Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκανα λάθος στην πρόβλεψή μου για > 40% ΝΔ+ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία (παίζεται... και θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα να βγάλουν 151 βουλευτές 2 κόμματα με 33% ) οπότε μπράβο στον ελληνικό λαό που με διέψευσε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των πανηγυρισμών θα πρέπει να αναρωτηθούν ποιοί και γιατί τους ψήφισαν:
Αν τους ψήφισαν για να σκοτώσουν το δικομματισμό και για μια νέα πολιτική στη χώρα, τότε μπράβο!
Αν τους ψήφισαν με όραμα την επιστροφή στα παλιά, αν δηλ. υπάρχει το οξύμωρο να τους ψήφισαν πρώην πελάτες του δικομματισμού (προφανώς κυρίως ΠΑΣΟΚ) ελπίζοντας δια της τεθλασμένης του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγυρίσουν ακριβώς εκεί που ήταν επί δικομματισμού (τζάμπα κρατικό δανεικό χρήμα για όλους τους καλούς πελάτες) τότε κάθε πανηγυρισμός είναι τρέλλα...
Ελπίζω ο Κουβέλης να μην αυτοκτονήσει πολιτικά συμμετέχοντας στην κυβέρνηση.
Μπράβο στο ΚΚΕ που κατάφερε να μείνει στα ίδια τη στιγμή που οι αντίπαλοί του (κακά τα ψέμματα, δεν είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά όσοι αμφισβητούν το μονοπώλιο του ΚΚΕ στην αριστερά και την επανάσταση και την εκπροσώπηση των λαϊκών στρωμάτων, δηλ. ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) πήραν συνολικά 20% και κάπου +11% από το 2009. Βασικά μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το ΚΚΕ οι χαμένοι των εκλογών. Ελπίζω από αύριο να μη μας πρήζουν τα @@ με την (όπως αποδείχθηκε επαναστατική γυμναστική...
Για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πραγματικά απίστευτη ήττα (δε νομίζω ούτε οι πλέον αισιόδοξοι να περίμεναν 33% και για τους δύο). Σημαίνει αυτό άραγε την οριστική πτώση του δικομματισμού ?
Οσο για τη ΧΑ, ίσως με τη Βουλή είναι ευκαιρία να 'εκπολιτιστούν' όπως αντίστοιχα εθνικιστικά-ρατσιστικά κόμματα σε Ολλανδία, Αυστρία κτλ. Οτι θα είχαμε πάντως στη Βουλή, μετά τους εκπροσώπους του Στάλιν, και εκπροσώπους του Χίτλερ, αυτό δεν το περίμενα
(Οτι χαίρομαι που ο κωλοτούμπας μένει εκτός είναι περιττό να το αναφέρω...)
Εξαιρετικό post.
Κάνοντας κι εγώ την αυτοκριτική μου, θα ήθελα να πω ότι έπεσα έξω λέγοντας για ΠΑΣΟΚ + ΝΔ > 40% (και θυμάμαι μάλιστα ότι ήμουν απόλυτος και κατηγορηματικός ). Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος είναι απαράδεκτος (επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να ζητήσουμε επιτακτικά όλοι μας την απλή αναλογική).
Ένα εύστοχο σχόλιο που έκανε η Παπαρήγα είναι ότι μάλλον περνάμε σε μεταβατικό στάδιο. Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, θέλω να πιστεύω ότι έχει δίκιο. Με ενθουσίασε που είδα το πρωί για πρώτη φορά στα εκλογικά τμήματα νεαρά άτομα που ήρθαν να ψηφίσουν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν τελειωμένοι πασόκοι/νεοδημοκράτες.
Να προσθέσω όμως ότι έπεσα μέσα όταν πριν από μερικές ημέρες έλεγα ότι ο Τσίπρας θα πάει καλά με το άνοιγμα που έκανε για μετεκλογική συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς και τους ανεξάρτητους έλληνες.
Για τη ΧΑ, δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα εκπολιτισμού. Ο ΛΑΟΣ ήταν το softcore alter ego της ΧΑ. Από τη μια τα προβλήματα της καθημερινότητας που ο ΛΑΟΣ με την υποστήριξη στα μνημονιακά κόμματα αμέλησε (σταμάτησε να δίνει βάρος στις αρχικές του θέσεις οι οποίες σε θέματα όπως το μεταναστευτικό ήταν ίδιες με τις αντίστοιχες της ΧΑ) και από την άλλη οι κωλοτούμπες του ανεκδιήγητου Καρατζαφέρη, δυστυχώς έφεραν την ΧΑ στο προσκήνιο και δύσκολα πιστεύω ότι θα αλλάξει στάση (δηλαδή να εκπολιτιστεί) ή θα πάρει την κατιούσα, αν δεν σοβαρευτεί το πολιτικό σύστημα.
Τέλος να πω ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Τσίπρας το υψηλό ποσοστό που έλαβε.