-
Τα ερωτήματα που θέτεις τα απαντάς μόνος σου ,απλά βάζεις ένα ? στο τέλος .
π.χ.Πραγματογνωμοσύνη
σε περίπτωση ατυχήματος με το Ασφαλισμένο Όχημα - ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα - για όλες τις ζημιές
άνω των € 400 που συμβούν στην ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ & ΒΟΛΟ, αλλά και οπουδήποτε στην Ελλάδα
σε περίπτωση ολικής καταστροφής .Άμεση Πληρωμή Ζημιών
που προκαλούνται από Υπαιτιότητα Οδηγού Ανασφάλιστου Οχήματος αφού προηγηθεί πραγματογνωμοσύνη,
καταβάλλεται αμέσως από τη DA.S. το 70% του κόστους των υλικών ζημιών του Ασφαλισμένου Οχήματος .Εταιρεία θα διαλέξεις εσύ λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και τον παράγοντα κόστος .
Δες εδώ, και διάβασε αναλυτικά τις καλύψεις : http://www.das.gr/default.asp?id=3017009&lcid=1032Καλύψεις σαν αυτές που αναφέρεις π.χ. Αποζημίωση σε περίπτωση ανασφάλιστου, δεν είναι υποχρεωτικές.
Αρα, σε κάποιον για παράδειγμα που έχει μόνο βασικές-υποχρεωτικές καλύψεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες.Ότι θέλεις στείλε ΠΜ ( ειδικά αν υπάρχει περισσότερα του ενός αυτοκινήτου στην οικογένεια )
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
παντως να σε πω την αμαρτία μου, δεν γνωρίζω να ειναι υποχρεωτικό και ουτε νόμιζω πως μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας με κάποιον νομο. Αλλο το κυκλοφορώ στον δρόμο ανασφάλιστος, και αλλο το να θελω να έχω πινακιδωμένο το αμάξι μου. Μαλλον εκβιασμός ποιο πολύ εκ μέρους του κράτους και τιποτε παραπάνω.Μπορεί κάποιος να θέλει να κινήσει το αμάξι μονο 3-6 μηνες τον χρόνο. Γιατι να υποχρεωθεί να το ασφαλίσει για ολο τον χρονο?
Τέλος πάντων...
Παιδιά ας συνέλθουμε λίγο. Πάνω από ένα εκατομμύριο τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και τόσα χρόνια, ας πούμε τα 3 τελευταία, που εκεί είναι το νούμερο και το γνωρίζουμε όλοι, το κράτος δεν κάνει τίποτα για να τα διασταυρώσει! Είναι δυνατόν να έχουμε τύψεις που δεν θα ασφαλίσουμε το ακινητοποιημένο μας όχημα? Που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να δίνει αυτή τη δυνατότητα, μιας και το να καταθέσεις πινακίδες και να τις πάρεις πάλι πίσω, μόνο λύση δεν είναι αν σκεφτείς τη γνωστή τρελή γραφειοκρατία.
-
Το νόμιμο όπως έχει αναφερθεί είναι να το θέσεις σε ακινησία καταθέτοντας πινακίδες και όταν θέλεις να το κινήσεις να τις πάρεις. Επίσης νόμιμο είναι εφόσον έχεις πληρώσει τέλη κυκλοφορίας να το έχεις με πινακίδες σε ιδιωτικό χώρο (γκαράζ, αποθήκη, χωράφι κτλ) και ανασφάλιστο. Να το έχεις όμως στο δρόμο ακόμη και παρκαρισμένο και ανασφάλιστο είναι παράνομο.
Τώρα το γεγονός οτι στο ελληνικό κράτος δεν μπορείς να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για μερικούς μήνες (δηλ όταν πάρεις πίσω τις πινακίδες πληρώνεις όλα τα τέλη και όχι μέρος) ή να πάρεις προσωρινές που ισχύουν για συγκεκριμένο διάστημα είναι άδικο αλλά έτσι είναι το ελληνικό σύστημα. Τώρα αν θες να το ασφαλίσεις για μέρος του έτους μπορείς είτε κάνοντας αναστολή της ασφάλισης για τους μήνες που δεν κινείς το αυτοκίνητο ή κάνοντας συμβόλαιο τρίμηνο ή εξάμηνο. Συνεπώς κορσαίρ είσαι παράνομος αν δεν το έχεις σε ιδιωτικό χώρο. -
Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει κάποια διορία σχετικά με την επιστροφή χρημάτων του εναπομείναντος ασφαλιστικού συμβολαίου λόγω μεταβίβασης αυτοκινήτου;
Ήδη περιμένω 1.5 μήνα. Είναι λογική αυτή η αναμονή;
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Το νόμιμο όπως έχει αναφερθεί είναι να το θέσεις σε ακινησία καταθέτοντας πινακίδες και όταν θέλεις να το κινήσεις να τις πάρεις. Επίσης νόμιμο είναι εφόσον έχεις πληρώσει τέλη κυκλοφορίας να το έχεις με πινακίδες σε ιδιωτικό χώρο (γκαράζ, αποθήκη, χωράφι κτλ) και ανασφάλιστο. Να το έχεις όμως στο δρόμο ακόμη και παρκαρισμένο και ανασφάλιστο είναι παράνομο.
