-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μητροπολιτικός σχεδιασμός by HighFidelityΕίμαστε off-topic και βαριέμαι κιόλας να σου αναλύσω πόσο άκυρο είναι αυτό που λες (δεν είμαι ειδικός αλλά το έχω συζητήσει εκτενώς με τον πολεοδόμο κουμπάρο) αλλά αναλογήσου μόνο, για ποιό λόγο να είναι γεμάτη χωριουδάκια των (ας πούμε) 200-500 κατοίκων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι σε πόλεις των 100-200 χιλιάδων κατοίκων ?
Κοίτα nass, αν βαριέσαι να αναλύσεις, μην περιμένεις να βαρεθώ εγώ λιγότερο να απαντήσω.
Hint: την ίδια άποψη έχω και για την Γερμανία. Έχω βρεθεί σε τέτοιο χωριό, και αν και πιο όμορφο από τα δικά μας, ήταν σκέτη απελπισία. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μητροπολιτικός σχεδιασμός by HighFidelity
Είμαστε off-topic και βαριέμαι κιόλας να σου αναλύσω πόσο άκυρο είναι αυτό που λες (δεν είμαι ειδικός αλλά το έχω συζητήσει εκτενώς με τον πολεοδόμο κουμπάρο) αλλά αναλογήσου μόνο, για ποιό λόγο να είναι γεμάτη χωριουδάκια των (ας πούμε) 200-500 κατοίκων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι σε πόλεις των 100-200 χιλιάδων κατοίκων ?
Κοίτα nass, αν βαριέσαι να αναλύσεις, μην περιμένεις να βαρεθώ εγώ λιγότερο να απαντήσω.
Hint: την ίδια άποψη έχω και για την Γερμανία. Έχω βρεθεί σε τέτοιο χωριό, και αν και πιο όμορφο από τα δικά μας, ήταν σκέτη απελπισία.Έχω βρεθεί κι εγώ σε τέτοιο χωριό στην Αγγλία κι έχω αναφορές από πολύ-πολύ κοντινό μου άνθρωπο που έμεινε (ευτυχώς έφυγε) για χρόνια εκεί. Έτσι ακριβώς: σκέτη απελπισία κι ας ήταν ΠΟΛΥ πιο όμορφο από τα δικά μας
-
Εφικτός και αναγκαίος ο ανασχεδιασμός αυτός αν ξεχάσουμε π.χ. ότι η χώρα μας είναι η χώρα των εκατομμυρίων μικροιδιοκτητών, δεν πέρασε από γενικευμένο φεουδαρχικό σύστημα, δεν την άγγιξε η βιομηχανική επανάσταση, σημαντικά τμήματα της επαρχίας έχουν και τουριστική χρήση εκτός από αγροτική, αρκετοί κάτοικοι της επαρχίας δεν μένουν εκεί επειδή 'το κράτος δεν τους έδωσε τα εφόδια να σπουδάσουν και να πάνε στις πόλεις (κασσέτα), αλλά επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΝ, η επαρχία έχει χαλαρά το 50% των ψήφων, οι αγρότες μόνο σαλαγάγε 2 εκ. κουκιά σε κάθε εκλογές, η εκτός σχεδίου δόμηση ναι μεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωροταξικά και πολεοδομικά εγκλήματα που έχουν γίνει αλλά υποστηρίζεται (ανέτως) από το 90% του κοσμάκη, ότι για να επαναστεγάσεις κάποια εκατομμύρια κόσμου θες κάποια καράβια δισεκατομμύρια χώρια ότι πολλοί δεν θέλουν επ' ουδενί να πάνε σε διαμερίσματα, κ.ο.κ., μπορώ να γράφω μέχρι αύριο.
Μπορεί σε 100 χρόνια ή σε ένα σίριαλ τύπου 'το παιγνίδι των θρόνων' κάτι τέτοιο να είναι λίγο πιο ρεαλιστικό, όχι τώρα. -
Δεν περίμενα καμία απάντηση παρότι έδωσες μία Ούτε είπα ότι δεν είναι σκέτη απελπισία, τι ωραία να ζει κανείς εκεί, τα πουλάκια στα κλαδάκια κτλ. κτλ. αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι που το να πάνε όλοι αυτοί στις πόλεις είναι σφάλμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία χώρα δεν ακολουθείται τέτοια πολιτική.
