-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
To κακής ποιότητος 'χιούμορ' , δεν σε τιμά . Εγώ παραθέτω στοιχεία . Εσύ αντιδράς με λογική γηπεδικής θύρας .Οταν έχεις στοιχεία θα μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά .
Το χιούμορ μου, είναι ανάλογο των στοιχείων σου.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως η μπακαλική σου προσέγγιση δεν έχει καμία σχέση με στοιχεία και σοβαρή ανάλυση, δεν σου φταίω εγώ.
Η υπόθεση πως κάθε σπίτι έχει πολλαπλές εμφανίσεις βγήκε από το κεφάλι σου. Βρες μου 1-2 παραδείγματα σπιτιών με τόσες πολλές εμφανίσεις και το ξανασυζητάμε...
Αν δεν μπορείς, δεν υπάρχουν τα στοιχεία σου.(Nexus + Tapatalk)
-
Η διαφορά ξέρετε που οφείλεται ?Οτι ο ιδιώτης η ο κατασκευαστής βάζει μιά αγγελία , έρχονται οι μεσίτες και ξαναμπαίνει το ίδιο ακίνητο 5-10 φορές .
Αρα στην Αθήνα έχουμε δημοσιευμένα περίπου 2500 ακίνητα . Να είναι και άλλα τόσα αδημοσίευτα ?
Και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ελλάδα ?Ισως ο αριθμός των 20000 να είναι αρκετά συνετός .
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 5/12/2011 : 150-180 χιλιαδες τα απουλητα σπιτια.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 18/5/2012 : Απουλητα 200.000 ακινητα πανελλαδικα.
-
Στην ΧΕ , έχω 4 αγγελίες εγώ , γιά δικά μου σπίτια . Οι μεσίτες τα έχουν βάλει 68 φορές . Και δεν τα έχω δώσει σε όλους όσους έχουν πάρει τηλέφωνο .
Αλλά εγώ σου συνιστώ να το ψάξεις μόνος σου . Κάνε ένα πείραμα . Δες κάποιο ακίνητο κοντά σου που έχει αγγελία ο ιδιοκτήτης και μετά ψάξε πόσες άλλες φορές έχει μπεί , από μεσίτες . Θα εκπλαγείς . Εκτός αν ο ιδιοκτήτης , γράφει 'αποκλείονται μεσίτες' .
Αλλιώς ο αριθμός θα κυμαίνεται από 5-15 φορές . Ιδιαίτερα τα μεταχειρισμένα , τα κυνηγάνε και τα βάζουν πολλές φορές , επειδή έχουν χαμηλότερη τιμή και είναι πιό εύκολο να πουληθούν .
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Η διαφορά ξέρετε που οφείλεται ?
Οτι ο ιδιώτης η ο κατασκευαστής βάζει μιά αγγελία , έρχονται οι μεσίτες και ξαναμπαίνει το ίδιο ακίνητο 5-10 φορές .
Αρα στην Αθήνα έχουμε δημοσιευμένα περίπου 2500 ακίνητα . Να είναι και άλλα τόσα αδημοσίευτα ?
Και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ελλάδα ?Ισως ο αριθμός των 20000 να είναι αρκετά συνετός .
Αυτά είναι άσχετες στατιστικές , από άσχετους καθηγητάδες και τραπεζίτες .
Εγώ είμαι ΜΕΣΑ στην αγορά και ξέρω πόσους ανταγωνιστές έχω , αλλά και μαθαίνω από τους μεσίτες .
Εδώ η τράπεζα της Ελλάδος ελέγχει τις εκτιμήσεις γιά προσημειώσεις και τις θεωρεί μεταβιβάσεις , ενώ οι πιό πολλές αφορούν προσημειώσεις γιά ρύθμιση υπαρχόντων καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων . -
Άμα μιλάμε για νεόδμητα ακίνητα, και το νούμερο του Κρούζερ και των εφημερίδων είναι λάθος.Το σωστό είναι μάλλον κάπου στη μέση. Ο μεν πρώτος κάνει υπολογισμούς με βάση το πόσες αγγελίες είναι σήμερα δημοσιευμένες και εν συνεχεία κάνει αυθαίρετες αναγωγές στο σύνολο της επικράτειας. Το λάθος είναι προφανές, δεν βγαίνουν όλα τα ακίνητα με αγγελία, και κυρίως δεν βγαίνουν όλα ταυτόχρονα αλλά κάνουν περιοδικές εμφανίσεις.Γαι τις αναγωγές τα είπαμε, είναι αυθαίρετες.
