-
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).
Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο σε περιόδους αιχμής όταν αυτό απαιτείται (θυμάμαι ότι επιτρέπει κάτι τέτοιο ο νόμος) κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια.
Προσέχτε:
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ.
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Ειδικά αν παίζουν (αποδεκτό αυτό) πολύ καλά ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ μπόνους, εφόσον επιτευχθούν σημαντικοί οικονομικοί στόχοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο όταν αυτό απαιτείται κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια..
ναι οκ, το έγραψες στο διάστημα που έγραφα κι εγώ και το είδα μετα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )Πολύ καλό παράδειγμα. Αν είναι δικός σου head hunter στείλ'τον χτες.
[απλά έτσι να πούμε ότι τεράστιο όνομα -> τεράστιο δίκτυο -> αν θέλει μαζεύει βιογραφικά χωρίς να κάνει καν public την αγγελία. Και έτσι κάνουν δλδ.] -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο σε περιόδους αιχμής όταν αυτό απαιτείται (θυμάμαι ότι επιτρέπει κάτι τέτοιο ο νόμος) κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια.
Προσέχτε:
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ.
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Ειδικά αν παίζουν (αποδεκτό αυτό) πολύ καλά ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ μπόνους, εφόσον επιτευχθούν σημαντικοί οικονομικοί στόχοι.
Συμφωνω. Απλα να συμπληρωσω πως πρεπει να συμφωνησει και ο εργαζομενος να δουλεψει περισσοτερο.
Παντως με θλιβουν αποψεις εργοζομενων που θυμιζουν τον Κωνστανταρα στην Κορη μου την Σοσιαλιστρια!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )
Πολύ καλό παράδειγμα. Αν είναι δικός σου head hunter στείλ'τον χτες.
Έχει κάτι το τρομακτικό το βλέμμα του και με φοβίζει.
Δεν θα τον έστελνα. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
+1..Το οτι είναι κάποιος ΑΥΔΜ, δε σημαίνει πως αν δεν κάνει αγρυπνία, τη βγάζει ζάχαρη....
Μερικοι νομίζουν οτι ο ΑΥΔΜ μπορει μα τσακιζει τα πιτογυρα κοιμωμενος
Οχι φίλοι μου, πρεπει να ξυπνήσει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ο στεφαν έχει φτάσει να θεωρεί δεδομένο και καλό αυτό που περιγράφει,χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας, τότε εξηγούνται παρά πολλά, δυστυχώς.Τα προηγούμενα ποστ τα διάβασες (σχεδιασμός καριέρας με την προϊσταμένη, αυξήσεις, προαγωγές);
@stefan147
Σε καταλαβαίνω για το ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά η πραγματικότητα πρέπει να έρθει και αυτή λίγο στην πραγματικότητα. Ο δε τρόπος που προτρέπεις ή αναγκάζεις κάποιον είναι 2 φορές πιο σημαντικός από το να κάτσεις υπερωρία, όλοι θα κάθονταν από μόνοι τους αν υπήρχε ανάγκη κάποιες στιγμές. Και καλό είναι τα μυαλά των νέων όπως εμείς, να είναι πιο ανοιχτά και να στοχεύουν στο καλύτερο.@eddie147
Επαναλαμβάνω για το κουτσομπολιό ότι εντός κλάδου, περισσότερες φορές οι πληροφορίες μεταδίδονται από αυτούς που έχουν ουζάκι-τσιπουράκι-δημόσιες σχέσεις, δηλαδή τους πωλητές. Κατά τ' άλλα, με κάλυψες αρκετά όπως και οι λοιποί συμφορουμίτες.By the way, έχετε τόσο καλό, συγκεκριμένο και υψηλά κινούμενο δίκτυο που μιλάτε με head hunters; Επειδή το ακούω και από άλλους να χρησιμοποιείται έτσι χαλαρά ο όρος, μήπως μιλάτε με recruiters; Αν είναι όντως head hunters, στέλνω με πμ το βιογραφικό μου, θα μένω Αθήνα τους προσεχείς μήνες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!
