-
Φίλε plutare ένα πινελάκι με το χρώμα μόνο θα μπορούσε να διορθώσει κάπως την κατάσταση. Τέτοια σχετικά θα βρεις στην αντιπροσωπεία. Οπως φαίνεται σε εμένα, με κάποια αλοιφή δεν γίνεται τίποτε.
-
@ plutare και εμένα μου φαίνεται ότι είναι λίγο βαθύ για να το σώσεις με μια αλοιφή. Το πινελάκι ή ένα σπρέι είναι πιο ενδεδειγμένες λύσεις
-
Δοκίμασε πρώτα να καθαρίσεις το σημείο όσο πιο καλά μπορείς, τρίβοντας το. Το πιο πιθανό είναι ότι μεγάλο τμήμα της γρατζουνιάς θα πάψει να φαίνεται. Αν έχεις κάποιο γυαλιστικό ή κερί, ακόμη καλύτερα. Αν ήσουν Θεσσαλονίκη, ευχαρίστως να βοηθούσα.
Μπογιά θα έβαζα πάνω, μόνο αν ήταν τόσο βαθύ που να φοβόμουν για σκουριά μελλοντικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι η περίπτωση σου.
ΥΓ. Έχει αγοράσει κανείς αλυσίδες ή κουβέρτες για το QQ; Στο 1.5 Energy, η διάσταση που φοράει είναι 215/65 R16. Έχετε να προτείνετε κάτι, γιατί ο καιρός αρχίζει να χαλάει σιγά σιγά και θα ήθελα να είμαι καλυμμένος για ώρα ανάγκης.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη και τι από τα δύο είναι καλύτερο, αλυσίδες ή κουβέρτες.
-
Οι κουβέρτες εφαρμόζουν πιο εύκολα από τις αλυσίδες ενώ δεν πληγώνουν το λάστιχο. Οι αλυσίδες πρακτικά μειονεκτούν εντούτοις είναι ουσιαστικά άφθαρτες. Οι κουβέρτες φθείρονται.
-
Για περιστασιακή χρήση καλύτερες οι αλυσίδες. Ακόμα και οι φτηνές του Πρακτικερ αρκούν.
Χρήσιμες ακόμα και το καλοκαίρι για ξεκόλλημα από άμμο.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το χρωμα εχει φυγει και φανηκε η στρωση του ασταριου απο κατω. Με πινελακι μπορει να φαινεται σαν σταμπα. Αλοιφη δεν κανει τπτ. Ας το παει στο βαφειο της αντιπροσωπεια να ρωτησει. Μαλλον θα του πουνε να το αφησει οπως ειναι. Αλλιως παει για τοπικο βαψιμο. Αλλα δεν αξιζει. Αν γινουν και αλλα σημαδια κανει ολη την πορτα καποια στιγμη.
-
Συμφωνώ με τον Sbr, απλά μια μικρή προσθήκη χρώματος στην πληγωμένη περιοχή θα ελαχιστοποιουσε την αντίθεση. Οπωσδήποτε όμως μετά το χρώμα θα πρέπει να προστεθεί και βερνίκι. Αλλιώς η αντίθεση θα παραμείνει εμφανέστατη.
-
Εάν παρκάρεις σε πόλη και γενικότερα σε πολυσύχναστα μέρη νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου οι γρατσουνιές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε με τίποτα και ας μας πειράζει περισσότερο όταν έχουμε καινούριο ή αμάξι λίγων ετών...
-
Έτσι είναι... Στατιστικά εντός πόλης οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.
-
Γι αυτό τέτοια μεγάλα οχήματα ΔΕΝ τα χρησιμοποιείς εντός πόλης!
Ταξάκι (από taxibeat ήτοι πάντα Merc ή κάποιο κανούργιο και καθαρό, πίσω κάθισμα και χαλαρά να τρώει το πήξιμο άλλος οδηγώντας) και ΜΜΜ (σταθερής τροχιάς).....Πάντως το ιδανικό για να μην πέφτει το μάτι στο άσπρισμα της γρατζουνιάς είναι τα magic stick... Λογικά ο plutare θα έρθει άυριο να του βάλω ένα και θα είναι πολύ happy μετά!
-
Αν και εμενα μου αρεσει περισσοτερο αισθητικα το μαυρο αυτοκινητο, ειδικα στις κατηγοριες SUV - crossover, ενας απο τους δυο βασικους λογους που δε στενοχωρηθηκα και πολυ που τελικα πηρα ασπρο (το τελευταιο και μοναδικο διαθεσιμο) ηταν και αυτος που αντιμετωπιζει παραπανω ο plutare. Δυστυχως στα σκουροχρωμα και ιδιως στα μαυρα η παραμικρη γρατζουνια φαινεται, ενω στα λευκα ελαχιστα. Εγω δεν θα το εβαφα, θα προσπαθουσα με μια αλοιφη να το περιορισω λιγο. Σε καθε περιπτωση ακομα και να μεινει ενα μικρο σημαδακι να θυμομαστε ολοι οτι δε ζουμε για το αυτοκινητο αλλα το αυτοκινητο ειναι εκει για να μας εξυπηρετει.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Σε καθε περιπτωση ακομα και να μεινει ενα μικρο σημαδακι να θυμομαστε ολοι οτι δε ζουμε για το αυτοκινητο αλλα το αυτοκινητο ειναι εκει για να μας εξυπηρετει.Μεγάλη αλήθεια...Αυτό σκέφτηκα και εγώ προχθές που ήμουν έτοιμος να βάλω τις φωνές στην κόρη μου που άρχισε να περπατάει με τα παπούτσια πάνω στο πίσω κάθισμα μόλις φτάσαμε...Τελικά, την πήρα αγκαλίτσα...αλλά έχω παραγγείλει και ένα κάλυμμα, γιατί βλέπω το πίσω κάθισμα να γίνεται κ...ς σε σύντομο χρονικό διάστημα!! LOL
ΥΓ : Τι να πει και ο μπατζανάκης μου που ο γιος του ξέσκισε με τα δόντια του το κάθισμα και την ταπετσαρία;;
-
Έχει βάλει κανείς κάποιον από τους 2 επίσημους κοτσαδόρους της αντιπροσωπείας στο καινούργιο Qashqai? Ψάχνω να βρω το ταμπελάκι με τα στοιχεία του κοτσαδόρου και δεν το βρίσκω πουθενά πάνω του...
