-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Συμφωνείς με τις παραπάνω προτάσεις μου?Καλές δεν είναι για αυτά τα λεφτά ?Ως συνήθως, καλά τα λες!
-
Οδήγησα το Fabia tdi(το οποίο παρεπιπτόντως με τις τρέχουσες προσφορές βγαίνει από 11600 έως 12000), και μου φάνηκε τραγικό. Ίσως να φταίει που 2 μέρες νωρίτερα είχα κάνει test drive και το clio dci με τα 105 άλογα, αλλά προσπαθώντας να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, θα έλεγα μακριά από το 1.2tdi... Εκτός του ότι από θόρυβο και κραδασμούς μου θύμησε έντονα ένα Mercedes G240D που οδηγούσα στο στρατό, από απόδοση είναι μάπα. Ξεκινάει να κάνει κάτι στις 2000σαλ, αλλά είναι και τόσο μακριές οι σχέσεις που μου φάνηκε πως μετά τις 2600-2700 δεν είχε κάτι να δώσει. Και το Clio είχε κάποια υστέρηση κάτω από τις 1500-2000σαλ, αλλά μετά είχε σαφώς καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερο φάσμα που αποδίδει, ενώ ήταν πρακτικά αθόρυβο(μόνο στο ρελαντί όταν το έβαλα μπρος κατάλαβα κάτι). Αλλά βέβαια είναι και άλλα τα λεφτά. Το renault κοστίζει 15000 σχεδόν. Υπάρχει βέβαια και η μικρή έκδοση με τα 90 άλογα και 13500€, αλλά δεν έχω δει ούτε έναν να το έχει δοκιμάσει...
-
Ειναι τραγικο.Εχουμε ενα (3κυλινδρο 1200ρι βενζινη) στη δουλεια και το καβαλαμε ολοι.. Ειναι ΜΟΝΟ ανετο..τιποτα αλλο..
-
@nonos: Νομίζω ότι η Skoda δεν βγάζει 3κύλινδρο βενζίνης Fabia. Είσαι σίγουρος? Τι ακριβώς σας ενοχλούσε? Ως προς τι ήταν τραγικό?
@amazing: Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε ποιες διαφορές αναφέρεσαι μεταξύ του TSi και του TDi? (φαντάζομαι μιλάς για το Fabia και όχι για το Polo, σωστά?)
@Mark: Όντως εκεί βγαίνει η απλή έκδοση (Ambiente). Εγώ ανέφερα την τιμή για την έκδοση Style που είναι περίπου 1000 ευρώ πάνω. Ο θόρυβος με ενόχλησε και εμένα, ειδικά στις χαμηλές στροφές και με ανοιχτά παράθυρα. Αλλά παρόμοιος ήταν και στο Polo TDi και επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία από diesel, μου φάνηκε λογικό. Το Clio δεν το έκανα test drive, μιας και δεν κάνουν ανταλλαγές.
Για τα αντίστοιχα VW Polo, τα ίδια ισχύουν? Τα έχει πάρει κανείς σας?
-
Βεβαίως βγάζει. Το ατμοσφαιρικό 1.2 : http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=2063 .
Μην περιμένεις να δεις τραγικές διαφορές μεταξύ Fabia και polo μιας είναι το ίδιο πράγμα μηχανικά, με διαφορετικό ίσως κιβώτιο στα TSI και χειρότερης ποιότητας πλαστικά στο εσωτερικό(για το fabia μιλάω. Μυρίζανε κάπως στο εκθεσιακό και δε μου άρεσε όταν μπήκα μέσα...). Το 1.2 tsi ακόμη και με τα 85 άλογα είναι η μέρα με τη νύχτα σε επιδόσεις με το 1.2 tdi, ενώ ο κινητήρας είναι σαφώς πιο πολιτισμένος.
