-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με τραπεζικό έμβασμα.Ή και με αυτα τα μηχανακια που διαφημιζει ο τυπος στην τηλεοραση. Εχει φορητα που τα παιρνεις μαζι σου. Πολλοι αλλοδαποι κανουν μερεμετια στα σπιτια και ελληνες. Τι θα γινει με αυτην την περιπτωση; Σιγα μην εχουν ο καθενας απο ενα τετοιο πραμα. Ολα γμτ το κερατο μου θα περνανε απο τις τραπεζες. Παλι ειχαν δεν ειχαν μας βαλανε τις τραπεζες νταβα. Στην αμερικη που ειναι ποιο μπροστα απο εμας δεν γινονται τετοια πραγματα. Αλλα ειπα. Δεν εχουν λεφτα και το κανουν και ας λενε για την φοροδιαφυγη. Τα ακινητα πλεον δεν σε συμφερει να τα εκμεταλευεσαι με 35% φορολογια. Κτηματα, σπιτια ετοιμοροπα, ολα ΕΝΦΙΑ. Ok. Με τις πισινες που εχουν κρυψει οι γνωστοι της λιστας τι γινεται; Με τις βιλες τους τι γινεται; Πληρωνουν; Με τα δανεια απο το ταχυδρομικο ταμειο και την ΑΤΕ που τα πηραν τα φιλαρακια τους; Με τα χρεη ρε των κομματων τι θα γινει; Να τα πληρωσουν οι κομματικοι τους στρατοι. Αυτοι που μπασανε στο δημοσιο. Δημοκρατια εχουμε ε; Γιατι; Επειδη παμε και ψηφιζουμε; Anyway. Ο Λεβεντης θα στηριξει Τσιπρα εγραψα ποιο πανω. Διαφωνει κανεις;
-
Με τραπεζικό έμβασμα.Ψάχνεις να αλλάξεις ντουλάπια κουζίνας.
Ψάχνεις από εδώ, ψάχνεις από εκεί. Και βρίσκεις κάποιον τεχνικό με ξυλουργείο που σου δίνει καλή τιμή π.χ. 2000euro.
Και ο τεχνικός σου λέει: 'Δώσμου μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα μετά την τοποθέτηση'ή το ποιο ακριβό:
Ψάχνεις να κουφώματα αλουμινίου.
Ψάχνεις από εδώ, ψάχνεις από εκεί. Και βρίσκεις κάποιον αλουμινά που σου δίνει μία καλή τιμή π.χ. 5000euro.
Και ο αλουμινάς σου λέει: 'Δώσμου μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα μετά την τοποθέτηση'.Για πες πως θα παίξει αυτό το σενάριο με εμβάσματα και τραπεζικές κάρτες, εκείνη την στιγμή που είσαι στα εργαστήριά τους;
Και επίσης τι απόδειξη θα κόψουν οι παραπάνω τεχνικοί και πότε θα την κόψουν;
Θα υπάρξει απόδειξη προκαταβολής;
Με έμβασμα πως κατοχυρώνεται ο πελάτης ότι δεν θα 'εξαφανισθεί' ο τεχνικός; -
Τι σε μπερδεύει; Το έμβασμα είναι ακριβώς σαν τα μετρητά και μάλιστα πιο ασφαλές γιατί έχεις την απόδειξη της τράπεζας. Σου ζητάει προκαταβολή ο μάστορας, πας στον υπολογιστή σου και του μεταφέρεις κάποια χρήματα στον λογαριασμό του μέσω web banking. Αν δεν έχεις web banking (απαράδεκτο στις μέρες μας για μη υπερήλικες), πας στο κατάστημα και κάνεις από εκεί την μεταφορά. Εναλλακτικά γίνεται και μέσω τραπεζικής επιταγής.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με τραπεζικό έμβασμα.
Ψάχνεις να αλλάξεις ντουλάπια κουζίνας.
Ψάχνεις από εδώ, ψάχνεις από εκεί. Και βρίσκεις κάποιον τεχνικό με ξυλουργείο που σου δίνει καλή τιμή π.χ. 2000euro.
Και ο τεχνικός σου λέει: 'Δώσμου μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα μετά την τοποθέτηση'ή το ποιο ακριβό:
Ψάχνεις να κουφώματα αλουμινίου.
Ψάχνεις από εδώ, ψάχνεις από εκεί. Και βρίσκεις κάποιον αλουμινά που σου δίνει μία καλή τιμή π.χ. 5000euro.
