-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Και να ήθελα δε γίνεται να πάρω αναβάθμιση διαφορετικής αρχιτεκτονικής, νομίζω τουλάχιστον δε γίνεται.Τα 8 μάλλον θα παραδίδουν μαθήματα απόδοσης και βελτιστοποίησης για πολλά χρόνια.
Κάποιος που δεν θα είχε δοκιμάσει τα 8άρια, μάλλον δε θα καταλαβαίνει πόσο πιο ελαφριά ήταν από 10 ίσως, και σίγουρα από 7.Από αυτό που εγώ έχω ακούσει,
είναι πως πολλοί χρήστες των 8 έχουν να λένε για τα boot times και τα κολλήματα των 10.
Συμφωνώ μαζί τους.Επίσης ο Edge τραγικός και κρίμα.
Μιλάω ως ΙΕ non-hater, ενός ΙΕ που είχε βελτιωθεί αρκετά στις τελευταίες εκδόσεις.Nαι στο login αργούν αρκετά τα 10 αλλά τρέχουν πολύ πιο στρωτά, επίσης στο λαπτοπ βλέπω και χαμηλότερες θερμοκρασίες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Και να ήθελα δε γίνεται να πάρω αναβάθμιση διαφορετικής αρχιτεκτονικής, νομίζω τουλάχιστον δε γίνεται.
Τα 8 μάλλον θα παραδίδουν μαθήματα απόδοσης και βελτιστοποίησης για πολλά χρόνια.
Κάποιος που δεν θα είχε δοκιμάσει τα 8άρια, μάλλον δε θα καταλαβαίνει πόσο πιο ελαφριά ήταν από 10 ίσως, και σίγουρα από 7.Από αυτό που εγώ έχω ακούσει,
είναι πως πολλοί χρήστες των 8 έχουν να λένε για τα boot times και τα κολλήματα των 10.
Συμφωνώ μαζί τους.Επίσης ο Edge τραγικός και κρίμα.
Μιλάω ως ΙΕ non-hater, ενός ΙΕ που είχε βελτιωθεί αρκετά στις τελευταίες εκδόσεις.Nαι στο login αργούν αρκετά τα 10 αλλά τρέχουν πολύ πιο στρωτά, επίσης στο λαπτοπ βλέπω και χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Δεν μπορώ να αξιολογήσω τα 10 για το αν τρέχουν περισσότερο στρωτά,
επειδή τα 10 τα έχω σε καθαρή εγκατάσταση ενώ τα 8 όχι.
Και κάθε καθαρή εγκατάσταση τρέχει καλύτερα κατά κανόνα σε σύγκριση με μια υπάρχουσα.Και πάλι όμως τα 10 δε θα τα έλεγα ακριβώς στρωτά. Υπάρχουν φορές που έχουν bugs, μέχρι καμιά φορά κολλάνε-freezάρουν ας πούμε.
Ούτε μου αρέσει που μπαίνεις στο desktop (καθαρή εγκατάσταση πάντα) και τα εικονίδια αργούν χαρακτηριστικά να φορτώσουν.
Ή έχεις lag
πχ να πατάς το start την πρώτη φορά μετά από εκκίνηση, και να έχει καθυστέρηση που το ανοίγεις.
Τα 8 είναι πολύ σταθερά και γενικά και ειδικά αυτά δεν τα είχες.Και σε benchmarks σε επιμέρους επιδόσεις τεχνικών που είδα,
τα 10 κινούνται απλώς στο επίπεδο των 7, και είναι σε γενικές γραμμές ελάχιστα πιο αργά από τα 8. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
.... Είμαι ακόμα με 7άρια στο ένα και με ΧΡ στο άλλο να φανταστείτε...Και τι κάνεις που τα xp δεν βγάζουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας; ...
.... μήπως μου ξεφεύγει κάτι;
-
Ερώτηση:
Έχουμε ένα motherboard asrock fatal1ty h97 killer.Τώρα που ετοιμαζόμαστε για καθαρή εγκατάσταση (win 8.1) έχει νόημα να χρησιμοποιήσω την θήρα Μ.2 με ssd hard disk για caching ;
Μας ενδιαφέρει να βελτιωθεί η ταχύτητα κυρίως στο LoL (game)
Να προσθέσω πως το μηχάνημα έχει ήδη 8giga μνήμη αλλά ένα παλαιό σχετικά σκληρό western digital 1,5 giga green.
