-
Βρε παιδια, περάστε απο το Mac sub forum, για καμία βοήθεια
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι 10' ειναι για να παιζουμε τις κουμπαρες.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Δε ξέρω πως ακριβώς παίζετε τις κουμπάρες, ένα 10ιντσο netbook πάντως που έχω τα τελευταία 5 χρόνια μου έχει λύσει τα χέρια. Κόστισε 250€ και έχει αυτονομία τουλάχιστον 5 ώρες. Για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται για την φορητότητα (άσχετα αν πλέον αρκετοί έχουν αντικαταστήσει τα desktop με laptop), ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογη.
Το ASUS που αναφέρθηκε νωρίτερα έχει πάνω από 10 ώρες αυτονομία και βάρος γύρο στο κιλό. Δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο ASUS έχει τέτοια εμπορική πορεία.
-
http://map.ipviking.com/?_ga=1.10693811 ... 388686673#
Η εταιρία που ασχολείται με την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων, Norse, δημιούργησε έναν χάρτη που απεικονίζει real time τις κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο.
Ο χάρτης δείχνει από που ξεκινά η κυβερνοεπίθεση και που καταλήγει, με τις περισσότερες επιθέσεις να ξεκινούν από την Κίνα και να καταλήγουν άμεσα ή έμμεσα στην Αμερική.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για το είδος της επίθεσης (DDOS, mySQL, https), την IP του επιτιθέμενου καθώς και την ώρα της επίθεσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπολογίζεται ότι οι hackers προσπαθούν να διαπεράσουν την προστασία του αμερικανικού Πενταγώνου περίπου 10 εκατομμύρια φορές την ημέρα, ενώ συγκριτικά, το Facebook το 2011 δεχόταν περίπου 600 χιλιάδες επιθέσεις κάθε μέρα.
(10 λεπτα καθυστερηση στο site) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι 10' ειναι για να παιζουμε τις κουμπαρες.Πόσες ίντσες κρατάς αυτή τη στιγμή στο χέρι σου;
-
Αυτή η βδομάδα δεν ήταν η καλύτερη για τους εξωτερικούς SEAGATE μου...
Πρώτα άρχισε τσαλιμάκια ένας 500άρης Freeagent Go (2.5') που τον έχω για να κάνω backup στο laptop της δουλειάς. Κατευθείαν έκανα φουλ backup στο laptop σε έναν παλιότερο 250άρη για να μην υπάρχουν τα δεδομένα μου μόνο σε ένα μέρος και πάθουμε καμιά ζημιά.... Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο 2 terabyte 3.5'άρης USB3 με τις ταινίες, τη μουσική, τα iso με τα προγράμματα, κλπ, κλπ. 'You need to format this drive to use it'!... Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου, τι στο ένα κομπιούτερ, τι στο άλλο το δοκίμασα, τι με άλλο καλώδιο, τι recovery software μήπως απλά τον ήπιε το MBR, την άκουσε το partition table, κλπ... Τίποτα... Η μόνη διαδικασία που φαίνεται ότι θα είχε αποτέλεσμα απαιτούσε να το αφήσω κουμπωμένο επάνω σε κάποιο PC για μερικές εβδομάδες (από το ρυθμό που έψαχνε τα sectors) για να ξανα 'χτίσει' τον κατάλογο με τα αρχεία - μείον ό,τι είχε πάθει ζημιά από πιθανό σκάψιμο της κεφαλής (έκανε και κάποιο περίεργο 'τακ....τακ.... τάκ....' στην αφή που δε θυμάμαι να το είχα προσέξει ποτέ).... Οπότε το γείωσα (έχω έναν άλλο 2 terabyte ο οποίος είναι το backup αυτού που τα 'παιξε - είχα κάνει full backup τέλη Απριλίου, οπότε έχασα 4-5 ταινιούλες μόνο μια και τελευταία δεν έχω χρόνο για πολλά-πολλά) και το έχω βάλει να κάνει full format, να δούμε τι θα δούμε... Από το πρωί γύρω στις 9:00 τώρα είναι στο 21% και πρέπει να έχει 'μπαλώσει' (μαρκάρει) μπόλικα bad sectors... θα δείξει....Ερώτηση τώρα.