Και ο αλουμινάς σου λέει: 'Δώσμου μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα μετά την τοποθέτηση'.Για πες πως θα παίξει αυτό το σενάριο με εμβάσματα και τραπεζικές κάρτες, εκείνη την στιγμή που είσαι στα εργαστήριά τους;
Και επίσης τι απόδειξη θα κόψουν οι παραπάνω τεχνικοί και πότε θα την κόψουν;
Θα υπάρξει απόδειξη προκαταβολής;
Με έμβασμα πως κατοχυρώνεται ο πελάτης ότι δεν θα 'εξαφανισθεί' ο τεχνικός;στη περιπτωση των μετρητων σου παιρνει τη προκαταβολη και εξαφανιζεται
πως θα αποδειξεις οτι εγινε? -
Τι σε μπερδεύει; Το έμβασμα είναι ακριβώς σαν τα μετρητά και μάλιστα πιο ασφαλές γιατί έχεις την απόδειξη της τράπεζας. Σου ζητάει προκαταβολή ο μάστορας, πας στον υπολογιστή σου και του μεταφέρεις κάποια χρήματα στον λογαριασμό του μέσω web banking. Αν δεν έχεις web banking (απαράδεκτο στις μέρες μας για μη υπερήλικες), πας στο κατάστημα και κάνεις από εκεί την μεταφορά. Εναλλακτικά γίνεται και μέσω τραπεζικής επιταγής.Εμένα τίποτα δεν με μπερδεύει. Άλλωστε στο τραπεζικό χώρο εργάζομαι.
Όλους τους υπόλοιπους μπερδεύουν αυτές οι διαδικασίες που αφενός δεν τις γνωρίζουν, δεν τις υιοθετούν και έχουν μάθει μόνο σε μετρητά.Αυτά που γράφεις δεν γίνονται εξακριβωμένα. Όλοι όσοι έχουν καλές τιμές μέχρι στιγμής μου ζητάνε μόνο μετρητά.
Εδώ ούτε ταμειακές δεν έχουν οι περισσότεροι.
Ακόμη είναι με χειρόγραφη απόδειξη.
Έχω περάσει από δεκάδες τέτοιες μικροβιοτεχνίες, εργαστήρια, αλουμινάδικα, μαγαζιά τεχνιτών κλπ... επειδή αναζητώ λύσεις για την ανακαίνιση του διαμερίσματος που θα μετακομίσω.Μόνο σε πανάκριβες επιχειρήσεις και σούπερ-ντούπερ καταστήματα έχουν POS κλπ... που χρεώνουν τα κέρατά τους.
...
...
...
α! και φυσικά με τις μεταφορές χρημάτων δεν αποδεικνύεται απολύτως τίποτα. Μόνο ότι 'χάρισες' χρήματα σε κάποιον. Η απόδειξη της τράπεζας απλά αναφέρει ότι 'χάρισες' χρήματα σε κάποιον, ο οποίος άνετα μπορεί να κάνει τον κινέζο μετά.Μόνο με απόδειξη του αποδέκτη, αποδεικνύεται ότι κάποιος έδωσε φράγκα, για κάποια υπηρεσία ή προϊόν.
Στην οποία απόδειξη θα πρέπει να αναφέρεται αν αφορά προκαταβολή ή εξόφληση και φυσικά το αίτιο.Μέχρι στιγμής μόνο με μετρητά έχω καταφέρει να τσουλήσω λίγο τις διαδικασίες, αλλά σε μικροπράγματα.
Έχω σκαλώσει στα αλουμίνια, βαψίματα, κουζίνες, πατώματα, μπάνια και πολλά άλλα. Μεγάλο μπέρδεμα. -
Προφανώς θα απαιτήσεις και την απόδειξη του παρέχοντος την εργασία. Όμως εδώ και πολλά χρόνια το εμπόριο λειτουργεί έτσι. Ίσως για τον απλό κόσμο να είναι πιο δύσκολο, αλλά για τις επιχειρήσεις είναι η καθημερινότητά τους οι μεταφορές χρημάτων. Και οι ίδιοι έτσι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους εξάλλου.
-
Δεν αναφέρομαι σε επιχειρήσεις, ούτε σε εμπορικά καταστήματα.
-
Σε επιχείρηση (κατασκευαστής, εργαστήριο κλπ) δεν απευθύνθηκες κι εσύ;
-
Σε ελεύθερους επαγγελματίες, τεχνίτες που διατηρούν και κάποιο χώρο για τις εργασίες τους.
