-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχει τρόπο να ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ. Νότια Κορέα και δευτερευόντως Ιαπωνία.δεν νομιζω οτι το ξερει κανεις αυτο ακομη και οι αναλυτες εικαζουν πως δεν εχει την τεχνολογια
αν ομως την εχει?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Δεν έχει τρόπο να ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ. Νότια Κορέα και δευτερευόντως Ιαπωνία.
δεν νομιζω οτι το ξερει κανεις αυτο ακομη και οι αναλυτες εικαζουν πως δεν εχει την τεχνολογια
αν ομως την εχει?
σιγα μην αφήσει τα πιλάφια και τις πίτσες αυτός ο μαγουλάκιας για να το παίξει καμπόσος.
μια χαρά θα γεράσει γ@μιώντας τους υπηκόους του όπως κάνουν 2 γενιές τώρα. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αμα ριξει πυρηνικά στις HΠΑ ,νομιζει οτι δε θα απαντησουνΩ, δύσκολο ερώτημα. Κατά 99.9% δεν θα κάνει τίποτα τέτοιο. Αν όμως γίνει, η ΗΠΑ θα είναι σε δύσκολη θέση καθώς ICBM κατευθυνόμενοι προς εκείνη την περιοχή θα προκαλέσουν άμεση Ρωσική και Κινεζική ανταπάντηση. Το ξέρει αυτό ο μπούλης και το εκμεταλλεύεται.
Δεν έχει τρόπο να ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ.
ΗΠΑ είναι και η Χαβάη αλλά και η Νήσος Guam.
μια χαρά θα γεράσει γ@μιώντας τους υπηκόους του όπως κάνουν 2 γενιές τώρα.
Το πιθανότερο. Μαγκίτσες για εσωτερική κατανάλωση κάνει απλά.
-
http://www.zougla.gr/kosmos/article/sto ... -koreatiki
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αμα ριξει πυρηνικά στις HΠΑ ,νομιζει οτι δε θα απαντησουν
Ω, δύσκολο ερώτημα. Κατά 99.9% δεν θα κάνει τίποτα τέτοιο. Αν όμως γίνει, η ΗΠΑ θα είναι σε δύσκολη θέση καθώς ICBM κατευθυνόμενοι προς εκείνη την περιοχή θα προκαλέσουν άμεση Ρωσική και Κινεζική ανταπάντηση. Το ξέρει αυτό ο μπούλης και το εκμεταλλεύεται.
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα options (SLBMs, μέσης εμβέλειας, Β-2 κτλ.) αλλά από τις λίγες γνώσεις μου, μου φαίνεται ότι το ρεαλιστικότερο είναι μερικές συστοιχίες Patriot στα σύνορα με Ν. Κορέα για κατάρριψη των πυραύλων λίγο μετά την εκτόξευσή τους.
Για να μη σου πω συνεργασία με Ρωσία στο θέμα αυτόΔεν έχει τρόπο να ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ.
ΗΠΑ είναι και η Χαβάη αλλά και η Νήσος Guam.
Μήπως υπερβάλλουμε σχετικά με τις δυνατότητες εμβέλειας αλλά και σκόπευσης των Βορειοκορεατικών πυραύλων ? Στο κάτω-κάτω, που τους έχουν δοκιμάσει ? Μέχρι 200-τόσα χιλιόμετρα έφτασε ένας (έξω από την Ιαπωνία)
μια χαρά θα γεράσει γ@μιώντας τους υπηκόους του όπως κάνουν 2 γενιές τώρα.
Το πιθανότερο. Μαγκίτσες για εσωτερική κατανάλωση κάνει απλά.
Α μπράβο, αυτό είναι το ζήτημα, οπότε ...ψυχραιμία...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα options (SLBMs, μέσης εμβέλειας, Β-2 κτλ.)Όπως καταλαβαίνεις οποιαδήποτε χρήση, έστω και τακτικών πυρηνικών όπλων, δίπλα στην Ρωσία και στην Κίνα είναι σαν να παίζεις με τα λιοντάρια (αρκούδα και δράκο στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Μήπως υπερβάλλουμε σχετικά με τις δυνατότητες εμβέλειας αλλά και σκόπευσης των Βορειοκορεατικών πυραύλων ?
Οι απειλές κρίνονται ως βάσιμες πάντως από τις ΗΠΑ.
Αναρωτιέμαι τι εσωτερικό θέμα έχει ανακύψει στην Β. Κορέα και προσπαθεί το καθεστώς να στρέψει αλλού την προσοχή.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα options (SLBMs, μέσης εμβέλειας, Β-2 κτλ.)Όπως καταλαβαίνεις οποιαδήποτε χρήση, έστω και τακτικών πυρηνικών όπλων, δίπλα στην Ρωσία και στην Κίνα είναι σαν να παίζεις με τα λιοντάρια (αρκούδα και δράκο στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Μήπως υπερβάλλουμε σχετικά με τις δυνατότητες εμβέλειας αλλά και σκόπευσης των Βορειοκορεατικών πυραύλων ?