Τώρα το γεγονός οτι στο ελληνικό κράτος δεν μπορείς να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για μερικούς μήνες (δηλ όταν πάρεις πίσω τις πινακίδες πληρώνεις όλα τα τέλη και όχι μέρος) ή να πάρεις προσωρινές που ισχύουν για συγκεκριμένο διάστημα είναι άδικο αλλά έτσι είναι το ελληνικό σύστημα. Τώρα αν θες να το ασφαλίσεις για μέρος του έτους μπορείς είτε κάνοντας αναστολή της ασφάλισης για τους μήνες που δεν κινείς το αυτοκίνητο ή κάνοντας συμβόλαιο τρίμηνο ή εξάμηνο. Συνεπώς κορσαίρ είσαι παράνομος αν δεν το έχεις σε ιδιωτικό χώρο.Εμένα το άλλο μου κινεί την περιέργεια. Γιατί υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες παρκαρισμένα στους δρόμους? Δεν θα έπρεπε αυστηρότατα να παρκάρονται σε γκαράζ? Όσοι καταθέτουν πινακίδες, δεν δηλώνουν ενυπογράφως χώρο στάθμευσης? Δεν το ελέγχει κανένας μετέπειτα?
-
Πότε και που έγινε έλεγχος στην Ελλάδα, για να γίνει σε αυτό; Η χώρα νοσεί και ο Έλληνας STARx/ του
-
Γνωρίζουμε ποιες (σχετικά αξιόπιστες) εταιρίες κάνουν 3μηνη ασφάλιση? Ενδιαφέρομαι, μιας κ η τσέπη μου δεν...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει κάποια διορία σχετικά με την επιστροφή χρημάτων του εναπομείναντος ασφαλιστικού συμβολαίου λόγω μεταβίβασης αυτοκινήτου;Ήδη περιμένω 1.5 μήνα. Είναι λογική αυτή η αναμονή;
Από Αγροτική τα είχα πάρει μέσα σε 2 εβδομάδες
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει κάποια διορία σχετικά με την επιστροφή χρημάτων του εναπομείναντος ασφαλιστικού συμβολαίου λόγω μεταβίβασης αυτοκινήτου;
Ήδη περιμένω 1.5 μήνα. Είναι λογική αυτή η αναμονή;
Από Αγροτική τα είχα πάρει μέσα σε 2 εβδομάδες
Ωχ ωχ... Να αρχίσω να αγχώνομαι και να πάω να τους τα κάνω καλοκαιρινά τα γραφεία;
-
Δεν είναι φυσιολογικός ο 1.5 μήνας έπρεπε να έχεις πάρει τα λεφτά σου. 3 μηνα κάνει η Μινέττα και ο Νέος Ποσειδών , πιο αξιόπιστη η πρώτη κατά την γνώμη μου (αλλά και ακριβότερη κατά τι).
-
Καλημέρα σας!
Έχει πάει το αυτοκίνητο της οικογένειας στο φανοποιό καθώς μας τράκαρε μια κυρία.
Δικαιούμαστε αυτοκίνητο αντικατάστασης; 'Η μπορούμε να απαιτήσουμε αποζημίωση απο την ασφαλιστική της για μετακινήσεις με ταξί με την προσκόμιση αντίστοιχων αποδείξεων; Και μέχρι ποιού ποσού;Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
-
Εξαρτάται από τους όρους του συμβολαίου σου. Συνήθως δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, μερικές εταιρίες όμως το παρέχουν προαιρετικά.
-
το εχουν στις παροχες για τα συνεργαζομενα συνεργεια
και με κατι μικρα γραμματακια γραφουν: 'κατοπιν διαθεσιμοτητας'
-
Για την interasco γνωρίζουμε κάτι?
-
γνωρίζετε αν η ασφάλεια ισχύει και για ένα μηνα μετά την λήξη της?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
γνωρίζετε αν η ασφάλεια ισχύει και για ένα μηνα μετά την λήξη της?Όχι ( αλλά και υπό προϋποθέσεις )
Αναλυτική Απάντηση στις σελ. 184 και 185
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει κάποια διορία σχετικά με την επιστροφή χρημάτων του εναπομείναντος ασφαλιστικού συμβολαίου λόγω μεταβίβασης αυτοκινήτου;
Ήδη περιμένω 1.5 μήνα. Είναι λογική αυτή η αναμονή;
Από Αγροτική τα είχα πάρει μέσα σε 2 εβδομάδες
Ωχ ωχ... Να αρχίσω να αγχώνομαι και να πάω να τους τα κάνω καλοκαιρινά τα γραφεία;
Την αιτηση την ειχε κανει παλιοτερα ο ασφαλιστικος πρακτορας, επειδη ειχε κανει λαμογια ομως γιαυτο και η ακυρωση τον ειχα παρει τηλ στο 10ημερο και μετα απο 2-3 μερες πηρα και τα λεφτα στα χερια απο το γραφειο του!
Την αιτηση που εστειλε στην αγροτικη παντως την ειχα υπογραψει και εγω! -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
γνωρίζετε αν η ασφάλεια ισχύει και για ένα μηνα μετά την λήξη της?
Όχι ( αλλά και υπό προϋποθέσεις )
Αναλυτική Απάντηση στις σελ. 184 και 185
πολύ ενδιαφέρων αυτο για την κάλυψη μετα την λήξη του συμβολαιου!! όμως εχω μια απορια!? Πως μπορούμε να δειξουμε την εναντίωση 'επι αποδείξει'μας στην ασφαλιστική ωστε να εχουμε αυτον τον ενα μηνα καβαντζα!?
-
Γεια σε ολους ! Ψαχνοντας στο Google βρηκα ena σιτε που με βοηθησε να βρω καλα φθηνα ασφαλστρα .
ισως σας φανει χρησιμο. Πείτε μου την γνώμη σας.
ασφαλιστρα
Ευχαριστώ -
Εψαξες πολυ;
Πολυ αλτρουιστικο εκ μερους να γραφτεις στο φορουμ μονο και μονο για να μας ενημερωσεις...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