Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες Πατρινούς στην εξαθλίωση, με δύο στους πέντε κατοίκους της πόλης να υποσιτίζονται, ενώ ο αριθμός των ατόμων που παίρνουν φαγητό από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια της μητρόπολης έχει τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2011.
«Από τις 425 εγγεγραμμένες οικογένειες έχουμε φθάσεις στις 1.300 και ως το Πάσχα θα ξεπεράσουμε τις 1.500. Εκκρεμούν ακόμα 400 αιτήσεις, ενώ 145 οικογένειες εξυπηρετούνται καθημερινά από τα συσσίτια.
Φοβάμαι ότι τα μεγάλα γράμματα δεν υποστηρίζονται από τα μικρά.
Αν πεινάνε 2 στους 5 Πατρινούς και επειδή η Πάτρα σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 169000 κατοίκους (προφανώς στην πραγματικότητα πολλούς περισσότερους λόγω των φοιτητών), μιλάμε για 67 χιλιάδες ανθρώπους. Μόνο που οι 1900 αιτήσεις οικογενειών αντιστοιχούν σε (ακόμα και 6 άτομα ανά οικογένεια) max 11 χιλιάδες ανθρώπους. Για να μην πούμε τις 145 οικογένειες που εξυπηρετούνται δηλ. από τις 1500 εγγεγραμένες λιγότερο από 10% όντως πηγαίνουν στα συσσίτια. Ε τώρα πως γίνεται να 'πεινάνε' και να μην πηγαίνουν στα συσίτια...
Δε λέω ότι ευημερούμε αλλά και το 'πεινάμε' είναι τρελλή υπερβολή για λαϊκή κατανάλωση, πραγματικά ως χώρα έχουμε προβλήματα πολυτελείας σε σχέση με άλλες χώρες. Πχ. ήμουν πρόσφατα στο Ιράκ, μια χώρα με ιστορία (όταν αυτοί είχαν νόμους και δρόμους, εμείς ήμασταν, πλην Κρήτης, στα δέντρα) και απίστευτους φυσικούς πόρους. Ε μπορώ να πω ότι αν εμείς 'πεινάμε' αυτοί έχουν ήδη εξαϋλωθεί.
Όσο για την Βουλγαρία, αυτό που την διέλυσε ήταν η πτώση του συστήματος πριν 20 χρόνια, όχι το αντίθετο. Το μόνο που τους σώζει κάπως είναι οι υποδομές που υπήρχαν.
The economy declined dramatically during the 1990s with the collapse of the Comecon system and the loss of the Soviet market, to which the country had been closely tied. The standard of living fell by about 40%, and only regained pre-1989 levels by June 2004.
Αυτό μου λέει ότι έπαθαν ότι και η Κούβα, έχασαν τον κύριο εμπορικό τους εταίρο (πούλαγαν Βουλγαρικά προϊόντα στους Σοβιετικούς). Τι σχέση έχει αυτό με το σύστημα ? Ας μην κατέρρε για να μην το πάθαιναν.
Αν νομίζεις δε πως είμαστε πολύ καλύτερα από την Βουλγαρία, προφανώς δεν έχεις περάσει ούτε κοντά από τα σύνορα!
Εγώ που έχω πάει 2 φορές στη Βουλγαρία (οδικώς και κοντά στα σύνορα, όχι στη Σόφια) μπορώ να πω ότι δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση ? Οτι είναι Ελλάδα της δεκαετίας του 70 άντε 80 ?
Τέλος, θεωρώ πως η Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν σε καλύτερη κατάσταση επειδή δεν υπέστη το μαρτύριο της πτώσης ενός συστήματος και την αντικατάστασή του από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, μια διαδικασία που έφερε την Βουλγαρία 20 χρόνια πίσω!!! Καμία σχέση με το ότι 'είμαστε καπιταλισταί' άρα εξ' ορισμού σε καλύτερη μοίρα.
Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ σε καλύτερη κατάσταση ακόμα και σήμερα. Τα υπόλοιπα τσιτάτα επιπέδου φεστιβάλ ΚΝΕ ας τα προσπεράσουμε με τη γλώσσα στο μάγουλο.