-
κανε reference τον techie ρε
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι εχουν παρει 70δις εγγυησεις και 18 δις ζεστο χρημα.Ακολουθουν 32δις παλι ζεστο χρημα.
Με τι ΑΜΚ θελετε να τα συγκρινουμε?
edit
Αναλυτικά όλες οι κρατικές εγγυήσεις του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες.
-Ν.3845 ΦΕΚ65 6 ΜΑΙ 2010 – 15 δις ευρώ
-Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010 – 10 δις ευρώ
-Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 -25 δις ευρώ
-Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 -30 δις ευρώ
-Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
-Ν. 4031 ΦΕΚ 256 – 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώΦυσικά υπάρχουν και τα 23 δισ. ευρώ από τη κυβέρνηση της Ν.Δ
από σχόλια στο άρθρο του teckie
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κανε reference τον techie ρεΑπο τον τεκι (τα σχολια) ειναι τα στοιχεια για τις εγγυησεις και καποια απ΄αυτα που εγραψα (summary απο διαφορα αρθρα του).
-
O mjacob πρέπει να καυλώνει απίστευτα όταν μιλάει για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζιτών.
Αφήστε τον να εκφραστεί ελεύθερα τον άνθρωπα, τι χούντα είναι αυτή! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
O mjacob πρέπει να καυλώνει απίστευτα όταν μιλάει για τα θαλασσοδάνεια των τραπεζιτών.
Αφήστε τον να εκφραστεί ελεύθερα τον άνθρωπα, τι χούντα είναι αυτή!μήπως το τραβάς λιγάκι;
-
Εγώ είμαι μαζί σου κατά της χούντας του nass!
-
ΟΚ mjacob όταν δημοσιευθεί η έκθεση της Black Rock θα τα ξαναπούμε.
Δε θέλεις να εκθέσεις τις πηγές σου, κατανοητό (αν και υπάρχουν μια χαρά τρόποι να μη συμβεί αυτό, δεν θα σου πω εγώ, μεγάλο παιδί είσαι), αλλά, θα μου επιτρέψεις, μέχρι τότε οι εμμονές και οι σχετικές παραθέσεις σου, εύλογα στον κουβά. -
ΟΚ nass.
Ξέχασα ότι εσύ στις συζητήσεις με τους φίλους φέρνετε όλοι από μια κούτα με φωτοτυπημένα εικυρωμένα αντίγραφα, φιλμ και videos για ό,τι λετε.Όπως το ίδιο κάνουν εδώ όλοι όσοι γράφουν τα ίδια.
Ο δήμου μπορεί να γράφει για τα inside info από το ΕΜΠ, μπορεί να γράφει για τη γυναίακ τους στην τράπεζα, ο manosk για το τι μαθαίνει από την υπηρεσία που δουλεύει, ο spiros από τους φίλους τους ψηφοφορόυς, κάποιος άλλος για το τι κάνουν οι συριζαίοι στη δουλειά του, ο eddie για την πολυεθνική που κάτι άλλο έγινε, γενικώς ΟΛΟΙ γράφουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και όλοι τα συζητάμε μια χαρά, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο σε φιλικές συζητήσεις. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρεθεί σε φιλική συζήτηση που να βγάζει ο καθένας επικυρωμένα αντίγραφα και 'αποδείξεις'.
τώρα θυμήθηκες εσύ ότι εγώ έχω εμμονές και στον κουβά και δεοντολογίες.
απλά υποκρισία
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αγοράκι μου.... οι μέτοχοι στήριξαν τις Τράπεζες τους.... Και μην ξεχνάς ότι οι Τράπεζες που θα έπρεπε να είχαν κλείσει είναι η κρατική Αγροτική των CDS και το ΤΤ.....
Εκτός και να τα λεφτά που έχω δώσει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι φανταστικές....
Ότι θέλετε μπορείτε να λέτε.... Μάθετε να μετράτε όμως....Γιατί είστε πολύ αδύναμοι...... Και το Καραγκιοζέ στυλ δεν στέκει....
Περιμένω τον άλλο τιτανοτεράστιο μέλος του forum να απαντήσει...
Αλλα το ξέρω.... έτσι και αλλιώς ότι λέτε εσείς είναι σωστό.... ότι λένε οι άλλοι είναι ψέματα....
Αλλά έτσι.... 'τα δικά μας δικά μας... τα δικά σας δικά μας...'
ΠΡώτον κόψε το στυλάκι 'αγοράκι μου' και 'είστε αδύναμοι' και καραγκόζ μπερντέ.
