-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχω ένα κορίτσι 10 και ένα αγόρι 14 ετών.
Προτάσεις για Λονδίνο και UK γενικότερα; (που να πάμε, τι να δούμε;)
Θα μείνουμε κάπου 2 βδομάδες, 2+ μέρες Λονδίνο και μετά προς Γλασκόβη.
Γλασκώβη θα ανεβείτε οδικώς; Μια στάση (6-7 ωρών) στο Blackpool ή στο Alton Towers ενδεχομένως το εκτιμούσαν. Επίσης, ανεβαίνοντας για Γλασκώβη, μια μικρή παράκαμψη από Lake District θα ήταν ωραία. Για Γλασκώβη υπάρχουν πολλές επιλογές (εντός κι εκτός πόλης) και εξαρτάται από τις προτιμήσεις των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρω:
- Luss (Loch Lomond)
- Loch Ness (καραβάκι από Fort Augustus)
- Edinburgh (κάστρο, Royal Mile, περιήγηση στην πόλη με τα πόδια και με λεωφορείο, zoo, Royal Yacht Britannia, κλπ)
- St. Andrews (η Μέκκα του γκολφ)
- Aberdeen shire (Castle trail)
Και πολλά άλλα...
Sent from my SM-N9005
Ναι, έχουμε ήδη κλείσει αυτοκίνητο.
Lake District το έχω ήδη υπόψη μου καθώς και Ενδιβούργο. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Έχω ένα κορίτσι 10 και ένα αγόρι 14 ετών.
Προτάσεις για Λονδίνο και UK γενικότερα; (που να πάμε, τι να δούμε;)
Γλασκώβη θα ανεβείτε οδικώς; Μια στάση (6-7 ωρών) στο Blackpool ή στο Alton Towers ενδεχομένως το εκτιμούσαν. Επίσης, ανεβαίνοντας για Γλασκώβη, μια μικρή παράκαμψη από Lake District θα ήταν ωραία. Για Γλασκώβη υπάρχουν πολλές επιλογές (εντός κι εκτός πόλης) και εξαρτάται από τις προτιμήσεις των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρω:
- Luss (Loch Lomond)
- Loch Ness (καραβάκι από Fort Augustus)
- Edinburgh (κάστρο, Royal Mile, περιήγηση στην πόλη με τα πόδια και με λεωφορείο, zoo, Royal Yacht Britannia, κλπ)
- St. Andrews (η Μέκκα του γκολφ)
- Aberdeen shire (Castle trail)
Και πολλά άλλα...
Sent from my SM-N9005
Ναι, έχουμε ήδη κλείσει αυτοκίνητο.
Lake District το έχω ήδη υπόψη μου καθώς και Ενδιβούργο.Θα βαρεθείτε στα κάστρα πάντως, παντού έχει και από ένα.
1-2-3 μέρες, μετά είναι σαν να τα έχετε δεί όλα.
Ψάξε και για ποιό περίεργα μουσεία, τύπου WWII, RAF, αυτοκίνητα, τρένα, τρένα μινιατούρες κλπ Έχει πολύ πράμα.Πάρτε ΚΑΙ χειμωνιάτικά ρούχα μαζί γιατί ξημερώνει με ήλιο, μεσημεριάζει με κρύο και βραδυάζει όπως θέλει.
-
Ωχ!
Δεν το περίμενα να έχει τόση ζήτηση, ομολογώ.
Είναι απλό, τους λες τι θέλεις να κάνουν κ τους δίνεις χρόνο μέχρι το 10. Αρχίζεις να μετράς, αργά, από το 1, εννοείται. Πλησιάζοντας στο 10 σοβαρεύεις, όταν φτάσεις (γιατί στην αρχή είναι δεδομένο ότι θα σε αφήσουν / προκαλέσουν να φτάσεις), τα τιμωρείς. Οι πρώτες τιμωρίες ήταν 1 -2 'σφαλιάρες' στην πάνα, για τόσο μικρά μιλάμε όταν μου ήρθε η ... έμπνευση κ κάτι σαν 'πήγαινε στο δωμάτιό σου κ όταν γίνεις καλό παιδί ξαναέλα', μετά από λίγο έγινε παιχνίδι: Έκαναν ότι δεν άκουγαν μέχρι να φτάσω στο 7, μετά εξαφανίζονταν με γέλια κ χαρές.
