-
Οι υπάλληλοι του Λάτση και του Σάλλα που διορίζονται ΥΠ.ΟΙΚ. λογίζονται στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα;
-
Αναρωτιέμαι συχνά αυτοί που κατακεραυνώνουν το δημόσιο, τι θέσεις έχουν στον ΙΤ ...
Θα πρέπει να έχουν εκμεταλλευτεί την αξιοκρατία και να έχουν ανέβει σε καλές θέσεις λογικά...
Ή όχι;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν νομιζω κανενας απο δω μεσα να αρνηθηκε οτι συμβαινει στο δημοσιο
Παιξε με το τοπι σου τωρα αλλα μην το πετας στο δρομοουτε εγω νομιζω οτι κανεις αρνηθηκε πως συμβαινει και στον ΙΤ. Πολυ περισσοτερο σε μια μικρη αγορα σαν την Ελληνικη.
το θεμα ειναι σε τι βαθμο συμβαινει στον καθε ενα και τι επιπτωσεις εχει. -
'Το δημόσιο είναι σκατά'...
Δηθεναριστερός: 'κι ο ιδιωτικος τομέας είναι τα ίδια σκατά'.
Και; Μας φορολόγησε; (α ναι...στο 'μνημόνιο' μπήκαμε λόγω σκουπιδοποίησης ομολόγων κάποιας ιδιωτικής εταιρειας...όχι του δημοσίου...σωστά... )
Δηθεναριστερός: 'μας πουλάει τα προιόντα του όσο γουστάρει, άρα το ίδιο είναι'. Προφανώς, με το πιστόλι στον κρόταφο, ο δηθεναριστερός οδηγείται στο τάδε μαγαζί.
Μια σκηνή που συνέχεια βλέπουμε...Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι είναι ότι όχι απλά 'τα ίδια είναι μωρέ και στον ιδιωτικό τομέα'...αλλά πολύ χειρότερα είναι στον ιδιωτικό τομέα.
Διορίζεσαι με βύσμα και ξύνεσαι και πληρώνεσαι.
Τα αντίθετα δηλαδή απ' ότι συμβαίνει στο δεμόσιο.Γι αυτό ζητάμε απολύσεις, να πάνε στον ιδιωτικό τομέα ν' αράξουν επιτέλους.
Αντίθετα, οι δηθεναριστεροί, θέλουν να τους κρατήσουν στα κάτεργα του δεμοσίου...να τους εκματαλλεύονται...να τους πίνουν το αίμα...
Άρα, ποιος θέλει το καλό τους; -
Εσύ Ογκουνσότο, που περιμένεις διορισμό ;
-
mολις ενα ποστ νωριτερα επικαλεισαι την φαντασια μας.
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σημειώνω ότι σαν υπάλληλος έχω δουλέψει σε 4 εταιρείες (προς το παρόν) και σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχω δει αρκετές ακόμα στο πως δουλεύουν... Μόνο μία δουλειά την πήρα χωρίς γνωστό... και στη συγκεκριμένη (τεράστια) εταιρεία δεν ήταν και απαράβατος νόμος αυτός...
υπαρχει μια μικρη διαφορα, μεταξυ των:
- χρειαζομαστε καποιον να κανει 'αυτο', εχουμε κανεναν γνωστο να προσλαβουμε;
- βρειτε καρεκλες για να βαλουμε τους 10 που ειπαν οτι θα μας φερουν
Όπως και άλλο πραγμα το networking που γινόταν/γίνεται/θα γίνεται παντού και πάντα και άλλο πράγμα το να βολέψουμε το ΧΥΖ άχρηστο βύσμα επειδή [βάλτε ότι θέλετε].
ακριβως.
ας βαλουμε λιγο την φαντασια μας να δει που γινεται το ενα και που το αλλο. -
α εσυ λες δηλαδη οτι γινεται στον ιδιο βαθμο;
α μαλιστα, οκ!συνεχιστε παιδια
-
Να σου πω σπυρο, ελληνικα μιλας? γραφεις πού γινεται το ενα και πού το αλλο, θες μεταφραση στις μαλακιες που γραφεις?
-
Κάποια στιγμή τζιμάνια πρέπει να καταλάβετε ότι ο Ιδιωτικός τομέας δεν είναι απλώς ένα άθροισμα ιδιωτικών επιχειρήσεων που ο μόνος ρόλος που έχουν είναι να πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες. Εντάξει για το manosk αυτά είναι υψηλή διανόηση και στο κάτω κάτω απλώς θεωρίες, που μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι, και κάτι τυχαίο τελοσπάντων.