ΓΙα πάνε ρώτα τη γυναίκα σου ποιο είναι το συνολικό ύψος δανείων που έδωσε η τράπεζα σε προσωπικά δάνεια στα μέλη ΔΣ και σε εύμορφες εταιριούλες, και πόσα αυτά συμμετείχαν στις ΑΜΚ, και μετά έλα να μας ξαναπείς.
Να δούμε αν ξέρεις να μετράς κι εσύ.
-
Μάλλον θα πρέπει να ξέρεις ότι διευκολύνσεις έγιναν στο Δημόσιο. Κοινώς το Δημόσιο δανείστηκε από την Τράπεζα για να συμμετάσχει στην αύξηση του ΜΚ. Από εκεί και πέρα εφόσον έχεις τέτοια στοιχεία φέρτα μας να τα δούμε. Κοινώς link όπως φροντίσεις σε πολλούς εδώ μέσα να λες αλλιώς it never happened!!!
-
Το στυλάκι είναι αντίστοιχο του δικού σου στυλ. Το nice try και αντίστοιχες ειρωνίες να το πεις στη γυναίκα σου και στο παιδί σου. Σε εμένα κομμένα γιατί δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω. Κατανοητό ή να το κάνω και πιο νανιά;
Άντε να στο κάνω λοιπόν....
Νταξ δήμου καλύτερα να μην μιλάνε οι τράπεζες για τις ΑΜΚ τους γιατί γελάνε και οι πέτρες.
Στήριξαν οι μέτοχοι το τραπεζικό σύστημα
Μ' αρέσει επίσης που τις εγγυήσεις απλώς τις βγάζουμε έξω από το παιχνίδι
Νταξ, πετυχημένο δήμου. Really.
Το νταξ αν στο χωριό σου να θεωρείται φυσιολογική έκφραση όπως και το γέλιο μέχρι δακρύων αντίστοιχα και στο δικό μου χωριουδάκι θεωρείται αντίστοιχο του αγοράκι μου.
Αν φερθείς σωστά θα σου φερθώ. Αλλά εδώ δεν είμαστε Χριστιανοί για να γυρίζουμε το άλλο μάγουλο ούτε βέβαια πρέπει να μετανοούμε ή να μην ομιλούμε γιατί η δική μας κοσμοθεωρία δεν ταιριάζει στη δική σας.
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
2. Το στυλάκι είναι αντίστοιχο του δικού σου στυλ. Το nice try και αντίστοιχες ειρωνίες να το πεις στη γυναίκα σου και στο παιδί σου. Σε εμένα κομμένα γιατί δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω. Κατανοητό ή να το κάνω και πιο νανιά;ΓΙα πες μου μεγάλε απαντώντας σε ποιο δικό μου στυλάκι μου έγραψες 'αγοράκι μου' και τα ρέστα.
Που θα γυρίσεις να μου πεις δεν με ξέρεις και κομμένα όταν είσαι ο ίδιος που ξεκινάς τις μαλακίες
Κάπως περίεργα την έχεις δει εδώ μέσα που γουστάρεις να απευθύνεσαι όπως σου καυλώνει και μετά ζητάς και τα ρέστα. -
το νταξ είναι αντίστοιχο του αγοράκι μου. Μάλιστα.
Τα γελάκια είναι κάτι που αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις ο ίδιος. Μάλιστα.
-
Δηλαδή οι προσωπικές σου εμπειρίες περιλαμβάνουν εσωτερική γνώση των βαθύτερων μυστικών των Τραπεζών ? Ούτε στο ΔΣ της Eurobank ή, ακόμα καλύτερα, της ΤτΕ, να ήσουν...
Αλλο ανεκδοτολογικού τύπου αναφορές, όπως τι έκανε ο christos.dimou με το ΕΜΠ (τον οποίο BTW έχω αμφισβητήσει σχετικά με το ύψος των αμοιβών των μηχανικών, σε βαθμό που μου έστειλε και ΡΜ που να εξηγεί γιατί και πως) και άλλο ζητήματα που άπτονται της 'hard core' οικονομικής πολιτικής, όπως το αν κάνουν οι Τράπεζες μούφα ΑΜΚ με off-shore, αν δίνουν δάνεια σε μέλη του ΔΣ τους κτλ. δηλαδή θέματα που δεν είναι ΓΝΩΜΗ αλλά ΓΝΩΣΗ.