Καθαρά από περιέργεια, πόσο σου δίνουν για ανταλλαγή; -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Οδήγησα το Fabia tdi(το οποίο παρεπιπτόντως με τις τρέχουσες προσφορές βγαίνει από 11600 έως 12000), και μου φάνηκε τραγικό. Ίσως να φταίει που 2 μέρες νωρίτερα είχα κάνει test drive και το clio dci με τα 105 άλογα, αλλά προσπαθώντας να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, θα έλεγα μακριά από το 1.2tdi... Εκτός του ότι από θόρυβο και κραδασμούς μου θύμησε έντονα ένα Mercedes G240D που οδηγούσα στο στρατό, από απόδοση είναι μάπα. Ξεκινάει να κάνει κάτι στις 2000σαλ, αλλά είναι και τόσο μακριές οι σχέσεις που μου φάνηκε πως μετά τις 2600-2700 δεν είχε κάτι να δώσει. Και το Clio είχε κάποια υστέρηση κάτω από τις 1500-2000σαλ, αλλά μετά είχε σαφώς καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερο φάσμα που αποδίδει, ενώ ήταν πρακτικά αθόρυβο(μόνο στο ρελαντί όταν το έβαλα μπρος κατάλαβα κάτι). Αλλά βέβαια είναι και άλλα τα λεφτά. Το renault κοστίζει 15000 σχεδόν. Υπάρχει βέβαια και η μικρή έκδοση με τα 90 άλογα και 13500€, αλλά δεν έχω δει ούτε έναν να το έχει δοκιμάσει...η διαφορά μεταξύ των 2 κλιο dci είναι μικρή σε απόδοση και σε καθημερινη μετακίνηση δεν θα την παρεις χαμπάρι...
το dci ακούγεται στο ρελαντί σημαντικά και ειδικά όταν είναι κρύο... α σε κάθε βαθύ πάτημα ακους τον συμπιεστή -
Ναι. Δεν είπα ότι δεν ακούγεται. Απλά το πρόσεξα μόνο όταν έβαλα μπροστά. Βέβαια είχα και κλειστά παράθυρα... Αλλά μέχρι να το πάω πίσω, ούτε που ξαναπήγε το μυαλό μου στον ήχο. Ενδιαφέρον αυτό που λες για τις 2 εκδόσεις των dci. Κι εγώ κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Αν και τα 1300 διαφοράς που έχουν τα 2 μοντέλα, κάνουν το μεγάλο εκτός από 15 άλογα και 4 κιλά επιπλέον να έχει και 6άρι κιβώτιο, πίσω δισκόφρενα και ESP, λίγο πιο πολυτελές σαλόνι κλπ και μάλλον αξίζουν. Αν και στις εποχές μας κάθε € μετράει...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ναι. Δεν είπα ότι δεν ακούγεται. Απλά το πρόσεξα μόνο όταν έβαλα μπροστά. Βέβαια είχα και κλειστά παράθυρα... Αλλά μέχρι να το πάω πίσω, ούτε που ξαναπήγε το μυαλό μου στον ήχο. Ενδιαφέρον αυτό που λες για τις 2 εκδόσεις των dci. Κι εγώ κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Αν και τα 1300 διαφοράς που έχουν τα 2 μοντέλα, κάνουν το μεγάλο εκτός από 15 άλογα και 4 κιλά επιπλέον να έχει και 6άρι κιβώτιο, πίσω δισκόφρενα και ESP, λίγο πιο πολυτελές σαλόνι κλπ και μάλλον αξίζουν. Αν και στις εποχές μας κάθε € μετράει...έχω οδηγήσει κάθε πιθανή έκδοση του dci 85-90-105 ... οι 2 μικροί είναι σχεδόν ίδιοι (δεν τους οδηγησα σε ίδιο αυτοκίνητο για να μπορώ να πω οτι είναι ίδιοι) και ο μεγάλος κάνει μια διαφορά όταν τον πιέσεις λίγο παραπάνω, πράγμα που σε καθημερινή μετακίνηση μάλλον δεν θα καταλάβεις... το αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά είναι στο θέμα του κάθε αγοραστή... μάλλον για γεμάτο πετρελαιοκινητήρα δεν αποτελεί τρανταχτό + η ύπαρξη 6αριού....
αυτό που λες για απροθυμία χαμηλά όντως υπάρχει αλλά δεν ευθύνεται μονο μοτέρ , έχω την εντύπωση οτι ευθύνεται και η ρύθμιση του ηλεκτρογκαζου... -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Βεβαίως βγάζει. Το ατμοσφαιρικό 1.2 : http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Edition&edition_id=2063 .
Μην περιμένεις να δεις τραγικές διαφορές μεταξύ Fabia και polo μιας είναι το ίδιο πράγμα μηχανικά, με διαφορετικό ίσως κιβώτιο στα TSI και χειρότερης ποιότητας πλαστικά στο εσωτερικό(για το fabia μιλάω. Μυρίζανε κάπως στο εκθεσιακό και δε μου άρεσε όταν μπήκα μέσα...). Το 1.2 tsi ακόμη και με τα 85 άλογα είναι η μέρα με τη νύχτα σε επιδόσεις με το 1.2 tdi, ενώ ο κινητήρας είναι σαφώς πιο πολιτισμένος.
