-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πρεπει ο υπαλληλος στην εφορια μου που ασχολεται με τη δηλωση μου να ειναι πολυ καλος και φιλανθρωπος...
Ακομα δεν μου εχουν στειλει το εκκαθαριστικο της (χειρογραφης) δηλωσης για να μην εχω να κανω υπολογισμους για τις δοσεις αποπληρωμης του φορου μου.Θα ερθει οταν θα χρειαζεται μια μονο καταβολη και.....θα γελασουμε ολοι μαζι ,αυτοι και γω....Τι το'θελα και γω να το πω; Ηρθε το για πληρωμή σε δυο δόσεις ,η μια 31/10 (πληρώθηκε κιόλας) και μια 31/12.Γι'αυτήν λέω να πάω μέχρι το ευαγές ίδρυμα με το όνομα ΔΟΥ. Πόσες δόσεις να δεχτώ;
-
Αν την πληρώσεις με πιστωτική σου κάνουν 9 δόσεις στην Εθνική και 12 στην Πειραιώς.
Ρώτησε σε τράπεζα.Για να σου κάνουν δόσεις στην εφορία νομίζω πρέπει να είναι ληξιπρόθεσμη η οφειλή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν την πληρώσεις με πιστωτική σου κάνουν 9 δόσεις στην Εθνική και 12 στην Πειραιώς.
Ρώτησε σε τράπεζα.Για να σου κάνουν δόσεις στην εφορία νομίζω πρέπει να είναι ληξιπρόθεσμη η οφειλή.
Λεωνίδα καλησπέρα και ευχαριστώ πολυ για την απάντηση αλλα αυτά που έλεγαν για επτά δόσεις και για Φεβρουάριο;
-
Αυτό που λες DAP ίσχυε κανονικά για μη ληξιπρόθεσμες καταβολές, οι δηλώσεις των οποίων είχαν υποβληθεί διαδικτυακά. Αλλά και τώρα εάν πας στη ΔΟΥ , αυτό που συμβαίνει είναι : Δώστε ότι έχετε. Πολύ εύκολα μπορείς να διακανονίσεις 3-4-5 δόσεις για ο υπόλοιπο της οφειλής σου.
-
Με το Ε9 τι θα γίνει; Έχουμε κανένα νέο. Γιατί τέλη Νοεμβρίου είχανε πει τελειώνει αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει.... και επειδή το βλέπω στο τέλος να λειτουργήσει μόνο για 2-3 μέρες έχω λίγο άγχος μην το ξεχάσω και χάσω την προθεσμία.
-
Για το Ε9 βλέπουμε την ίδια ακριβώς ιστορία με πριν ένα χρόνο.. Θα ανοίξει την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου με προθεσμία Ιαν.-Φεβ. [ ] (πλάκα κάνω, μην πάρει κανείς αυτό το μήνυμα τοις μετρητοίς)
Στο άλλο -φλεγον- ζήτημα περί χαρατσίων, υπερβολικά μεγάλων δόσεων κλπ, ετοιμάζεται λύση:
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την τμηματική πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το σχέδιο της νέας ρύθμισης δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσό δόσης, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δίνουν στην εφορία όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
Εξάλλου κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός ενώ η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Αυτό σημαίνει ότι οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις από τον έφορο.
Θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτή και όσοι ...δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τελευταίους μήνες που ήλθαν απανωτά τα χαράτσια της εφορίας.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κάλυπταν χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου (η τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου) εξαιρώντας με τον τρόπο αυτόν τρέχουσες υποχρεώσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται και η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Όμως στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 48 δόσεων, ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα τεσσάρων ετών.
Τέλος να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ανάψει το “πράσινο φως” για τη ρύθμιση (μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ξεκάθαρα αρνητική σε κάθε μορφής ρύθμιση) αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος
Πηγή Ημερησία
[link]
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
προσπαθω να κανω login στο e-Οχηματα εδω και μια βδομαδα και μου βγαζει συνεχεια αυτο:
Προσωρινή Αδυναμία Εξυπηρέτησης
Το σύστημα αδυνατεί να σας εξυπηρετήσει προσωρινά, καθώς όλες οι διαθέσιμες συνδέσεις στη Βάση Δεδομένων του είναι κατειλημμένες ή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σύνδεση με αυτή. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.Βγήκε επιτέλους ανακοίνωση:
'Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών σας ενημερώνει ότι η υπηρεσία e-Oxhmata πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλη εφαρμογή, ενω συγχρόνως η λειτουργικότητα της θα αλλάξει.'
