Αν και μπορεί να θεωρηθεί τραβηγμένο πιστεύω ότι η Peugeot έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρει το κατασκευαστών κάτι που έκανε και με το 206WRC όταν πρωτοεμφανίστηκε. Άλλωστε ο Μάρκους είναι ο κορυφαίος αυτή την στιγμή στον θεσμό και αν καταφέρουν να κάνουν αξιόπιστο το 307WRC θα σημειώσει αρκετές νίκες φέτος , ακόμα και σε ασφάλτινο Ράλλυ.(πιθανότερο το Γερμανίας).
Ο Λόιξ είναι ένας καλός δεύτερος και θα μπορέσει να μαζέψει βαθμούς με καλές κατατάξεις.
Πιστεύω ότι θα κονταροχτυπηθεί με την Citroen μέχρι τέλους , ένω δεν νομίζω ότι τελικά η Ford θα μπορέσει να κάνει κάτι , αφού μόνο ο Μάρτιν είναι ανταγωνιστικός ένω ο Ντιβάλ αποδίδει σε ορισμένες επιφάνειες.
Η Subaru δεν πιστεύει και η ίδια ότι μπορεί να κτυπήσει το κατασκευαστών(αυτό θα γινόταν μόνο αν υπήρχε ο Μπερνς στην ομάδα).
Ίδωμεν λοιπόν
bill
@bill
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. - Αγώνες αυτοκινήτου, στατικός μοντελισμός, κομπιουτερ
Latest posts made by bill
-
RE: Ποιος κατασκευαστής θα κερδίσει το WRC του 2004?
-
RE: WRC 2004 - 2ος γύρος Uddeholm Swedish Rally
Μάλλον ο Γκρόνχολμ θα το πάρει αν δεν έχει προβλήματα με το 307WRC αφού είναι ο μόνος σπεσιαλίστας στο χιόνι στο επιπέδό του μετά την αποχώρηση του Μάκινεν και του Ροβανπέρα. Όπότε δεν βλέπω να μπορεί να τον ανταγωνιστεί κάποιος άλλος.
Από 'κει και πέρα πιστεύω ότι ο Μάρτιν θα τον ακολουθήσει , με πιο πίσω τον Σόλμπερκ ο οποίος όπως έχει δηλώσει θέλει να βελτιωθεί και άλλο στο χιόνι και το κάνει με την βοήθεια του Μάκινεν.
Πολύ ανταγωνιστικός θα είναι ο Τουοχίνο με το Focus , ενώ πιστεύω ότι καλή κατάταξη θα πάρει και ο Σάινθ λόγω της μεγάλης εμπειρίας του.
Ο Λεμπ πάντως ίσως να αποτελέσει την μεγάλη έκπληξη λόγω της ανεβασμένης ψυχολογίας του ένω δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι στη Σουηδία έχει καλά αποτελέσματα την πρώτη μέρα , πράγμα που σημαίνει ότι θα πονοκεφαλιάσει πολύ τους αντιπάλους του. -
RE: Ποιος θα φτάσει πρώτος τα 30;
Nομίζω ότι ο Μάρκους Γκρονχολμ έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει αν έχει ένα αυτοκίνητο όπως είχε το 206WRC το 2002. Άλλωστε έχει τούλαχιστον 4 χρόνια γεμάτα ακόμα μπροστά του στον θεσμό.
Ο Σάινθ αν και είναι κοντά στον στόχο (πρέπει να του μένουν 5 ή 6 νίκες) μάλλον δύσκολα θα το καταφέρει γιατί ο ανταγωνισμός από τους νέους έχει ανέβει κατακόρυφα και πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί. Πάντως θα του άξιζε να το καταφέρει.
Αν έτρεχε ο Μακρέι με μια μεγάλη ομάδα και λόγο ηλικίας πιστεύω ότι θα τα κατάφερνε πιο εύκολα (έχει τις ίδιες νίκες με τον Σάινθ).
