-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Καλησπέρα!Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40. Ξέρω ότι ίσως είναι πολύ ακριβά λάδια για αυτό το αμάξι αλλά δεν έχω πρόβλημα να δώσω 20 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αυτοκίνητο έχει 80000χλμ και προς το παρών δεν καίει καθόλου λάδι.
Επίσης αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποιο αξιόπιστο e-shop από Ελλάδα.
το 5/40 της motul που βάζεις το θεωρώ καλή επιλογή εφόσον καλύπτει τις προδιαγραφές.....
-
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40.
Οι επιλογές σου είναι 3. Ιδού κατά σειρά προτεραιότητας :
-
Nα συνεχίσεις με τα ίδια
-
Να βάλεις νο νέιμ για πιο φθηνά
-
Να βάλεις AMΣΟΙΛ 0w-20, γιατί έτσι.
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλησπέρα!
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40. Ξέρω ότι ίσως είναι πολύ ακριβά λάδια για αυτό το αμάξι αλλά δεν έχω πρόβλημα να δώσω 20 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αυτοκίνητο έχει 80000χλμ και προς το παρών δεν καίει καθόλου λάδι.
Επίσης αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποιο αξιόπιστο e-shop από Ελλάδα.
το 5/40 της motul που βάζεις το θεωρώ καλή επιλογή εφόσον καλύπτει τις προδιαγραφές.....
Ναι ξέρω ότι είναι αρκετά καλά αλλά είναι λίγο ακριβά...περίπου στην ίδια τιμή με τα mobil 1 0w-40.
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40.
-
Nα συνεχίσεις με τα ίδια
-
-
Ε ναι ακριβώς αυτά σκεφτόμουν απλά έλεγα μήπως υπάρχει κανένα πιο φτηνό και εξίσου καλό λάδι για το αυτοκίνητο μου. Σκέφτομαι πχ να του βάλω total και να κάνω πιο συχνές αλλαγές. Δεν γνωρίζω για το Amsoil αλλά τόσο χαμηλό ιξώδες φοβάμαι να βάλω..
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
-
Nα συνεχίσεις με τα ίδια
-
-
To νούμερο 3 είναι ειρωνεία, ο dstou έχει ίσως επηρεαστεί από τους πολιτικούς που μόνο αυτό κάνουν, αλλά πάσο (και ας είμαι ίσως και εγώ στόχος αυτής της ειρωνείας που δεν περίμενα από τον dstou)
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν λίγο, κάνω copy/paste παλιό μου κατεβατό που χρησιμοποιώ όταν κάποιος θέλει πρόταση για λάδι:
Πιστεύω πως θα βοηθούσε όλους όσοι ζητούν προτάσεις για λάδια να μας αναφέρουν, κάποια από τα παρακάτω στοιχεία (όχι, δεν χρειάζεται όλα, βασικά όπου ξεφεύγουν από τον μέσο όρο):
[list:l9b332dk]
[:l9b332dk]Αυτοκίνητο, έτος παραγωγής, κινητήρα, χιλιόμετρα, ποσό συχνές είναι οι αλλαγές ως τώρα, με τι τύπου λάδια[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Έχει αισθητή κατανάλωση λαδιού, αν ναι πόσο και με κανονική ή σκληρή χρήση. (ml ανά 1000 χιλιόμετρα)[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Τι διαδρομές κάνει (διάρκεια, χλμ, τρόπος οδήγησης , μέση ταχύτητα, ορεινές διαδρομές; φορτωμένο ή άδειο;) [/l9b332dk]
[:l9b332dk]Γίνεται παρατεταμένη χρήση τέρμα γκάζι; (πίστα, αναβάσεις, ρυμούλκηση, κόντρες κλπ)[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Τι γράφει το manual σχετικά με τα λάδια (ιξώδες & προδιαγραφές, κυρίως κατά ACEA πχ Α3) [/l9b332dk]
[:l9b332dk]Πόσος χρόνος ζεστάματος είναι αποδεκτός, θερμοκρασίες εκκίνησης.[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Το πατάς σε χαμηλές ή ψιλές στροφές[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Προτεραιότητες (τι ζητάς από τα λάδια;)[/l9b332dk]
[:l9b332dk]Πόσα χρήματα είναι διευθετημένοι να διαθέτουν και πόσα χιλιόμετρα κάνουν ανά έτος.[/l9b332dk][/list:u:l9b332dk]
... και ότι άλλο θεωρούν σχετικό.Πιστεύω πως έτσι οι προτάσεις μας θα είναι ποιο σωστές και όλοι ποιο ικανοποιημένοι
-
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Καλησπέρα!
Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40. Ξέρω ότι ίσως είναι πολύ ακριβά λάδια για αυτό το αμάξι αλλά δεν έχω πρόβλημα να δώσω 20 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αυτοκίνητο έχει 80000χλμ και προς το παρών δεν καίει καθόλου λάδι.
Ναι ξέρω ότι είναι αρκετά καλά αλλά είναι λίγο ακριβά...περίπου στην ίδια τιμή με τα mobil 1 0w-40.
-
Nα συνεχίσεις με τα ίδια
-
-
Ε ναι ακριβώς αυτά σκεφτόμουν απλά έλεγα μήπως υπάρχει κανένα πιο φτηνό και εξίσου καλό λάδι για το αυτοκίνητο μου. Σκέφτομαι πχ να του βάλω total και να κάνω πιο συχνές αλλαγές. Δεν γνωρίζω για το Amsoil αλλά τόσο χαμηλό ιξώδες φοβάμαι να βάλω..
Τα 0/40....0/20 τα ξεχνας,προσωπικα θα εβρισκα βαση προδιαγραφων του μοτερ σου ενα οικονομικο 5/40 και αλλαγες καθε 10Κ χλμ.Εγω στο μαζντα βαζω 5/40 full synth με 6.5€/λ ....της Ελιν
-
-
Γιατί να μην βάλει 0w40 και να βάλει 5w40 ; (μήπως κάτι δεν γνωρίζω .... )
Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη βάλει 0w40 για αρκετά χλμ χωρίς κανένα θέμα.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Γιατί να μην βάλει 0w40 και να βάλει 5w40 ; (μήπως κάτι δεν γνωρίζω .... )Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη βάλει 0w40 για αρκετά χλμ χωρίς κανένα θέμα.
Αν κατάλαβα καλά ο φίλος λέει να προτιμήσω τα 0-40 και όχι τα 0-20 αν είμαι ανάμεσα σε αυτά, και απλά η άποψη του είναι να κοιτάξω και για κανένα φτηνό 5-40. Μάλλον προς κανένα φτηνό 5-40 όπως το total θα καταλήξω τελικά.
-
Οk, μπορεί να είμαι πολύ ψείρας στο πως διαβάζω.
Εδώ τα πιστοποιημένα της Total που είναι τουλάχιστον 4 εταιρείες ... ;
(η Ελιν δεν τα πιστοποιεί - χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι) -
Ο φιλος ψαχνει για κατι οικονομικοτερο.......και τα 0/40 δεν ειναι σε αυτα νομιζω.Το 0/20 εγω δεν το βαζω στην κατηγορια λιπαντικα.....
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει ότι ψάχνει για κάτι οικονομικότερο ... και δεν έχει απαντήσει και στο ερωτηματολόγιο.
Σχετικά με τα 0W:
'On a very hot 100F sunny Florida day a 5W- or 10W- oil may have a viscosity of 60 to 70 cS at start up. The average engine is designed to operate with a viscosity of around 10 cS.My 0W-20 oil has a viscosity more like 40 cS when starting up on this hot day. It is too thick but I tolerate the thought when I step on the gas before the engine oil warms up. Most trips are around town and the oil never gets 20 minutes of use to get fully warmed up'
linkΕγώ είμαι με 20άρια πάντως, εδώ και 9 χρόνια και 55κ χλμ. Χρήση κανονική.
Τέλος, όλα τα hybrid τέτοιο λιπαντικό απαιτούν.
