-
Πάντως εγώ από πέρσι τον Σεπτέμβριο ως τώρα έκανα συνολικά 24900 km με μ.ο. 6.8 L/100km (μέτρηση με γέμισμα, όχι trip). Το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία (Παγκράτι, Κηφισίας κλπ.). Polo 2010 1.4.
Συνολικό ετήσιο κόστος για βενζίνη λίγο πάνω από 3000 !!!!:shock::shock:
-
Και γω σε πυκνη κυκλοφορια κανω 6.0-6.5...
Σημερα πχ στην Μεσογειων στο ανεβασμα 1 ωρα το μεσημερι εκανα 6.3 με μερικες σφηνες...Το προβλημα ειναι οτι στον ανοιχτο δρομο εχω βαρυ ποδι...
Και συνηθως ειμαι σε ανοιχτο δρομο... -
Ας κανω και εγω ενα μινι απολογισμο μετα απο 150 μερες με ενα Ceed 1.4 που μπηκε στην οικογενεια,μεταχειρισμενο φορωντας υγραεριο.Με βαση το spritmonitor.de αφου το ενημερωνω συνεχεια εχω κανει τα εξης.
16.205 χλμ με 1.383λτ υγραεριου.
Μεση καταναλωση 8,53λτ/100χλμ.
Κοστος καυσιμων 1.177€ με κοστος ανα 100χλμ 7,5€.
Διολου ασχημα αφου συχνα ταξιδευω με 130-140χλμ ενω γενικα δεν φοβαμαι να πατησω το γκαζι οπως συνεβαινε πριν με το fiesta(βενζινη). -
Θεσσαλονίκη-Αθήνα, 4 άτομα+αποσκευές, νορμάλ ρυθμός, 8 λ/100 χλμ.
Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 4 άτομα+αποσκευές, κάτι βόλτες στην Χαλκίδα και στον Αλμυρό, 140-150 στην εθνική, 7,3 λ/100 χλμ (με οδηγό εμένα, τον έσκισα )Αμάξι: C180 Kompressor Blue Efficiency (ή κάτι τέτοιο).
-
Εγώ πάντως δεν πέφτω κάτω από από τα 11.
-
Σε ΕΟ ή μέσα στην πόλη;
Sent from my SM-N9005
-
Αν ρωτάς εμένα Σκοτς, μιλάω για μεικτή.
-
Μαρούσι-Πόρτο Καρράς .633km .Με μέση ταχύτητα 104km/h και κατανάλωση 7,4lt/100km.
Το clima στο auto συνεχώς .3 στάσεις και μερικά φιλικά ανοίγματα.... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ρωτάς εμένα Σκοτς, μιλάω για μεικτή.Μια χαρά σε βρίσκω (για 3lt).
-
mazda 6 2000 (μοντελο του 04) με υγραεριο,2 ατομα και αποσκευες,με υγραεριο,10 λιτρα στα 100 χιλιομετρα(Τριπολη-Βολος) μετρημενο απο πρατηριο με 120-140χλμ κοντερισια,περιπου 35-40 ευρω
-
Βλέπω οτι οι μέσες ταχύτητες που δημοσιεύετε γενικά είναι πολύ μεγαλύτερες απο αυτές που μου βγάζει το trip computer.
Πχ ο ένας μετρητης με 6900km λέει μέση 31km/h ενώ ο άλλος με 650km λέει 45km/h μέση. Το αυτοκίνητο οδηγείται ΣΚ κυρίως για βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική, οπότε δέν πέφτω ποτέ σε κίνηση.
Αλλα ακόμα και όταν οδηγώ αποκλειστικά στην εθνική και μηδενήσω το μετρητη, δέν βλέπω πάνω απο 80-90km/h ενώ εδώ πολλοί γράφουν για 120+
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αλλα ακόμα και όταν οδηγώ αποκλειστικά στην εθνική και μηδενήσω το μετρητη, δέν βλέπω πάνω απο 80-90km/h ενώ εδώ πολλοί γράφουν για 120+
Προφανως δεν τρεχεις αρκετα.Εγω για να δω μεση 120 πρεπει να πηγαινω τη περισσοτερη ωρα πανω απο 150 με 170 και αρκετες φορες να πιασω και παραπανω.Σε καθε ταξιδι ομως κανω στασεις λογω παιδιων .Επίσης οταν πεφτεις σε κινηση επαρχιακο κτλ η μεση ταχυτητα πεφτει πολυ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βλέπω οτι οι μέσες ταχύτητες που δημοσιεύετε γενικά είναι πολύ μεγαλύτερες απο αυτές που μου βγάζει το trip computer.Πχ ο ένας μετρητης με 6900km λέει μέση 31km/h ενώ ο άλλος με 650km λέει 45km/h μέση. Το αυτοκίνητο οδηγείται ΣΚ κυρίως για βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους και εθνική, οπότε δέν πέφτω ποτέ σε κίνηση.