-
Ο SSD από ότι διαβάζω κάνει μεγάλη διαφορά. Επίσης οι Green είναι αργοί. Και να μην δεις διαφορα στο LoL, θα δεις στην καθημερινή χρήση. Οπότε αξίζει νομίζω.
-
Αναφέρομαι σε αυτήν την τεχνολογία με έναν σχετικό μικρό ssd (32giga)
http://www.overclock.net/t/1227655/how- ... sd-caching
http://www.hardcoreware.net/ssd-cache-performance/4/Διαφορετικά παίρνω ένα sata III ssd με κάπου τα διπλά χρήματα και κάνω αυτόν εξωτερικό ή 2ο.
Το έχει δοκιμάσει λοιπόν κανείς; αξίζει; μήπως είναι περιττή περιπλοκότητα;
-
Δεν γνωριζω απο ssd γιατι ακομη δεν ψηθηκα για ταχυτητα σε μπουταρισμα, παιχνιδια δεν παιζω, οποτε ειμαι μια χαρα. Ομως απο wd εχω γνωση γιατι μονον αυτους δουλευω. Οι Green οπως ειπε ο Αλεξανδρος. Καλυτερα πανε σε blue. Οι black ειναι ακομη καλυτεροι αλλα τσιμπανε στην τιμη. Blue νομιζω ειναι καλη επιλογη.
-
Καλησπέρα! Έχω τα Windows 10.Εχθες μου έβγαλε blue screen και δεν έκανε τίποτα! Μετά από ένα τέταρτο το έκλεισα από κάτω και τον άνοιξα ξανά. Ανοιξε, αν και άργησε να άνοιξη αλλά από τότε έχω κάποια κολλήματα.. Έψαξα να βρω να κάνω επαναφορά ενός σημείου άλλης μέρας αλλά δεν υπάρχει πουθενά αυτή η επιλογή. Τι μπορώ να κάνω μπας και στρώσει ξανά;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
.... Είμαι ακόμα με 7άρια στο ένα και με ΧΡ στο άλλο να φανταστείτε...
Και τι κάνεις που τα xp δεν βγάζουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας; ...
.... μήπως μου ξεφεύγει κάτι;
Sorry, τώρα το είδα αυτό. Δεν κάνω τίποτα. Σιγά μη σκάσω.
-
Πέρασα τα 10αρια. Δεν μου άρεσαν ...
Θέλω να γυρίσω στα 7αρια.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγω δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα 10αρια. Είμαι με 8.1.
Υποψιάζομαι ότι δεν είναι συμβατή η κάρτα του Raid.... -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εγω δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα 10αρια. Είμαι με 8.1.
Υποψιάζομαι ότι δεν είναι συμβατή η κάρτα του Raid....Υποθετω οτι δεν βλεπουν τα 10αρια τον σκληρο σου. Αν ναι ειναι θεμα drivers που δεν εχουν τα 10αρια ακομη. Αν καιγεσαι να τα βαλεις δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις στο UEFI bios ή αν πρεπει να το γυρισεις σε legacy για να δουλεψεις στο παλιοτερο bios. Να βαλεις τον σκληρο που θα κανεις format σε ide απο sata. Αλλα θα χασεις απο ταχυτητα. Η σωστη λυση ειναι να βγαλει drivers sata/raid η μητρικη σου για 10αρια και οταν τα κανεις εγκατασταση να τους περασεις. Αυτο ομως γινοταν με τα win xp. Μετα ειχαν τα 7αρια και τα 8αρια δικους τους drivers που βλεπανε τους sata/raid controlers.
-
Έχω κάρτα για Raid, δεν είναι στην μητρική και να προσθέσω ότι είναι ο δεύτερος δίσκος πάνω στο pc. Μπορώ να αποσυνδέσω την κάρτα για να εγκαταστήσω τα 10αρια αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει το Raid μετά.