-
Εδω και κανα 6μηνο το γύρισα απο το φθηνο 15W40 που έβαζαν στο συνεργείο με απαρχαιομένες προδιαγραφες του 2000 (polo 6n2) σε 5W40 της Total το Quartz 9000 full synth και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο σε στροφάρισμα όσο και σε κρύες εκκινήσεις όπου τα lifters πλέον δεν κάνουν κιχ. Σε λίγο θα κάνω την πρώτη αλλαγή 7500km (αν και ίσως λίγο υπερβολικό μιας και οι περισσότεροι προτείνουν τα 10000). Ολα καλά και τα specs ειναι backwards compatible μιας και τα εχει κανει update η VW εδω και μια δεκαετια τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Εδω και κανα 6μηνο το γύρισα απο το φθηνο 15W40 που έβαζαν στο συνεργείο με απαρχαιομένες προδιαγραφες του 2000 (polo 6n2) σε 5W40 της Total το Quartz 9000 full synth και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο σε στροφάρισμα όσο και σε κρύες εκκινήσεις όπου τα lifters πλέον δεν κάνουν κιχ. Σε λίγο θα κάνω την πρώτη αλλαγή 7500km (αν και ίσως λίγο υπερβολικό μιας και οι περισσότεροι προτείνουν τα 10000). Ολα καλά και τα specs ειναι backwards compatible μιας και τα εχει κανει update η VW εδω και μια δεκαετια τουλάχιστον.Πολύ καλό λάδι.
-
Παιδια ποια ειναι η αποψη σας για τα ip 10w/40?
-
Σκοπεύω και στην επόμενη αλλαγη λαδιων να βάλω παλι liqui moly 5-30 προδιαγραφών Toyota yaris με dpf. Τα εχω10000 χλμ. Δεν εχω αντιληφθεί να τα χρησιμοποιούν πολλοί όμως. Αποψη κανεις;
-
τι προδιαγραφές ζητάει το yaris ? ACEA c3 ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι προδιαγραφές ζητάει το yaris ? ACEA c3 ?Acea c2
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Σκοπεύω και στην επόμενη αλλαγη λαδιων να βάλω παλι liqui moly 5-30 προδιαγραφών Toyota yaris με dpf. Τα εχω10000 χλμ. Δεν εχω αντιληφθεί να τα χρησιμοποιούν πολλοί όμως. Αποψη κανεις;αφού τα λάδια είναι εντός προδιαγραφών, δεν υπάρχει πρόβλημα.
για κάτι πιο εμπεριστατωμένο, μόνο αναλύσεις... http://www.blackstone-labs.com/
-
Τα Torco sr -5r 5w-30 τι προδιαγραφες εχουν? Κανουν για αμεσου ψεκασμου του vag group?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Με ρώτησες για το Quadra, λάδια από το Lidl βάζουμε σε άλλα 2 Clio δικά μας, και ένας φίλος του γιού μου σε Clio II RS και σε Clio II 1.4 που έχει.
To τσιμπισα απο αλλο θεμα αλλα να σε ρωτησω μαστορα πιο αναλυτηκα την εμπειρεια σου με αυτα τα λαδια....
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Καλησπέρα!Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου προτείνετε λάδια για citroen c4 1600 του 2007. Σκοπεύω να τα αλλάζω με κάθε σέρβις δηλαδή στα 10000χλμ. Μέχρι τώρα έβαζα Μοbil 1 0W-40 και Motul 8100 X-cess 5W40. Ξέρω ότι ίσως είναι πολύ ακριβά λάδια για αυτό το αμάξι αλλά δεν έχω πρόβλημα να δώσω 20 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αυτοκίνητο έχει 80000χλμ και προς το παρών δεν καίει καθόλου λάδι.
Έχω την καλύτερη γνώμη για τα 8100. IMHO το σημαντικό είναι να μένεις στο ίδιο λάδι για αρκετές αλλαγές.
Είχα το αυτοκίνητό σου για 80000km, στην θέση σου θα έμενα στα 8100 ή για κάτι πιο λεπτό θα πήγαινα σε 5w30 INEO ECS της Total. Γενικώς, το αυτοκίνητο θέλει λάδι Α3 ή A5. Βάζεις Α3 αν το σκίζεις, βάζεις Α5 αν οδηγείς ανθρώπινα ώστε να κάνεις οικονομία.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]