Και συ όταν ο φίλος μας ο dimitris_f λέει 'έχεις στοιχεία για αυτό ?' (για πράγματα που πολύς κόσμος θεωρεί προφανή, πχ. φορολόγηση ναυτιλιακού κεφαλαίου), σε αντίθεση με ό,τι κάνεις με μένα, δεν τον λες υποκριτή και καλά κάνεις (και καλά κάνει και κείνος), γιατί άλλο να αναφέρει κανείς τις προσωπικές του εμπειρίες (όπως οι προηγούμενοι που ανέφερες), άλλο ακόμα να αναφέρει την προσωπική του άποψη (spiros: 'οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ' ή κάπως έτσι = άποψη διότι δεν αποδεικνύεται και ως τέτοια της δίνουμε την όποια αξία δικαιούται) και άλλο να αναφέρεις υποτιθέμενα ΓΕΓΟΝΟΤΑ όπως τα δάνεια του ΔΣ και των off-shore ή η φορολόγηση του ναυτιλιακού κεφαλαίου χωρίς ουδεμία τεκμηρίωση. Εκεί για να έχει η παράθεση αξία μεγαλύτερη του κουβά, η τεκμηρίωση είναι απαραίτητη. ΙΜΗΟ.
Ακόμα και αν μιλάγαμε face-to-face τα ίδια θα σου 'λεγα: 'Τι είναι αυτά που λες ρε Αντρέα, που τα άκουσες ? Για γίνε πιο συγκεκριμένος'. Διότι δεν είσαι καν συγκεκριμένος, πετάς ένα 'ξέρεις πόσα λεφτά έχουν δώσει σε μέλη του ΔΣ' και όλα ΟΚ... Αλλά σε αυτό βασίζεις ολόκληρη επιχειρηματολογία σχετικά με την κρατική ενίσχυση στις Τράπεζες κοκ.
Τέλος πάντων, δεν με ενδιαφέρει να αντιπαρατεθώ μαζί σου, ας μας απαντήσει η BlackRock.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από εκεί και πέρα εφόσον έχεις τέτοια στοιχεία φέρτα μας να τα δούμε. Κοινώς link όπως φροντίσεις σε πολλούς εδώ μέσα να λες αλλιώς it never happened!!!Εσύ έχεις φέρει στοιχεία για το ότι είσαι παντρεμένος με κάποια που δουλεύει σε τράπεζα και μάλιστα στη συγκεκριμένη θέση την οποία έχεις πει;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
- Το στυλάκι είναι αντίστοιχο του δικού σου στυλ. Το nice try και αντίστοιχες ειρωνίες να το πεις στη γυναίκα σου και στο παιδί σου. Σε εμένα κομμένα γιατί δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω. Κατανοητό ή να το κάνω και πιο νανιά;
ΓΙα πες μου μεγάλε απαντώντας σε ποιο δικό μου στυλάκι μου έγραψες 'αγοράκι μου' και τα ρέστα.
Που θα γυρίσεις να μου πεις δεν με ξέρεις και κομμένα όταν είσαι ο ίδιος που ξεκινάς τις μαλακίες
Κάπως περίεργα την έχεις δει εδώ μέσα που γουστάρεις να απευθύνεσαι όπως σου καυλώνει και μετά ζητάς και τα ρέστα.Νομίζω ότι σου απάντησα σαφώς για να δεις τι έγραψες... αλλά συνεχίζεις....
Συνέχισε δεν πρόκειται να καθήσω να ασχοληθώ περαιτέρω. Εσύ έχεις άλλη άποψη για το θέμα εγώ έχω άλλη. Αν η άποψη σου υπερισχύσει τότε θα κυβερνήσει αυτή και θα δούμε. Αν υπερισχύσει η δική μου τότε αυτή θα διοικήσει και θα πορευτούμε. Αυτό λέγεται Δημοκρατία στο my place.... Στο δικό σου place δεν ξέρω πως το λέτε.
Δεν έχω και πολύ όρεξη να μπαίνω σε παιγνιδάκια του στυλ των προσωπικών δανείων από την Τράπεζα σε μέλος του ΔΣ καθώς το δάνειο απ' όσο ξέρω είναι δάνειο δίνεται με συγκεκριμένο επιτόκιο και σκοπό είχε αν έγινε να βοηθήσει σε θέματα ρευστότητας. Και τα δάνεια δεν είναι δανεικά και αγύριστα τουλάχιστον στο χωριό μου.