Δεν είναι μόνο θέμα του 'εντάξει θα πάρεις το δίπλα προϊόν/υπηρεσία αν ο ένας είναι σάπιος'. Αφήνοντας απ' έξω δλδ το ότι στους βασικούς ιδιωτικούς πυλώνες (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες to name a couple) δεν υπάρχει καν επιλογή, 2-3 παίχτες είναι όλοι κι όλοι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί δεν γίνεται να αλλάξει.
Ο Ιδιωτικός Τομέας είναι ένα σύνολο, ένα οικοσύστημα (sic) και ως τέτοιο στην ελλάδα είναι παντελώς σάπιο. Από τους διαφόρους υπαλλήλους βυσματίες, ξύστες, 'να περάσει η μέρα να πέσει ο μισθός', 'δεν παίρνω εγώ τέτοια ευθύνη', 'τι με νοιάζει εμένα μαγαζί μου είναι', που μια χαρά υπάρχουν στον ιδιωτικό, μέχρι το ελληνάρα επιχειρηματία και εξέκιουτιβ που οι γνώσεις και το όραμά του φτάνουν μέχρι τα μπουζούκια και τα λέλουδα.
Αν στο δημόσιο ο Χ εν δυνάμει υπάλληλος καλείται να κάνει 10 και τελικά κάνει 2 γιατί είναι ξύστης, στο ιδιωτικό καλείται να κάνει 50 και κάνει 10. Ναι, μπορεί να βγάζει 5 φορές περισσότερη δουλειά, εξακολουθεί να είναι 5 φορές κάτω από αυτό που απαιτείται.
όσο σημαντικό είναι να προκύπτουν ιδιωτικές προσπάθειες μέσα από τη στήριξη του δημοσίου, άλλο τόσο και ίσως σημαντικότερο είναι να γεννιούνται μέσα από το ιδιωτικό οικοσύστημα. Και για να γίνει αυτό απαιτείται να είναι υγιές. Και αυτό δεν υπάρχει. Η εύκολη λύση δε όταν μιλάμε για το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας στην ελλάδα είναι 'φταίει το δημόσιο'. Κάτι σαν το 'φταίει η έλλειψη παιδείας'. Έκθεση ιδεών σχολείου και βάλε
Οι δηθενδεξιοί δε, που αναλώνουν όλη τους την κριτική στο σάπιο Δημόσιο, τι ακριβώς περιμένουν; Να σωθεί ο τόπος από το Δημόσιο; Αυτό θα 'μας' σώσει; Το να γίνει υγιέστερο το Δημόσιο; Πολύ αριστερό ακούγεται αυτό.
Η ιδιωτική επιχείρηση δεν έχει μοναδικό ρόλο στο οικοσύστημα να πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες, δεν είναι μόνο υπάλληλοι στο γκισέ που συναλλάσσονται με πελάτες και στελέχη που 'κανονίζουν τα οικονομικά του οίκου τους'. [ililias mode]Τι διάολο μόνο υπάλληλοι υπάρχουν[/ililias mode]
Ναι, σάπιο το δημόσιο.
Εμένα όμως πιο πολύ με εκνευρίζει η σαπίλα του ιδιωτικού, που δεν συνίσταται στο αν τα ξύνει ο τάδε υπάλληλος ή αν έχει περισσότερο ή λιγότερα βύσματα, αλλά σε αυτή ακριβώς την ανυπαρξία λειτουργικού οικοσυστήματος. Αυτή την τρώω στη μάπα πολύ συχνότερα απ' ότι τρώω στη μάπα το δημόσιο, αυτή μου 'στερεί' πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που μου στερεί το δημόσιο.Εκτός κι αν ιδιωτικός τομέας είναι μια ζωή ΕΣΠΑ και δημόσια τιμολόγια, οπότε τότε νταξ. Το δημόσιο φταίει και τέλος.
-
Ξέχασες να αναφέρεις το ρουφιανηλίκι και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στον Ι.Τ όπου εκεί κατέχουμε όλα τα Ολυμπιακά ρεκόρ.