Καθαρά από περιέργεια, πόσο σου δίνουν για ανταλλαγή;Έχεις δίκιο. Αυτό είναι από την προηγούμενη σειρά (μοντέλο 2007) πριν η μαμά VW τους αφήσει να φορέσουν τους TSi & TDi.
Στο προηγούμενο μοντέλο Fabia όμως, ένιωθες αμέσως ότι δεν τραβάει ο κινητήρας. Όταν μπήκα στο καινούργιο (2010) υπήρχε διαφορά στην αίσθηση. Σίγουρα δεν είναι το αυτοκίνητο για τρελές συγκινήσεις και ούτε για μεγάλα ταξίδια σε ανοιχτούς δρόμους. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει.
Εσύ Mark θα θυσίαζες την οικονομία του diesel για έναν σαφώς πιο πολιτισμένο κινητήρα (βλέπε TSI)? Και εγώ σκέφτομαι το παραπάνω χιλιάρικο, αν τελικά θα κερδίσω αρκετά από την οικονομία κατανάλωσης κ τελών κυκλοφορίας του TDI, από το να έχω έναν πιο στρωτό και πολιτισμένο κινητήρα (TSI).
Πάντως δεν βλέπω καμία παρότρυνση για το Polo. Μάλλον σε περίοδο κρίσης, όλοι προτιμάμε να ρίξουμε το κασέ μας, αντί για το 'επώνυμο'.
Η ανταλλαγή είναι στα 3800 με 4000 ευρώ συν κάποια δωράκια. -
Κρίμα που δε σου παίρνουν το παλιό σου αυτοκίνητο στη Renault ή στη Hyundai. Τα αντίστοιχα Clio dCi & i20 Diesel είναι ίσως τα καλύτερα σε Diesel αυτή τη στιγμή. Στη Fiat ή στην Opel πηγές να ρωτήσεις για τα αντίστοιχα Punto Multijet & Corsa Ecoflex; Εξαιρετικά & αυτά.
Μια καλή & οικονομική εναλλακτική σε βενζινοκινητο θα ήταν το Clio 1.2 TCe, εάν φυσικά έπαιζε ανταλλαγή για το παλιό σου αυτοκίνητο. Το είχα νοικιάσει 2 φορές για 3ήμερο στην Κρήτη & ομολογώ ότι εντυπωσιαστηκα σε κάθε επίπεδο. -
Eίμαι σε παρόμοια φάση. Έχουμε μείνει με ένα αυτοκίνητο(Clio tce) και πρέπει να πάρουμε ένα 2ο. Και μάλλον δεν υπάρχει λόγος να είναι βενζινοκίνητο. Το θέμα είναι τι παίρνεις, και πόσα μπορείς να διαθέσεις. Αυτήν την περίοδο παίζουν πολλές ευκαιρίες, και τα (ακριβότερα κατά κανόνα) diesel έρχονται περίπου στα ίδια επίπεδα με τα βενζινοκίνητα. Αλλά στα μικρά υπάρχουν οι πιο οικονομικές λύσεις που ξεκινάνε από 11.000(C3 1.4 με 70 άλογα) και 11.600(fabia 1.2tdi), και μετά πάνε τα υπόλοιπα από περίπου 13500(punto 85hp, clio 90hp) και πάνω(yaris d4d). Γνώμη μου είναι να πάει κανείς στην πρώτη 'κατηγορία' αν το μόνο που τον ενδιαφέρει από το αυτοκίνητο είναι να μειώσει τα έξοδα με την κατανάλωση. Αν θέλει κάτι καλύτερο, που δε θα κάνει παραχωρήσεις(όπως λες πολιτισμένος κινητήρας) και σαφώς δυνατότερο και ικανότερο, πάει στην επόμενη κατηγορία. Όπως είπα το clio 1.5 που οδήγησα δεν είχε καμία σχέση με το fabia, και ίσως να είναι και προτιμότερο από βενζινοκίνητο. Σαφώς είναι πιο γρήγορο από το 1.2 tce που έχω, ενώ το τράβηγμα δεν είχε καμία σχέση(βασικά είτε επιταχυνα με 3η είτε με 6η δεν είχε καμία τρομερή διαφορά). Σε κατανάλωση με έναν καλό diesel είσαι αρκετά καλά. Άντε να είναι μισό με ένα λίτρο πάνω από το 1.2tdi, ενώ είναι σαφώς πολύ δυνατότερο και πιο ήσυχο.
