-
Τι σχέση εχει το ένα με το αλλο; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, άλλωστε. Αν κάποιος γουστάρει τυφλά Qq θα το πάρει ότι και να πω εγώ. Αντίθετα κιόλας θα έλεγα, αν κάποιος απλά συνειδητοποιεί ότι ειναι ακριβό ως καινούργιο, τότε σίγουρα θα τον συνέφερε να πάρει ένα ελάχιστα μτχ σαν το δικό μου που το έχω ξεψαχνίσει και ασχοληθεί για να τσεκάρω κάθε τυχόν θέμα, ώστε να να το πάρει έτοιμο, στρωμένο με ένα σωρό έξτρα δώρο και να μεγιστοποιήσει το value for money, το οποίο στο καινούργιο ειναι ανύπαρκτο.
Άλλωστε αν προσέξεις δεν έχω κράξει το δικό μου κομμάτι αλλά κράζω γενικά. Απο όλους λ.χ τους τριγμούς που αναφέρονται εγώ είχα κάποιους στα πάνελς των πορτών που οφείλονταν στην αφαίρεση τους λόγω τοποθέτησης του δερματινου σαλονιού και το καλοκαίρι που το αμάξι έμεινε στον ήλιο και ζεστάθηκε εξαφανίστηκαν.
Τα υπόλοιπα που βγήκαν και διορθώνονται αφορούν τους πάντες και αντιμετωπίστηκαν με χάσιμο χρόνου στα εξουσιοδοτημένα.
Για αυτό σου λέω ότι κάποιος αγοράζοντας απο εμένα θα το πάρει και πιο φθηνό και πανέτοιμο χωρίς να ασχοληθεί με κάτι αλλο, αφού το έχω κανονίςει εγω που είμαι και αρχίψειρας.
Να σου πω την αλήθεια αν όταν αγόρασα εγω είχα βρει ένα αντίστοιχο θα το είχα πάρει και θα είχα κερδίσει 4-5 χιλιάρικα που τώρα θα τα χάσω.
Δυστυχώς όμως τότε ούτε το test drive ούτε το εκθεσιακό πούλαγαν με έκπτωση μιας και δεν είχαν ανάγκη και αναγκαστηκα να πάρω την τριτη επιλογή χρώματος σε καινούργιο ετοιμοπαράδοτο .... -
Ο χρήστης TDMPOWER έγραψε:
Πάντως για το μέγεθος του, το vitara μάλλον θα έπρεπε να συγκριθεί με το juke . Πιθανότατα να έβγαινε κερδισμένο...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .Πρόσφατα έτυχε να τα δὠ δίπλα δίπλα και μου μοιάζαν στην ίδια κατηγορία.
Επίσης θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα από την εντύπωση που μου άφησαν στο td .To qq μου άφησε την εντύπωση ότι στον δρόμο ''πατάει '' αρκετα καλύτερα στον δρόμο από το vitara .
Το qq είναι ο ιδρυτής της κατηγορίας που κοιτάζεις. Αν μη τι άλλο έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα και οι σχεδιαστές του ξέρουν που πατούν και τι ζητούν να δείξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ή το αγαπάς και ασχολησε μαζί του... ή μπαίνεις και στο τρυπάκι να αλλάξεις κατηγορία. Είναι κοινώς αυτοκίνητο αναφοράς
-
Προσωπικά θα διάλεγα το Vitara λόγω καλύτερου κινητήρα και τετρακινησης. Αφού θέλεις ψηλό, ας έχει και τις επιπλέον δυνατότητες εκτός δρόμου.
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Το Vitara ...καλύτερο και πιο ροπάτο μοτέρ και τερακίνηση εννοείται.. ευκαιρία να ανακαλύψεις τα πλεονεκτήματά της...ένα ζευγάρι χειμερινά λάστιχα και γυρνάς όλα τα βουνά και τα χιονοδρομικά της Ελλάδος χωρίς να κολλάς πουθενά...Αλλιώς πάρε Pulsar να σου μείνει και κανα τριχίλιαρο ρέστα...Για να το κάνεις αυτό θες και 5.000 ευρω τον μήνα , εκτός του Vitara.....