-
Ναι λογικά ο φίλος στέφανος αύριο θα με ξελασπώσει...
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Σε καθε περιπτωση ακομα και να μεινει ενα μικρο σημαδακι να θυμομαστε ολοι οτι δε ζουμε για το αυτοκινητο αλλα το αυτοκινητο ειναι εκει για να μας εξυπηρετει.Αν είναι καινούργιο το αμάξι σου κάθεται άσχημα, γαμώτο!
Μεγάλη αλήθεια...Αυτό σκέφτηκα και εγώ προχθές που ήμουν έτοιμος να βάλω τις φωνές στην κόρη μου που άρχισε να περπατάει με τα παπούτσια πάνω στο πίσω κάθισμα μόλις φτάσαμε...Τελικά, την πήρα αγκαλίτσα...αλλά έχω παραγγείλει και ένα κάλυμμα, γιατί βλέπω το πίσω κάθισμα να γίνεται κ...ς σε σύντομο χρονικό διάστημα!! LOL
ΥΓ : Τι να πει και ο μπατζανάκης μου που ο γιος του ξέσκισε με τα δόντια του το κάθισμα και την ταπετσαρία;;Μην τα κακομαθαίνουμε τα παιδιά!
Δεν είναι κακό να βάζουμε και καμιά φωνή που και που .... μεγαλώνοντας θα καταλάβουν ότι όλα για το καλό τους είναι! -
Παιδια καντε πετρα την καρδια σας και παρτε το αποφαση. Αργα ή γρηγορα θα γινουν γρατζουνιες. Και εγω τρελαινομαι οχι τοσο στο sirion οσο στην merc και για αυτο την εχω σε γκαραζ κλειστο και οποτε βγαινω παω σε μερη χωρις προβλημα σε παρκινγκ κλπ. Αν ομως εχεις μονον ενα αμαξι, τοτε λες δεν γμιεται, οσα πανε και οσα ερθουν. Το λεω αλλα σπαζομαι συχνα, ομως δεν ειμαι οπως πριν λιγα χρονια που μου σηκωνοταν η τριχα. Και στο κατω κατω, ενταξει ειμαστε τρελαμενοι με τα αυτοκινητα (και τις μηχανες), αλλα απο την αλλη λαμαρινες ειναι. Για να πω την αληθεια ζηλευω καμια φορα οσους τα παρκαρουν χωρις να τους νοιαζει και δεν ασχολουνται και τοσο. Θελει καπου να κραταμε τις ισορροποιες. Παθος ειναι το αυτοκινητο. Και τα παθη θελουν προσοχη.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για περιστασιακή χρήση καλύτερες οι αλυσίδες. Ακόμα και οι φτηνές του Πρακτικερ αρκούν.
Χρήσιμες ακόμα και το καλοκαίρι για ξεκόλλημα από άμμο.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το παράξενο είναι πως στο site του Praktiker βρήκα μόνο κουβέρτες και όχι αλυσίδες. Για την ακρίβεια βρήκα τις παρακάτω, σε αρκετά υψηλότερη τιμή όμως.
http://www.ctd.gr/product.asp?ID=14511 -
Φέτος δεν είδα και εγώ αλυσίδες εκεί. Παράξενο...
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το παράξενο είναι πως στο site του Praktiker βρήκα μόνο κουβέρτες και όχι αλυσίδες. Για την ακρίβεια βρήκα τις παρακάτω, σε αρκετά υψηλότερη τιμή όμως.
http://www.ctd.gr/product.asp?ID=14511ξέρουμε αν είναι καθόλου προκοπή αυτές;
-
Γρήγορες ερωτήσεις σχετικά με το Nissan Qashqai:
Το είδα σήμερα και μπερδεύτηκα ως προς ποια έκδοση να επιλέξω(αν τελικά πάρω αυτο).
Βλέπω διάφορες στις τιμές του site της Nissan σε σχέση με αυτές που μου έδωσαν. Π.χ. Με έκπτωση 1100€ μου έδωσαν 32500€ για το techna 1.6 D, ενώ στο site το λέει 29880€: θα πάω και σε άλλους για προσφορές.
Είμαι πρώτον ανάμεσα σε 1.6 ή 1.5 και δεύτερον σε techna ή acenta premium.
Τι λέτε? αν έχει πάρει κάποιος τιμές για αυτά, ας μου πει please.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]