-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οπότε ότι και να λέει ο κάθε 'Γρηγόρης' είναι απλά άκυρο.
Που σημαίνει ότι αν κάποιος 'Γρηγόρης' έχει καταπιεί και 'Σουπερμαντολίνη' είναι υποχρεωμένος να πατήσει φρενάκι αν δει'οποιαδήποτε ομοιοτητα με πραγματικά προσωπά και γεγονότα είναι απλά συμπτωματική'
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Που σημαίνει ότι αν κάποιος 'Γρηγόρης' έχει καταπιεί και 'Σουπερμαντολίνη' είναι υποχρεωμένος να πατήσει φρενάκι αν δειοποιαδήποτε ομοιοτητα με πραγματικά προσωπά είναι απλά συμπτωματική
ε; Μην μου πεις ότι κάποιον εδώ τον λένε 'Γρηγόρη'; ; ; ; ;
Πάντως έβαλα 'εισαγωγικά' στην λέξη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα έχουμε ξαναπεί.
Ανώτατη νόμιμη ταχύτητα στην ΕΟ για τα επιβατηγά είναι 130km/h. (http://www.drivingschool.gr/kok11.htm)Όλες οι ταχύτητες άνω των 130km/h είναι παράνομες.
Που σημαίνει ότι αν κάποιος 'Γρηγόρης' έχει καταπιεί και 'Σουπερμαντολίνη' είναι υποχρεωμένος να πατήσει φρενάκι αν δει ότι κάποιος μπροστά του πάει με 130km/h. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και το φρενάκι. Για να το πατάμε ενίοτε.
Απλό.Αρθρο 17 ΚΟΚ:
- O oδηγός επιτρέπεται να πρoσπεράσει πρoπoρευόμενo όχημα μόνo εφόσoν μπoρεί να τo κάνει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και εφόσoν πρoειδoπoιήσει έγκαιρα γι’ αυτό, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώδικα.
(...)
- Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα, αν η ενέργειά τoυ
αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.
Με άλλα λόγια, με όσα και αν κινείται ο άλλος, αν δεν μπορείς να προσπεράσεις χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν προειδοποιήσεις ΕΓΚΑΙΡΑ, είσαι και συ φάουλ. Ή αν προσξενήσεις 'δυσχέρια' σε όσους έρχονται από πίσω.
Αν ο άλλος πηγαίνει με 140 και εσύ με 100 και του βγεις μπροστά στα 10 μέτρα, είσαι φάουλ. Το ίδιο και αν ο άλλος πάει με 200 και συ με 130. Δε λέει πουθενά ότι από την παράγραφο 1 του άρθρου 17 εξαιρούνται όσοι παρανομούν. Αν προξενήσεις πρόβλημα ασφάλειας (και το να αναγκάσεις κάποιον να φρενάρει από τα 200 ενδεχόμενα να δημιουργήσει πρόβλημα ασφάλειας) τότε είσαι φάουλ.
Αν σε πλησιάζει σειρά οχημάτων που πάει με 140 (παράνομοι!) και συ πας να προσπεράσεις με 100 έναν άλλον που πάει με 80, τότε παρακωλύεις την κυκλοφορία και είσαι επίσης παράνομος.
Και ένα τελευταίο: πουθενά δε λέει ο ΚΟΚ και δεν μπορεί να το λέει, βάσει κοινής λογικής, ότι είναι καθήκον οποιουδήποτε οδηγού να συνετίσει οποιονδήποτε άλλον οδηγό. Το 'είσαι παράνομος και θα πας όπως θέλω εγώ για να είσαι νόμιμος' είναι μια μαλακία και μισή. Επίσης και το 'είσαι παράνομος άρα χάνεις τα δικαιώματά σου' ούτε αυτό το λέει. Ιδίως μάλιστα στην περίπτωση αυτή, που η παρανομία του ενός (να πηγαίνει με 200 πχ.) συγκρούεται με την παρανομία του άλλου (να προσπεράσει θέτοντας άλλους σε κίνδυνο).
