Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το χρημα για το BBC πληρωνεται με βαση τη συσκευή. Αν δεν εχεις συσκευή δεν πληρωνεις. Εδω πληρωνεις ΕΡΤ και σε αποθήκες αρκει να εχεις ρευμα.
Την ουσία να δούμε trident την ουσία. Ήτοι ότι και σε μια φιλελεύθερη χώρα πρότυπο για τους φιλελεύθερους είναι θεσμοθετημένη η δημόσια τηλεόραση η οποία πληρώνεται απευθείας από τους πολίτες βλέπουν δε βλέπουν το κανάλι. Και δεν είναι μόνοι οι Άγγλοι και οι Έλληνες με δημόσια τηλεόραση, αλλά η πλειονότητα των χωρών της ΕΕ.
Τώρα μου λες εσύ για αποθήκες, πολύ ωραία, να αλλάξει κανένα πρόβλημα επ αυτού, και δεν νομίζω κάποιοι να απεργούσαν ενάντια σε αυτό.
Αλλά οι Άγγλοι πληρώνοντας τηλεόραση δεν πληρώνουν το ΛΑΓΗΕ, δηλαδή τα ελλείματα από την κάλυψη των ΑΠΕ του άλλου, αντίθετα εδώ γίνεται και αυτό. Βγάλε τις αποθήκες και βάλε τα λεφτά που πηγαίνουν στο ΛΑΓΗΕ(δηλαδή το 25% του ποσού για ΕΡΤ) και θα έχεις και κέρδος για την ΕΡΤ και ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες αποθηκών.
Κανενα προβλημα με τις αποθηκες, δικιο εχεις και εχω. Αλλα γιατι χρειαζεται να το συζητησουμε εγω και εσυ, μεση νοημοσυνη εχουμε, οι οποιοι υπευθυνοι δεν ειναι αρκετα εξυπνοι για να το κανουν τοσα γαμημενα χρονια?
Ψηφισα το Νο2. Καλο ειναι να εχουμε ΕΡΤ, αλλα καπου πρεπει να αρχισουμε να αναλαμβανουμε ευθύνες και να μην ειμαστε κραυγαλεα για τον poutso. Δεν ειναι μονο οι 'φτωχοι δημοσιογραφοι που εργαζονται σκληρα'.... οι 80 θυρωροι και οι 115 κηπουροι και τα 6 λογιστηρια και καθε κομματοσκυλο και συνδικαλιστης της πεντάρας, αυτοι πληρωνονται απο εμενα και εσενα και τους γονεις μας ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Τοσο καιρο δε βγηκαν να γκρινιάξουν ομως, να πανε να γαμηθουν.
Διαφωνώ στον τρόπο που γίνεται η αλλαγή (αν γίνει ποτέ) στην ΕΡΤ, ακριβώς για αυτή τη λογική εκδικητικότητας 'να πάνε να γαμηθούν'. Και πιστεύω πως είμαστε αρκετά έξυπνοι να μην τσιμπάμε στα καλέσματα του κοινωνικού αυτοματισμού.
Την κύρια ευθύνη για μια εταιρία την έχει η διοίκηση για αυτό άλλωστε παίρνουν και τα premium στους μισθούς.
Το να ζητάμε να το παίξει ήρωας ένας υπάλληλος όταν ξέρει μετά ότι θα τον κυνηγήσουν (σε μια πολύ μικρή και διαπλεκόμενη αγορά εργασίας), θα φάει μήνυση και εξευτελισμό και ότι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει στην Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Εδώ ο Αρβανίτης αναρωτήθηκε αν ο Δένδιας έκανε μήνυση στη Guardian και είδε την πόρτα του μεγάρου. Άσε που δε ζητώ να το παίξει ο υπάλληλος ήρωας για μένα, καλό θα ήταν αλλά δεν έχω το δικαίωμα να το απαιτώ. Όπως δεν έχεις το δικαίωμα να απαιτείς από τον τραπεζικό υπάλληλο να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του λέγοντάς σου πώς να προστατευτείς από την τράπεζά του και ας πληρώνεται από τις καταθέσεις σου. (τουλάχιστον όχι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα)
Αν πραγματικά υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα στην ΕΡΤ, με σκάνδαλα κατά του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να απαιτούμε όλοι να πάνε κάποιοι φυλακή στο τέλος. Και όχι να κλείνουμε την εταιρία, να κάνουμε τις αμαρτίες γαργάρα, και να ξεκινάμε πάλι ακόμα πιο διαπλεκόμενα αλλάζοντας την αναλογία υπαλλήλων που είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει το μαγαζί και να αποδοθούν ευθύνες, και άνθρωποι που ζημίωσαν την εταιρία να μην ξαναεπιστρέψουν, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός που ακολούθησε η κυβέρνηση.