-
Μια χαρά τα λες αλλά ξεχνάς κάτι:
Ενα πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της Ελλάδας (δε θυμάμαι νούμερα νομίζω χοντρικά πάει πια 1/3 Δημόσιο 1/3 μεγάλες επιχειρήσεις 1/3 ΜΜΕ) παράγεται από ΜΜΕ 1-10-15 ατόμων χωρίς πωλήσεις προς το Δημόσιο. Η επιχείρηση πχ. του 21 Quadra παραπάνω, του BILL33, η δική μου παλιά, ίσως και η δική σου. Το μαγαζί του Spartan. Ισως η επιχείρηση χοντρικής του REALZEUS.Αυτοί τι περιθώρια έχουν (και ιδιαίτερα σήμερα) για σαπίλα, για βυσματίες (*), για ξυσαρχίδες ? Πρακτικά κανένα και το ξέρεις, κάθε στόμα που ταϊζουν τζάμπα είναι θάνατος.
Για να μας πουν όλοι αυτοί, πόσους βυσματίες-ξυσαρχίδες είχαν στην επιχείρησή τους ? Εγώ πάντως ποτέ κανέναν, ούτε που το διανοηθήκαμε ποτέ (και συνεχίζει και σήμερα έτσι, που εγώ έχω φύγει και έχει αλλάξει το management)
(*) Σωστά τα έγραψε παραπάνω ο A-Viper7 'βυσματίας' δε σημαίνει 'μεταξύ του Α που ξέρω και του Β που δεν ξέρω, με τα ίδια τυπικά προσόντα (ή έστω και ελαφρά λιγότερα τον Α), παίρνω τον Α', αυτό λέγεται 'δικτύωση' και είναι ΟΚ. 'Βυσματίας' σημαίνει 'μεταξύ του Α που ξέρω και είναι άσχετος και του Β με τα απαιτούμενα προσόντα, παίρνω τον Α'
Αρα πρέπει να βγάλεις αυτούς από την εικόνα σου.
EDIT: Παίζει βέβαια στάνταρ και ο άσχετος 'επιχειρηματίας' που δε διανοοείται να προσλάβει κανέναν πιο σχετικό από αυτόν και εν γένει η επιχείρηση είναι σα τα μούτρα του. Ελπίζω οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν κλείσει πια.
1/3 είναι το Δημόσιο. ΟΚ, μην τα ξαναλέμε, λειτουργεί άψογα και αξιοκρατικά
Το άλλο 1/3 είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν μεγάλα overheads και άρα περιθώρια να κρύψουν βυσματίες και ξυσαρχίδες και που σωστά λες ότι εφ΄όσον είναι 2-3 μόνο παίζει να είναι όλοι τα ίδια σκατά.Ε λοιπόν ποιό είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους ? Πόσοι από αυτούς είναι εκτεθειμένοι στο διεθνή ανταγωνισμό και πόσοι είναι εσωστρεφείς ή/και έχουν σα κύριο πελάτη το Δημόσιο και άρα έχουν 'εξυπηρετήσεις' ('θα μου προσλάβεις τον ανηψιό και γω θα κάνω τα στραβά μάτια και δε θα σε σκίσω στα πρόστιμα') και διαπλοκές να καλύψουν ?
Εκεί είναι ΙΜΗΟ η ουσία της συζήτησης. Ναι είναι το οικοσύστημα σάπιο αλλά η σαπίλα ξεκινάει από τη δημόσια διαφθορά και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει και η όποια εξυγείανση. Στο κάτω-κάτω εκεί έχουμε έλεγχο ως πολίτες, όχι στην επιχείρηση του mjacob.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
1/3 είναι το Δημόσιο. ΟΚ, μην τα ξαναλέμε, λειτουργεί άψογα και αξιοκρατικά
Το άλλο 1/3 είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν μεγάλα overheads και άρα περιθώρια να κρύψουν βυσματίες και ξυσαρχίδες και που σωστά λες ότι εφ΄όσον είναι 2-3 μόνο παίζει να είναι όλοι τα ίδια σκατά.Έχουμε:
1/3 Δημόσιο.
1/3 Μεγάλες Ιδιωτικές επιχειρήσεις.
1/3 Μικρές Ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Άρα έχουμε 2/3 ΙΤ σε αντίθεση με το 1/3 του Δημοσίου.Στο 1/3 του ΙΤ, τις μεγάλες, είπε ο nass πως ΝΑΙ παίζουν και βύσματα. Άρα το θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ από εδώ και πέρα.