Να ξερεις οτι τα διοδια,οι στασεις για καφε κλπ,σου μειωνουν τρομερα την μεση ταχυτητα που δειχνει το trip computer
-
Παίζει και ρόλο πόσο συχνά ανανεώνει τα νούμερα το κάθε trip coμπγιuter.
-
Στα 128 χιλιόμετρα σήμερα από το χωριό μέχρι το Ελληνικό, το trip computer του 325 έγραψε μέση ταχύτητα 79,3χλμ/ώρα και κατανάλωση 6,3λ/100χλμ. Νέο προσωπικό μου ρεκόρ!
Επετεύχθη με πάρα πολύ χαλαρή οδήγηση και cruise control στα 100 κοντερίσια (95 χλμ/ώρα) στο σύνολο των αυτοκινητόδρομων Χαλκίδας Σχηματαρίου και Σχηματάρι μέχρι ΣΕΦ.
-
Γυρω στα 40 χιλιομετρα σημερα με εξωτερικη θερμοκρασια στους 34 βαθμους και πολυ κινηση, πολλα στενακια, πολλες ανηφορες-κατηφορες, χασιμο χρονου, χασιμο προσανατολισμου και προορισμου, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ, και γενικα ο,τι καλυτερο για να σκοτωσεις τη μεση καταναλωση!!!...
Βριλησσια-Πατησια-Ηρακλειο-Μεταμορφωση-ΒριλησσιαΜεση καταναλωση 7,1 λτ/100 χλμ... Τιποτα δε καιει λεμε!!!
Seat Ibiza 1.2 tsi -
40 χλμ αυτοκινητόδρομος μόνο, με μωτ 156 χλμ , ανέβασε την κατανάλωση στα 6,5λ/100 χλμ
χαλάλι
-
Καλησπέρα σας διαβάζοντας πολλά άρθρα αποφάσισα να γράψω. Έχω ένα πρόβλημα σκέφτομαι να αγοράσω ενα FIAT 500 1.242cc αυτόματο μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή τιμή και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει και δεν εχω βρει μια έγκυρη πηγε εδω! Εχω ακουσει για το 1.2 αρκετα καλα λογια. Σας παρακαλω πολυ αν ξερει καποιος κατι που μπορει να με βοηθησει!! Ασ μου πει η αν ξερει καπιο καλο site που θα βρω τις πληροφορίες που χρείαζομαι!
-
Ο χρήστης Njo έγραψε:
fiat 500 1.2 τα τελευταία 1500 km (ξεχνάω να μηδενίσω τον χλμετρητή) στο trip μου έβγαλε μέση 5.3 lt ... ημιαστική χρήση και ήρεμη οδήγηση.Καλησπέρα σας διαβάζοντας πολλά άρθρα αποφάσισα να γράψω. Έχω ένα πρόβλημα σκέφτομαι να αγοράσω ενα FIAT 500 1.242cc αυτόματο μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή τιμή και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει και δεν εχω βρει μια έγκυρη πηγε εδω! Εχω ακουσει για το 1.2 αρκετα καλα λογια. Σας παρακαλω πολυ αν ξερει καποιος κατι που μπορει να με βοηθησει!! Ασ μου πει η αν ξερει καπιο καλο site που θα βρω τις πληροφορίες που χρείαζομαι! Αν ξερει κάποιος
-
Ο χρήστης ChrisLana'sFan έγραψε:
fiat 500 1.2 τα τελευταία 1500 km (ξεχνάω να μηδενίσω τον χλμετρητή) στο trip μου έβγαλε μέση 5.3 lt ... ημιαστική χρήση και ήρεμη οδήγηση.
Καλησπέρα σας διαβάζοντας πολλά άρθρα αποφάσισα να γράψω. Έχω ένα πρόβλημα σκέφτομαι να αγοράσω ενα FIAT 500 1.242cc αυτόματο μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή τιμή και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει και δεν εχω βρει μια έγκυρη πηγε εδω! Εχω ακουσει για το 1.2 αρκετα καλα λογια. Σας παρακαλω πολυ αν ξερει καποιος κατι που μπορει να με βοηθησει!! Ασ μου πει η αν ξερει καπιο καλο site που θα βρω τις πληροφορίες που χρείαζομαι! Αν ξερει κάποιος
δες εδω:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Έρευνα Κατανάλωσης