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eτσι που το εχεις θαψει το Κασκαι δυσκολο να το δωσεις σε αλλον....Γιατι εδω μεσα θα το δωσει?
-
iceman7 σε βλέπω ιδιαίτερα πικραμένο από την επιλογή σου .Από ότι διάβασα κ στο topic του qq δεν σου άρεσε σαν επιλογή .Πάντως μπράβο σου που δεν προσπαθείς να ''πείσεις '' τον εαυτό σου για ττην επιλογή σου αλλα και λέγοντας στους άλλους τα πράγματα όπως είναι ρεαλιστικά .Πάντως να επισημάνω την άποψη μου ως προς τα 2 αυτοκίνητα.
Τα έκανα και τα 2 test drive .Στο vitara μου άρεσε η ροπή που είχε ο κινητήρας , πάρα πολύ καλή αλλα και η πολύ καλη τιμή , ο εξοπλισμός και η εγγύηση η οποία είναι 5 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να την πληρώσεις .Επίσης εξωτερικά μου αρεσουν κ τα 2 εξίσου .Στα αρνητικά τωρα με χαλάει το πλαστικό στο ταμπλό που για μένα είναι 1 με 2 κλικ κάτω από του qq όπως επίσης και η ποιότητα τηε επένδυσης στις πόρτες.
Στο qq μου άρεσε πολύ το εσωτερικό , το μεγαλύτερο πορτ παγκάζ αλλά με χάλασε λίγο η ΄ροπή του κινητήρα όπως και η τιμή του για την αγορά π.χ του 1.6 ή και χειρότερα του 4χ4 που στην έκδοση acenta παμε στα 27κ που για κανέναν λόγο δεν μπορώ να διαθέσω.
Επίσης βλέπω ότι αρχίζει να πουλάει καλα το vitara .Σε αυτό βέβαια πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η πάρα πολύ καλή του τιμη .Θα πάω να τα ξαναδώ κ βλέπω .
Πάντως να σημειώσω πώς στην γυναίκα της άρεσε και το vitara αρκετά αλλα όχι από μπροστα και η ποιότητα του εσωτερικού δεν την χαλάει κιόλας όπως μου είπε χαρακτηριστικα ......Διαβάζοντας αυτό καταλαβαίνω ότι βρίσκεις πολύ περισσότερη ουσία στο Vitara και σωστά κάνεις.
Το QQ είναι εξαιρετικό σαν σχεδίαση και εικόνα ποιότητας του εσωτερικού, αλλά σίγουρα πληρώνεις πολύ 'αέρα' για να το 'χεις. Το 4χ2 δεν έχει ούτε την καλή/ακριβή ανάρτηση πίσω.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει νόημα ένα ακριβό υπερυψωμένο αν δεν είναι 4χ4. Κι αν η 4τρακίνηση εμπλέκεται και σε κανονική οδήγηση στην άσφαλτο δίνει μια σημαντική επιπλέον ασφάλεια.
Το Vitara το είχα δει σε έκθεση. Δείχνει συμμαζεμένο αλλά δεν έχει κακούς χώρους. Ας πούμε άνετα κάθεται οδηγός και επιβάτης πίσω του 1.90.
Τέλος, σαν καταναλωτές καλό είναι να επιβραβεύουμε όσους δίνουν περισσότερη αξία στα χρήματα μας ... αλλιώς δεν θα δούμε καμιά καλύτερη τιμή στα QQ!Υ.Γ. Σήμερα συνάντησα στο δρόμο μου (σε στροφή) ένα λευκό Vitara. Έδειχνε πολύ ωραίο και πρέπει να πήγαινε αρκετά σβέλτα!
-
Το vitara είναι τίμιο για τα λεφτά του ειδικά αν το συγκρίνει κάποιος με το qq. Μαζεμένο είναι σε αντίθεση με το qq που έχει μεγαλύτερο εξωτερικό όγκο και μπορεί να είναι δυσχρηστο εντός πόλης, δυνατότερο κινητήρα. Σχεδιαστικά το εσωτερικό του είναι πιο συντηρητικο αλλά μπορεί να είναι πιο ποιοτικό μιας και δεν ακούγονται παράπονα για τριγμους.