Οι εφημερίδες τώρα πάνε στον κάθε Παραδιά και Ρεβύθη και παίρνουν νούμερα της πλακός, τα οποία και φουσκώνουν και στρογγυλεύουν προς τα πάνω. Και αληθινά να είναι, είναι μέσα και τα παλιά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί.
Τα νεόδμητα είναι λιγότερα.Κυρίως μιλάμε για ολοκληρωμένα ακίνητα, ή έστω κοντά στην ολοκλήρωσή τους.
Το γιατί είναι πάλι προφανές. η οικοδομική δραστηριότητα έχει μπει σε φάση χειμερίας νάρκης εδώ και 3-4 χρόνια. -
Η διαφορά ξέρετε που οφείλεται ?
Οτι ο ιδιώτης η ο κατασκευαστής βάζει μιά αγγελία , έρχονται οι μεσίτες και ξαναμπαίνει το ίδιο ακίνητο 5-10 φορές .
Αυτά είναι άσχετες στατιστικές , από άσχετους καθηγητάδες και τραπεζίτες .
Εγώ είμαι ΜΕΣΑ στην αγορά και ξέρω πόσους ανταγωνιστές έχω , αλλά και μαθαίνω από τους μεσίτες .
Εδώ η τράπεζα της Ελλάδος ελέγχει τις εκτιμήσεις γιά προσημειώσεις και τις θεωρεί μεταβιβάσεις , ενώ οι πιό πολλές αφορούν προσημειώσεις γιά ρύθμιση υπαρχόντων καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων .Κι' εγω ασχετος ειμαι , αλλα ειμαι ενας ασχετος που δεν εχει να κερδισει τιποτα φουσκωνοντας ή μειωνοντας τον αριθμο των απουλητων σπιτιων. Αντιθετα εσυ εχεις.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άμα μιλάμε για νεόδμητα ακίνητα, και το νούμερο του Κρούζερ και των εφημερίδων είναι λάθος.Το σωστό είναι μάλλον κάπου στη μέση. Ο μεν πρώτος κάνει υπολογισμούς με βάση το πόσες αγγελίες είναι σήμερα δημοσιευμένες και εν συνεχεία κάνει αυθαίρετες αναγωγές στο σύνολο της επικράτειας. Το λάθος είναι προφανές, δεν βγαίνουν όλα τα ακίνητα με αγγελία, και κυρίως δεν βγαίνουν όλα ταυτόχρονα αλλά κάνουν περιοδικές εμφανίσεις.Γαι τις αναγωγές τα είπαμε, είναι αυθαίρετες.
Οι εφημερίδες τώρα πάνε στον κάθε Παραδιά και Ρεβύθη και παίρνουν νούμερα της πλακός, τα οποία και φουσκώνουν και στρογγυλεύουν προς τα πάνω. Και αληθινά να είναι, είναι μέσα και τα παλιά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί.
Τα νεόδμητα είναι λιγότερα.Κυρίως μιλάμε για ολοκληρωμένα ακίνητα, ή έστω κοντά στην ολοκλήρωσή τους.
Το γιατί είναι πάλι προφανές. η οικοδομική δραστηριότητα έχει μπει σε φάση χειμερίας νάρκης εδώ και 3-4 χρόνια.Δεν ξερω αν τα φουσκωνουν (και ποιους λογους εχουν να τα φουσκωνουν) , αλλα οπως και να εχει η διαφορα μεταξυ 20 χιλ και 200 χιλ ειναι τεραστια.
Ποτε ειπαμε οτι μιλαμε για νεοδμητα ?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο criuser έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Εγώ πουλάω σπίτια με €1,20 το ένα.Μπορεί να είναι στου διαόλου τη μάνα, σε ολίγον τι μίζερη γειτονιά και να θέλουν μπόλικη δουλειά, αλλά είναι σπίτια. Παντοντινή Εγγύηση λέμε, δεν βγαίνεις χαμένος!