Having said that, το να πηγαίνεις με σημαντική διαφορά ταχύτητας από τη διπλανή λωρίδα (ασχέτως απόλυτης τιμής) είναι σοβαρό λάθος. Εχω πάει πάμπολλες φορές με 200+ (και ++ ) αλλά σε άδειο δρόμο, όταν πλησιάζω άλλα αυτοκίνητα στη δική μου ή τη διπλανή λωρίδα, κόβω. Και ούτε έχω καμία απαίτηση να αδειάσει ο δρόμος να περάσει ο King of the Road, αν κάποιος μπροστά κάνει ένα λογικό προσπέρασμα τότε κόβω μέχρι να το ολοκληρώσει. Αυτό δε σημαίνει ότι του αναγνωρίζω το δικαίωμα να με σκοτώσει με το να βγει μη μπορώντας να ελέγξει 2 φορές τον καθρέπτη του ώστε να εκτιμήσει την ταχύτητά μου ή θεωρώντας με 'παράνομο' και άρα 'στερούμενου του κορυφαίου δικαιώματος της ασφάλειας'.
@red_monster
Αν νομίζεις ότι η χάραξη των ελληνικών αυτοκινητόδρομων δεν συμβαδίζει με μεγάλες ταχύτητες, δοκίμασε να πας με 180+ σε Υλίκη και Αγιους Θεόδωρους (πριν τη Στούπη). Θα εκπλαγείς -
@nass
Είμαι μηχανοτραφης... Τα 180 είναι πταισμα σε σχέση με αυτά που εχω δειΗ ουσία είναι ότι με βάση μελέτες συγκ/ων τα >200 είναι απλά τρέλα , και οφείλεις να είσαι τουλάχιστον συνειδητοποιημένος...
-
Ωραιααα…Και έχουμε τον σωστό οδηγό που δεν παρακωλύει την διέλευση των κινούμενων με μεγαλύτερη ταχύτητα αυτοκινήτων και που δεν προσπαθεί λανθασμένα να τους συνετίσει κάνοντας με αντικανονικό τρόπο την προσπέραση.
Ελέγχει τους καθρέπτες και ΔΕΝ βλέπει όχημα πίσω γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι δρόμοι μας ΔΕΝ είναι ευθείες!!!
Πόσο απίθανο σας φαίνεται την στιγμή που με καθόρα νόμιμο και σωστό τρόπο προσπερνάει, να του εμφανιστεί ξαφνικά ο 200αρης ? Απίθανο?
Γιατί παίρνετε ως δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη ευθεία άρα και όχι αιφνιδιασμός? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Εχω πάει πάμπολλες φορές με 200+ (και ++ ) αλλά σε άδειο δρόμο, όταν πλησιάζω άλλα αυτοκίνητα στη δική μου ή τη διπλανή λωρίδα, κόβω. Και ούτε έχω καμία απαίτηση να αδειάσει ο δρόμος να περάσει ο King of the Road, αν κάποιος μπροστά κάνει ένα λογικό προσπέρασμα τότε κόβω μέχρι να το ολοκληρώσει. Αυτό δε σημαίνει ότι του αναγνωρίζω το δικαίωμα να με σκοτώσει με το να βγει μη μπορώντας να ελέγξει 2 φορές τον καθρέπτη του ώστε να εκτιμήσει την ταχύτητά μου ή θεωρώντας με 'παράνομο' και άρα 'στερούμενου του κορυφαίου δικαιώματος της ασφάλειας'.
Σε αυτά που γράφεις είναι το ζουμί της ιστορίας. Κόβεις ταχύτητα. Αναγνωρίζεις το δικαίωμα σε κάποιο άλλο οδηγό να κάνει λογικό προσπέρασμα. Εμ, έλα όμως που δεν το κάνουν όλοι αυτό και πάνε και κολλάνε από πίσω (π.χ. στο 'αργό' Matrix) σαν βδέλλες.
Και πάντα μιλάμε για λογικά προσπεράσματα.
Γιατί αν ο άλλος πάει και βγει στην ψύχρα χωρίς να ρίξει μία σοβαρή ματιά στους καθρέπτες του, τότε πολύ απλά είναι 'χασάπης'.