Αν επιτρέπεται το παλιό σου τι αμάξι είναι; -
Μηχανικα -ηλεκτρικα μερη -κινητηρας : polo = fabia (λιγο μεγαλυτεροι δισκοι μπροστα στη fabia, 6αρι κιβωτιο στο polo αντι για 5αρι στη fabia)
Ποιοτητα υλικων εσωτερικου - ηχομονωση: polo>fabia
Ποιοτητα συναρμογης υλικων: fabia>polo (πιο συγχρονο εργοστασιο στην Τσεχια αντι για το ισπανικο εργοστασιο του polo)
Εσωτερικοι χωροι: fabia>>polo (ιδιως ο χωρος αποσκευων ειναι πιο κοντα στο golf παρα στο polo)
Εξωτερικη εμφανιση: πιο μοντερνο και νεανικο το polo, πιο συντηρητικο και διακριτικο το fabia. Περι ορεξεως...
Ποιοτητα εξυπηρετησης απο τις αντιπροσωπειες fabia>polo (βεβαια και στη skoda εχουν τα κουσουρια του vag group)
Ασφαλεια: 5* polo, 4* fabia (αν και πρακτικα εναν μολις ποντο διαφορα ειχαν)
Στο polo ισως ειναι στανταρ το esp. Στη fabia κοστιζει περι τα 5001.2 tsi vs 1.2 tdi: Πολυ πιο ακριβος ο tsi διοτι εκτος απο τα τελη κυκλοφοριας και την μεγαλυτερη καταναλωση, θα σε παρακινει διαρκως να πας μια βολτα σε επαρχιακους δρομους με στροφες. Κι αντι να πηγαινεις σαν σοβαρος ανθρωπος με 70 και 5η (με καταναλωση
-
@Δούκας: Δεν είναι ότι δεν παίρνουν το αυτοκίνητο μου, αλλά γενικά στην επαρχία, κάποιοι αποφεύγουν τις ανταλλαγές καθώς φοβούνται μη τους μείνει στο ράφι, λόγω μικρής κινητικότητας.
Μάλλον θα ξανακάνω άλλη μια προσπάθεια για Clio, καθώς βλέπω να έχει φανατικό κοινό.@amazing: Σίγουρα η βενζίνη είναι πιο αθόρυβη, αλλά και πιο ακριβή (εδώ είναι το δίλημμα). Όσον αφορά την ενεργητική λόγω ταχύτητας/ρεπρίζ, τα 75hp του TDi diesel, με 18κιλά ροπής, δείχνουν άνετα για 85+ hp. Ούτως ή άλλως, κάτι πρέπει να θυσιάσεις αν έχεις για προτεραιότητα τους χώρους και την οικονομία. Ομοίως και η 6η ταχύτητα στην εθνική, σπάνια θα μου χρειαστεί. Πάντως έχεις δίκιο, έπρεπε να κάνω στο καπάκι το test drive και στο TSi.
@Mark: Ένα Leon 1.6 είναι το παλιό μου. Το Polo tdi πάντως (αν εξαιρέσω την ποιότητα κατασκευής των πλαστικών), δεν μου φάνηκε λιγότερο θορυβώδες, αν και αρκετά πιο ακριβό. Φταίει ο κινητήρας που είναι ο ίδιος ή τα αυτιά μου?
@roadster: To ESP το ζήτησα και μου το κάνει δώρο. Πως σου φαίνεται ο θόρυβος εσένα (το diesel έχεις φαντάζομαι)? Απο οικονομία πως το κρίνεις? Με τον κινητήρα έχεις θέμα σε ψηλές στροφές και ταχύτητες? Ακούει?
