-
Καλησπερα,
Θα ηθελα την αποψη σας στο θεμα: τι προτιμαται? τζιπακι ή σπορ αυτοκινητο και γιατι? δεν θελω νς μου πειτε οτι συγκρινω σνομοια πραγματα ( το ξερω) απλα θελω να μου πειτε τους λογους που τα προτιμαται.ΥΓ μιλαμε παντα για αυτοκινητα με λογικες τιμες!
Ευχαριστω
-
Καλησπερα,
Θα ηθελα την αποψη σας στο θεμα: τι προτιμαται? τζιπακι ή σπορ αυτοκινητο και γιατι? δεν θελω νς μου πειτε οτι συγκρινω σνομοια πραγματα ( το ξερω) απλα θελω να μου πειτε τους λογους που τα προτιμαται.ΥΓ μιλαμε παντα για αυτοκινητα με λογικες τιμες!
Ευχαριστω
-
Καλησπερα,
Ευχαριστω
-
To τζιπάκι είναι καλό για να ξοδεύεις πολλά λεφτά σε καύσιμα, να μην τρέχεις σε στροφές, να μην τρέχεις στην εθνική και να παρκάρεις πάνω σε ψηλά πεζοδρόμια.
-
Ο χρήστης spyman έγραψε:
Καλησπερα,
Ευχαριστω
Μην αγχώνεσαι, συνδύασέ τα, και τζιπ και σμπόρ .
Αν λεφτά υπάρχουν, Mercedes-Benz GLK, Range Rover Sport.
Αν λεφτά παρα-υπάρχουν, Porsche CayenneΚαι είσαι τζέτ!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
To τζιπάκι είναι καλό για να ξοδεύεις πολλά λεφτά σε καύσιμα, να μην τρέχεις σε στροφές, να μην τρέχεις στην εθνική και να παρκάρεις πάνω σε ψηλά πεζοδρόμια.και για να μπορεις να κυκλοφορεις στις λακκκουβες της ελλαδας που ανα μερικα σημεια εχουν και δρομο
-
Ο χρήστης ingénieur έγραψε:
Κάτι έχεις μπερδεψει λίγο με τα μοντέλα που αναφέρεις, τις τιμές που παίζουν και το στυλ τους. Check again.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κάτι έχεις μπερδεψει λίγο με τα μοντέλα που αναφέρεις, τις τιμές που παίζουν και το στυλ τους. Check again.
Λαθάκι, το Range εμπαινε στην επομενη κατηγορια μαζι με το καγιενι
-
Ο χρήστης spyman έγραψε:
Καλησπερα,
Ευχαριστω
Σε λογικές τιμές δεν υπάρχει σπορ αυτοκίνητο, sorry
-
οι τζιπουρες ειναι για τα χωρια......
τα σπορ ειναι για τους καλους ανοιχτους δρομους....
οποτε μας μενουν 1.0cc και βουρρρρρ -
Ο χρήστης ingénieur έγραψε:
Λαθάκι, το Range εμπαινε στην επομενη κατηγορια μαζι με το καγιενι
Ούτε το GLK έχει καμία σχέση με συνδυασμό τζιπ και σπορ κατασκευής.
-
Προς τα κει κοιταει, δεν ειναι φλωρο-SUV, ειναι πιο φινετσατο...
-
Το SUV από μόνο του περιλαμβάνει τον όρο sport μέσα του. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κανένα από αυτά είναι σπορ. Άντε 2-3 να είναι και αυτά κοστίζουν όσο ένα 3αρι διαμέρισμα. Το σχήμα και σχεδίαση δεν είναι κριτήριο στο να χαρακτηριστεί σπορ ένα αμάξι. Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Ως εκ τούτου κανένα X3/Q5/GLK/RAV4/X5/ML/Tiguan κτλ κτλ δεν είναι σπορ. Ούτε καν πλησιάζουν τον όρο σπορ αυτοκίνητο.
-
Απλά είναι τόσο δυνατά ώστε να είναι γρήγορα. Αυτό όμως δεν αρκεί για να τα πεις σπορ.