Στο άλλο 1/3 ο nass λέει πως ΜΑΛΛΟΝ δεν παίζουν και πολλά βύσματα γιατί όλοι γνωρίζονται και δεν υπάρχουν περιθώρια... Βέβαια, όλοι ξέρουμε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αρκετά μέλη ξύνονται, και δουλεύουν κάποια άλλα εκτός οικογενείας για να βγει η δουλειά...Όλα τα παραπάνω αθροίζουν τους ξύστες του ιδιωτικού τομέα μάλλον περισσότερους από του δημοσίου τομέα... Εν τούτοις, έχουμε καταλήξει πως οι ξύστες του δημόσιου τομέα, μας ενοχλούν περισσότερο.
Είπα να μαζέψω τα συμπεράσματα για να μην το κουράζουμε άλλο, είναι προφανές πως το Δημόσιο φταίει, ο ΙΤ βρίθει από σημαντικά στελέχη όπως ο nass, ο spiros, ο ξ.μαρρ, ο ELTASSOS, ο ιταλάκιας και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή (δεν θα τολμούσα ποτέ ν' αναφέρω και τον εαυτό μου, εγώ ως γνωστόν κακώς παίρνω τα λεφτά που παίρνω γιατί υπάρχουν πολλοί που λένε πως θα έκαναν την δουλειά μου με λιγότερα, έχουμε μιλήσει επ' αυτού.... ), ενώ το Δημόσιο ποιον έχει; Τον coupeas που μας πηδάει τις αδερφές και τις κόρες.
Λοιπόν, αρκετά, ο.ε.δ και πάμε παρακάτω.
-
@nass μάλλον δεν έπιασες ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό που έγραψα. Ακριβώς για τις μμε είναι που το οικοσυστημα αποτελει το παν. Δεν έγραψα μόνο για ξύστες. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κακης νοοτροπιας και αναποτελεσματικότητας στον ιδιωτικό. Αν προσέξεις για αυτά εγραψα
-
Μα στα περί σάπιου οικοσυστήματος είναι που συμφώνησα εξ΄αρχής. Και στα περί νοοτροπίας κτλ.
Ομως θα μου επιτρέψεις να εστίασα στο θέμα των βυσμάτων κτλ. που λέγαμε πιο πριν.Να σε ρωτήσω κάτι:
Ας υποθέσουμε ότι το ποσοστό άχρηστων-βυσματιών κτλ. στο δημόσιο είναι Χ και έστω ότι Χ < 100%
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το ποσοστό των άχρηστων-βυσματιών κτλ. στην τυπική ΜΜΕ ως ποσοστό του Χ ? 50%*Χ ? 120%*Χ ?
Και αντίστοιχα στην τυπική μεγάλη επιχείρηση ? -
ναι, αλλά καταλήγεις ότι όλα ξεκινάνε από τη διαφθορά στο δημόσιο.
Αλλά η λίστα με τις παθογένειες του ιδιωτικού είναι (επίσης) τεράστια και αφορά πράγματα που δεν έχουν ποσώς να κάνουν με το δημόσιο.
Όντως στο δημόσιο έχουμε έλεγχο ως πολίτες, και σαφώς να τα κυνηγήσουμε. ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε το αντίθετο.
Αλλά γμτπμ ούτε από εκεί αρχίζουν όλα μας τα προβλήματα, ούτε εκεί σταματάνε. Τουλάχιστον για τα πέρα του ΕΣΠΑ και τιμολόγιο στο κράτος.
Δεν είναι δυνατόν η μόνιμη αντίδραση στην κριτική στον ιδιωτικό να είναι τα 'δλδ δεν σε πειράζει το του δημοσίου' 'δλδ στο δημόσιο είναι τέλεια' 'δλδ είσαι δηθεναριστερός' 'δικαιολογείς το δημόσιο' και ό,τι τυχαίο βολεύει την κασσέτα του καθενός.Και όχι δεν ξέρω να σου πω ποια είναι η κατανομή ένθεν κακείθεν.
Μπορώ να σου πω όμως ότι υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα, όποιες κι αν είναι οι κατανομές, να οφείλονται στους ίδιους λόγους.Κι αν έχουμε μια άλφα ευθύνη ως πολίτες για το δημόσιο, την ίδια ακριβώς ευθύνη έχουμε ως υπάλληλοι, στελέχη, επιχειρηματίες, επαγγελματίες εν γένει για το οικοσύστημα του ιδιωτικού.