Προφανώς στην καινούρια θα πληρώνουμε και τα τέλη...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για το Ε9 βλέπουμε την ίδια ακριβώς ιστορία με πριν ένα χρόνο.. Θα ανοίξει την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου με προθεσμία Ιαν.-Φεβ. [ ] (πλάκα κάνω, μην πάρει κανείς αυτό το μήνυμα τοις μετρητοίς)Στο άλλο -φλεγον- ζήτημα περί χαρατσίων, υπερβολικά μεγάλων δόσεων κλπ, ετοιμάζεται λύση:
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την τμηματική πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το σχέδιο της νέας ρύθμισης δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσό δόσης, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δίνουν στην εφορία όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
Εξάλλου κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός ενώ η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Αυτό σημαίνει ότι οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις από τον έφορο.
Θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτή και όσοι ...δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τελευταίους μήνες που ήλθαν απανωτά τα χαράτσια της εφορίας.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κάλυπταν χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου (η τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου) εξαιρώντας με τον τρόπο αυτόν τρέχουσες υποχρεώσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται και η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Όμως στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 48 δόσεων, ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα τεσσάρων ετών.
Τέλος να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ανάψει το “πράσινο φως” για τη ρύθμιση (μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ξεκάθαρα αρνητική σε κάθε μορφής ρύθμιση) αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος
Πηγή Ημερησία
[link]
Μόνο εμένα μου φαίνεται 'κάπως' αυτό ; Όλοι, ακόμα και αυτοί που έχουν άνετη ρευστότητα, θα πληρώνουν σε 48 δόσεις αντί να σκάνε κασαδούρα εφόσον δεν θα έχουν κανένα όφελος. Σαν τις άτοκες δόσεις στην πιστωτική : αν και μου είναι άχρηστες αφού μου δίνεις τη δυνατότητα να αναβάλλω την πληρωμή 1 χρόνο και στο μεσοδιάστημα να τοκίζω τα χρήματά μου γιατί να μην το κάνω ; Ούτε ένας δεν θα πληρώσει τους φόρους εδώ και τώρα αλλά θα πάνε όλοι στις 48 δόσεις και 4 χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να δοθούν αξιόλογες εκπτώσεις στο φόρο για την εφάπαξ καταβολή σε όποιον επιθυμεί να ξοφλάει με τη μία ; Θα μπορούσα να σκεφτώ μέχρι και κάποια φόρμουλα για την προπληρωμή φόρων επόμενου/ων έτους/ων με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση στο φόρο -
Ο χρήστης avel έγραψε:
προσπαθω να κανω login στο e-Οχηματα εδω και μια βδομαδα και μου βγαζει συνεχεια αυτο:
Προσωρινή Αδυναμία Εξυπηρέτησης
Το σύστημα αδυνατεί να σας εξυπηρετήσει προσωρινά, καθώς όλες οι διαθέσιμες συνδέσεις στη Βάση Δεδομένων του είναι κατειλημμένες ή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σύνδεση με αυτή. Παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά.Βγήκε επιτέλους ανακοίνωση:
'Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών σας ενημερώνει ότι η υπηρεσία e-Oxhmata πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλη εφαρμογή, ενω συγχρόνως η λειτουργικότητα της θα αλλάξει.'
Προφανώς στην καινούρια θα πληρώνουμε και τα τέλη...
Απο το να δοκιμαζουμε καθε λιγο και λιγακι, παλι καλυτερα.
Αντε να δουμε... -
Πως ορίζεις τη ρευστότητα; Κάποιος που δήλωσε κέρδη 120Κ και έχει στα χέρια του 80Κ ακάλυπτες επιταγές, φορολογικά έχει ρευστότητα αλλά στην πραγματικότητα;
Εντάξει, ακραίο το παράδειγμα, αλλά όπως και στις προηγούμενες ρυθμίσεις, φαντάζομαι θα μπουν κι εδώ προϋποθέσεις: 12-18 δόσεις γενικά, και αν αποδείξεις αδυναμία πληρωμής (άνεργοι κλπ) ως 48.Η πλήρη απαλλαγή προσαυξήσεων για όλους δε μ'αρέσει ούτε και μένα και θα ήθελα να δω διακανονισμό και για δηλώσεις ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων, αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να δουν και αυτοί πόσα πραγματικά έχουν να λαμβάνουν από αυτά.
-
Τη ρευστότητα την ορίζω προφανώς ως πραγματική κατάσταση και όχι 'φορολογικά' - το οποίο και δε μου λέει απολύτως τίποτα - γι αυτό και δεν ελέγχεται.