Η αλήθεια είναι πως και μόνο για λόγους καταναλωτική παιδείας οφείλουμε να στηρίζουμε πιο τιμιες προτάσεις, ειδάλλως καλά μας κάνουν. -
Καλημέρα & Καλή Χρονιά ,
Θα πρότεινα προς σύγκριση & το Suzuki Sx4-SCross που το χαρακτηρίζουν & ως 'αδερφάκι' του QQ
και προσωπικά εμφανισιακά μου αρέσει περίσσότερο απο το Vitara.. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
iceman7 σε βλέπω ιδιαίτερα πικραμένο από την επιλογή σου .Από ότι διάβασα κ στο topic του qq δεν σου άρεσε σαν επιλογή .Πάντως μπράβο σου που δεν προσπαθείς να ''πείσεις '' τον εαυτό σου για ττην επιλογή σου αλλα και λέγοντας στους άλλους τα πράγματα όπως είναι ρεαλιστικά .Πάντως να επισημάνω την άποψη μου ως προς τα 2 αυτοκίνητα.
Τα έκανα και τα 2 test drive .Στο vitara μου άρεσε η ροπή που είχε ο κινητήρας , πάρα πολύ καλή αλλα και η πολύ καλη τιμή , ο εξοπλισμός και η εγγύηση η οποία είναι 5 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να την πληρώσεις .Επίσης εξωτερικά μου αρεσουν κ τα 2 εξίσου .Στα αρνητικά τωρα με χαλάει το πλαστικό στο ταμπλό που για μένα είναι 1 με 2 κλικ κάτω από του qq όπως επίσης και η ποιότητα τηε επένδυσης στις πόρτες.
Στο qq μου άρεσε πολύ το εσωτερικό , το μεγαλύτερο πορτ παγκάζ αλλά με χάλασε λίγο η ΄ροπή του κινητήρα όπως και η τιμή του για την αγορά π.χ του 1.6 ή και χειρότερα του 4χ4 που στην έκδοση acenta παμε στα 27κ που για κανέναν λόγο δεν μπορώ να διαθέσω.
Επίσης βλέπω ότι αρχίζει να πουλάει καλα το vitara .Σε αυτό βέβαια πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει η πάρα πολύ καλή του τιμη .Θα πάω να τα ξαναδώ κ βλέπω .
Πάντως να σημειώσω πώς στην γυναίκα της άρεσε και το vitara αρκετά αλλα όχι από μπροστα και η ποιότητα του εσωτερικού δεν την χαλάει κιόλας όπως μου είπε χαρακτηριστικα ......Διαβάζοντας αυτό καταλαβαίνω ότι βρίσκεις πολύ περισσότερη ουσία στο Vitara και σωστά κάνεις.
Το QQ είναι εξαιρετικό σαν σχεδίαση και εικόνα ποιότητας του εσωτερικού, αλλά σίγουρα πληρώνεις πολύ 'αέρα' για να το 'χεις. Το 4χ2 δεν έχει ούτε την καλή/ακριβή ανάρτηση πίσω.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει νόημα ένα ακριβό υπερυψωμένο αν δεν είναι 4χ4. Κι αν η 4τρακίνηση εμπλέκεται και σε κανονική οδήγηση στην άσφαλτο δίνει μια σημαντική επιπλέον ασφάλεια.
Το Vitara το είχα δει σε έκθεση. Δείχνει συμμαζεμένο αλλά δεν έχει κακούς χώρους. Ας πούμε άνετα κάθεται οδηγός και επιβάτης πίσω του 1.90.
Τέλος, σαν καταναλωτές καλό είναι να επιβραβεύουμε όσους δίνουν περισσότερη αξία στα χρήματα μας ... αλλιώς δεν θα δούμε καμιά καλύτερη τιμή στα QQ!Υ.Γ. Σήμερα συνάντησα στο δρόμο μου (σε στροφή) ένα λευκό Vitara. Έδειχνε πολύ ωραίο και πρέπει να πήγαινε αρκετά σβέλτα!