Π.χ. υδραυλικούς, πατωματζίδες, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, ξυλουργικές εργασίες, ψυκτικοί, μικροβιοτεχνίες επίπλων κλπ...Γενικά όλοι αυτοί που χρειάζονται για μία ανακαίνιση σπιτιού...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν έγινε ξαφνικά αλλά δε μας ρώτησαν κιόλας.
Κακώς που δε μας ρώτησαν -εάν το δεις πολιτικίστικα- διότι η αποδοχή του Ευρώ θα χτύπαγε 80+. Είχαμε φάει πολλή προπαγάνδα υπέρ, είμασταν όλοι ενθουσιασμένοι με το επερχόμενο Ευρώ και επίσης διέκρινες εύκολα μια ανάγκη του Έλληνα να ταυτιστεί με τους Ευρωπαίους, να είναι πιο κοντά τους.
Αλλά δε μας ρώτησαν ποτέ.Ρε παιδιά εγώ γιατί δεν θυμάμαι τίποτα;;;;
Το μόνο που θυμάμαι ήταν η μεγάλη κουβέντα που έγινε για ένα χρόνο περίπου για το πέρασμα στο euro και τις αλλαγές στις τιμές κλπ...κλπ...
Δεν θυμάμαι ποτέ κάποιο κόμμα να φωνάζει κατά του ευρώ ή να διοργανώνεται κάποια συγκέντρωση ή να βγαίνουν οι πολιτικοί σε μπαλκόνια και ΜΜΕ να βροντοφωνάζουν τις απόψεις τους.Το πέρασμα στο ευρώ βρισκόταν στις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων;
Ψάχνω και στο google για πληροφορίες εκείνης της περιόδου αλλά δεν βρίσκω τίποτα.
Τις θέσεις του ΚΚΕ να διαβάσεις.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν έγινε ξαφνικά αλλά δε μας ρώτησαν κιόλας.
Κακώς που δε μας ρώτησαν -εάν το δεις πολιτικίστικα- διότι η αποδοχή του Ευρώ θα χτύπαγε 80+. Είχαμε φάει πολλή προπαγάνδα υπέρ, είμασταν όλοι ενθουσιασμένοι με το επερχόμενο Ευρώ και επίσης διέκρινες εύκολα μια ανάγκη του Έλληνα να ταυτιστεί με τους Ευρωπαίους, να είναι πιο κοντά τους.
Αλλά δε μας ρώτησαν ποτέ.Ρε παιδιά εγώ γιατί δεν θυμάμαι τίποτα;;;;
Το μόνο που θυμάμαι ήταν η μεγάλη κουβέντα που έγινε για ένα χρόνο περίπου για το πέρασμα στο euro και τις αλλαγές στις τιμές κλπ...κλπ...
Δεν θυμάμαι ποτέ κάποιο κόμμα να φωνάζει κατά του ευρώ ή να διοργανώνεται κάποια συγκέντρωση ή να βγαίνουν οι πολιτικοί σε μπαλκόνια και ΜΜΕ να βροντοφωνάζουν τις απόψεις τους.Το πέρασμα στο ευρώ βρισκόταν στις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων;
Ψάχνω και στο google για πληροφορίες εκείνης της περιόδου αλλά δεν βρίσκω τίποτα.
Στον sargus θελω να απαντησω. Δεν μπορω να βρω το post του για να το κανω quote. sargus και οταν ηρθε ο μεγαλος ηγετης Τσιπρας και εβαλε δημοψηφισμα αρχισαν οι γκρινιες. Δεν μπανει δημοψηφισμα για μεγαλα θεματα γκρινιαζουμε. Μπαινει, γκρινιαζουμε. Α αντε απο εδω. Μια ζωη στην γκρινια. Το ΚΚΕ πηρε πρεφα για την κοινωνικη αντιδραση και αρχισαν οι χοροι
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Τις έχω διαβάσει. Για το ΚΚΕ έχω εκφράσει την άποψή μου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τις έχω διαβάσει. Για το ΚΚΕ έχω εκφράσει την άποψή μου.
Ενδιαφερον αυτο. Ποιες ειναι Storm; Δεν κανω ανακριση ετσι. Μην το παρεις ετσι.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνουν κατά των μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν!
Όσο ειρωνικό και αν ακούγεται είναι πραγματικό.
Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε για την παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου από τον ΟΛΠ που συνοδεύει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας, πήραν μέρος και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις φωτογραφίες φαίνονται η Εύη Καρακώστα και η Ελένη Σταματάκη να διαδηλώνουν κατά των αποφάσεων που ψήφισαν και μάλιστα κατά του συντρόφου τους υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.
http://voicenews.gr/index.php/politiki/42823-2015-10-12-17-57-13.html -
για ολους τους μάστορες και 'μάστορες' που αναφερθηκαν παραπανω, απλα αν γινεται η συναλλαγή μέσω τραπεζας θα κοβουν αναγκαστικα το τιμολόγιο με οτι αυτο συνεπαγεται για την αυξηση της τιμης (τα 'μαυρα' δεν ειχαν ουτε φορο, ουτε ΦΠΑ)
Προβλεψη μου: Θα κόβεται ενα τιμολογιο το οποιο θα καλυπτει το 'εργο' με το ελαχιστο ποσο και τα υπολοιπα κλασσικα θα δινονται 'στο χερι'.
Τα περισσοτερα μερεμετια και μικροδουλειες θα υποστηριζονται με μετρητα στο μεγαλυτερο μερος τους, τωρα για μεγαλυτερα εργα... βλεπουμε
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
για ολους τους μάστορες και 'μάστορες' που αναφερθηκαν παραπανω, απλα αν γινεται η συναλλαγή μέσω τραπεζας θα κοβουν αναγκαστικα το τιμολόγιο με οτι αυτο συνεπαγεται για την αυξηση της τιμης (τα 'μαυρα' δεν ειχαν ουτε φορο, ουτε ΦΠΑ)Προβλεψη μου: Θα κόβεται ενα τιμολογιο το οποιο θα καλυπτει το 'εργο' με το ελαχιστο ποσο και τα υπολοιπα κλασσικα θα δινονται 'στο χερι'.
Τα περισσοτερα μερεμετια και μικροδουλειες θα υποστηριζονται με μετρητα στο μεγαλυτερο μερος τους, τωρα για μεγαλυτερα εργα... βλεπουμε
Ωραια. Βασικα θα τρωμε στην μαπα και την προμηθεια της τραπεζας για την συναλλαγη Οι ματσο που εχουν ρευστα, θα κανουν τα μαστορεματα τους ή και κατι μεγαλυτερο με μαυρα ή θα πανε στον οδοντιατρο και θα σκασουν 1000 ευρω μαυρα στο χερι. Ενω ο ΔΥ και ο Συνταξιουχος παλι θα ειναι ο νομιμος. Εκτος αν κοβεται ενα τιμολογιο με μια τιμη των 20 ευρω και του περνας στον λογαριαμσο τα υπολοιπα π.χ. 80ευρω. Το εχω γραψει. Αυτο το μετρο δεν βγηκε για να παταξουν την φοροδιαφυγη.
Ξεμειναν απο λεφτα η Μερκελ δεν εδωσε προκαταβολη και τα 420 γινανε 150 με εντολη του Ντραγκι. -
δε καταλαβες
1ον, η προμηθεια ειναι 1 ευρω αν ειστε απο διαφορετικη τραπεζα
2ον, αυτοι γινονται ματσο επειδη ολοι τους δινουμε μαυρα στο χερι, αν ξαφνικα ολοι πληρωσουμε ηλεκτρονικα, να δεις που ο γιατρος δε θα αγορασει τη καινουρια mercedes αλλα θα αναγκαστει να πληρωσει τους φορους που του αναλογουν. -
Αν δεν ισχύσουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως και αν δεν συνδεθεί το σύστημα ΦΠΑ - τιμολόγια - Taxis net, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην χώρα που έχει κάνει τη λαμογιά επιστήμη...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δε καταλαβες
2ον, αυτοι γινονται ματσο επειδη ολοι τους δινουμε μαυρα στο χερι, αν ξαφνικα ολοι πληρωσουμε ηλεκτρονικα, να δεις που ο γιατρος δε θα αγορασει τη καινουρια mercedes αλλα θα αναγκαστει να πληρωσει τους φορους που του αναλογουν.Με μπερδευεις και τα μπερδευεις. Βασικα το 1 ευρω προμηθεια ειναι ανεξαρτητου ποσου για μεταφορα σε αλλη τραπεζα; Αν ειναι μεταφορα στην ιδια τραπεζα δεν υπαρχει προμηθεια;
Δεν λεω για τους πλουσιους που γινονται απο τα μαυρα χρηματα. Λεω π.χ. ενας επιχειρηματιας που τα εχει μπολικα και σε ρευστο. Παει στον οδοντιατρο για δουλεια 1000 ευρω. Δεν του κοβει ο οδοντιατρος αποδειξη και πληρωνει ο επιχειρηματιας 1000 ευρω.