Βέβαια και ο όρος σπορ είναι αρκετά φλου. Μερικά SUV δηλαδή είναι πιο σπορ από κοινά αυτοκίνητα που προωθούνται για το σπορ ύφος τους (αν και βασικά είναι το ίδιο μοντέλο με μόνο 2 πόρτες, κουτσουρεμένη οροφή και μειωμένοι χώροι). -
Το 2005 είχα παραγγείλει ένα golf GTi και την τελευταία στιγμή το ακύρωσα οπότε και αγόρασα ένα RAV4 MK2 f/l (χωρίς VSC αλλά με LSD πίσω διαφορικό)'. Δεν το μετάνιωσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο (εκτός λίγο στην αρχή όπου η μετάβαση από γερμανικό αυτοκίνητο σε γιαπωνέζικο ήταν επιεικώς απογοητευτική). Πήγα σε μέρη που δεν θα πήγαινα ποτέ με ένα απλό αυτοκίνητο, έκανα μπάνιο σε άγνωστες παραλίες, θαύμασα τη θέα από βουνοκορφές, διέσχισα πανέμορφες δασικές διαδρομές, με συνόδεψε σε κάμπινγκ και διακοπές φορτωμένο με ένα σπίτι πράγματα και άλλα πολλά. Στα πιο 'γήινα' έκανα με αυτό 3 μετακομίσεις, είναι απίστευτα βολικό στο super market, στην οδήγηση στην πόλη, στο ξεκίνημα στις βρεγμένες ανηφόρες του Ηρακλείου, στην ράμπα του γκαράζ...
Και το καλύτερο από όλα; Στην οδήγηση στην άσφαλτο μπορεί να μην έχει τα κρατήματα ενός επιβατικού αυτοκινήτου (αν και όταν ο δρόμος γλιστράει, το συζητάμε) έχει όμως τη συμπεριφορά και την ρυθμισιμότητα πραγματικού (σπορ) αυτοκινήτου.
Τελικά δεν έχασα τίποτα αλλά μάλλον κέρδισα πολλά, πάρα πολλά περισσότερα...Το κακό όμως είναι ότι τέτοιο SUV σήμερα δεν υπάρχει. Όλα όσα έχω οδηγήσει ακόμα και το καινούριο RAV4 (MK3) είναι αυτό που λέμε βαρετά. Αν πάμε στα ακριβά Q5 X3 X5 Cayenne φαντάζομαι πως είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Αλλά με τόσο βάρος γιατί σπορ μιλάμε. Εδώ στη Κρήτη ξέρω πολλές (σχετικά κλειστές) ασφάλτινες διαδρομές που ένα Qasqhai π.χ. θα σπάσει πλάκα μαζί τους. Από την άλλη βέβαια και τα σύγχρονα 'σπορ' αυτοκίνητα είναι απλά γρήγορα με κρατήματα. Ούτε συζήτηση για συμμετοχικότητα και αίσθηση. Οπότε πάρε αυτό που βλέπεις τελικά ότι θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.
-
σπορ, για μενα, σημαινει να στριβει με πολλα, να μη γερνει και το τιμονι να ειναι διαβητης, κυριως....τωρα τα σουβ τι στριψιμο να κανουν?...αλλα εχουν αλλες χαρες και περι ορεξεωσ κολοκυθοπιτα.
Ενα γρηγορο στριφτερο για μενα παρακαλω και ενα σουβ για την κυρα, και ολα ειναι κομπλε (τζετ που λενε)
-
Τζιπ λόγω της κατάστασης των ελληνικών δρόμων!
-
Aν μιλάμε για suv, τότε ένα forester θα το πάρω, ευχαριστώ.
-
αναλογα τι εννοουμε οταν λεμε τζιπακι και τι σπορ.
τζιπακι πχ τυπου σουζουκι τζιμνι και στορ, φιεστα σπορ?
αν ναι, δεν θα επερνα κανενα απο αυτα τα 2. χεχε.
Τζιπακι vs σπορτ