Πέραν των μελών του ΔΣ (για την Alpha αν θέλεις να σου πω δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο αν και σε αυτό το επίπεδο μπορώ να σου πω ότι το μεγάλο αφεντικό κατέχει προσωπικά κάτι παραπάνω από το 5% (διαχειρίζεται τα χρήματα των Γάλλων και της Αγγελοπούλου) και ο Ματζούνης έχει ένα ακόμα αντίστοιχο ποσοστό. Οπότε αν αναφέρεσαι σε αυτούς τότε μιλάμε για το 10% των μετοχών της Alpha η οποία δεν έχει κάνει ακόμα AMK) υπάρχουν και άλλοι μέτοχοι και συνήθως τα μέλη του ΔΣ κατέχουν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των μετοχών και πολύ μικρότερο των συμμετοχών των διάφορων ΝΠΔΔ που έχουν ή είχαν μετοχές στις Τράπεζες. AMK έχει κάνει η Εθνική Τράπεζα που βασικός μέτοχος παραμένουν κρατικοί ή κρατικοστροφούμενοι φορείς και δεν θυμάμαι να μας τηλεφωνούσε κανείς αν θέλουμε να πάρουμε δάνειο....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από εκεί και πέρα εφόσον έχεις τέτοια στοιχεία φέρτα μας να τα δούμε. Κοινώς link όπως φροντίσεις σε πολλούς εδώ μέσα να λες αλλιώς it never happened!!!
Εσύ έχεις φέρει στοιχεία για το ότι είσαι παντρεμένος με κάποια που δουλεύει σε τράπεζα και μάλιστα στη συγκεκριμένη θέση την οποία έχεις πει;
Ρώτα τον τρίφτη.....
-
Αν το 'νταξ' είναι εφάμιλλο του 'αγοράκι μου', τότε να σου ζητήσω συγγνώμη.
Αν το να μεταφέρω εγώ κάτι 'ανυπόστατο' είναι εμμονή και αντιδεοντολογικό, να ζητήσω ξανά συγγνώμη.Αν στα όσα γράφονται εδώ μέσα εγώ είμαι αυτός λοιπόν που μιλάω άσχημα στους συνομιλητές μου και μεταφέρω φημολογίες, τότε μπράβο. Καλώς γράφτηκαν όσα γράφτηκαν.
Μη σας χαλάσω το μνημείο αποδείξεων και ευγενείας.
-
Διαισθάνομαι μια ένταση να διατρέχει το φόρουμ. Το λένε και 'πόλωση' σε προεκλογική περίοδο.
Καλύτερα να ηρεμήσουμε λίγο και υπόσχομαι να μην ασχοληθώ καθόλου με το επικαιροποιημένο, φιλολαϊκό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα.Το παραθέτω (άνευ σχολιασμού):
Το Μνημόνιο θα αντικατασταθεί από ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είπε.
Στους κύριους άξονες του κόμματός του:
Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με/ή μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων
Κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων που προέβλεπαν 22% μείωση του κατώτερου μισθού, 32% του μισθού για νέους κάτω των 22 ετών
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ
Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,50 ευρώ και επέκτασή του στα δύο χρόνια.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν
Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων για την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 4% του ΑΕΠ σε ορίζοντα τετραετίας.
Αμεση κατάρτιση περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφεται η πολιτική όλων των πολιτών με αυστηρές ποινές για όσους αποκρύπτουν την περιουσία τους.
Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και προσαρμογή στα επίπεδα της ΕΕ
Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων
Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Εκσυγχρονισμό και στελέχωση των ΔΟΥ με εξειδικευμένο προσωπικό.
Επιδίωξη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της Ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο για αύξηση των εσόδων και κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων για την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 4% του ΑΕΠ σε ορίζοντα τετραετίας.
Και επειδή σε αυτή τη χώρα 'πλούσιοι' είναι οι μισθωτοί (με προϋπηρεσία), στην επόμενη 4ετία λέτε να υπάρξουν κι άλλοι?
[Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων
Επανεξέταση? Κάποτε άκουγα για κατάργηση των προνομίων φοροασυλίας που έδινε το πελατειακό σύστημα σε διάφορες ομάδες: μηχανικοί, δικηγόροι, δικαστές, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες ... Μάλλον θα μιλάει προσεκτικά για τους εφοπλιστές.
-
Με βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά κατά των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος του κόμματός του.
«Σήμερα καταθέτουμε κυβερνητικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τίθεται όχι υπό την έγκριση της Τρόικας, αλλά στην κρίση του ελληνικού λαού.
Ο ίδιος συνόψισε το δίλλημα της 17ης Ιουνίου στη φράση «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι «το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις». Παράλληλα, απέρριψε την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ως λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Χαρακτήρισε το Μνημόνιο «αυτόματο πιλότο προς την ολοσχερή καταστροφή», σχολίασε ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δανεισμού της χώρας από τις αγορές και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι με τη συνέχιση της τήρησης των όρων του Μνημονίου η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει την πρόσβασή της για δανεισμό στις διεθνείς αγορές για μία δεκαετία τουλάχιστον. «Δεν είναι δυνατή η σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, πρέπει να βγάλουμε το αγκίστρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η στρατηγική της κινδυνολογίας και του φόβου κατέληξε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της» λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από το ευρώ».