Οι πιο μικροί Λεμπ , Σόλμπερκ , Μάρτιν έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και βλέπω δύσκολα να φθάνουν τις 30 νίκες , με πιθανότερο πάντως κατα την γνώμη μου τον Σόλμπερκ να μπορεί να το κάνει. -
RE: WRC 2004- 1oς γύρος Ράλλυ Monte Carlo
Καλησπέρα σε όλους. Πιστεύω ότι ο Loeb στο ΜΟΝΤΕ είναι σε δικό του αγώνα μιας και το αποδυκνείουν οι επιδόσεις του και τις προηγούμενες χρονιές. Οπότε πιστεύω ότι ο νηκητής του αγώνα δεν αποτελούσε έκπληξη. Έκπληξη ήταν σίγουρα οι επιδόσεις του Duval και σίγουρα οι οδηγίες της ομάδας που δοθηκαν στο τέλος προς επ ωφελεία του Μartin ήταν σίγουρα άσχημη παρόλο που πιστεύω ότι αυτό σηκώνει κάποια κουβέντα αν θυμηθούμε τον χθεσινό σχολιασμό από την εκπομπή του MAGIC όπου ειπωθηκε ότι πριν το τέλος του αγώνα έγινε μια συμφωνία κυριων για την μεταξύ τους κατάταξη. Από κει και πέρα πιστεύω ότι ο Gronholm θα είναι πολύ αναγωνιστικός με το 307WRC αν αυτό ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας που σίγουρα θα έχει. Αλλωστε αυτο φάνηκε και από την ταχύτητα του Φιλανδου στις ειδικές του MONTE. Ο Solberg σίγουρα δεν ήταν στον αγώνα του και είναι δεδομένο ότι θα δείξει την αξία του στους επόμενους αγώνες. Πιστεύω λοιπόν ότι οι οδηγοί που θα παίξουν για τον τίτλο φέτος θα είναι οι LOEB GRONHOLM MARTIN & SOLBERG με τον SAINZ να ακολουθεί. Τελειώνωντας θα ήθελα να αναφερθώ στο πιο πάνω σχόλιο του thvarveris για το ότι ο DUVAL είναι ο πιο αντιπαθής οδηγός στο WRC. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του γιατί μου είναι και μένα ιδιαίτερα αντιπαθής και ο λόγος είναι ότι πέρσι στο ACROPOLIS είχα μάζι με αρκετό κόσμο μια δυσάρεστη εμπειρία από τον εν λόγο οδηγό. Αυτό έγινε πηγαίνωντας περπατώντας όπως και δεκάδες άλλοι θεατές Έλληνες και Ξένοι , να δούμε την εκκίνηση της ε.δ. στο Ρεγγίνι. Εκεί λοιπόν πετύχαμε τα αγωνιστικά να περιμένουν να πάρουν την σειρά τους για να εκκινήσουν στην ειδική. Είδα μάλιστα από κόντα τους Μεγάλους Τommi Makinen και Didie Auriol τον Zil Panizzi τον Toni Gardemaister και βεβαίως τον Duval. Όταν λοιπόν ο Duval ξεκίνησε για την αφετηρία με το Focus το έκανε σπινιάρωντας και πέτώντας με τις ρόδες του αυτοκινήτου τέτοιο χαλίκι ,γιατι έστρεφε το αυτοκίνητο δεξια και αριστερά , που αρκετοί από έμας τος πεζούς που περπατουσαμε δίπλα στα χωράφια χτύπησαμε από αυτά , με απότέλεσμα ο εν λόγω οδηγος να ακούσει μπινελίκια σε πάρα πολλές γλώσσες. Αυτό που έκανε την δυσαρέσκειά μας ακόμα μεγαλύτερη ήταν ότι οι οδηγοί που ακολουθούσαν όπως ο Tommi και o Didie σε καμιά περίπτωση δεν έπραξαν το ίδιο , πηγαίνωντας στην αφετηρία της ε.δ. ήρεμα για να ξεκινήσουν τον αγώνα τους. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά όντως προσυπογράφω ότι ο Duval δεν είναι και από τα καλύτερα παιδιά sto WRC και είναι πολύ μικρός ακόμα για να κάνει τέτοιου είδους μαγκιές στην ομάδα του μέσα άσχετα αν τον αδικούν ή όχι και ίσως θα πρέπει να παραδειγματιζόταν από έναν οδηγό σαν τον TOMMI MAKINEN η συμπεριφορά του οποίου πέρσι ήταν υπέρ το δέον συναδελφικη απέναντι στον SOLBERG άσχετα αν είχε 4 τίτλους και ο PETTER κανέναν.
-
RE: Το WRC στο TV Magic !
