Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αν είναι σε λογικά πλαίσια δεν έχω θέμα. Εδώ σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή crossover/awd ακόμα και για τις 4-5 φορές το χρόνο που μπορεί να το χρειαστώ. Θα πάω αύριο να το ρωτήξω αν υπάρχει
Προφανώς και η αύξηση της κατανάλωσης είναι σε λογικά πλαίσια (0,5 λίτρα στα 100 περίπου). Αν θες να πατάς χώμα και γενικά να κινείσαι πιο άνετα εκτός δρόμου η επιλογή τετρακίνητου crossover είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιατί είναι σαφώς ψηλότερα από το έδαφος και με καλύτερη τετρακίνηση. Το 4motion νομίζω ότι έχει το ίδιο ύψος από το έδαφος με το απλό και ο haldex είναι μεν μια χαρά για άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί από την μόνιμη τετρακίνηση που έχουν τα crossover (και μάλιστα κατ' επιλογή, μπορείς να κινείσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο με την κίνηση εμπρός ή στο auto που λειτουργεί όπως ο haldex).
Αυτές τις 4-5 φορές το χρόνο, πού θα χρειαστείς την τετρακίνηση (εννοώ σε τι συνθήκες-μορφολογία εδάφους)?
όχι μονο πολλαπλούς αλλα έχει και 15άρες ζάντες που είναι απείρως καλύτερες για τις ελληνικές συνθήκες (λακούβες , δρόμοι, κλπ) Εμένα αυτό το αμάξι μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ.
15αρες έχει και το bluemotion.