Οικονομικό πρόγραμμα
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας τα εξής:
-
Θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης
-
Θα σχηματίσουμε ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο
-
Θα αξιοποιήσουμε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης
-
Θα βάλουμε τέλος στα 'golden boys'
-
Θα πρέπει το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους να συνδεθεί με το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ
-
Θα ζητήσουμε αναστολή πληρωμών των τόκων μέχρι να δημιουργηθούν σταθερές συνθήκες
-
Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό
-
Αναίρεση της απόφασης για άρση της μετενέργειας
-
Θα καταργήσουμε τα χαράτσια, πρώτα για τους ανέργους
-
Να αυξήσουμε τα έσοδα κατά 4% από τους έχοντες σε ορίζοντα 4ετίας
-
Άμεση υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολογίου
-
Δήμευση περιουσίας για όσους δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία
-
Σταδιακή μείωση ΦΠΑ και ελαχιστοποίησή του στα τρόφιμα
-
Θα επανεξετάσουμε από μηδενική βάση τη σχέση κράτους - εφοπλιστών
-
Πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων
-
Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό
-
Εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ολική η μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ κατ’ ελάχιστον στο 43% και κατά μέγιστο στο σημερινό μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι στο 46%.
Αυτή θα πρέπει να καλυφθεί από την αύξηση των δημόσιων εσόδων που υστερούν σημαντικά έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Η προσαρμογή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα προέλθει από την φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων, κάτι που προϋποθέτει τη ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ενδεικτικά μέτρα για τη σταθεροποίηση των δαπανών
-Άμεσο «πάγωμα» μειώσεων σε κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις
-Ριζική επανεξέταση και ανακατανομή των δημόσιων δαπανών
-Λειτουργία και ενίσχυση της κεντρικής αρχής κρατικών προμηθειών που θα ελέγχει την κοστολόγηση αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζει το κράτος από τον ιδιωτικό τομέα
-Εφαρμογή και επέκταση ρυθμίσεων που εξυπηρετούν τον άμεσο έλεγχο των δαπανών όπως η Διαύγεια, η ηλεκτρική συνταγογράφηση κλπ
Ενδεικτικά μέτρα για αύξηση εσόδων
-άμεση υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου, που θα αφορά όλους τους Έλληνες υπηκόους σε Ελλάδα και εξωτερικό για όλες τις κατηγορίες εισοδήματος
-αλλαγή φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας εισοδημάτων νομικών και φυσικών προσώπων και προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο
-επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
-σταδιακή μείωση του ΦΠΑ
-εκσυγχρονισμός και στελέχωση εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό
-επιδίωξη μιας εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο με την προσδοκία να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και να καταργηθούν οι 58 προκλητικές διαφορετικές φοροαπαλλαγές
-κινητοποίηση πόρων για τη χρηματοδότηση ανάπτυξης, τόσο από εσωτερικές πηγές (δημιουργία όρων για επιστροφή καταθέσεων και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα , αύξηση πόρων από φορολογική μεταρρύθμιση, πάταξη φοροδιαφυγής, αξιοποίησης ορυκτού πλούτου και υδρογονανθράκων, υπογραφή διμερούς συμφωνίας με Ελβετία για φορολόγηση των εκεί καταθέσεων όσο και από εξωτερικές πηγές (επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και αύξηση της απορροφητικότητάς του, ευρωπαϊκό πρόγραμμα επένδυσης, ανάπτυξη διπλωματίας)
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε:
-
Καθιέρωση της απλής αναλογικής
-
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών
-
Θέσπιση κανόνων στη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων
-
Διμερείς συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες για οριοθέτηση ΑΟΖ
-
Πρόταση προς την Τουρκία να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών
Πηγή:www.capital.gr
-
-
Με λίγα λόγια, φορομπηξιμο και άγιος ο θεός.
Κουβέντα για διαφθορά, κουβέντα για το σπάταλο και υπεράριθμο δημόσιο, κουβέντα για την φοροδιαφυγή, κουβέντα για μεταρυθμίσεις. Τέλεια! -
Ο χρήστης tsipras έγραψε:
ΘΑ
Θα σας κάνουμε και γεφύρια και ποτάμια...
Θα σας φτιάξουμε και πλοία και αν δεν έχετε ΘΑλασσες θα σας φτιάξουμε και ΘΑλασσσες...
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες