-
Κάνε και μια ερώτηση εδώ αν θες
http://www.hellasbusinessbook.gr/busine ... %B1%CF%83/
Πολύ καλός επαγγελματίας και καλή τιμή...
Είχα περάσει από γνωστούς λαστιχάδες στο παρελθόν και έτυχε να πάω στον παραπάνω για ένα ελαστκό που χρειάστηκα επειδή τον είναι κοντά....και τόσο καιρό που δεν πήγαινα έχασα. Είχα φάει την παπάτζα με τους πολυδιαφημισμένους λαστιχάδες..Και εκτός αυτού το λάστιχο που αγόρασα (bringestone potenza) έγραφε ότι ήταν από το εργοστάσιο της χώρας παραγωγής(Japan Japan) και όχι από άλλο εργοστάσο άλλης χώρας!
Καλά τα pirelli είναι και Ιταλικά! Αν θες ρίχνεις μια ματιά και τί παίζει από goodyear και fulda και αν υπάρχουν τέτοια:
http://newtyre.marangoni.com/en/Catalog ... YPk4cpfktI
Μακρια από eco... -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Να προτιμησω sport Bluresponse ή EfficientGrip performance?Τα performance είναι διαφορετικά από τα γνωστά efficient grip? Ρωτώ γιατί τα κανονικά efficient grip θα έπρεπε να ονομάζονται inefficient slip!!! Δεν έχω οδηγήσει χειρότερο λάστιχο τα τελευταία 5 χρόνια.
Αυριο αν δεν εχω φυγει σε καμια κοιλαδα θα εχετε περισσοτερα στοιχεια και δεδομενα οταν θα το πιεσω το λαστιχακι.
Καλέ μου φίλε, ένας πολύ γρήγορος είχε πει κάποτε: 'To finish first, first you have to finish'. Μη μας κάνεις κανένα χουνέρι πασχαλιάτικα. Με τέμπο και σιγά σιγά το ανέβασμα ρυθμού!!!
Το καλό με τα PC και κυρίως με τα τωρινα PC5 είναι ότι όντας πολύ μαλακά δουλεύουν άψογα με μηδέν ζέσταμα.
Θες να ακούσεις και το κακό; Γίνονται σαπούνι μετά από 5 στροφές...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το καλό με τα PC και κυρίως με τα τωρινα PC5 είναι ότι όντας πολύ μαλακά δουλεύουν άψογα με μηδέν ζέσταμα.
Θες να ακούσεις και το κακό; Γίνονται σαπούνι μετά από 5 στροφές...
Το πιστεύω, τόσο μαλακά που είναι άμα τα τσουλήσεις με μπόλικα χιλιόμετρα μετά από μερικές στροφές θα χουν βγάλει αφρούς Μέχρι και τη γόμα τους αν τη πατήσεις με το χέρι βλέπεις ότι ζουλιέται για πλάκα.
Αλλά δεν τρέχω πια, γέρασα οπότε παίζει να μη το διαπιστώσω ποτέ ιδίοις όμμασι το σαπούνιασμα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να προτιμησω sport Bluresponse ή EfficientGrip performance?
Τα performance είναι διαφορετικά από τα γνωστά efficient grip? Ρωτώ γιατί τα κανονικά efficient grip θα έπρεπε να ονομάζονται inefficient slip!!! Δεν έχω οδηγήσει χειρότερο λάστιχο τα τελευταία 5 χρόνια.
Είναι καινούρια ναι...
Μακριά από Eco οκ. Αλλά τι να βάλω? Το αυτοκίνητο δεν πάει για οδήγηση σε τρελές ταχύτητες...άντε 170max σε ευθεία σε καμιά Αττική Οδό κλπ...
Γενικά, κάτι που να αντέχει, αξιόπιστο, με καλές επιδόσεις σε φρενάρισμα (στεγνό και βρεγμένο ειδικά μιας και έχω τραυματική εμπειρία) και καλά κρατήματα...