Ποιο θεωρείτε το καλύτερο προγραμματάκι backup για 'sync' στα αρχεία που αλλάζουν σε κάποια directories που του έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις με τα αντίστοιχα στο backup location (εξωτερικό σκληρό, ή καμιά κάρτα SD για laptop για να το κάνει κάθε μέρα χωρίς να πρέπει να θυμάσαι να κουμπώνεις σκληρό)? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αυτή η βδομάδα δεν ήταν η καλύτερη για τους εξωτερικούς SEAGATE μου...Παίρνω αφορμή, αλλά το WD MyΒοοκWorld II 4TB έκλασε εντελώς...οι δίσκοι είχαν πάθει ταράκουλο και έχασα 3ΤΒ ταινίες και μουσική...Τα partition tables ήταν ακόμα εκεί, απλά δεν μπορούσε με τίποτα να τους δει το Book...τους έβαλα και πάνω σε PC για να τους σκανάρω, και δεν έβλεπα τίποτα...2 χ 2ΤΒ WD Green για όσους ενδιαφέρονται να ξέρουν, τους οποίους έχω βάλει για πούλημα, αφού είναι μια χαρά οι δίσκοι....απλώς γτπ η συγκεκριμένη υλοποίηση της WD
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Παίρνω αφορμή, αλλά το WD MyΒοοκWorld II 4TB έκλασε εντελώς...οι δίσκοι είχαν πάθει ταράκουλο και έχασα 3ΤΒ ταινίες και μουσική...Τα partition tables ήταν ακόμα εκεί, απλά δεν μπορούσε με τίποτα να τους δει το Book...τους έβαλα και πάνω σε PC για να τους σκανάρω, και δεν έβλεπα τίποτα...2 χ 2ΤΒ WD Green για όσους ενδιαφέρονται να ξέρουν, τους οποίους έχω βάλει για πούλημα, αφού είναι μια χαρά οι δίσκοι....απλώς γτπ η συγκεκριμένη υλοποίηση της WD
Και γώ παθών με παλιότερο μοντέλο MyBookWorld. Στην αρχή έκανε περίεργα τα οποία διορθόνονταν με βγάλσιμο απο τη πρίζα για ένα λεπτό. Μετά τα παιξε εντελώς.
Όμως τα δεδομένα ήταν όλα στο δίσκο, απλά επειδή είχε ext filesystem έπρεπε να μπώ απο linux για να τα αντιγράψω.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Παίρνω αφορμή, αλλά το WD MyΒοοκWorld II 4TB έκλασε εντελώς...οι δίσκοι είχαν πάθει ταράκουλο και έχασα 3ΤΒ ταινίες και μουσική...Τα partition tables ήταν ακόμα εκεί, απλά δεν μπορούσε με τίποτα να τους δει το Book...τους έβαλα και πάνω σε PC για να τους σκανάρω, και δεν έβλεπα τίποτα...2 χ 2ΤΒ WD Green για όσους ενδιαφέρονται να ξέρουν, τους οποίους έχω βάλει για πούλημα, αφού είναι μια χαρά οι δίσκοι....απλώς γτπ η συγκεκριμένη υλοποίηση της WD
Και γώ παθών με παλιότερο μοντέλο MyBookWorld. Στην αρχή έκανε περίεργα τα οποία διορθόνονταν με βγάλσιμο απο τη πρίζα για ένα λεπτό. Μετά τα παιξε εντελώς.
Όμως τα δεδομένα ήταν όλα στο δίσκο, απλά επειδή είχε ext filesystem έπρεπε να μπώ απο linux για να τα αντιγράψω.