Δυστυχώς όμως επειδή έχουμε και πολλούς από αυτούς στη χώρα μας, ένας λόγος παραπάνω να είμαστε υποψιασμένοι εμείς οι 'νοήμονες γρήγοροι' και να έχουμε το νου μας για τυχόν 'χασάπιδες' ... -
εδω και καμποσες σελιδες αναπτυχθηκε πληρως το θεμα Ηyundai Matrix......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εδω και καμποσες σελιδες αναπτυχθηκε πληρως το θεμα Ηyundai Matrix......Συμπερασμα:Το Ηyundai Matrix ΔΕΝ κανει για ταξιδια στην ΕΟ...
-
διοτι δεν 200αριζει
-
Eπισης η χιουνται για τους χασαπιδες εχει μελετησει το πισω μερος του χιουνται με ζωνες ελεγχομενης παραμορφωσης...Εκανες μαλακια,μην σκοτωθεις κιολας.....Ο cruzakias μονο ειπε το σωστο,οταν πηγαινεις με τετοια ταχυτητα κ ο καθρεφτης σου δεν ειναι νταλικας να πιασει την ανοιχτη καμπη σε ολο το πλατος της το ζωντοβολο που μπαινει σαν τον σουμαχερ τερμα δεξια για να τον βγαλει λογω κουλαμαρας τερμα αριστερα η φορα που εχει παρει με τον χαρο κ κολαει απο το πουθενα πισω απο τον κουβα τον δικο μου τοτε εχετε δικιο ειμαι χασαπης....Κ το μερσεντες μπροστα....Κ αυτος χασαπης...Υποκλιθειτε στον μπαρικελο που ερχετε απο πισω,υποκλιθειτε στο λαντα με το σπιτι στον ουρανο που σερνετε,οταν το ειπα σε φιλο αστυνομικο στην τροχαια μου ειπε οτι η ταχυτητα του ηταν απλα εγκλημα.....Οδηγω τοσα χρονια,ποτε δεν εχω προκαλεσει ατυχημα,το επαγγελμα μου ειναι οδηγος κ μαλιστα σε εθνικες μεταφορες,οδηγω κ ταξι για να συμπληρωσω το μεροκαματο,μεσα στην χαβουζα την αθηνα.....Τετοια μαλακια ομως πρωτη φορα ειδα,τετοιο κολλημα,μεχρι να κανω δεξια σχεδον με ακουμπαγε κ δεν εκοβε....Γιατι δεν εκοβε??????Γιατι επαιζε τερμα τα φωτα???Γιατι εκανε χειρονομιες?????Γιατι οταν τον ειδα σταματημενο στα μακντοναλτς εκανε την κοτα????Γιατι δεν γυρισε εξαλος να με πει χασαπη??????Κ γω εχω παει με πανω απο 200 σε εθνικη αλλα ημουν σχεδον μονος μου κ σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΕΙΑ.....
-
Υπάρχουν όμως κι ελαφριές καμπές που επιτρέπουν 200άρες με ασφάλεια και ορατότητα.
-
Έκανε την κότα γιατί πολύ απλά δεν έχει διάθεση να παίζει ξύλο με κάθε αμαθή που βγαίνει στην αριστερή και κλείνει τον κόσμο, επειδή δεν μπορεί να κοιτάξει σωστά τους καθρέπτες του. Ακόμα κι αν αυτός κινείται με ταχύτητα πάνω από το όριο. Και γω, το ίδιο θα έκανα. Αν ο άλλος δεν έχει οδηγική παιδεία, τι προδικάζει ότι θα έχει γενικότερη παιδεία και δε θα σε μαχαιρώσει στα καλά καθούμενα επειδή του την είπες για κάτι που έχει άδικο; Ου μπλέξεις είναι αυτές οι περιπτώσεις.
-
Mε ολο τον σεβασμο dimsabas αλλα με λες τραμπουκο μες την μουρη....Να τσακωθω γιατι?Για να με βλεπουν τα πιτσιρικια μου κ να απορουν τι κανω?Για να γινω ξεφτιλα?Για να κερδισω τι?Να παρω το αιμα μου πισω?Αστο ρε φιλε,δεν ειμαι τοσο φορτηγατζης οσο νομιζεις...Ερωτηση του εκανα απλα κ σε χαλαρο εως πολυ χαλαρο υφος....Αν ημουν αγραμματος κ απολιτιστος θα του κατεβαζα τα μουτρα του κεφτε επιτοπου χωρις καμπανακι.....Κ μετα την απαντηση του γελασα κ την εκανα...Του ειπα οτι εχει κ ωραιο αυτοκινητο....Εσυ επιμενεις οτι δεν κοιταξα καθρεφτη,επιμενεις ομως.......Αυτος που εβλεπε τον μαλακα μπροστα με το βγαλμενο φλας στο ματριξ το οποιο πηγαινε να πεσει πανω στο λαντα γιατι λοιπον αφου ηταν τοσο μαγκας δεν υπολογισε να φρεναρει εγκαιρα κ να μην κολλησει???Αφου ηταν εμπειρος επρεπε να υπολογιζει κ τους χασαπιδες....Ειναι παιδεια να κολας κ να σπρωχνεις κ να κανεις φωτα κ να κορναρεις κ να κανεις σαν μουρλος σε τετοιες περιπτωσεις????Ωραια,ο αλλος ειναι μαλακας κ συ λογω αντανακλαστικων φορμουλα ενα τον εσωσες δηλαδει γλιτωσες το τρακαρισμα,μετα τι κανεις?Πας να τον ισοπεδωσεις με την συμπεριφορα αυτη???Τρεις το μεσημερι παρασκευης φιλε δεν πας με 200 αρεσει δεν αρεσει......Αν επεφτε επανω μου κ γινοταν πολυνεκρο ποιος θα εφτεγε?Μα το ματριξ φυσικα.....Απλα στην Ελλαδα δεν γουσταρουμε τα ορια,κ φυσικα εχουμε γεμισει γρηγορους....
-
Στην Ελλαδα πρεπει επιτελους να καταλαβαουμε οτι το φλας δεν δηλωνει απαιτηση αλλα προθεση...Μαθαιτε να κοιτατε 2 και 3 απανωτες φορες τους καθρεπτες σας για να μπορειτε να καταλαβαιτε με ποσα ερχεται ο αλλος. Ειναι σιγουρα ηλιθιος να πηγαινε με 180 και 200 αλλα απο την αλλη δε θελω να εχω καμια εμπλκη στη που τον δερνει..
-
Η λογική λέει ότι αν δεις τον άλλον από πίσω να έρχεται ταχύτερα από σένα, περιμένεις να περάσει και μετά βγαίνεις. Να περιμένεις 1-2 δεύτερα για να περάσει πρώτα εκείνος και μετά να ξεκινήσεις εσύ την προσπέρασή σου δεν θα βλάψουν κανέναν. Αντιθέτως αν τον κόψεις και επικίνδυνο είναι για ατύχημα αλλά και εκνευρισμό θα προκαλέσεις χωρίς λόγο. Εκτός αν έχεις κάτι γρήγορο και μέχρι να σε φτάσει έχεις ήδη προσπεράσει και πας και με περισσότερα χιλιόμετρα από εκείνον. Προσωπικά, δε θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχω φάει φώτα και κόρνες για αυτό τον λόγο, απλούστατα γιατί σέβομαι απόλυτα την προτεραιότητα του ταχύτερα ερχόμενου στην αριστερή. Δεν θα μπω εμπόδιο στον δρόμο του, δεν θα τον αναγκάσω να φρενάρει ή να με αποφύγει. Εγώ μπαίνω στον δρόμο του, εγώ πρέπει να προσέχω! Αυτό λέει και ο ΚΟΚ άλλωστε όπως ανέλυσε πριν ο nass.
