-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ωραία όλα αυτά παιδιά αλλά ακριβώς στο ίδιο κυκλικό τράκαρε η μητέρα μου. Έμπαινε στο κυκλικό και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ήταν ήδη μέσα στο κυκλικό. Η ασφαλιστική είπε ότι είχε προτεραιότητα ο άλλος. Όπως κάπου ειπώθηκε στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχουν 'ΣΤΟΠ' ούτε κάποια άλλη σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.
Αυτο πολυ απλα δεν ισχυει. Εφ'οσον δεν υπαρχει σημανση που οριζει διαφορετικα, προτεραιοτητα εχει ο εκ δεξιων ερχομενος = αυτος που μπαινει στο κομβο.
Μωρέ εγώ μαζί σου είμαι αλλά ο προφυλακτήρας του Accent έχει μείνει σπασμένος από τότε άρα στη πράξη ισχύει!!! :
Τώρα, αν παίχτηκε κάτι άλλο, αν τα έκαναν οι ασφαλιστικές 'πλακάκια' ή έγινε κάποια άλλη 'μπουγάδα' είναι άλλη ιστορία.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Eξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια,Ρε παιδια, εγω 13 χρονια τωρα που οδηγω, παντα ηξερα οτι στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που μπανει. Τι '20 χρονια' κ 'ποτε αλλαξε' μου λετε?
Εγώ οδηγώ 36 χρονια!
Τώρα πότε ακριβώς άλλαξε δεν το θυμαμαι, αλλα υπέθεσα ότι έγινε η αλλαγή πριν 15-16 χρόνια, γι αυτό έγραψα ότι 20 χρόνια το έκανα αντίθετα... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Eξω απ τον χορό πολλά τραγούδια ξερω κι εγώ να λέω...
Οταν για 20 χρόνια κάνεις κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πραγμα που σημαίνει ότι γίνεται πλέον μηχανικά και μετα αλλάζει εντελώς αντίθετα και το οποίο δεν το συναντάς τακτικά για να σου γίνει μόνιμη συνήθεια,Ρε παιδια, εγω 13 χρονια τωρα που οδηγω, παντα ηξερα οτι στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που μπανει. Τι '20 χρονια' κ 'ποτε αλλαξε' μου λετε?
Ωραία όλα αυτά παιδιά αλλά ακριβώς στο ίδιο κυκλικό τράκαρε η μητέρα μου. Έμπαινε στο κυκλικό και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ήταν ήδη μέσα στο κυκλικό. Η ασφαλιστική είπε ότι είχε προτεραιότητα ο άλλος. Όπως κάπου ειπώθηκε στο συγκεκριμένο, δεν υπάρχουν 'ΣΤΟΠ' ούτε κάποια άλλη σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας.
Αυτο πολυ απλα δεν ισχυει. Εφ'οσον δεν υπαρχει σημανση που οριζει διαφορετικα, προτεραιοτητα εχει ο εκ δεξιων ερχομενος = αυτος που μπαινει στο κομβο.
ισχυει οτι καποτε ειχε προτεραιοτητα αυτος που ηταν μεσα.και γι αυτο υποθετω οταν το αλλαξανε γεμισανε στοπ τις πλατειες
-
Ισχύει παντού η προτεραιότητα από δεξιά εκτός αν υπάρχει άλλη σήμανση.
Οι πλατείες δεν εξαιρούνται (αυτός που μπαίνει στον κύκλο έχει προτεραιότητα).Στην Αγγλία που οδηγούν ανάποδα
αλλά τηρούν την προτεραιότητα από δεξιά, στις πλατείες η προτεραιότητα είναι ανάποδα (αυτός που είναι στον κύκλο). -
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη χώρα που προτεραιότητα έχουν αυτοί που είναι στον κυκλικό μέσα.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
On roundabouts motorists already on the roundabout have right of way everywhere except Greece, where road users entering the roundabout has right of way. Motorists must give way to cyclists on roundabouts in Austria, Germany, Denmark, France, Finland, Ireland, Sweden and the UK. In Belgium, Greece and Portugal motorists have right of way over cyclists, even if they are already on the roundabout, while in Italy right of way depends on signage. Buses and trams have right of way when leaving bus stops in all member states except Greece and Italy.
από εδώ.
Το λογικό δηλαδή
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη χώρα που προτεραιότητα έχουν αυτοί που είναι στον κυκλικό μέσα.Sent from my GNex using smoke signals.
Που οδηγούν από δεξιά εννοείς φαντάζομαι
-
Όχι βέβαια
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
On roundabouts motorists already on the roundabout have right of way everywhere except Greece, where road users entering the roundabout has right of way.