Συγχαρητήρια στο κ. Νικόλα Ζαλμά στους συνεργάτες του καθώς και στο κανάλι T.V. MAGIC για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλες τις μέρες του αγώνα , ένω δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας με καλεσμένους την κυρία Πασαλή και τον κύριο Παπαδημητρίου. Η χθεσινοβραδυνή εκπομπη μάλιστα πιστεύω ότι ήταν υπεράνω προσδοκιών όλων των τηλεθεατών που αγαπούν το συγκεκριμένο σπορ , με εμπεριστατωμένο και λεπτομερή σχολιασμό για τα τεκτενώμενα με μοναδική ίσως παραφωνία το ότι δεν αφέθηκε να τελειώσει την ενδιαφέρουσα αφηγησή του από την εμπειρία του στον συγκεκριμένο αγώνα ο χθεσινός καλεσμένος της εκπομπής. Σίγουρα δεν τίθεται θέμα συγκρισης με πρόπερσι και ειδικά με πέρσι και μακάρι να συνεχιστεί η κάλυψη του θεσμού έτσι όλη την χρονιά κατί που ως φαίνεται θα γίνει. Τελειωνωντας πιστεύω ότι το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει έιναι ότι το κανάλι δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια και έτσι οι λάτρεις του WRC στην επαρχία δεν έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης του και ευελπιστώ ότι το κανάλι θα κινηθεί κάποια στιγμή για να λύσει το προβλημα αυτό έχοντας πανελλαδική εμβέλεια.
-
RE: PEUGEOT FORUM
Καλημέρα σε όλους
Ευχόμαι να περάσετε καλά Χριστούγεννα , σε όσους φύγουν προσοχή στους δρόμους και καλή επάνοδο , και για όσους είναι καλοφαγάδες και μερακλήδες λίγο κράτη γιατί ακολουθεί και η Πρωτοχρονιά. Και βέβαια σε όλους εμάς τους κάτοχους του 307 η καινούργια χρονιά να είναι με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και να δούμε το 307WRC του χρόνου παγκόσμιο πρωταθλητή , για να πάρουμε και μεις την γλύκα που έπερναν τρία χρόνια συνέχεια οι κάτοχοι των 206
-
RE: PEUGEOT FORUM
Παιδιά καλησπέρα. Λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας (ας όψωνται τα Ολυμπιακα έργα) δεν είχα την ευκαιρεία να γράψω στο topic. Είχα λοιπόν την ευκαιρεία το προηγούμενο σαββατοκύριακο να κάνω μια εκδρομή στην Αρκαδία και στην Ηλεία με το αυτοκίνητο φορτομένο με τέσσερα συνολικα άτομα και το πορτ μπαγκάζ φουλ. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο ήταν πολύ ευχάριστο στην οδήγηση , ιδιαίτερα στους ορεινούς δρόμους με τα ατελείωτα στροφιλίκια παρότι ήταν φορτωμένο. Πιστεύω ότι το 307 είναι από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για αυτές τις εξορμήσεις στην όμορφη Ελληνική επαρχεία και σίγουρα είμαι περήφανος που είμαι κάτοχος του. Ιδιαίτερα στα γραφικά χωριά της περιοχης το αυτοκίνητο έβγαζε μάτι αφού το χρώμα του (blue recife) σε συνδυασμό με τις 16αρες ζάντες του προκαλούσε τα βλέματα. Μάλιστα στο χωριό Πλανητέρο του έβγαλα και κάτι φωτογραφίες μέσα στο πλατανόδασος που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Νορμανδία. Πάντως την επόμενη φορά θα κάνω εξόρμηση μόνος μου για να ευχαριστηθώ το αυτοκίνητο ακόμα περισσότερο. (εχω τον χειρότερο κόφτη του κόσμου στο αυτοκίνητο ''την γυναίκα μου'' ). Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το αυτοκίνητο έχει μέχρι στιγμής 18000χλμ και δεν έχω κανένα πρόβλημα, εκτος βέβαια από ένα ζουάν, και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχισθεί επι μακρόν. Και βέβαια το καλύτερο χρώμα είναι το **blue recife **παρόλες τις αντιρήσεις που μπορεί να έχει ο κύριος πρόεδρος. Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά λόγω του ότι είχα καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας , μου βγήκαν όλα αυθόρμητα.
-
RE: Thread συμπαραστασης στον Richard Burns
Ας ελπίσουμε ότι η περιπέτεια αύτη της υγείας του Richard να είναι παροδική και να επανέλθει στον αγώνα της ζωής υγειέστατος συνεχίζωντας την καριέρα του με επιτυχία στα επόμενα χρόνια. Περαστικά και ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα πάλι , να περνά flat out από κάθε είδους ειδική.