Τα P7 πλέον έχουν τόση γυαλάδα που φεύγουν με το παραμικρό.. -
Επικινδυνη η δουλεια της ενημερωσης Αλεξη. Μην ανησυχεις ομως εχω και περπατημα μετα στο φραγμα οποτε θα ειμαι καλο παιδι.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Αλλά δεν τρέχω πια, γέρασα οπότε παίζει να μη το διαπιστώσω ποτέ ιδίοις όμμασι το σαπούνιασμαΜια χαρά τότε.
Γενικά, κάτι που να αντέχει, αξιόπιστο, με καλές επιδόσεις σε φρενάρισμα (στεγνό και βρεγμένο ειδικά μιας και έχω τραυματική εμπειρία) και καλά κρατήματα...
Σε P7 Cinturato θα πήγαινα προσωπικά. 'Ίσως όμως σου ταιριάζει καμία τσίχλα της Continental.
Μην ανησυχεις ομως εχω και περπατημα μετα στο φραγμα οποτε θα ειμαι καλο παιδι.
-
Ταξιδακι απο τα Τρικαλα ως και το ΥΗΕ Μεσοχωρας και περισσοτερες πληροφοριες για τα Dunlop.
Κρατημα. Πουθενα δεν χρειαστηκε να ενεργοποιηθει το VSA και αργα δεν πηγαινα. Τα περιθωρια προσφυσης πανω απο τα δικα μου ορια και αυτο πιστευω οτι αρκει. Σε σχεση με τα Dunlop πρωτης τοποθετησης καμια σχεση ακομα και οταν ηταν φρεσκα και σε σχεση με τα ES θα ελεγε εφαμιλλα ή λιγο καλυτερα.
Προοδευτικοτητα. Οσο και αν φαινεται παραξενο για Ιαπωνικο ελαστικο ειναι αρκετα προοδευτικο. Το τιμονι δεν ελαφραινει μεν αλλα ενα ελαφρυ μουριασμα γινεται αντιληπτο ενω το πελμα ειναι τετοιο που στο συγκεκριμενο ελαστικο μεταβαλλεται ο θορυβος χωρις ομως να συνοδευεται με ενα στιγγλισμα. Ισως αυτο να οφειλεται και στο πως ρεει ο αερας στο πελμα με το ελαστικο υπο πιεση και κλιση.
Θορυβος. Στο οριο πιο θορυβωδες αλλα γενικα αθορυβο ελαστικο ως και παραξενα αθορυβο σε καλο οδοστρωμα. Στο δρομο απο Πυλη ως και Μεσοχωρα συναντησα οτι θα μπορουσε να συναντησει κανεις απο οδοστρωμα. Οποτε μεσα σε λιγα χιλιομετρα ειχα την ικανοτητα να το ακουσω στο συνολο σχεδον των ταπητων που μπορει ν βρει κανεις σε επαρχιακη οδο.
Αισθηση. Οχι δεν ειναι στα ορια του Michelin ή του Continental. Δεν σου δινει την αισθηση οτι θα κρατησει. Αλλα το κανει. Και το κανει καλα.
Τιμονι. Καλυτερο απο τα Michelin στα μεσα τελη της ζωης τους αλλα οχι τοσο οσο ηταν στην αρχη οποτε κ το γαλλικο ελαστικο μιλουσε στο τιμονι. Ειναι θεμα πιστης.
Ζεσταμα. Ζεσταινονται πιο ευκολα απο τα Dunlop πρωτης τοποθετησης κ ειναι ισως κ καλυτερα απο τα Michelin. Φτανουν μερικες εκατονταδες μετρα κ το ελαστικο αρχιζει να κρατα.
Αγνωστες ποσοτητες ακομα τ φρεναρισμα στο βρεγμενο κ η αντοχη σε υδρολισθηση καθως τ κρατημα σε χαμηλες θερμοκρασιες.