Μια χαρα μου ακουγεται το σχεδιο,τα χαριζουν στην ουσια ελπιζοντας να ανθισουν απο την ιδιωτικη πρωτοβουλια
-
Φουσκώνοντας ένα νούμερο το κάνεις πιο πιασάρικο, και το άρθρο πιο δραματικό. Ειδικά οι γραφικοί τύποι που προανέφερα μιλάνε πάντα με φουσκωμένα νούμερα, ακόμα και τον καλό τον καιρό έφερναν πάντα την καταστροφή.
έδιτ
Μια χαρα μου ακουγεται το σχεδιο,τα χαριζουν στην ουσια ελπιζοντας να ανθισουν απο την ιδιωτικη πρωτοβουλια
Αν είναι στατικά επαρκή, ίσως να είναι καλή ιδέα για κάποιον που τον εξυπηρετεί η περιοχή.
-
Η ΧΕ στην ηλεκτρονική της έκδοση είναι ΔΩΡΕΑΝ . Αρα ο οποιοσδήποτε που πουλάει όταν γνωρίζει ότι αυτή η ιστοσελίδα έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα , είναι αδιανόητο να μην το δημοσιεύει .
Τον μόνο περιορισμό που έχει είναι μέχρι 3 αγγελίες ανά κατηγορία και ανά τηλέφωνο .
Αρα πρακτικά όλοι μπορούν να βάλουν αγγελία .Εγώ στις περιοχές που δραστηριοποιούμε έχω διευθύνσεις των ανταγωνιστών , γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου να ξέρω τον ανταγωνισμό .
Τα στοιχεία που παρέθεσα από την ΧΕ , όπως έγραψα αφορούν σπίτια της τελευταίας 10ετίας , όχι μόνο νεόδμητα .Θα πειστείτε περισσότερο , αν το ψάξετε μόνοι σας , με τον τρόπο που σας είπα . Ψάξτε το .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από το Σάββατο έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των πωλητών ακινήτων , από πανικόβλητους κουρεμένους καταθέτες...
Άσε, με πήρε τηλέφωνο ο θυρωρός στις 7 το πρωί και μου είπε 'κατέβα αμέσως στο γραφείο, έχει ουρές αγοραστών και μαλώνουν για την σειρά'.
O θυρωρός του leonp:
και το σπίτι του (όταν λέει 'κατέβα' το εννοεί, το γραφείο 20 ορόφους παρακάτω )
-
Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.
Θυρωρό έχουμε αλλά η θέρμανση δεν λειτουργεί λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Τα κλιματιστικά είναι η φθηνότερη λύση για το γραφείο αν και ακριβώς δίπλα έχουμε μεγάλο μαγαζί που πουλάει σόμπες και πέλετς.Πάντως όσο και να γ@μήθηκαν τα ακίνητα, νομίζω ότι μπορούν να πουληθούν στο 1/2 - 1/3 της αντικειμενικής (έχουμε και μεγάλες αντικειμενικές).
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το χαρτοφυλάκιό μου. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αν είναι στατικά επαρκή, ίσως να είναι καλή ιδέα για κάποιον που τον εξυπηρετεί η περιοχή.Εδώ είναι το ζουμί!
Αυτά τα σπίτια είναι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή του Liverpool που έχει εγκαταλειφθεί και είναι διαλυμένα από μέσα, οπότε χρειάζονται μερικές δεκάδες χιλιάδες σε ανακαίνιση.
Είναι παρόμοια φάση με αυτό:
Από το 4ο λεπτό και μετά
-
Γιά να μην κατηγορείτε μόνο εμένα , ήδη στα κανάλια βγήκαν οι εναλλακτικοί που θέλουν να πάρουν τα χρήματα των τραπεζικών επενδυτών .
Ξεκίνησε ο πρόεδρος των μετόχων , Μωραιτάκης που μιλάει ότι οι μετοχές είναι ασφαλέστερες γιατί δεν κουρεύονται , οι καθηγητές προειδοποιούν , ότι όποιος παίρνει υψηλές αποδόσεις στα χρήματα του , είναι επενδυτής και είναι δίκαιο να κουρεύεται κλπ τέτοια .
Να δούμε πως θα διαμορφωθεί το νέο σκηνικό .