Να προσθέσω και την καλύτερη τετρακίνηση του vitara.
-
Ο χρήστης g_kor06 έγραψε:
Καλημέρα & Καλή Χρονιά ,
Θα πρότεινα προς σύγκριση & το Suzuki Sx4-SCross που το χαρακτηρίζουν & ως 'αδερφάκι' του QQ+1 αμεσα συγκρισιμα.
-
Παιδιά τα αμαξια είναι διαφορετικά , το Βιτάρα είναι ένας θρύλος , ένα όμορφο 4χ4 , χρόνια τωρα. Το κασκάι είναι ένα διαφορετικό αμάξι όμορφο , οικονομικό και Νισσάν. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. Προσωπικά πάντα ήθελα ένα Βιτάρα από μικρός , πήρα όμως το κασκάι σε μεγάλη ηλικία σκεπτόμενος ώριμα. Δεν το έχω μετανιώσει βασικά είναι πολύ οικονομικό σε όλα. Η σύγκριση με το sx4 είναι άστοχη , ούτε με το Βιτάρα συγκρινεται αλλά ούτε και με το κασκάι!!!!
-
καλησπέρα παιδιά . Σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια σας .Ο κύβος ερρίφθη και μετά από την σημερινή μέρα που τα ξαναείδα ξανά κ ξανά πήρα την τελική μου απόφαση .Nisan qashqai acenta connect χρώματος λευκό . Το αυτοκίνητο λογικά θα το έχω τέλη Ιανουαρίου .Οπότε μόλις το παραλάβω θα σας πω τις δικές μου εντυπώσεις .Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για την βοηθειά σας .
-
Με το καλό. 1.5 ή.1.6;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Η σύγκριση με το sx4 είναι άστοχη , ούτε με το Βιτάρα συγκρινεται αλλά ούτε και με το κασκάι!!!! -
Με το καλό να παραγγείλειςς κ να παραλάβεις! Στη θεση σου θα έκανα μια 2η σκέψη για το 1600αρι με τα 130 άλογα. Αν σου λείψει κάτι άλλο πιο εύκολα προστίθεται...ενώ τα άλογα σε diesel...
-
1.5 . Σίγουρα απλά τα 2κ περίπου που έχει παραπάνω το 1.6 δεν μπορώ να τα διαθέσω
-
Πριν κάνεις την παραγγελία και αν έχεις τα λεφτά δεν κοιτάς και την παρακάτω αγγελία;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7279253/Θα πάρεις περισσότερα με λιγότερα χρήματα.....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πριν κάνεις την παραγγελία και αν έχεις τα λεφτά δεν κοιτάς και την παρακάτω αγγελία;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7279253/Θα πάρεις περισσότερα με λιγότερα χρήματα.....
Είναι μαύρο , θέλει άσπρο. Καλοτάξιδο φίλε!!!!!!!!
-
1.5 . Σίγουρα απλά τα 2κ περίπου που έχει παραπάνω το 1.6 δεν μπορώ να τα διαθέσω2k δεν είναι τεράστια διαφορά...Μπορείς ίσως να κάνεις έναν διακανονισμό...Σε ταξίδια όπου θα σου χρειαστεί η παραπάνω ροπή και τα άλογα, ίσως σου λείψουν...Και θα σου λείπουν για χρόνια...
Η επιλογή ασφαλώς είναι δική σου -
Το συγκεκριμένο δίλημμα απασχολούσε και απασχολεί αρκετούς υποψήφιους κατόχους και είναι λογικό παρόλο που το qq είναι μια κατηγορία πάνω σε μέγεθος.Το ένα είναι ο ηγέτης της κατηγορίας με ανέλπιστα πολλές πωλήσεις και αποδεδειγμένη αξιοπιστία από μια μεγάλη πλειοψηφία κατόχων και το άλλο ένας φέρελπις νέος με αρκετές αρετές,κληρονόμος ενός διόλου ευκαταφρόνητου ονόματος!Όποιο κι αν επέλεγες νομίζω πως δε θα μετάνιωνες.
Εύχομαι να παραλάβεις σύντομα και να το χαρείς
QASHQAI vs VITARA