Αυτα για την ωρα. Ειμαι πτωμα μετα απο 3 ωρες πανω κατω στο ΥΗΕ Μεσοχωρας....
-
Εγω τελικα εβαλα τα Goodyear EffcientGrip Performance.
Αυριο εχει ταξιδι Πελοπόννησο οππτε και θα εχω αποψη.
Τιμη: 350 με ζυγοστάθμιση στον Παχυλα στο Χαλανδρι.
Διασταση: 205/55/R16 91V
12ος του '13 ημερομηνια κατασκευης. -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
12ος του '13 ημερομηνια κατασκευης.Καλοφορετα τα παπουτσακια!!!
Μολις επεστρεψα απο ταξιδι οπου γρατζουνιστικανε τα λαστιχακια και επανηλθαν στο παρθενο καταμαυρο χρωματακι τους... Αντε να δουμε για ποσο θα κρατησει αυτη η καλη συμπεριφορα που εμφανιζουν τωρα τα ΕR300... -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
12ος του '13 ημερομηνια κατασκευης.Ρε γαμώτο, 10 χιλιοστά στο πέλμα λιγότερα κοστίζουν 70 ολόκληρα ευρώ παραπάνω;
Έβαλα πριν από περίπου 2 εβδομάδες το ίδιο λάστιχο σε Η σε 195/55/16 στην ΕΛΜΑ (Εύοσμος Θεσσαλονίκης) με 420. Και η τιμή ήταν ίδια με του Καλογρίτσα στην Αθήνα - άρα από τις χαμηλότερες. Να μην αναφέρω τον τοπικό λαστιχά στη μικρή μας πόλη που ήθελε 500 ακατέβατα...
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ρε γαμώτο, 10 χιλιοστά στο πέλμα λιγότερα κοστίζουν 70 ολόκληρα ευρώ παραπάνω;
Έβαλα πριν από περίπου 2 εβδομάδες το ίδιο λάστιχο σε Η σε 195/55/16 στην ΕΛΜΑ (Εύοσμος Θεσσαλονίκης) με 420. Και η τιμή ήταν ίδια με του Καλογρίτσα στην Αθήνα - άρα από τις χαμηλότερες. Να μην αναφέρω τον τοπικό λαστιχά στη μικρή μας πόλη που ήθελε 500 ακατέβατα...
Το ποσο σπανια ή οχι ειναι η διασταση πληρωνεις. Οχι το λαστιχο, ουτε την κατασκευη του.
Αν το φορανε πολλα αυτοκινητα ειναι φτηνο, αν οχι ακριβο.- -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ρε γαμώτο, 10 χιλιοστά στο πέλμα λιγότερα κοστίζουν 70 ολόκληρα ευρώ παραπάνω;
Το ποσο σπανια ή οχι ειναι η διασταση πληρωνεις. Οχι το λαστιχο, ουτε την κατασκευη του.
Αν το φορανε πολλα αυτοκινητα ειναι φτηνο, αν οχι ακριβο.-Ακριβώς αυτό!
Γενικά σε 17άρες που σκέφτομαι να βάλω στο μέλλον ποια είναι η πιο συχνή διάσταση?kavy, πώς τα βλέπεις τα λαστιχάκια μέχρι τώρα?
-
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Γενικά σε 17άρες που σκέφτομαι να βάλω στο μέλλον ποια είναι η πιο συχνή διάσταση?
225/45/17
Αλλά να ξέρεις ότι παίζει ρόλο και η διάμετρος της ζάντας στην τιμή. Όσο μεγαλύτερη ζάντα τόσο ακριβότερο και ας είναι στις φθηνές διαστάσεις γιατί ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις από την απόδοση του ελαστικού (μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας, μεγαλύτερος δείκτης φορτίου, αυξημένες απαιτήσεις κρατήματος.)
-
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Ακριβώς αυτό!
Γενικά σε 17άρες που σκέφτομαι να βάλω στο μέλλον ποια είναι η πιο συχνή διάσταση?kavy, πώς τα βλέπεις τα λαστιχάκια μέχρι τώρα?
Γενικα οι 17αρες τσουζουν!!!
205/55/17 την παλευει καπως...
Η πιο φτηνη σε ανθρωπινη διασταση σε 17αρα ειναι το 225/45/17...
Οι αλλες διαστασεις τσουζουν πολυ... Πανω απο 600αρι το σετ και λιγα λεω...
-
205/55/17 δεν θυμαμαι να εχω δει γενικα παντως.
Δεν ειναι τοσο τραγικες οι τιμες
205/50/17 βρισκεις χωρις να περασεις τα 600€ πχ -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Αν το φορανε πολλα αυτοκινητα ειναι φτηνο, αν οχι ακριβο.-kavy, πώς τα βλέπεις τα λαστιχάκια μέχρι τώρα?
-
Το ξέρω, αλλά δεν παύει να μου κάνει εντύπωση.
-
Πλην των 200 χλμ 'στρωσίματος' δεν έχω κάνει τίποτα άλλο ουσιαστικό μέχρι τώρα. Αστικές διαδρομές της τάξης των 2-3 χλμ χωρίς απρόοπτα δεν προσφέρονται για αξιολόγηση. Θα ενημερώσω μόλις προκύψουν νεώτερα.
-
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
205/55/17 δεν θυμαμαι να εχω δει γενικα παντως.Δεν ειναι τοσο τραγικες οι τιμες
205/50/17 βρισκεις χωρις να περασεις τα 600€ πχΤσαμπα
Καμποσα παραπανω απο ένα μηνιατικο
Οι περισσοτερες διαστασεις παντως για κανονικά αυτοκινητα (κι ότι σουπερκαρ) δεν περνουν ευκολα τα 600 ευρώ.Εκεί συνηθως παιζουν οι πιο σπανιες.Αλλα επουδενι βεβαια δεν ειναι και λιγα τα 500+ για λαστιχα -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
χωρις να περασεις τα 600€ πχ
Τσαμπα
Καμποσα παραπανω απο ένα μηνιατικοΝα διαβαζεις ολα τα ποστ.
Πανω απο 600αρι το σετ και λιγα λεω...
Το πανω απο 600 και λιγα λεω με το μεγιστο 600 εχουν διαφορα, οσο κι αν ειναι πανω απο ενα μηνιατικο ή οχι.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
χωρις να περασεις τα 600€ πχ
Τσαμπα
Καμποσα παραπανω απο ένα μηνιατικοΝα διαβαζεις ολα τα ποστ.
Πανω απο 600αρι το σετ και λιγα λεω...
Το πανω απο 600 και λιγα λεω με το μεγιστο 600 εχουν διαφορα, οσο κι αν ειναι πανω απο ενα μηνιατικο ή οχι.
Επειδη δε μας διαβαζουν μονο ατομα απο Αθηνα, ή ατομα που εχουν 20 επιλογες και επιλεγουν την πιο φτηνη, το πανω απο 600 ειναι ρεαλιστικο.
Οκ στην Αθηνα μπορει να βρεις τον πιο φτηνο με 570 ξερω γω, αλλα στην επαρχια μπορει να σου ζητησουν και 650 για το ιδιο λαστιχο...
Πολυς κοσμος αναγκαζεται να τα σκασει σε καποιον επειδη δεν εχει αλλου να κοιταξει, αν παω και του πω εγω οτι πρεπει οπωσδηποτε να τα παρει με κατω απο 600 θα μαι λιγο προκλητικος... -
Ενταξει, στην Αθηνα το πιο φθηνο κανει 570 λοιπον
Εμεις το πιο ακριβο το βρηκαμε 600 βεβαια, αρα ολα παιζουν στην διασταση μας στην Αθηνα μεταξυ 570-600.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]