Οι απειλές κρίνονται ως βάσιμες πάντως από τις ΗΠΑ.
Αναρωτιέμαι τι εσωτερικό θέμα έχει ανακύψει στην Β. Κορέα και προσπαθεί το καθεστώς να στρέψει αλλού την προσοχή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναρωτιέμαι τι εσωτερικό θέμα έχει ανακύψει στην Β. Κορέα και προσπαθεί το καθεστώς να στρέψει αλλού την προσοχή.ελα ντε!
με τοσο ξυλο θα επρεπε ολα να λειτουργουν αψογα -
Καθε παπαρακος δικτατορας, πρεπει να ενισχυσει την εικονα του στο εσωτερικο ώς γαμήκουλα. Η Αργεντινη την επεσε στα Φωκλαντ. Ο βλακας, ξυνεται στη γκλιτσα του τσοπανη.
Εδω δεν εχει φωτα το μαγαζι τη νυχτα, θελει να ανοιξει και δουλειες...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχει τρόπο να ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ. Νότια Κορέα και δευτερευόντως Ιαπωνία.+1 Δεν έχει nuclear delivery capability που να φτάνει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Ούτε καν τη Χαβάη, μάλλον ούτε και το Γκουάμ χωρίς ICBM. Αλλά έχει καμιά ντουζίνα κεφαλές, και βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φτάσουν σε Τόκυο, Ταϊπέι και Σεούλ. Ένας να φτάσει, θα γαμηθούν τα πάντα (στο ζωολογικό κήπο του Πεκίνου).
Κι εγώ εκτιμώ πάντως ότι δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος. Απλά γαυγίζει για να του δώσουν ένα κομμάτι ψωμί, θα λουφάξει για λίγο, μετά θα ξαναρχίζει να εκβιάζει κοκ.
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα options (SLBMs, μέσης εμβέλειας, Β-2 κτλ.) αλλά από τις λίγες γνώσεις μου, μου φαίνεται ότι το ρεαλιστικότερο είναι μερικές συστοιχίες Patriot στα σύνορα με Ν. Κορέα για κατάρριψη των πυραύλων λίγο μετά την εκτόξευσή τους.
Οι Patriot είναι τραγικά άχρηστοι.
Καθε παπαρακος δικτατορας, πρεπει να ενισχυσει την εικονα του στο εσωτερικο ώς γαμήκουλα. Η Αργεντινη την επεσε στα Φωκλαντ. Ο βλακας, ξυνεται στη γκλιτσα του τσοπανη.
+2
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι ?
S-300 τότε ? -
Απορια.
Αν γινει αναχαιτιση πυραυλου με πυρηνικες κεφαλες, στο σημειο που εγινε η αναχαιτιση δεν τον πινουν? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Απορια.
Αν γινει αναχαιτιση πυραυλου με πυρηνικες κεφαλες, στο σημειο που εγινε η αναχαιτιση δεν τον πινουν?Θα κάνει detonation η κεφαλή;; Αν ναι τον πίνουν. Τώρα αν η αναχαίτηση γίνει στα 100~2000 km ύψος οι συνέπειες είναι ασύγκριτικα μικρότερες από ότι αν γίνει στο ύψος που θα έπρεπε και πάνω από το στόχο.
Θα πρέπει να υπάρχουν δε, πολλά συστήματα ασφαλείας με σκοπό να μην γίνει detonation στα αρχικά στάδια ώστε να μην αποτελέσει μία αρχική αναχαίτηση (στο τμήμα της ανόδου) ένας αυτοτραυματισμός για τον επιτηθέμενο. Αν και ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά ακόμα και σήμερα:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIRV
Εκτιμώ πάντως ότι οι ικανότητες των Βόρειο Κορεατών είναι περιορισμένες και το ACB σύστημα των ΗΠΑ τόσο εξελιγμένο που ακόμα και μία μαζική επίθεση προς αυτούς να μην αποτελέσει πρόβλημα πέραν του γεγονότος ότι οι αντίπαλοι θα έχουν από πρώτο χέρι πια την ικανότητα του ACB των Αμερικανών. Αυτό κατά τη γνώμη μου αποτελεί ίσως και τον πιο επίφοβο παράγοντα. Αν επικράτησει η άποψη ότι 'δεν πρέπει με αυτόν τον τρόπο να μάθουν οι αντίπαλοι ποιες είναι οι πραγματικές μας αντι-βαλλιστικές ικανότητες' τότε ίσως να δούμε τα B-2 και τα B-1Β να αναλαμβάνουν δράση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο Δημοκράτης δικτάτωρ λοιπόν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή αλλού. Ίσως και να παίζει και ένα παιγνίδι με τις πλάτες των Κινέζων και των Ρώσσων που διακαώς θα ήθελαν να αλλάξει η ισορροπία στην περιοχή. Η Κίνα ως υπερδύναμη δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξη στο μαλακό της υπογάστριο ενός κράτους δορυφόρου των δυτικών (βλέπε Νότια Κορέα) ή μίας ναυτικής υπερδύναμης που έχει ταυτίσει τα συμφέροντα της με τους Αμερικανούς στον Ειρηνικό (βλέπε Ιαπωνία). Οπότε μαζί με την ιστορία των νησίδων που είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ιαπωνίας - Κίνας βλέπω ότι η όλη ιστορία μπορεί να είναι και ένα ακόμα επεισόδιο στο συγκεκριμένο σήριαλ.