-
Ναι ρε Matrix1977, κοίτα τι ωραία που τα λέει ο Δίας και άστο να πάμε επιτέλους παρακάτω. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Απλά είναι τα πράγματα. Πρόσεξε, μιλάμε για την οδηγική μας συμπεριφορά και παιδεία. Αν το Opel άναβε φώτα επί τρία λεπτά και κόρνες και ο οδηγός του στόλισε όλο σου το σόι, είναι άλλο πράγμα. Δεν αναλύουμε αυτό, αναλύουμε ότι έπρεπε να έχεις κοιτάξει καλύτερα, να έχεις εκτιμήσει την ταχύτητά του καλύτερα και να μην είχες βγει.
Επίσης, δε σε αποκάλεσα τραμπούκο. Αναφέρθηκα στο πώς θα συμπεριφερόμουν σε αντίστοιχη περίπτωση, ώστε να μη χρειαστεί να μάθω αν ο απέναντί μου είναι τραμπούκος ή ευγενής όπως ο Matrix1977. Η κοινή λογική πάντως λέει ότι κάποιος που (είτε από άγνοια είτε για να μου τη σπάσει επειδή με θεωρεί επικίνδυνο ή επειδή ζηλεύει που έχω ταχύτερο αμάξι ή λεφτά για πέταμα για να πηγαίνω με 200άρες) βγαίνει αριστερά με τον τρόπο που αναφέρθηκε, μάλλον δε θα είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς.
Κι αν απορείς για το αν κάνει κάποιος τον τραμπούκο μπροστά στα παιδιά του, έχω τύχει σε σκηνικά που ο πατέρας φαίνεται να καμαρώνει ή να επιδιώκει τέτοιου είδους ξεκαθάρισμα, ώστε να μαθαίνουν κι οι διάδοχοι πώς καθαρίζουν οι πραγματικοί άντρες.
Και ξαναλέω, αυτά δεν τα λέω για σένα. Δε σε ξέρω άλλωστε. Γενικά είναι τα σχόλιά μου. -
Με αφορμη αυτα θυμηθηκα,ενα περιστατικο που συνεβη σε ενα ζευγαρι πελατων μου πριν ενα τριμηνο.
Μεσαια λωριδα εκεινοι,με 100-120,και επεσε ενας πισω τους με 230-240χλμ,απο το πουθενα...
Δεν τους ειδε ειπε μετα...στο αυτοκινητο το πορτμπαγκαζ τους εφτασε στην πλατη,και μονο απο καθαρη τυχη δεν ειχαν τα δυο τους παιδακια μεσα...
Και οι δυο με αυχενικες κακωσεις...Τι κανεις σε αυτον τον ανθρωπο μετα...?
-
Κατα τη γνωμη μου οι πελατες σου φταιγαν.Θα επρεπε να ειναι στη δεξια λουριδα,ή ακομα καλυτερα στη ΛΕΑ για να κανουν πιο ευκολη τη ζωη ανθρωπου που πηγαινε με 200.Πολυ καλο αμαξι ειχε,λεφτα για πεταμα ειχε,τι θελαν και βρισκοντουσαν στον δρομο ΤΟΥ?
-
Φιλε Εαβιτη κ γω το σαββατο που περασε τερμα δεξια προς λεα πηγαινα(δεν την παταγα,μην βιαζεστε να με κραξετε),ασε,καλυτερα να εχω κ το κεφαλι μου ησυχο,Α/C,φραπεδακι,DVD στα πιτσιρικια πισω,χαλαρα με 90 κ ευχαριστηθηκα τοπιο(για λουτρακι πηγαινα)καθως κ θεαμα,εβλεπα LIVE φορμουλα ενα στην αριστερη λωριδα,κατι μαχες μιλαμε.....Δεν εκαψα κ τιποτα...Σημειωστε λοιπον στης εντυπωσεις πολυ χαμηλη για το βαρος του αυτοκινητου καταναλωση......Ασε σου λεω ονειρο.....Γιατι να ξαναβγω αριστερα?????Τωρα μεσα στην βδομαδα θα τοποθετησω κ τους καθρεφτες απο το ΜΑΝ για να ειμαι κ νομιμος την επομενη φορα που ισως,ισως λεω βρε αδερφε τυχει κ χρειαστει να βγω λιγο αριστερα.....
-
ετσι!
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ HYUNDAI MATRIX