Εγώ το είχα σε striping, οπότε έπρεπε να τους σετάρω με ακριβώς την ίδια διάταξη σε Ubuntu για να δω αν και τι μπορώ να περισώσω (ο Α master και ο Β σε dynamic ext)...τρέχα γύρευε, τους πάτησα ένα fdisk να το ευχαριστηθώ και άντε γεια...θα πάρω τις ταινίες από φίλο που τις έχει έτσι και αλλιώς...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κάποια πρόταση για απλό (κόψε-ράψε και κανά τίτλο) video editing λογισμικό ?
Το Windows Movie Maker είναι εντελώς βλαμμένο απο όλες τις απόψεις. Ακόμα και κάτι απλό όπως το κόψε ράψε ή να προσθέσεις μουσική είναι δύσκολο.
Επειτα έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες rendering. Πχ είχα προσθέσει κάτι τίτλους που κατεβαίνανε απο την κορυφή της οθόνης προς τα κάτω και στο τελικό βίντεο έσπαγε η κίνησή τους.
Αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι μικρό και one-off τοτε χρησιμοποίησε το, αλλιώς, ειδικά αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα προτείνω Sony Vegas Pro.
Ευχαριστώ και τους 2 σας
Εχω από το 2007 έως σήμερα κάμποσα DVD από μια video camera Sony και θέλω να τα RIP-άρω (ΟΚ αυτό το κάνω ήδη) και μετά να τα φτιάξω ταινιούλες με συγκεκριμένο θέμα οπότε θέλω ένα στοιχειώδες video editing, να μπορώ να βάλω τίτλους, άντε και καμιά μουσική. Τίποτα το διαστημικό, εφέ κτλ.
To λογισμικό που λες είδα κάτι 350άρια λίρες και --> οπότε θα ξεκινήσω με το Movie Maker και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....To λογισμικό που λες είδα κάτι 350άρια λίρες και --> οπότε θα ξεκινήσω με το Movie Maker και βλέπουμε.Εγώ πάντως που το χρησιμοποιώ (μαζί με ένα free authoring) για να φτιάξω DVDάκια της μικρής για το αυτοκίνητο ή για να βλέπει εύκολα απλά βάζοντας το DVD (που το έχει μάθει πλέον) το βρίσκω μια χαρά για light χρήση (φυσικά αφού είναι τζάμπα)....
-
Άσσε κατάλαβες τι 'έφταιγε' στην περίπτωση του MyBook σου?
(που ακριβώς την πάτησε η 'κακή υλοποίηση' που λες)Στον 2.5' 500άρη μου το chkdsk /f βρήκε 4kb bad sectors που μπορεί να προήλθαν από μια λίγο άγαρμπη μετακίνηση του στο γραφείο μου ενώ δούλευε....
Στον 2TB δεν έχω ιδέα, και πρέπει να περιμένω να τελειώσει το full format για να δω τι θα δείξει... ακόμα είναι στο 27%.... οπότε από αύριο... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Άσσε κατάλαβες τι 'έφταιγε' στην περίπτωση του MyBook σου?
(που ακριβώς την πάτησε η 'κακή υλοποίηση' που λες)Στον 2.5' 500άρη μου το chkdsk /f βρήκε 4kb bad sectors που μπορεί να προήλθαν από μια λίγο άγαρμπη μετακίνηση του στο γραφείο μου ενώ δούλευε....
Στον 2TB δεν έχω ιδέα, και πρέπει να περιμένω να τελειώσει το full format για να δω τι θα δείξει... ακόμα είναι στο 27%.... οπότε από αύριο...Επειδή τσεκάροντας τους δίσκους τους βρήκα στο 100% health, το πιθανότερο είναι να έπαθε κάτι ο RAID controller, ή ακόμα και ο SATA controller (το πιθανολογώ γιατί δεν μπορούσε να τους κάνει mount, ενώ οι δίσκοι όπως φάνηκε μετά ήταν 100% τζιτζικωτοί). Επειδή μου έκανε παλιότερα αυτά ακριβώς που περιγράφεις, το έχω ψάξει γενικώς, και έχω βρει πάρα πολλά παρόμοια παράπονα ειδικά για τα World σε διάφορα sites/forums/blogs αλλά και στο WD forum. Άρα όλα δείχνουν ότι είναι βλαμμένη η υλοποίηση της WD.