-
Αν το detonation γίνει ψηλά στην ατμόσφαιρα τότε δεν διευρύνεται το πρόβλημα; Εννοώ, σαφώς περιορίζεται το άμεσο Impact, όμως δεν γίεται ευκολότερο να μεταφερθεί αλλού το ραδιενεργό νέφος;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν το detonation γίνει ψηλά στην ατμόσφαιρα τότε δεν διευρύνεται το πρόβλημα; Εννοώ, σαφώς περιορίζεται το άμεσο Impact, όμως δεν γίεται ευκολότερο να μεταφερθεί αλλού το ραδιενεργό νέφος;οι παραπλευρες απωλειες ειναι παντα μεσα στο προγραμμα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν το detonation γίνει ψηλά στην ατμόσφαιρα τότε δεν διευρύνεται το πρόβλημα; Εννοώ, σαφώς περιορίζεται το άμεσο Impact, όμως δεν γίεται ευκολότερο να μεταφερθεί αλλού το ραδιενεργό νέφος;οι παραπλευρες απωλειες ειναι παντα μεσα στο προγραμμα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι ?
S-300 τότε ?Ένας s-300 θα μείνει από καύσιμα μέχρι να φτάσει στη τροχιά ενός βαλλιστικού από Β.Κορέα, οι ταχύτητες και το υψόμετρο είναι σε διαφορετικές κατηγορίες.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Αν το detonation γίνει ψηλά στην ατμόσφαιρα τότε δεν διευρύνεται το πρόβλημα; Εννοώ, σαφώς περιορίζεται το άμεσο Impact, όμως δεν γίεται ευκολότερο να μεταφερθεί αλλού το ραδιενεργό νέφος;
οι παραπλευρες απωλειες ειναι παντα μεσα στο προγραμμα.
κάτι βρήκα στη wikipedia...
http://en.wikipedia.org/wiki/High-altitude_nuclear_explosion
όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα... εδώ...
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Ναι ?
S-300 τότε ?Ένας s-300 θα μείνει από καύσιμα μέχρι να φτάσει στη τροχιά ενός βαλλιστικού από Β.Κορέα, οι ταχύτητες και το υψόμετρο είναι σε διαφορετικές κατηγορίες.
Δηλαδή δεν υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα αναχαίτισης λίγο μετά την εκτόξευση (πχ. 'σχεδόν' πάνω από τη Β. Κορέα) ?
(Συζήτηση να γίνεται γιατί δε νομίζω ο μπούλης να είναι τόσο παρανοϊκός )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή δεν υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα αναχαίτισης λίγο μετά την εκτόξευση (πχ. 'σχεδόν' πάνω από τη Β. Κορέα) ?(Συζήτηση να γίνεται γιατί δε νομίζω ο μπούλης να είναι τόσο παρανοϊκός )
Μπορείς πολύ πιό εύκολα να καταστρέψεις το reentry vehicle (RV) όταν θα είναι πάνω απο την Αμερική και θα κατεβαίνει σε σχεδόν κάθετη τροχιά. Δέν υπάρχει κίνδυνος να γίνει πυρηνική έκρηξη γιατι τα explosive lens που έχει η κεφαλή συμπιέζουν το πλουτώνιο (ή οτι έχει μέσα τελοσπάντον) με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να εκραγεί. Αν χτυπηθεί εξωτερικά είναι εξαιρετικά απίθανο να οδηγήσει σε αλυσιδωτή αντίδραση και να έχουμε πυρηνική εκρηξη.
(Τα έχω διαβάσει σε βιβλία του Clancy όλα αυτά )
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]