-
Ακολουθείται σε κάποια κλίμακα στην Κίνα, όπου κάποιοι αγρότες ξεσπιτώνονται με το έτσι θέλω και πηγαίνουν σε διαμερίσματα σε νεότευκτες πόλεις στη μέση του πουθενά. Και για δουλειά στη φάμπρικα, είμαι το νούμερο 8 και έτσι. Άγνωστο που θα καταλήξει μακροπρόθεσμα το εγχείρημα.
Έχει μια λογική βέβαια, σου λέει 'τους μαντρώνω, τους ελέγχω, τους οργανώνω, τους βάζω σε σύγχρονες δουλειές, τους φορολογώ κιόλας μετά. -
Απο περιεργεια hifi, οι αγροτες στη θεσσαλια θα μενουν στις 4 πολεις;
-
. Εμένα, μόνον σιδηροδέσμιο θα με γύριζες σήμερα στην ΟΠΟΙΑ επαρχία, μόνον καμιά Κρήτη θα μπορούσα να σκεφτώ για τα γεράματα λόγω καλύτερου κλίματος και γειτνίασης με την θάλασσα... Θα γεράσω, θα με πονάει η πλάτη μου σίγουρα, οπότε καλός είναι ο περισσότερος ήλιος και η θάλασσα...
Τα ιδια ελεγε και μια φιλη πριν 10 χρονια για το ημιορεινο χωριο της στην Κρητη.
Κακοι δρομοι , απομονωση, επαρχιωτικη νοοτροπια, τιποτα το δημιουργικο να κανεις κτλ, κτλ.
Σημερα με 2 παιδια το σκεφτεται να γυρισει πισω.
Ολα τα μειονεκτηματα συνεχιζουν να υπαρχουν αλλα στο μυαλο της δεν εχουν την σημασια που ειχαν, μην σου πω οτι τα βλεπει θετικα πλεον.
Θεωρει χωρις να εχει και αδικο πως η ποιοτητα ζωης, η διατροφη, η ελλειψη αγχους, η ζωη κοντα στη φυση ειναι πιο σημαντικα. Και πως ειτε στην Ιεραπετρα, η ακομα καλυτερα στον Αγιο Νικολαο η στο Ηρακλειο μπορει να κανει πραγματα που δεν υπαρχουν στο χωριο. -
Στα χωρια ισως γυρισουν οι συνταξιουχοι που θελουν να μειωσουν εξοδα αλλα παραλληλα εχουν ζησει σε πολεις και ξερουν ισως πως να περασουν τον χρονο τους. Βεβαια τον χειμωνα π.χ. κοβεις φλεβες σε μικρα νησια και χωρια. ακουω πολλους να θελουν να πανε εκει που μαλιστα εχουν και παρεες απο τα σχολικα χρονια κ.λ.π. ομως δεν το κανουν τελικα περιοριζονται στο Πασχα - Οκτωβριο.. και μετα σε μεγαλη πολη, ισως και για να ειναι κοντα σε νοσοκομεια κ.λ.π. Ασε που η ρουφιανια παει συννεφο εκει... και δεν αντεχεις κουτσομπολια κ.α. για να περναει η ωρα...
Και στη Λιβυη τα εκανε καποτε ο Κανταφι αλλα δεν το ακολουθησε ο πληθυσμος εκει..
-
Ρε ΗΦ τα ψαχνεις πολύ τα παραδείγματα χωριών
Το Μετσοβο βρήκες να γράψεις?
edit: Να πας στο Καρμα στο Τόλη και να του πεις οτι σε εστειλα εγω -
ποιο χωριό ρε HF, νότια προάστια δε μένεις; τι το θες το χωριό;
-
Βασικα ο HF εμενε καπου σε καποιο τετοιο χωριο. Εφυγε απο εκει και κρινει οτι επειδη βελτιωσε την ποιοτητα ζωης του πρεπει να εξαφανιστουν τα χωρια. Βεβαια στην πραγματικοτητα δεν ειναι για ολους ιδια η αποψη. Αλλοι εφυγαν απο το χωριο τους κ γυρισαν πισω γρηγορα γρηγορα γιατι δεν μπορουσαν να ζησουν στη μεγαλουπολη.