Aναφερεσαι σε μενα? Δυστυχως ειναι νομικα καλυμμενοι, εχουν δικαιωμα αν εγω το θελω να δουλεψω παραπανω και αφιλοκερδως.
Δεν μπορουν να σε εξαναγκασουν ομως!
Mε την εννοια του να μου πιασουν το χερι να υπογραψω με το ζορι οχι.
Αλλα αν δεν υπεγραφα εχανα τη δουλεια γιατι ο αμεσως επομενος θα κοστιζε λιγοτερο στην εταιρια.
Εμμεσα αυτο δε κανουν?edit: Μολις θυμήθηκα οτι ενας graduate δεν το υπεγραψε και τον πηραν γιατι του ειχαν 'ταξει' τη θεση γιατι εκανε δουλεια αφιλοκερδως για αυτους το καλοκαιρι για να τον παρουν τον Μαιο. Αυτον εμμεσα τον αναγκαζαν να μη βαζει πανω απο 40 ωρες την εβδομαδα στο timesheet με τη δικαιολογια οτι το budget ειναι σφικτο και δε μπορει να πληρωσει ο πελατης τοσες ωρες.
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.
Δε γνωριζω αν ειναι κοινη πρακτικη αλλα μεταξυ ολων των φιλων και γνωστων μου (διαφορες δουλειες), μονο εγω εχω υπογραψει κατι τετοιο.
-
Παιδες οι εταιρειες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Αν δεν πιεσουν τους εργαζομενους δεν θα υπαρχει παραγωγη εργου. Οποιος δεν αντεχει κανει την δικια του δουλεια και την αραζει (οτι βγαλει).
-
Στους δύσκολους καιρους οι πληρωμενες υπερωριες κοστίζουν και πρεπει να αποφεύγονται. Αν είσαι παραγωγικός δεν τις χρειαζεσαι.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατι εχασε τη θεση του; Γιατι ηταν 'ακριβος'. Και μιλαω για εταιρια που τα κερδη της ηταν κολοσσιαια...
Επειδή εγώ μίλησα για μένα προσωπικά αλλά και για τη γενιά μου (30ρηδες), το καλό-κακό με μας είναι ότι είμαστε φθηνοί και μπορούμε πολλά. Αυτό είναι βέβαια ένα νόμισμα με δύο όψεις. Ή που θα πέσεις σε σοβαρή εταιρία που θα το εκτιμήσει και αργά ή γρήγορα θα σε ανταμείψει ανάλογα ή θα πέσεις σε κατσαπλιά εργοδότη που θα τρίβει τα χέρια του για την κότα με τα χρυσά αυγά και θα σε έχει στο 'σκάσε και κολύμπα, γιατί περιμένουν άλλοι 100 σαν εσένα απ' έξω'.
Το ότι μαθαίνονται άμεσα κινήσεις βιογραφικών στις εταιρείες (αυτό κυρίως προς τον stefan): Μπορεί να είναι δεδομένο αλλά να ξέρεις ότι όσο το παίρνεις ως δεδομένο υποβαθμίζεις το ρόλο σου από HR σε κυρία της αυλής που βγαίνει στο πλυσταριό για κουτσομπολιό.
Δυστυχώς, το HR στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί σε κάτι τέτοιο οπότε λογικές και οι διαπιστώσεις σου.Δεν έχεις καθόλου άδικο. Ειδικά μετά την κρίση έχουμε γίνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης αφού το μόνο που κάνουμε (που λέει ο λόγος) είναι ασκήσεις cost cutting σε μισθούς, επιδόματα, αποζημιώσεις κτλ. Απ' την άλλη είναι τόσο μικρή η HR 'κοινωνία' που και να μη θες όλοι τους ξέρουν όλους. Σε 2 ημερίδες-συνεδρια you name it της KPMG ή όποια άλλης πάει...τους γνώρισες όλους. Από directors μεχρι την τελευταία τηλεφωνήτρια-HR Assistant. Οπότε είναι αναπόφευκτο το κουτσομπολιό όπως λες.
@stefan147
Σε καταλαβαίνω για το ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά η πραγματικότητα πρέπει να έρθει και αυτή λίγο στην πραγματικότητα. Ο δε τρόπος που προτρέπεις ή αναγκάζεις κάποιον είναι 2 φορές πιο σημαντικός από το να κάτσεις υπερωρία, όλοι θα κάθονταν από μόνοι τους αν υπήρχε ανάγκη κάποιες στιγμές. Και καλό είναι τα μυαλά των νέων όπως εμείς, να είναι πιο ανοιχτά και να στοχεύουν στο καλύτερο.Δεν βλέπω που διαφέρουν οι απόψεις ρε συ. Κανείς δεν μίλησε για εξαναγκασμό, ούτε για προαπαιτούμενο πρόσληψης. Οι συνθήκες είναι έτσι που συχνά απαιτούν υπερωρία για να βγει η δουλειά. Το έγραψα και στην αρχή αρχή ότι η πίεση που αναφέρουμε στα interviews είναι περισσότερο για να κόψουμε αντιδράσεις.
By the way, έχετε τόσο καλό, συγκεκριμένο και υψηλά κινούμενο δίκτυο που μιλάτε με head hunters; Επειδή το ακούω και από άλλους να χρησιμοποιείται έτσι χαλαρά ο όρος, μήπως μιλάτε με recruiters; Αν είναι όντως head hunters, στέλνω με πμ το βιογραφικό μου, θα μένω Αθήνα τους προσεχείς μήνες.
Όχι να το παινευτω αλλά head hunters στην Ελλάδα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας μου. Αναλάμβανε θέσεις με μινιμουμ 250.000€ το χρόνο, συν αμάξια, λαπτοπια, κινητά, πιστωτικές, ασφάλειες, συνταξιοδοτικά και δεν συμμαζεύτεται. Τώρα που μιλάει με νεώτερους πρώην συναδέλφους του άντε να βολέψουν κάναν Εμπορικό Διευθυντή των 80.000€ και αν...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στους δύσκολους καιρους οι πληρωμενες υπερωριες κοστίζουν και πρεπει να αποφεύγονται. Αν είσαι παραγωγικός δεν τις χρειαζεσαι.Sent from Corsair's brick
Αν εισαι παραγωγικος τοτε θα εχεις σιγουρα παραπανω δουλεια, το δευτερολεπτο που θα τελειωσεις τη προηγουμενη.
Στη δουλεια μου δεν ειχα καν bonus. Απλα το μισθο, χωρις υπερωριες. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Όχι να το παινευτω αλλά head hunters στην Ελλάδα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας μου. Αναλάμβανε θέσεις με μινιμουμ 250.000€ το χρόνο, συν αμάξια, λαπτοπια, κινητά, πιστωτικές, ασφάλειες, συνταξιοδοτικά και δεν συμμαζεύτεται. Τώρα που μιλάει με νεώτερους πρώην συναδέλφους του άντε να βολέψουν κάναν Εμπορικό Διευθυντή των 80.000€ και αν...
Μολις παραδεχτηκες οτι εισαι βυσμα και μας το παιζεις καμποσος εκ του ασφαλους... with no offense πολλοι θα εχουν υποχρεωση στον πατερα σου που θα την εξαργυρωσεις...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στους δύσκολους καιρους οι πληρωμενες υπερωριες κοστίζουν και πρεπει να αποφεύγονται. Αν είσαι παραγωγικός δεν τις χρειαζεσαι.Sent from Corsair's brick
Πολύ μεγάλη κουβέντα είπες. Οι υπερωρίες είναι συνήθως αποτέλεσμα κακού time management και όχι workload. Προσωπικά αρκετές φορές γράφω 1-2 ώρες έξτρα τη μέρα μόνο και μόνο επειδή το πρωί νυστάζω και ψωλάρω.