-
Έχω κάρτα για Raid, δεν είναι στην μητρική και να προσθέσω ότι είναι ο δεύτερος δίσκος πάνω στο pc. Μπορώ να αποσυνδέσω την κάρτα για να εγκαταστήσω τα 10αρια αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει το Raid μετά.Τοτε mod πρεπει να βρεις drivers για win 10 για την καρτα σου. Οι τυπικοι που εχουν τα 10αρια δεν την βλεπουν. Δεν ξερω και πολλα απο raid στην πραξη, αλλα υποθετω πως εχεις θεμα με τους drivers.
-
Έψαξα στο ιστολόγιο τους και δείχνουν συμβατοί με win 10 αλλα για κάποιο λόγο δεν τους κατεβάζει αυτόματα κατα την διαδικασία αναβάθμισης.
-
Έψαξα στο ιστολόγιο τους και δείχνουν συμβατοί με win 10 αλλα για κάποιο λόγο δεν τους κατεβάζει αυτόματα κατα την διαδικασία αναβάθμισης.Βασικα εχω τα win 7 και δεν ξερω τι παιζει με τα 10αρια. Στα 7 δεν παιρναω τους drivers μεσω των win update. Κατεβαζω τους ποιο προσφατους απο το site της μητρικης ή στην δικη σου περιπτωση απο το site του κατασκευαστη. Αν δεις οτι απο το site δεν κατεβαινουν, στειλτους ενα email και πες τους αν μπορουν να κανουν κατι. Δοκιμασε το. Ορμα τους mod
-
Καλησπέρα.
Μέχρι πρόσφατα είχα το ρουτερ μου σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Το μηχανάκι κλείδωνε στα 49,9 (VDSL - ΚΑΦΑΟ απέναντι από το σπίτι!) και ήταν όλα τέλεια (σταθερό, γρήγορο download etc).Μετακόμισα το γραφείο μου στον πάνω όροφο και έβαλα repeater για να μη βάλω και άλλη γραμμή πάνω. Για λόγους πρακτικούς άλλαξα και θέση στο μαμα ρούτερ και το έβαλα πιο κοντά στην εμβέλεια του repeater, αλλά εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο σε πριζα τηλεφώνου στο ίδιο σπίτι. Έκτοτε αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:
ι) το μαμα ρουτερ από εκεί που κλείδωνε στα 49,9 κλειδώνει στα 37-38. Αυτό έχει να κάνει με την καλωδίωση του σπιτιού; μπορώ να κάνω κάτι να το φτιάξω;
ιι) η ταχύτητα που πιάνω στο γραφείο πάνω είναι μετα βίας 8-9Mbps, ενώ συχνές είναι και οι ανάγκες για επανεκκινήσεις του ρούτερ.
Δυστυχώς Powerlines δεν μπορώ να βάλω καθώς το πάνω γραφείο δεν είναι στο ίδιο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ι) το μαμα ρουτερ από εκεί που κλείδωνε στα 49,9 κλειδώνει στα 37-38. Αυτό έχει να κάνει με την καλωδίωση του σπιτιού; μπορώ να κάνω κάτι να το φτιάξω;
ναι είναι θέμα με τις τηλεφωνικές πρίζες. Αυτή που ήταν πριν κατά 90% ήταν η κεντρική. δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από το να βάλεις το router στην πρίζα που ήταν πριν
ιι) η ταχύτητα που πιάνω στο γραφείο πάνω είναι μετα βίας 8-9Mbps, ενώ συχνές είναι και οι ανάγκες για επανεκκινήσεις του ρούτερ.
Ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει τo repeater? Στο διαχειριστικό δεν έχει καμιά επιλογή?
-
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς δεν πρέπει να μπει στην κεντρική πρίζα άρα τζίφος.Σχετικά με το ιι, το repeater είναι αυτό
http://www.netgear.com/home/products/ne ... -techspecs
που θεωρητικά σηκώνει μια χαρά το δίκτυο.Σημείωση, το μαμά ρούτερ είναι το default vdsl του ΟΤΕ. Να πάω να πάρω ένα άλλο (π.χ. netgear) ή δεν έχει νόημα?
-
Το repeater που έχεις είναι από τα κορυφαία. Δοκίμασε μήπως ενισχύσεις το σήμα από το router και το πιάσει το repeater.
επειδή κάνουν συχνές μαλακίες με resetαρισματα των γραμμών τα λοιπά router, τα παίζουν συχνά.
Μια άλλη λύση είναι το καλώδιο από το router στο repeater (αν είναι εφικτό).
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]