-
Συγχωρεστε τον για τις παπαριες που γραφει, ειναι αποροια παιδικων τραυματων και θυελωδους ερωτα
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το Μετσοβο βρήκες να γράψεις?Θα μου ήταν εύκολο να γράψω για το χωριό μου, εκεί είναι περίπου... αυταπόδεικτο το δίκιο μου!
Έγραψα όμως για το Μέτσοβο, που υποτίθεται είναι από τα καλύτερα χωριά για να μένεις, που ΚΑΙ ΠΑΛΙ, είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερο από τα γειτονικά (30 λεπτά με την Εγνατία Οδό) Γιάννενα.
Τι καλύτερο έχει το Μέτσοβο από τα Γιάννενα; Εντάξει, έχει λιγότερη βροχή βέβαια, αλλά πολύ περισσότερο κρύο, οπότε είναι μία η άλλη... -
Έχει τεράστια διάφορα το φεύγω απο χωριό για καλύτερες συνθήκες απο το με εξαναγκάζουν να φύγω για να με στοιβαξουν όπως γουστάρουν...
Εμπρός χωριατη, μην σκυβεις το κεφάλι, η Μονή λύση είναι στο Μέτσοβο και πάλι
-
Το Μετσοβο βρήκες να γράψεις?Θα μου ήταν εύκολο να γράψω για το χωριό μου, εκεί είναι περίπου... αυταπόδεικτο το δίκιο μου!
Έγραψα όμως για το Μέτσοβο, που υποτίθεται είναι από τα καλύτερα χωριά για να μένεις, που ΚΑΙ ΠΑΛΙ, είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερο από τα γειτονικά (30 λεπτά με την Εγνατία Οδό) Γιάννενα.
Τι καλύτερο έχει το Μέτσοβο από τα Γιάννενα; Εντάξει, έχει λιγότερη βροχή βέβαια, αλλά πολύ περισσότερο κρύο, οπότε είναι μία η άλλη...Ε, εντάξει, τόσο υπερβολικός ούτε ο koutsan
Τελευταία φορά που κοίταξα, τα Γιάννενα είχαν και αρκετές χιλιάδες φοιτητριούλες -
Τι καλύτερο έχει το Μέτσοβο από τα Γιάννενα; Εντάξει, έχει λιγότερη βροχή βέβαια, αλλά πολύ περισσότερο κρύο, οπότε είναι μία η άλλη...Αρα παιρνεις 116d ή C4 hdi και πηγαινοερχεσαι.
-
Το χειροτερο μειον της επαρχιας ειναι η ανεργια κ η ελλειψη ιατρικης υποδομης.Αν καποια στιγμη το εφερνε η ζωη κ επρεπε σωνει κ ντε να παω σε χωριο θα προτιμουσα παραθαλασσιο κ οχι ορεινο..
-
Πάντως, αυτό στο οποίο έχει απόλυτο δίκιο ο HF είναι πως τα κριτήρια με βάση τα οποία ψηφίζει ο μέσος κάτοικος της επαρχίας -και ειδικά αυτός των μικρών χωριών- είναι πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια του μέσου κατοίκου της Αθήνας.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πάντως, αυτό στο οποίο έχει απόλυτο δίκιο ο HF είναι πως τα κριτήρια με βάση τα οποία ψηφίζει ο μέσος κάτοικος της επαρχίας -και ειδικά αυτός των μικρών χωριών- είναι πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια του μέσου κατοίκου της Αθήνας.Και ο κάτοικος της Νίκαιας έχει διαφορετικά κριτήρια με τον κάτοικο του Παλαιού Ψυχικού.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Πάντως, αυτό στο οποίο έχει απόλυτο δίκιο ο HF είναι πως τα κριτήρια με βάση τα οποία ψηφίζει ο μέσος κάτοικος της επαρχίας -και ειδικά αυτός των μικρών χωριών- είναι πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια του μέσου κατοίκου της Αθήνας.
Και ο κάτοικος της Νίκαιας έχει διαφορετικά κριτήρια με τον κάτοικο του Παλαιού Ψυχικού.
Σύμφωνοι, γι' αυτό έβαλα 'μέσος' κάτοικος, για να τους πιάσω όλους.
Αλλά όσο να 'ναι, αλλιώς είναι για την πλειοψηφία των κατοίκων της απρόσωπης μεγαλούπολης κι αλλιώς για τους μετρημένους κατοίκους του ΔΔ Μεγ. Κεφαλοβρύσου Τρικάλων, ειδικά σε αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