-
Tί ακριβώς είναι ψηλή απόδοση?
Το να δίνεις δάνειο με 10% και να προσφέρεις προθεσμιακές με 5%?
-
Οταν όλοι προσφέρουν από 0-2 και κάποιος προσφέρει 5 % , αυτή η διαφορά δείχνει το ρίσκο που αναλαμβάνεις .
Στην Κύπρο προσέφεραν 5 % καταθέσεις χρόνια τώρα και βέβαια γιά να βγαίνουν έδιναν δάνεια με επιτόκιο 7-8 % στα στεγαστικά και γύρω στο 10 % στα επιχειρηματικά .
Την ίδια εποχή στην Ελλάδα , είχαμε 2-3 % επιτόκια , 3-4 % στεγαστικά και 3-6 % επιχειρηματικά .
Αρα αν ήσουν επιχειρηματίας , ΔΕΝ θα δανειζόσουν από την Κύπρο αν μπορούσες να δανειστείς από την Ελλάδα .
-
Αρα λοιπόν, πού έγκειται το ρίσκο του να έχεις καταθέσεις σε μια χώρα της ΕΕ, της οποίας η ψαλίδα στα δάνεια είναι ανάλογη της δικής σου (και μικρότερη) αναλογικά?
Με αυτή την λογική τις καταθέσεις στην ελλάδα θα πρέπει να τις κλάψεις απο χτες.Το Λουξεμβούργο θα πρέπει να το θεωρείς επικίνδυνο?
-
Μα δεν μπορούσες να έχεις δάνεια ανάλογα των καταθέσεων των 68 δισ , σε μιά μικρή χώρα όπως η Κύπρος .
Επίσης δεν μπορούσες να πουλήσεις δάνεια σε άλλες χώρες λόγω του υψηλού επιτοκίου .
Ετσι έδιναν δάνεια με ζημία στην Ελλάδα γιά αυτό έγραψαν τόσες ζημίες . Ηρθε και το psi και τους αποτελείωσε , αν και η έκθεση τους ήταν πολύ μικρή .Το Λουξεμβούργο δεν δίνει μεγάλο επιτόκιο . Απλά προσφέρει την ασφάλεια του κέντρου της Ευρώπης .
-
Επειδή είμαστε ΟΤ εδώ, στο αντίστοιχο τοπικό πόσταρα στοιχεία σχετικά με τα υποτιθέμενα τρελά ανοίγματα που έχει η κύπρος, σε σχέση με άλλες σωστες χώρες.
πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτα τα επιχειρηματα σχετικά με τους κινδυνους της Κύπρου (προσοχή, δεν διαφωνώ στο ότι ήταν μια φούσκα, απλά στο ότι μας τσαμπουνάνε οτι είναι μια φούσκα και ήταν απρόσεχτοι, όταν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα βασίζεται σε τέτοιου είδους αέρα) είναι λιγο εκ των υστέρων.
τα ίδια ισχύουν για πάααρα πολλές τράπεζες -
Τελικά θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν αυτοί που άκουσαν τις προτροπές του ιδρυτή του θέματος , τι έκαναν τα λεφτά τους και πόσα έχουν τώρα , αλλά και τι σκέφτονται να τα κάνουν .
Το ίδιο ενδιαφέρον θα είχε τι συμβαίνει σε αυτούς που δεν άκουσαν τις προτροπές και επένδυσαν σε δική τους πρώτη κατοικία .
Εννοείται ότι το θέμα δεν αφορά αυτούς που δανείστηκαν το 100 % γιά να αγοράσουν ακίνητο , αφού , ως μη κάτοχοι μετρητών , δεν είχαν επιλογή .
Φτάσαμε άλλωστε στα 8 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το θέμα .
Η χτεσινή εξέλιξη στις τραπεζικές μετοχές , νομίζω ότι ολοκληρώνει τις εναλλακτικές .
-
Να σου απαντήσω, δες εδώ viewtopic.php?p=2698421#p2698421
Πούλησα ακίνητο το 2007 αγόρασα μετοχές + προθεσμιακές και είμαι στο + 3.5%...
Τώρα κλαίω. Αααααααχ να είχα κρατήσει το ακίνητο τι καλά που θα ήμουν τώρα : ΒΑΣΙΛΙΑΣ
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!