-
Έχουν όντως τόση διαφορά σε ποιότητα & ηχομόνωση τα Φαμπια κ το Πόλο; Εγώ έχω προσωπική εμπειρία από Φαμπια μκ1 1.4 100 ίππων (του πατέρα μου μοντέλο 2003, 90.000 χλμ) κ με ένα εταιρικό Πόλο 1.4 85 ίππων (το προηγούμενο μοντέλο του 2008, το είχα προσωρινά, με 15.000 χλμ, καλοδιατηρημενο). Εάν εξαιρέσεις ότι το Πόλο άρπαζε λίγο καλύτερα χαμηλά, το Φαμπια είναι πιο ήσυχο, πιο γρήγορο, πιο σφιχτό κ καλοστημενο, με καλύτερα φρένα, ενώ από ποιότητα κ συναρμογη ήταν τα ίδια. Μάλιστα, το Πόλο ήταν βασική έκδοση με σκληρά πλαστικά, σε αντίθεση με τα μαλακά του Σκόντα. Γενικά, το προηγούμενο Πόλο ήταν ψιλομετριο. Τώρα για τη νέα γενιά των 2 μοντέλων δε γνωρίζω, αν κ από όσα γράφετε πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες διάφορες, υπέρ του VW.
Σόρι για το οφ τοπικ...
-
To 105 tsi εχω. Προκειται για μοτερ με μεγαλη ροπη και επιδοσεις αναλογες με το 1.6 fiesta (επιδοσεις, οχι κρατηματα)
Αν το επιλεξεις σε εκδοση με ζαντες μικροτερης προσφυσης απο 205/45/16, καλα κανεις και ζητας Esp. -
Λογικά ο κινητήρας θα φταίει, που είναι αρκετά θορυβώδης...
Για κοίτα και το punto το 1.3 που δεν πληρώνει και τέλη. Μερικές εκθέσεις FIAT έχω δεν να έχουν και πολλά μεταχειρισμένα, οπότε ίσως σου κάνει καμιά ανταλλαγή. Πάντως ψάξε το αρκετά. Το μικρό tdi μπορεί να είναι πιο αδύναμο από όσο νομίζεις, και να σε απογοητεύσει ακόμα και σε σχέση με το 1.6 που έχεις τώρα. Και 18 κιλά ροπή να έχει, μπορεί να μη λέει τίποτα. Έχει πολύ μακριές σχέσεις, και με 2 άτομα μέσα που το οδήγησα μου φάνηξε ανεπαρκές. Για τα δικά μου γούστα πάντα. Απλά σκέφτομαι πως φορτωμένο θα είναι ακόμα χειρότερο...
Προσωπικά δε θέλω να ξαναμπλέξω με VW. Δεν είναι μόνο ακριβότερο το αμάξι, αλλά και τα σέρβις(π.χ. αλλαγή λαδιών 152€ στο golf που είχα,νομίζω κοροϊδία). -
Δεν ξέρω γιατί δεν έχει αναφερθεί , αλλα νομίζω πως το Opel Corsa diesel έχει Πολυ καλο κινητήρα .
Έψαχνα παλιότερα για τη σύζυγο και είχα φτάσει στο συμπέρασμα polo 1,2 Tsi για βενζίνη ( το έκανα και τεστ και ενθουσιάστηκα ιδίως με το dsg )
Ενώ για diesel το Corsa (χωρίς Πολυ ψάξιμο ) μου φάνηκε Πολυ καλύτερο απο το tdi -
Κι εγώ θα σου προτείνω να πας σε diesel και μάλιστα στο corsa ή το punto, αναλόγως ποιο από τα δύο σου αρέσει καλύτερα/έχει καλυτέρη τιμή και καλύτερο εξοπλισμό. Το Corsa έχει και καλύτερους χώρους για τους επιβάτες σε σχέση με τα VAG
-
Ο κινητηρας των πουντο- κορσα ειναι πολυ καλος αλλα νομιζω παιζουν στα 14-15Κ αυτα τα μοντελα... Φιλε αν υπαρχει σιτροεν εκει που εισαι πηγαινε δες το C3, 11,000 και esp standard
-
Ο χρήστης stefosle έγραψε:
@nonos: Νομίζω ότι η Skoda δεν βγάζει 3κύλινδρο βενζίνης Fabia. Είσαι σίγουρος? Τι ακριβώς σας ενοχλούσε? Ως προς τι ήταν τραγικό?Τα μπλεξα με το diesel.. Εχουν κι ακομα ενα diesel εκτος του βενζινοκινητου και ιδιο χρωμα.. Εμενα προσωπικα μ ενοχλει οδηγικα,εμφανισιακα,ποιοτικα και παει λεγοντας...
Skoda Fabia TSi ή POLO TSi ?