Τα εισοδήματά κάποιου πχ την τελευταία πενταετία κάλλιστα μπορεί να μη σχετίζονται καθόλου με τη ρευστότητα του, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση : μεγάλα εισοδήματα μηδενική ρευστότητα ή μικρά εισοδήματα μεγάλη ρευστότητα.Αν χρειάζεται να αποδείξεις αδυναμία πληρωμής τότε μπαίνουν κριτήρια, εμένα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα μπαίνουν όλοι σωρηδόν απλά δηλώνοντας 'αδυναμία'
Βέβαια η αδυναμία πληρωμής επίσης είναι μια πραγματική κατάσταση και δεν χρειάζεται καθόλου να είσαι πχ άνεργος για να αδυνατείς να πληρώσεις, όπως και μπορεί να 'φαίνεσαι' σε αδυναμία πληρωμής και να μην είσαι. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχω στείλει 5-6 δηλώσεις με ταχυδρομείο, που ως τώρα δεν εκκαθαρίστηκαν. Μπαίνοντας στο Site των ΕΛΤΑ βλέπω ότι δεν έχουν παραδοθεί. Πήγα στο κατάστημα από όπου έστειλα τις δηλώσεις και βρήκαμε ότι ενώ έχουν προωθηθεί δεν έχει πάει η ΔΟΥ να τις παραλάβει. Έχει κανείς παρόμοια περίπτωση;Νεώτερα. Πήγα σήμερα στο κατάστημα ΕΛΤΑ προορισμού για να δω τι συμβαίνει. Ο προιστάμενος με διαβεβαίωσε ότι τις δηλώσεις τις έχει πάρει η ΔΟΥ, κι ότι απλά αυτοί δεν έχουν ενημερώσει το σύστημα γιατί μιλάμε για πολλές λίστες που τις καταχωρείς χειρόγραφα κι όχι με barcode. Κατόπιν πήγα στη ΔΟΥ, όπου βρήκα ένα γραφείο που είχε ντάνες με φακέλους δηλώσεων. Κάτω- κάτω είχε δηλώσεις με ημερομηνία αποστολής προγενέστερης αυτών που έψαχνα, οπότε συμπέρανα πως ορθά δεν έχει γίνει εκκαθάριση ακόμα
-
σκέψου όλοι οι άλλοι να μην είχαμε κάνει ηλεκτρονικά που θα ήταν οι ντάνες.
-
υπαρχει περιπτωση να μην εχει ερθει ακομη εκαθαριστικο σε ΕΕ;
-
Τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση που μισθωτός μηχανικός θελήσει να αναλάβει και κάποιες δουλειές ως Ε.Ε.; Ανοίγει μπλοκάκι όπως οι 'σκέτοι' Ε.Ε.; Από την εφορία αντιμετωπίζεται ως μισθωτός ή ως Ε.Ε.; Εξαρτάται από το ποια ιδιότητα του προσφέρει το μεγαλύτερο εισόδημα;
-
Τώρα με το φίξ για τους ΕΕ πάει το κάθε εισόδημα στην κλίμακά του.
Παλιά υπερίσχυε η ιδιότητα του μισθωτούς, αν θυμάμαι καλά.Τώρα πια ΕΕ και μηχανικόςΕΕ δεν έχει διαφορά
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση που μισθωτός μηχανικός θελήσει να αναλάβει και κάποιες δουλειές ως Ε.Ε.; Ανοίγει μπλοκάκι όπως οι 'σκέτοι' Ε.Ε.; Από την εφορία αντιμετωπίζεται ως μισθωτός ή ως Ε.Ε.; Εξαρτάται από το ποια ιδιότητα του προσφέρει το μεγαλύτερο εισόδημα;Το βασικό είναι το εξής: Τί λεφτά περιμένει να πάρει απο αυτές τις έξτρα δουλειές?
Γιατι αν είναι να το πάει νόμιμα θα πληρώνει 500 ευρώ το χρόνο τέλος επιτηδεύματος, 28% φόρο απο το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα ως ΕΕ σύν όλη τη βαβούρα με εφορίες, ΙΚΑ, επιμελητήρια, δηλώσεις ΦΠΑ, τήρηση βιβλίων κτλ.
Αν δέν περιμένει να βγάλει τουλάχιστον 5000 το χρόνο απο αυτές τις δουλιές ή να τα κάνει μαύρα ή να μήν ασχοληθεί καθόλου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το κάθε εισόδημα στη δικιά του κλίμακα.Τώρα πια ΕΕ και μηχανικόςΕΕ δεν έχει διαφορά
Δηλαδή αν κάποιος έχει 15k από μισθωτές υπηρεσίες και 10k από Ε.Ε., φορολογούνται αυτόνομα τα δύο ποσά; Με σταθερό φόρο (πλέον) τα από Ε.Ε. και με την κλασική κλίμακα τα από μισθωτές υπηρεσίες;
-
με το νέο φορολογικό αυτό νομίζω πως έχουν πει.
-
Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ναι.
Ακούγεται και για αυτοτελή φορολόγηση και των ενοικίων.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος