόνο να τα αρπάξουν αδιαφορώντας αν η κακοτεχνία θα στοιχίσει τελικά 3 φορες πάνω από το αναμενόμενο.Sent from my iPhone using Tapatalk
Εγώ ένα θα πω...
Έφερα συνεργείο που θα μου έκανε ανακαίνιση, επιδιορθώσεις, συντήρηση για πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι.
Μέσα στο πακέτο και ολικός ελαιοχρωματισμός.
Βάψιμο: Τοίχοι, εσωτερικές ξύλινες κάσες, εσωτερικές πόρτες, ξύλινες ντουλάπες, βεράντες, κάγκελα.Και έκαναν την εξής λαμογιά. Ανακάτεψαν πλαστικό χρώμα τοίχου με ριπολίνη νερού γιατί δεν τους έφτανε η ριπολίνη που είχαν αγοράσει και τα φράγκα που τους είχα δώσει τα έφαγαν.
Αποτέλεσμα: Το χρώμα πάνω στις ξύλινες επιφάνειες ήταν χάλι εντελώς. Ξεφλούδιζε με το παραμικρό, όποιος ακούμπαγε κατά λάθος τα χέρια του αμέσως άφηνε αποτυπώματα, το χρώμα δεν ήταν ίδιο ακριβώς σε όλες τις επιφάνειες και αλλού ήταν άγριο σαν ματ και αλλού ποιο γυαλιστερό.
Με λίγα λόγια έπρεπε άμεσα να βρεθεί λύση. Ο τύπος που μου έκανε την λαμογιά έκανε τον κινέζο και σφύριζε αδιάφορα.500euro μου κόστισε η ζημιά.
Νέο (σοβαρό) συνεργείο και ξανά βάψιμο από την αρχή με δύο χέρια και με χρώματα νεφτιού σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες. Καμιά σχέση το πριν με το μετά. -
Τα μαστόρια είναι μάστορες στην επικοινωνία και στο παραμύθι . Αλλά και οι ιδιοκτήτες είναι εύκολα θύματα , γιατί θεωρούν ότι είναι έξυπνοι και μάγκες και βρίσκουν την καλύτερη τιμή με την καλύτερη δουλειά ....
Ακόμα θυμάμαι περιπτώσεις που πείθονται τόσο πολύ , ενώ είναι μορφωμένοι που φτάνουν στα όρια της εμμονής .
Ενας συνταξιούχος γιατρός κάποτε , ήθελε να βάλει ένα πλακά που γνώρισε σε ένα καφενείο . Του είπε ο τύπος , θα σου βάλω τα πλακάκια και δεν θέλω ένσημα . Του έλεγα εγώ ότι αφού ήταν νέα οικοδομή , τα ένσημα τα έχεις ήδη χρεωθεί στο ΙΚΑ και δεν μπορείς να τα γλυτώσεις . Οχι επέμενε αφού μου είπε ότι δεν θέλει . Τελικά τον έβαλε , του τα πλήρωσε τα ένσημα στο χέρι και μόλις τελείωσε η δουλειά και πήρε τα λεφτά , του είπε βάλε τώρα και τα ένσημα στο ΙΚΑ αλλιώς θα σου κάνω καταγγελία . Κάτι πήγε να μου ψελλίσει ο γιατρός , αλλά τον πήρε και τον σήκωσε βρίσιμο 9 μποφώρ και μαζεύτηκε . Και πλήρωσε βεβαίως.... -
Εγω έκανα θερμο & υδρομόνωση στο σπίτι μου πρόπερσι. Παρόλο που ο μηχανικος έδωσε σαφέστατες οδηγίες στο συνεργείο το αποτέλεσμα ήταν άθλιο. Το συνεργείο έκανε οικονομία στο τσιμέντο με αποτέλεσμα η τσιμεντοκονία να μαδαει και να εχει ρωγμές παντού, έκανε οικονομία στο μονωτικό με αποτέλεσμα να μην πέσουν οι ποσότητες που έπρεπε και να σκίσει το μονωτικό ακριβώς στα σημεία που εχει θέματα η τσιμεντοκονία.
-
Ασχολουμαι με τον χωρο της οικοδομης αρκετα χρονια και το θεμα ειναι απλο... ο,τι πληρωνεις παιρνεις! Στα χρονια που δουλευω συναντησα 1 φορα πελατη (κυριολεκτικα 1) που μου ειπε κατα λεξη ''θελω καλο κουφωμα και το πληρωνω'', ολοι οι αλλοι ηθελαν φτηνο και καλο...πορσε δηλαδη σε τιμη φιατ. Περαστικα λοιπον σ αυτους τους τυπους που κανουν παζαρια (καταληγουν να παζαρευουν το υλικο κ οχι την εργασια) ή που πιστευουν πως ο πλακας μπορει να βαλει και ξυλινες πορτες, να φτιαξει και γυψοσανιδες, να περασει και στοκο τους τοιχους. Συνεργαζομαι με 1-2 ατομα που ξερω την δουλεια τους και απο κει και περα δεν συστηνω κανεναν αλλο σε πελατες μου! Δυστυχως οταν παιρνεις τον πιο φθηνο, το αποτελεσμα ειναι σχεδον αναμενωμενο.Επισης οι μηχανικοι, μιας και το εχω δει το εργο, ειναι γνωστες μονο στα χαρτια.8 στους 10 δηλαδη, γιατι υπαρχουν και αξιολογοι, συνηθως μεγαλοι σε ηλικια που εχουν παει σε 100-200 εργοταξια. Επισης οταν ζητανε τα λεφτα που ζητανε, καλο θα ειναι να κανουν κ επιβλεψη της ανακαινισης και οχι να τα ριχνουν στα συνεργεια, οπως εχω δει παμπολες φορες! καλα ξεμπερδεματα...
-
Έχω ένα ψυγειάκι που είναι 6-7 χρονών. Είναι από τα μικρά, έχει ύψος περίπου μισό μέτρο. Η κατάψυξη δεν έχει καν πορτάκι.
Τα προηγούμενα χρόνια έκανα απόψυξη 1-2 φορές το χρόνο. Η προτελευταία φορά ήταν πριν 4 μήνες και η τελευταία για κάποιο λόγο έγινε πριν 1 μήνα. Τώρα ήδη παρατηρώ ότι έχει σχηματισθεί αρκετός πάγος. Ασυνήθιστα πολύς πάγος. Μπορεί κανείς να ρίξει τα φώτα του? -
Αρχιζοντας απο τα απλα, μήπως καταλαθος κατά το καθάρισμα πείραξε κάποιος το κουμπί της θερμοκρασίας?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]