Και πως γίνεται ρε αδερφέ όλοι του ιδιωτικού να είναι τόσο γαμάτοι, που θα ασκούν κάθε κριτική για τους άλλους του δημοσίου και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν ακούνε για σαπίλα στον ιδιωτικό.Αλλά τελικά σάπιο είναι και το οικοσύστημα του ιδιωτικού. Περίεργα πράγματα.
Το δημόσιο φταίει για όλα, και αυτό θα μας σώσει.
Επιτέλους έγιναν όλοι αριστεροί φαίνεται -
Και όμως η κατανομή άχρηστων (= overheads = κόστος = έλλειμα/χρέος στο δημόσιο, μεταξύ άλλων λόγων φυσικά και μην ξεχνάμε ότι δεν μας χρεωκόπησε ο ιδιωτικός αλλά ο δημόσιος τομέας) έχει σημασία όταν το συμπέρασμα είναι 'τα ίδια σκατά είναι'.
Επίσης αν δεχόμαστε ότι σε οποιαδήποτε οικονομία, ακόμα και στις ακραιφνώς καπιταλιστικές (που η δική μας δεν είναι) το Δημόσιο 'δίνει τον τόνο' και τις γενικές κατευθύνσεις, τι είναι απλούστερο και σωστότερο, να αρχίσεις την προσπάθεια αλλαγής από εκεί ή από τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ? (Χωρίς, εννοείται, να επικεντρώνεις την προσπάθεια αποκλειστικά κάπου)
Και εν πάσει περιπτώση, συμφωνώντας μαζί σου ότι η σαπίλα είναι γενικευμένη, η δική μου πρόταση είναι να αρχίσει η εξυγείανση από το δημόσιο και αναγκαστικά, θέλοντας και μη, θα ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Η δική σου ποιά είναι ?
(Θεωρητικά όλα αυτά διότι απ΄ό,τι είδαμε δεν υπάρχει και ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξει οτιδήποτε από οποιαδήποτε πλευρά)
-
Να σημειωσω οταν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα και μικρες επιχειρησεις αν καποιοι ειναι βυσματιες ή ξυνοντε εκει περα (ή ιδιοκτητες που δεν κανουν τπτ και εχουν υπαλληλους) αυτο δεν αφορα εμας γιατι αν πεσουν εξω οι ιδιοκτητες και οι μετοχοι θα χασουν (αν υποθεσουμε οτι δεν εχουν μεγαλο τραπεζικο δανεισμο και δεν περασουν την χασουρα στις τραπεζες οπως φυσικα κανουν πολλες διαπλεκομενες ιδιωτικες επιχειρησεις).
Στις δημοσιες επιχειρησεις τυχον χασουρα αφορα ολους τους φορολογουμενους.
Υπαρχει μεγαλη διαφορα.
-
Το άρθρο 99 πάντως εφαρμόζεται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και φεσώνει τους πάντες.
Για να μην μιλήσουμε για τα φέσια των τραπεζών...Τα κόκκινα δάνεια, οι λίστες της Black Rock, τα 'παρεάκια' τύπου Βγενόπουλου και Σάλλα, και στο τέλος τα δεκάδες δις ευρώ που χρειάστηκαν οι τράπεζες από τους φορολογούμενους για να ξελασπώσουν...
Για να μην πάμε και σε άλλες χρεωκοπίες και φέσια και χαθεί η μπάλα...Το κόστος λοιπόν, υπάρχει. Ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα στραβά και του ΔΤ και του ΙΤ, άλλοτε άμεσα, άλλοτε έμμεσα. Στην Ελλάδα, η σαπίλα όπως πολύ σωστά έγραψε ο (αντιπαθέστατος ) mjacob, αφορά τους πάντες, ιδιωτικούς και δημόσιους.
Αλλά για κάποιο λόγο, φταίει πάντα περισσότερο το δημόσιο...
-
μα αφου διοικουν αυτοι το κρατος?? αυτοι ειναι και οι φτεχτες κατ'αρχην...
-
Ακομα και η μη συστημικη ιδιωτικη επιχειρηση που φουνταρει, κατα 90% θα χρωσταει στο κρατος. Οποτε μας αφορα.
Ξεχνατε επισης το κλεψιμο που ριχνανε πολλες εταιρειες, με λαθρεμποριο, χωρις παραστατικα κλπ. Γνωριζω περιπτωσεις οπου τριαξονικα ολοκληρα φευγανε φουλαρισμενα απο τις αποθηκες χωρις να κοπει ουτε μισο παραστατικο. Δεν φταιει για ολα το κρατος.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....