π.χ. είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν έχουν βάλει έστω ένα υποτυπώδες ανεμιστηράκι σε NAS που έχει δύο δίσκους σχεδόν κολλητούς μεταξύ τους....αυτό από μόνο του λέει πολλά...
Edit: επίσης καλύτερα να μην μιλήσω για το TwonkyMedia. Εντάξει, στο δίνει δωρεάν, άρα πες 'πάει στο διάλο' που έχει μείνει 5-6 χρόνια πίσω στο versioning. Αλλά ο τρόπος που έχουν επιλέξει να 'επιβλέπει' τα shared folders και να κάνει (ή να μην κάνει) rebuild το database (συν τα διάφορα εντελώς άστοχα time-outs και φυσικά το power-saving), το έκανε πρακτικά βάρος για το δίκτυο, αντί για εξυπηρέτηση...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To λογισμικό που λες είδα κάτι 350άρια λίρες και --> οπότε θα ξεκινήσω με το Movie Maker και βλέπουμε.Υπάρχει και το Movie Studio το οποίο είναι μια light έκδοση του Vegas με 50 δολάρια
Αλλιώς σε free δοκίμασε και το PlayMemories Home. Είναι το software που δίνει η Sony για τις κάμερες της και αντικατέστησε το παλιότερο PMB.
Βασικά οτιδήποτε εκτός απο το Windows movie maker
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
π.χ. είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν έχουν βάλει έστω ένα υποτυπώδες ανεμιστηράκι σε NAS που έχει δύο δίσκους σχεδόν κολλητούς μεταξύ τους....αυτό από μόνο του λέει πολλά...
Όντως... Κι εμένα δε μου αρέσουν καθόλου κάτι τέτοιες 'περικοπές'...
Σχεδίασα το κουτί του mini file server/HTPC που έφτιαξα ώστε να είναι το fan του τροφοδοτικού ακριβώς πάνω από την ψήκτρα της J1900 (low power τετραπύρηνη με παθητική ψύξη) να βγάζει ό,τι μπορεί από ζέστη παρότι αυτή η CPU ό,τι και να της ρίξεις πάνω δουλεύει σε θερμοκρασία σώματος, και οι άλλοι τσιγκουνεύονται το ανεμιστηράκι σε NAS λες και δεν υπάρχουν που να μην ακούγονται καθόλου, που να είναι σχεδόν τσάμπα από κόστος, που να καταναλώνουν ελάχιστα, να αντέχουν χρόνια και χρόνια non-stop, κλπ, κλπ...Έλεγα να φτιάξω ένα μικρό rack για να ταχτοποιήσω επιτέλους τους εξωτερικούς σκληρούς μου σε 'ράφια' με 2 μεγάλα ανεμιστηράκια μπροστά, και μια διάτρητη πρόσοψη (να μη μπαίνει εύκολα χέρι). Μέχρι που σκέφτομαι αυτούς που είναι εκτός εγγύησης να τους 'γδύσω' από το πλαστικό τους περίβλημα, να μην παγιδεύεται η θερμότητα τους....
Αν καταφέρω και βρω το χρόνο να το φτιάξω θα βάλω καμια φωτο... -
Για αυτό που περιγράφει ο nass είναι νομίζω μια χαρά το movie maker, πολλά προβλήματα δημιουργούνται από διάφορους codecs. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα, αλλά είναι το αντίστοιχο για να κάνεις ένα crop μια εικόνα, και η ζωγραφική το κάνει αλλά μέχρι εκεί.
-
Pipes Is A Clever App That Lets You Track Any Topic You Care Abou
Για να μην χάνεις τις pipes που γράφονται -
Αυτό για μένα πήγε;
-
Όχι
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αυτό για μένα πήγε;όχι ρε καμία σχέση.
τεχνολογικό νέο, for future reference -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Pipes Is A Clever App That Lets You Track Any Topic You Care AbouBest. Product. Name. EVER!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]