από εδώ.Το λογικό δηλαδή
Δηλαδή από όλη την Ευρώπη μόνο στην Ελλαδα ισχύει να έχει προτεραιότητα ο εισερχόμενος στον κυκλικό κόμβο και όχι αυτός που κινήται ήδη μέσα σε αυτόν.
Εμείς γιατί το αλλάξαμε; -
Γιατί οι Ελληνες πιλότοι (άλλο επίπεδο... όχι πια απλοί 'οδηγοί') δεν μπορούσαν να κατανοήσουν αυτό τον απλό κανόνα 'προτεραιότητα από δεξιά ΕΚΤΟΣ από τους κυκλικούς κόμβους' και γίνονταν ατυχήματα. Οπότε το άλλαξαν για να είναι απλό για όλα τα παιδάκια με αποτέλεσμα να αχρηστέψουν τη λειτουργικότητα των κυκλικών κόμβων και να τους γεμίσουν φανάρια και STOP.
Αν θυμάμαι καλά άλλαξε κάπου στη δεκαετία του 80, θυμάμαι να το σχολιάζουν οι γονείς μου. -
Αντιγράφω από blog:
Και στην Ελλάδα ίσχυε το σύστημα της Ευρώπης, αλλά το αλλάξαμε γιατί οι οδηγοί μπερδευόντουσαν με τις προτεραιότητες (εκ δεξιών παντού, αλλά όχι στην πλατεία) και το έκαναν εκ δεξιών παντού. Οι κουτόφραγκοι μπορούν και χαλάνε μερικά εγκεφαλικά κύτταρα παραπάνω και σκέφτονται όταν οδηγούν ('ντααα, μπαίνω σε πλατεία, έχει ο άλλος προτεραιότητα' ) αλλά ο οδηγάρας και 'έξυπνος' Έλληνας μπερδεύεται…
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη χώρα που προτεραιότητα έχουν αυτοί που είναι στον κυκλικό μέσα.Sent from my GNex using smoke signals.
Πρέπει να το έχουμε παγκόσμια πατέντα.
-
Ακριβως.
-
εχει αρκετα χρονια που εχει αλαξει αυτο, αλα κανενας δεν το τιρει. μου εχει τυχει πολλες
φορες να ειμαι 1ος σε κυκλικο κομβο και να ακολουθουνε 3-4 αυτοκινητα, ρολαροντας
με 30 χλμ. ερχεται ενας απο δεξια μου και μπενει με 50 χλμ μεσα στον κομβο. φρεναρω για να μην τρακαρουμε,
γιατι μπηκε πολυυ αποτομα και οι πισοι παραλιγο θα τρακαρε ενας τον αλλο. παταγανε κορνες
σαν τρελοι ολοι. δε βγαζεις ακρη. στο συγκεκριμενο κομβο δεν υπηρχε τοτε καμια πινακιδα στοπ.
τωρα εχουν βαλει στοπ σαυτους που εισερχοντε στον κομβο, αλα οι περισοτεροι συνεχιζουν
να το σφαζουν το στοπ! -
να παρεις ενα κλαρκ,και να κανεις βολτες γυρω γυρω,με σηκωμενα τα πιρουνια
-
Μα στην Ελλαδα ουτως η αλλως το σφαζουν το στοπ... το κοκκινο κ.λ.π.!!! τι να λεμε τωρα... οποτε ο μεγαλοδυναμος ας μας εχει καλα....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όπως είπε ο Scotch παντού στην Ευρώπη εκτός από εμάς...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη χώρα που προτεραιότητα έχουν αυτοί που είναι στον κυκλικό μέσα.
Nομίζω οτι είναι ακριβώς το αντίθετο,
Σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην Ελλάδας έχουν προτεραιότητα αυτοί που είναι μέσα στο κυκλικό, αφού οι εισερχόμενοι σταματούν παραχωρώντας προτεραιότητα σε αυτούς που ήδη κινούνται μέσα -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Nομίζω οτι είναι ακριβώς το αντίθετο,
Σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην Ελλάδας έχουν προτεραιότητα αυτοί που είναι μέσα στο κυκλικό, αφού οι εισερχόμενοι σταματούν παραχωρώντας προτεραιότητα σε αυτούς που ήδη κινούνται μέσατο ίδιο λέμε, ο Κωνσταντίνος αναρωτιέται αν υπάρχει άλλη χώρα (φαντάζομαι εννοεί πέραν της Αγγλίας) που προτεραιότητα έχουν αυτοί που είναι στον κυκλικό μέσα. Η απάντηση είναι παντού πλην της Ελλάδας
-
Όχι βέβαια, στην πρωτοτυπία της Ελλάδας αναφέρομαι.
Εντιτ: μάλλον λάθος το έγραψα πριν, ξέχασα το 'δεν'
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]