Αν έκαναν φασαρία κ ήμασταν με/σε κόσμο, αρκούσε να τους πω 'δέκα' για να καταλάβουν κ να συμμαζευτούν. Αυτό άκουγε ο DAP, τα έβλεπε να μαζεύονται κ είχε απορία.Η κόρη μου, που τελειώνει ψυχολογία πια, λέει ότι έχουν διδαχτεί κ στη σχολή ότι είναι βασικές αρχές στην παιδοψυχολογία 1. το να τους δίνεις αρκετό χρόνο, 2. το να είναι ξεκάθαρο πως όταν αυτός ο χρόνος λήξει θα υπάρξει τιμωρία. Και, εννοείται, ότι η τιμωρία δεν πρέπει (κ δεν χρειάζεται) να είναι κανα μαστίγωμα στην πλατεία. Μικρά είναι, δεν είναι χαζά.
-
Α... αυτό είναι;;;; Το εφαρμόζουμε κι εμείς, μόνο που μετράμε αργά μέχρι το 3...
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τη μεθοδο '10' ην ηθελα για τα εγγονια μου που ακομα περιμενω να μου τα φτιαξει ο τσερατας ο κληρονομος μου......
Να τρυπώσεις στο δωμάτιό του, να βρεις που βάζει τα προφυλακτικά του και να του τα τρυπήσεις όλα... Που θα πάει, κάποια στιγμή θα κάτσει...
Αληθεια μεχρι ποια ηλικια παιδιων μπορουμε να γραφουμε εδω;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ωχ!
Δεν το περίμενα να έχει τόση ζήτηση, ομολογώ.
Είναι απλό, τους λες τι θέλεις να κάνουν κ τους δίνεις χρόνο μέχρι το 10. Αρχίζεις να μετράς, αργά, από το 1, εννοείται. Πλησιάζοντας στο 10 σοβαρεύεις, όταν φτάσεις (γιατί στην αρχή είναι δεδομένο ότι θα σε αφήσουν / προκαλέσουν να φτάσεις), τα τιμωρείς. Οι πρώτες τιμωρίες ήταν 1 -2 'σφαλιάρες' στην πάνα, για τόσο μικρά μιλάμε όταν μου ήρθε η ... έμπνευση κ κάτι σαν 'πήγαινε στο δωμάτιό σου κ όταν γίνεις καλό παιδί ξαναέλα', μετά από λίγο έγινε παιχνίδι: Έκαναν ότι δεν άκουγαν μέχρι να φτάσω στο 7, μετά εξαφανίζονταν με γέλια κ χαρές.
Αν έκαναν φασαρία κ ήμασταν με/σε κόσμο, αρκούσε να τους πω 'δέκα' για να καταλάβουν κ να συμμαζευτούν. Αυτό άκουγε ο DAP, τα έβλεπε να μαζεύονται κ είχε απορία.Η κόρη μου, που τελειώνει ψυχολογία πια, λέει ότι έχουν διδαχτεί κ στη σχολή ότι είναι βασικές αρχές στην παιδοψυχολογία 1. το να τους δίνεις αρκετό χρόνο, 2. το να είναι ξεκάθαρο πως όταν αυτός ο χρόνος λήξει θα υπάρξει τιμωρία. Και, εννοείται, ότι η τιμωρία δεν πρέπει (κ δεν χρειάζεται) να είναι κανα μαστίγωμα στην πλατεία. Μικρά είναι, δεν είναι χαζά.
Μια χαρα ακουγεται... μεχρι που σκαει μυτη η γιαγια και τα κανει ολα ρημαδιο
Να προσθεσω για οσους δεν το ξερουν ηδη, οτι ενα πολυ κλασικο λαθος που κανουν οι γονεις ειναι να μην δειχνουν ενιαίο και αδιαιρετο μετωπο στα παιδια. Κανει μαλακια ο μικρος, παει να 'μετρησει μεχρι το 10' ο πατερας πχ, επεμβαινει η μανα και λεει 'ενταξει μπαμπακα δε θα το ξανακανει' και δινει αφεση αμαρτιων ή το κλασικο, 'κανε μαλακιες και θα οταν ερθει ο πατερας σου θα του το πω'. Αντε μετα να το συμμαζεψεις το πιτσιρικι.
-
Μέχρι το 10 ? Δεν έχω τόση υπομονή , μέχρι το 3 είναι καλά . Άλλωστε με τον Ταλιμπάν που έχω μετράω πάνω από 20 φορές την ημέρα.:lol:
Το χειρότερο δε είναι οι παππούδες, όσο καλοί γονείς ήταν στα χρόνια τους τόσο κακοί γίνονται στα εγγόνια τους.
-
Βρήκα το Έμδιβούργο πολλαπλάσια πιο ενδιαφέρον από την Γλασκώβη. Μακρυά από Μαντάμ Τισό, είναι για αφελείς, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι ο διάκοσμος που συνοδεύει τα ομοιώματα είναι πιο αληθοφανής και ενδιαφέρων από το ίδιο το ομοίωμα. Στο Λονδίνο το μουσείο φυσικής ιστορίας σκάβει. Επιβάλλεται επίσης μια επίσκεψη στο Βρεταννικό μουσείο, όχι για τα ελληνικά και ελληνιστικά εκθέματα (διότι μας είναι εξαιρετικά οικεία), για τα υπόλοιπα. Εγώ π.χ. βρήκα τα αιγυπτιακά, βαβυλωνιακά, κ.τ.λ. πολύ ενδιαφέροντα και πρωτόγνωρα. Ο ζωολογικός κήπος επίσης είναι εντυπωσιακός.
-
Έχω ένα κορίτσι 10 και ένα αγόρι 14 ετών.Προτάσεις για Λονδίνο και UK γενικότερα; (που να πάμε, τι να δούμε;)
2 μερες Λονδινο δεν θα προλάβεις να δεις κατι. Την 1η μερα πρεπει να πας στο Βρεττανικο Μουσειο να δεις τα μαρμαρα. Μετα προς Οξφορντ Στριτ που είναι κοντα και κατεβαίνεις Ριτζεντ Στριτ προς Πικαντιλυ Σερκους και Τραφαλγκαρ Σκουεαρ. Μετα περνας απέναντι στο Γουοτερλου και ανεβαινεις στον τροχο. Μετα πας να δεις το κοινοβουλιο το μπιγκ μπεν και τον Καθεδρικο ναο. Αν βρεις και χρονο πας και στο Σιτυ να δεις τον Σεν Πολς αλλα αυτό είναι κοντυτερα στο Βρεττανικο μουσειο αρα ισως να το κανεις πρωι πρωι. Από το Σεν Πολς ισως να είναι καλη ιδεα να περασεις απέναντι από Μιλενιουμ μπριντζ και να δεις το Τειτ Μοντερν και μετα βολτα στην παραλια προς Ταουερ μπριντζ.
Την δευτερη μερα αν αντεχετε ακομα σε καποιο άλλο μουσειο και καποια βολτα στο Χαροντς και στην περιοχη δεν θα εβλαπτε....Ελπιζω να βοηθησα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βρήκα το Έμδιβούργο πολλαπλάσια πιο ενδιαφέρον από την Γλασκώβη. Μακρυά από Μαντάμ Τισό, είναι για αφελείς, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι ο διάκοσμος που συνοδεύει τα ομοιώματα είναι πιο αληθοφανής και ενδιαφέρων από το ίδιο το ομοίωμα. Στο Λονδίνο το μουσείο φυσικής ιστορίας σκάβει. Επιβάλλεται επίσης μια επίσκεψη στο Βρεταννικό μουσείο, όχι για τα ελληνικά και ελληνιστικά εκθέματα (διότι μας είναι εξαιρετικά οικεία), για τα υπόλοιπα. Εγώ π.χ. βρήκα τα αιγυπτιακά, βαβυλωνιακά, κ.τ.λ. πολύ ενδιαφέροντα και πρωτόγνωρα. Ο ζωολογικός κήπος επίσης είναι εντυπωσιακός.+1 σε όλα
-
Για Λονδίνο αυτά που είπαν οι προηγούμενοι, τονίζοντας το όχι στα κέρινα. Βάλε και βόλτα στο πάρκο (συνδυάζεται με το ζωολογικό αν πάτε). Εμένα μου αρέσει πολύ και το Science museum, δίπλα στο Φυσικής ιστορίας. Βρετανικό μόνο για τα βασικά Ελληνικά και Αιγυπτιακά. Καμιά βόλτα στο Buckingham ίσως;
Το Εδιμβούργο είναι πολύ καλό αλλά κάπου τέτοια εποχή νομίζω είναι το festival+fringe που αν είναι σημαίνει κίνηση, βαβούρα και αυξημένες τιμές σε όλα. Γλασκώβη δεν ξέρω,παλιά ήταν χάλια αλλά λένε ότι τώρα είναι πολύ καλή. -
Και στο μουσειο για τον Τζακ τον Ριππερ να πατε!!
Και το μουσειο με τα κερινα γιατι ΟΧΙ? 2 φορες εχω παει και μου αρεσε πολυ.
Ειδικα το τραινακι στο τελος!!
Μου χει λειψει το Λονδινο..Το 1994 ειχα παει με την μαμυ και το 2001-2002 πεταγομουν πολυ συχνα απο Δουβλινο!