Παω τωρα εγω, που δεν εχω ρευστα και μου λεει 1000 ευρω η δουλεια + 230 ευρω ο ΦΠΑ. Να πληρωνουν ολοι με πλαστικο χρημα; Μεχρι τοτε οι πλουσιοι θα συνεχιζουν να γινονται πλουσιοτεροι και οι ΔΥ και συνταξιουχοι θα πληρωνουν τον ΦΠΑ. Γιατι τα τσακαλια στην κυβερνηση δεν εχουν μηχανοργανωση στις υπηρεσιες και δεν βαζουν για να αφηνουν αυτους που τους τα χωνουν να φοροδιαφευγουν.Αν δεν ισχύσουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως και αν δεν συνδεθεί το σύστημα ΦΠΑ - τιμολόγια - Taxis net, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην χώρα που έχει κάνει τη λαμογιά επιστήμη...
Τωρα που ειπες για τιμολογια. Η φιλολαικη αριστερη κυβερνηση τι θα κανει για οσους πιαστηκαν να εκδιδουν πλαστα και εικονικα τιμολογια; Ο νομος ελεγε, το προστιμο θα ειναι οσο εγραφε το ποσο του πλαστου τιμολογιου. Αν σε επιανα με ενα πλαστο τιμ 3.000 ευρω, ετρωγες προστιμο 3.000 ευρω. Τον αλλαζουν τον νομο. Το προστιμο απο εδω και περα θα ειναι το μισο. Και σιγα μην εχουν εισπραξει απο κανεναν που εκοβε πλαστα και εικονικα κανενα φραγκο.
Κατσε γιατι εχω και αλλο. Θα κοψουν οι βουλευτες 10% απο τις απολαβες τους, απο κατι που παιρνουν τεσπα απο το 2016. Τι λετε ρε μαγκες; Εμας ρε προοδευτικοι - δημοκρατες οταν πηγατε να κοψετε συνταξεις και να βαλετε αυξηση στην προκαταβολη το πηγατε αναδρομικα. Και σε εσας δεν βαζετε αναδρομικοτητα;
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δε καταλαβες
2ον, αυτοι γινονται ματσο επειδη ολοι τους δινουμε μαυρα στο χερι, αν ξαφνικα ολοι πληρωσουμε ηλεκτρονικα, να δεις που ο γιατρος δε θα αγορασει τη καινουρια mercedes αλλα θα αναγκαστει να πληρωσει τους φορους που του αναλογουν.Οταν χρησιμοποιείς πιστωτική/χρεωστικη καρτα για πληρωμή η τράπεζα παίρνει νταβατζιλικη 2% απο την επιχείρηση/επιχειρηματία.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
δε καταλαβες
2ον, αυτοι γινονται ματσο επειδη ολοι τους δινουμε μαυρα στο χερι, αν ξαφνικα ολοι πληρωσουμε ηλεκτρονικα, να δεις που ο γιατρος δε θα αγορασει τη καινουρια mercedes αλλα θα αναγκαστει να πληρωσει τους φορους που του αναλογουν.Οταν χρησιμοποιείς πιστωτική/χρεωστικη καρτα για πληρωμή η τράπεζα παίρνει νταβατζιλικη 2% απο την επιχείρηση/επιχειρηματία.
Αρα bill θα κανουν καλες δουλειες τωρα με τις πλασιτες. Ειχαν ξεμεινει γιατι δεν πηγαινε ο κοσμος να παρει κανενα δανειο και βρηκαν τροπο να μας καβαντζωθουν. Να ρωτησω τωρα κατι αλλο. Αντε και κανουν ολες τις συναλλαγες με πιστωτικες/χρεωστικες.
Ειμαστε βραδυ σε ενα σκοτεινο καπως κλαμπακι που γινεται κολαση, κολλημενοι στριμωγμενοι, ειμαστε 2 μαντραχαλοι με κατι γκομενακια (μουρλια, ζουμερα τεσπα) και θα πληρωσουμε με χρεωστικη. Φωναζουμε το παλικαρι που σερβιρει και τι θα κανουμε στην καταχνια την μαυρη; Θα αναψει φακο, θα βγαλει το μηχανακι και θα χτυπαει την πιστωτικη του καθενος; Και μεσα στο στριμωξιδι και του σκουντιδι θα πρεπει εγω να πετυχω τα νουμερα του κωδικου της καρτας;
Συμφωνία-Τρίτο μνημόνιο...