-
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, www.flashnews.gr, ένα αναπάντεχο ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 13/9/2013 στο αεροδρόμιο «Ι.Δασκαλογιάννης» των Χανίων κατά την προσγείωση ενός ρωσικού αεροσκάφους τζάμπο.
Κατά την διάρκεια της προσγείωσης και στάθμευσης του αεροσκάφους, στις 5 το απόγευμα, το ένα φτερό «έξυσε» έναν πυλώνα φωτισμού, χωρίς άλλες επιπτώσεις. Αμέσως στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός και οι 500 επιβάτες κατέβηκαν κανονικά, ενώ το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε χώρο στάθμευσης προκειμένου να ελεγχθεί.
Όμως με το ίδιο αεροσκάφος στις 7 μμ επρόκειτο να αναχωρήσουν Ρώσοι επισκέπτες, κάτι που ήταν αδύνατον για λόγους ασφαλείας. Έτσι ήρθε ένα άλλο ρωσικό αεροσκάφος και οι επιβάτες αναχώρησαν στις 2:50 τα ξημερώματα.
Σήμερα το πρωί γίνεται η αντικατάσταση του ακροπτερυγίου που «ακούμπησε» στον πυλώνα φωτισμού και αμέσως μετά το ρωσικό τζάμπο θα αναχωρήσει για Ρωσία.
**
Και άλλη περίπτωση το 2007**Ένα ακόμη ανάλογο ατύχημα είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 2007 στο αεροδρόμιο των Χανίων. Τότε, ένα αεροσκάφος τύπου «Μπόινγκ» 766 είχε προσκρούσει πάλι σε πυλώνα φωτισμού με αποτέλεσμα να σπάσει το δεξιό φτερό του. Το αεροσκάφος ανήκε σε Ολλανδική εταιρεία και μετέφερε στα Χανιά Ολλανδούς στρατιωτικούς που δεν έπαθαν το παραμικρό.
-
766 χαμός!
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
500 επιβάτες;
Τι αεροπλάνο ήταν;
-
ρωσικού αεροσκάφους τζάμπο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
έχει πετάξει κανείς από 4tf με concorde?
Οχι εγω αλλα η γυναικα μου πηγε απο παρισι - Ριο μεσω Ντακαρ, αξεχαστη εμπειρια κατ'αυτην...μου τα ειχε πει τοτε και ειχα ξεσηκωθει αλλα τελικα δεν εκατσε.. βεβαια αν το καλοσκεφθεις ηταν ολο πρωτη θεση διαρυθμισμενο και πολυ ακριβο. αν ειχες λογους να το παρεις το χρησιμοποιουσες....
Καλά η πρώτη θέση περισσότερο με οικονομική μοιάζει στο Concorde. Η άπλα δεν ήταν απο τα προσόντα του. Προφανώς η εμπειρία πρέπει να ήταν καταπληκτική και δυστυχώς για αρκετά χρόνια ακόμα, ίσως και ποτέ, δεν θα την ξαναζήσουμε
-
Καπου ειδα μια διαφημιση για air show στο Τατοι...Ξερει κανεις λεπτομερειες? Ποτε ειναι, αξιζει?
-
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://athensflyingweek.gr/index.php/en/infoenΘα πάει κανείς;
-
Το σκεφτομαι, αλλα δεν ξερω αν αξιζει, και τι απο το προγραμμα...
-
Ειχα παει περυσι με το μεγαλο το πιτσιρικι μου που γουσταρει ..
ωραια οσα ειδαμε αλλα το προγραμμα ειναι τοσο απλωμενο, ο χωρος λιγο χυμα (μας εφαγε ο ηλιος) οποτε φυγαμε σχετικα γρηγορα
που να πας να κατσεις ολη μερα εκει να τα δεις... -
ετσι και χ1000 φορες χειροτερα στην ταναγρα το 2005
φυσικα δεν περιμεναν και τοσο κοσμο αλλα και παλι ολος ο σχεδιασμος επεσε εξω και μειναμε χωρις νερο για ωρες -
ναι ετσι ηταν το 2005 αλλα αξιζε το τρεξιμο στα χωραφια κ.λ.π.
-
-
δεν καταλαβα στο πρωτο μερος η χημικη επιθεση ηταν τα συννεφα?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
έχει πετάξει κανείς από 4tf με concorde?
Οχι εγω αλλα η γυναικα μου πηγε απο παρισι - Ριο μεσω Ντακαρ, αξεχαστη εμπειρια κατ'αυτην...μου τα ειχε πει τοτε και ειχα ξεσηκωθει αλλα τελικα δεν εκατσε.. βεβαια αν το καλοσκεφθεις ηταν ολο πρωτη θεση διαρυθμισμενο και πολυ ακριβο. αν ειχες λογους να το παρεις το χρησιμοποιουσες....
Εγώ έχω μπει μέσα και έχω κάτσει και στο πιλοτήριο. Δεν πέταγε!
Πολυ στριμωξίδι πάντως. -
Στις φωτο, οι θεσεις ειναι λιγο καλυτερες απο του ΚΤΕΛ!!!
-
Οντως

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ειχα παει περυσι με το μεγαλο το πιτσιρικι μου που γουσταρει ..
ωραια οσα ειδαμε αλλα το προγραμμα ειναι τοσο απλωμενο, ο χωρος λιγο χυμα (μας εφαγε ο ηλιος) οποτε φυγαμε σχετικα γρηγορα
που να πας να κατσεις ολη μερα εκει να τα δεις...10.000 άτομα (είπαν) ήρθαν σήμερα ( ) !
Πέρισυ δεν είχα μπορέσει να πάω, αλλά φέτος μέσα σε περίπου 5-6 ώρες (δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται 'απλωμένο' πρόγραμμα) βλέπεις τα πάντα.
Οι δε τέντες πολλές, αλλά και με καπέλλο, γυαλιά ηλίου και λίγο αντηλιακό τα βγάζεις πέρα άνετα και έξω από αυτές. Δεν πήρα τα παιδιά μου (μάλλον μικρά για τέτοια εκδήλωση) και με καλή (αντρο)παρέα οι ώρες πέρασαν γρήγορα και χωρίς να βαρεθώ ή να κουραστώ...
'Έκπληξη' εκτός προγράμματος, η (πραγματικά ) χαμηλή διέλευση του C-130 πάνω απ' τον διάδρομο !
Αν δεν πήγατε, να πάτε αύριο ! -
ερωτησις:
ποιος απο εδω παιζει dcs world και εχει και saitek x52 η x52 pro? εαν υπαρχει καποιος παιζει να μοιραστει το profile ? -
Για όσους δεν το είδαν, όπως εγώ πχ, το εκπληκτικό low pass του Ηρακλή
http://hellarmforces2010.blogspot.gr/20 ... 56-hd.html
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ [#2]