-
καλημέρα και πολλά ευχαριστώ
-
καλημέρα και πολλά ευχαριστώβεβαια ξεχασανε ολοι οι 'απο πανω' να αναφερουν οτι αν ο 14χρονος νεαρος ειναι 'φαν' της μπαλας δεν θα γλυτωσεις την επισκεψη σ'ενα 'ναο του ποδοσφαιρου'.
Ασε τις γυναικες να κανουν καμια βολτα στα 'μαγαζια' και πηγαινε με τον υιο στο μερος που θα θυμαται περισσοτερο οταν θα γυρισετε...καλα να περασετε οπου και να πατε
-
Συμφωνα με την προκυρηξη, αυριο ανακοινωνονται τα αποτελεσματα για την εγγραφη σε παιδικους σταθμους μεσω του ΕΣΠΑ.
-
και γιατι ειπαμε ξαφνικα ολες οι ελληνικες οικογενειες θελουν να εχουν ολα τα παιδια σε παιδικο σταθμο;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
και γιατι ειπαμε ξαφνικα ολες οι ελληνικες οικογενειες θελουν να εχουν ολα τα παιδια σε παιδικο σταθμο;γιατι δουλευουν ισως και δεν μπορουν να φευγουν και να τα αφηνουν σπιτι μονα τους?
-
Ρε συ Τιγρη σε βαρεσε η ζεστα;
Εννοειτε για αυτο που λεει ο Trident +την κοινωνικοποιηση του παιδιου..
Δηλαδη για τι να ΜΗΝ το παμε; πες μου εναν λογο μπας κ συμφωνησω κ την ακυρωνω την αιτηση. -
Απλα δεν καταλαβα ποτε εγινε μειζον θεμα να μπει σε παιδικο σταθμο ενα παιδι και ολοι οι γονεις ασχολουνται με αυτο πρωι-μεσημερι-βραδυ και το κρατος παιρνει αναπτυξιακα κονδυλια και τα κανει παροχη baby sitting,αλλη μια στρεβλοτητα και υπερβολη φοβαμαι.
Οσο για την εργασια,ως γνωστον πολλοι δεν εχουν πια δουλεια (οταν η ανεργια ηταν χαμηλα,δεν υπηρχε τετοια μανια με τους παιδικους),συν του οτι παιζουν συχνα παππουδο-γιαγιαδες,πεθερες κτλ που ανετα κρατανε ενα παιδι -
Ο παιδικός σταθμός βοηθάει το παιδί να κοινωνικοποιηθεί, να κάνει παρέες και ιδιαίτερα μαθαίνει να μοιράζετε πράγματα (ειδικά ένα μοναχοπαίδι) . Η εμπειρία μου με τον παιδικό σταθμό της κόρης μου ήταν άκρως θετική και χαίρομαι που επιλέξαμε να πάει εκεί γιατί η βελτίωση που είδαμε ήταν απίστευτη.
Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι σήμερα όχι μόνο είναι έτοιμη για το νηπιαγωγείο άλλα θέλει πάρα πολύ να πάει κιόλας! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απλα δεν καταλαβα ποτε εγινε μειζον θεμα να μπει σε παιδικο σταθμο ενα παιδι και ολοι οι γονεις ασχολουνται με αυτο πρωι-μεσημερι-βραδυ και το κρατος παιρνει αναπτυξιακα κονδυλια και τα κανει παροχη baby sitting,αλλη μια στρεβλοτητα και υπερβολη φοβαμαι.
Οσο για την εργασια,ως γνωστον πολλοι δεν εχουν πια δουλεια (οταν η ανεργια ηταν χαμηλα,δεν υπηρχε τετοια μανια με τους παιδικους),συν του οτι παιζουν συχνα παππουδο-γιαγιαδες,πεθερες κτλ που ανετα κρατανε ενα παιδιΡε Τίγρη, μας κοροϊδεύεις;;;;;;
Πρέπει επιτέλους αυτό το γαμημένο κράτος να αρχίσει να μεριμνάει για τις ανάγκες των πολιτών του και όχι να αφήνει τις υποχρεώσεις του στις γιαγιάδες ή στις άνεργες μανάδες...
Στη Γαλλία έχει (δημόσιους! ) παιδικούς σταθμούς που δουλεύουν 24ωρο για τους γονείς που δουλεύουν βράδυ, εδώ αμάν κάναμε να κλείνουν τα νηπιαγωγεία στις 4 το μεσημέρι... (που και πάλι δεν πολυ-βολεύει, αν σκεφτείς ότι τα 'ολοήμερα' νηπιαγωγεία δουλεύουν 08:00 - 16:00, δηλαδή ακριβώς τις ώρες που δουλεύουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, κάπου μισή με μία ώρα μακριά από το σπίτι τους... , αλλά καλύτερο από το τίποτα...)
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...