Dec 11, 2015, 7:30 AM

Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι παράλογο αυτό που θα γράψω, αλλά το τιμόνι του θα το ήθελα πιο 'κοφτερό' (συγχωρήστε την 'ορολογία' μου...δεν είμαι γνώστης...). Δεν 'τζογάρει' μεν όσο τα προηγούμενα αμάξια που είχα (π.χ. το corolla...) και το νιώθω σαφώς καλύτερο, αλλά μάλλον θα ήθελα να είναι ακόμη πιο άμεσο, να χρειάζεται να γυρίζω λιγότερο το τιμόνι. Ίσως είναι βλακεία αυτό που γράφω ή ίσως κάτι τέτοιο να συναντάται σε άλλου τύπου αυτοκίνητα (νομίζω ότι κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει σε ένα 'πειραγμένο' παλιότερο suzuki swift, εκείνο που ανταγωνιζόταν παλιά το peugeot rallye, και στο οποίο το τιμόνι μου είχαν πει ότι παίρνει λιγότερες 'στροφές'), αλλά μιας και το παρατήρησα οφείλω να το πω.

Δεν είναι παράλογο αυτό που γράφεις. Να σε ρωτήσω, έχει βάλει την έξτρα 'Μεταβαλλόμενη Σπορ Υποβοήθηση τιμονιού'? Κάνει πολύ μεγάλη διαφορά (στο λέω μετά από 4 BMW και 2 Μίνι, τα 3 με ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού), ειδικά σε σχέση με το παλιό καλό υδραυλικό τιμόνι που είχαμε συνηθίσει οι λίγο μεγαλύτεροι. Στην 116i που έχω αυτό το έξτρα, η διαφορά στο 'κόψιμο' του τιμονιού αλλά και στην αμεσότητά του και την πληροφόρηση είναι εμφανέστατη σε σχέση με το απλό τιμόνι της 116i. Ακόμα και η γυναίκα μου, που δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία, κατάλαβε την διαφορά αμέσως και με ρώτησε γιατί το αυτοκίνητο αντικατάστασης που είχαμε για 2 ημέρες (επίσης 116i χειροκίνητη) δεν είχε τόσο καλό τιμόνι όσο η δικιά μας.