Επίσης παίζει πολύ και η συναδελφική αλληλεγγύη. Αν δεις το συνάδελφο να λιώνει το κορμί του, κάθεσαι κι εσύ μια ώρα παραπάνω για υποστήριξη.
-
Γενικα ο τομεας εργασιας ειναι μεγαλος γιαυτο και υπαρχουν διαφορετικες εμπηρειες και αποψεις. Συγκρισεις μπορεις μονο να κανεις για παρομοιες θεσεις σε παρομειες εταιρειες σε παρομοιες χωρες.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μολις παραδεχτηκες οτι εισαι βυσμα και μας το παιζεις καμποσος εκ του ασφαλους... with no offense πολλοι θα εχουν υποχρεωση στον πατερα σου που θα την εξαργυρωσεις...
Κι όμως φίλε η δουλειά που είμαι τώρα είναι η μοναδική στην οποία δεν μεσολάβησε ο γέρος γιατί είχε ήδη αποσυρθεί μια 5ετια από την πιάτσα. Ως γνωστόν όταν εισαι εκτος δουλειάς δεν σου έχει κανείς υποχρέωση. Δεν θα πω ότι δεν χτύπησε πόρτες πριν 1.5 χρόνο που έψαχνα αλλά η δουλειά αυτή έκατσε αλλιώς.
Και ένα παράδειγμα για τη διαφορά των εποχών: το 2008 κάνω μεταπτυχιακό και λέω παράλληλα να δουλέψω. Ο γέρος στα ντουζένια του. Μου προτείνει 3(!) πολυεθνικές οι οποίες με έπαιρναν (σχεδόν) με κλειστά μάτια και λεφτά περισσότερα απ' ότι πήρα όταν ξεκίνησα εκεί που είμαι Φλεβάρη του 2013. Απλά διάλεξα αυτή που ήταν δίπλα στο σπίτι μου για να κοιμάμαι περισσότερο τα πρωινά!
-
Δηλαδη στις προηγουμενες δουλειες που ειχες για να χτισεις προυπηρεσια σε ειχε βοηθησει ο πατερας σου; Αν δεν ειχες τις προηγουμενες δουλιες θα ειχες την τελευταια;
Οχι πως ειναι κακο να δεχεσαι οτι βοηθεια υπαρχει, εξαλλου ετσι δουλευει η αγορα εργασιας.
-
Φυσικά και με είχε βοηθήσει. Η δουλειά του ήταν να βρίσκει δουλειά σε άλλους και θα έβρισκε στο γιό του? Για την ακρίβεια δεν μου έβρισκε δουλειά γενικά και αόριστα. Μου έβρισκε την ιδανική δουλειά, με κριτήριο όπως προείπα ακόμα και την απόσταση απ' το σπίτι.
Αλλά σαν προυπηρεσία ήταν αστεία γιατί μεσολάβησαν φανταρικά, κρίση-ανεργία κτλ. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην τωρινή δουλειά. Στην τωρινή δουλειά με πήραν για ένα project δοκιμαστικά το οποίο στην ουσία ήταν να φτιάξω το οργανόγραμμα του Ομίλου. Ε όπως πάντα (μου έχει συμβεί άλλες δυο φορές σε δουλειά) έπεσα σε εγκυμοσύνη, με κράτησαν, χώθηκα πιο βαθεία και η ιστορία συνεχίζεται. Χωρίς τύχη δεν γίνεται τίποτα.
-
Μπορει λόγω γνωριμιών να βρεις μια θέση, δύσκολα όμως τη κατακτάς και ακόμα πιο δύσκολα τη κρατάς και είσαι επιτυχημένος.
Sent from a mobile device
-
Το κατά πόσο μια γνωριμία μπορεί να βοηθήσει κάποιον όχι μόνο να βρει δουλειά αλλά να κάνει και καριέρα αποδεικνύεται από το θεώρημα Νταν Ακρόιντ-Έντι Μέρφι το οποίο ισχύει 10000% στην αγορά εργασίας.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....