-
@cabala: Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αλλαζουν οι νομοι.
Και για εμενα ειναι απλη αναλογια το θεμα. Τι εβγαλες κυριε; 20%; Παρε 60 βουλευτες και βολεψου. Εσυ τι εβγαλες; 1%; Παρε 3 και βολεψου. Για το γαμωτο, ή ναι ή οχι θα λενε παλι οι 300, καπου θα συμφωνησουν, δεν γινεται. Και τερμα οι μαλακιες με το ΜΠΑΤΣΟΚ και την Νεα Δικτατορια και τα ρεστα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@cabala: Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αλλαζουν οι νομοι.Και για εμενα ειναι απλη αναλογια το θεμα. Τι εβγαλες κυριε; 20%; Παρε 60 βουλευτες και βολεψου. Εσυ τι εβγαλες; 1%; Παρε 3 και βολεψου. Για το γαμωτο, ή ναι ή οχι θα λενε παλι οι 300, καπου θα συμφωνησουν, δεν γινεται. Και τερμα οι μαλακιες με το ΜΠΑΤΣΟΚ και την Νεα Δικτατορια και τα ρεστα.
ε μα εισαι σοβαρος? ακου εκει γιατι πρεπει να αλλαζουν
γιατι αμα δεν αλλαζαν αυτες οι δυο οικογενειες θα ειχαν ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
να ρε θα ψηφισω οποιον εχει τα παπαρια να τον αλλαξει και να τον κανει λογικο τον νομο -
Κατι ακομα τα κανονικα αποτελεσματα ποτε θα τα μαθουμε?
-
Τι εννοείς, τα τελικά ? Αύριο.
-
Πάντως τι να πω...
Οι Πασόκοι στα κανάλια δείχνουν σκασμένοι που δεν θα κυβερνούν από αύριο -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκανα λάθος στην πρόβλεψή μου για > 40% ΝΔ+ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία (παίζεται... και θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα να βγάλουν 151 βουλευτές 2 κόμματα με 33% ) οπότε μπράβο στον ελληνικό λαό που με διέψευσε προς τη σωστή κατεύθυνση.Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των πανηγυρισμών θα πρέπει να αναρωτηθούν ποιοί και γιατί τους ψήφισαν:
Αν τους ψήφισαν για να σκοτώσουν το δικομματισμό και για μια νέα πολιτική στη χώρα, τότε μπράβο!
Αν τους ψήφισαν με όραμα την επιστροφή στα παλιά, αν δηλ. υπάρχει το οξύμωρο να τους ψήφισαν πρώην πελάτες του δικομματισμού (προφανώς κυρίως ΠΑΣΟΚ) ελπίζοντας δια της τεθλασμένης του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγυρίσουν ακριβώς εκεί που ήταν επί δικομματισμού (τζάμπα κρατικό δανεικό χρήμα για όλους τους καλούς πελάτες) τότε κάθε πανηγυρισμός είναι τρέλλα...Ελπίζω ο Κουβέλης να μην αυτοκτονήσει πολιτικά συμμετέχοντας στην κυβέρνηση.
Μπράβο στο ΚΚΕ που κατάφερε να μείνει στα ίδια τη στιγμή που οι αντίπαλοί του (κακά τα ψέμματα, δεν είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά όσοι αμφισβητούν το μονοπώλιο του ΚΚΕ στην αριστερά και την επανάσταση και την εκπροσώπηση των λαϊκών στρωμάτων, δηλ. ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) πήραν συνολικά 20% και κάπου +11% από το 2009. Βασικά μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το ΚΚΕ οι χαμένοι των εκλογών. Ελπίζω από αύριο να μη μας πρήζουν τα @@ με την (όπως αποδείχθηκε επαναστατική γυμναστική...
Για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πραγματικά απίστευτη ήττα (δε νομίζω ούτε οι πλέον αισιόδοξοι να περίμεναν 33% και για τους δύο). Σημαίνει αυτό άραγε την οριστική πτώση του δικομματισμού ?
Οσο για τη ΧΑ, ίσως με τη Βουλή είναι ευκαιρία να 'εκπολιτιστούν' όπως αντίστοιχα εθνικιστικά-ρατσιστικά κόμματα σε Ολλανδία, Αυστρία κτλ. Οτι θα είχαμε πάντως στη Βουλή, μετά τους εκπροσώπους του Στάλιν, και εκπροσώπους του Χίτλερ, αυτό δεν το περίμενα
(Οτι χαίρομαι που ο κωλοτούμπας μένει εκτός είναι περιττό να το αναφέρω...)
Εξαιρετικό post.
Κάνοντας κι εγώ την αυτοκριτική μου, θα ήθελα να πω ότι έπεσα έξω λέγοντας για ΠΑΣΟΚ + ΝΔ > 40% (και θυμάμαι μάλιστα ότι ήμουν απόλυτος και κατηγορηματικός ). Δυστυχώς ο εκλογικός νόμος είναι απαράδεκτος (επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να ζητήσουμε επιτακτικά όλοι μας την απλή αναλογική).
Ένα εύστοχο σχόλιο που έκανε η Παπαρήγα είναι ότι μάλλον περνάμε σε μεταβατικό στάδιο. Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, θέλω να πιστεύω ότι έχει δίκιο. Με ενθουσίασε που είδα το πρωί για πρώτη φορά στα εκλογικά τμήματα νεαρά άτομα που ήρθαν να ψηφίσουν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν τελειωμένοι πασόκοι/νεοδημοκράτες.
Να προσθέσω όμως ότι έπεσα μέσα όταν πριν από μερικές ημέρες έλεγα ότι ο Τσίπρας θα πάει καλά με το άνοιγμα που έκανε για μετεκλογική συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς και τους ανεξάρτητους έλληνες.
Για τη ΧΑ, δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα εκπολιτισμού. Ο ΛΑΟΣ ήταν το softcore alter ego της ΧΑ. Από τη μια τα προβλήματα της καθημερινότητας που ο ΛΑΟΣ με την υποστήριξη στα μνημονιακά κόμματα αμέλησε (σταμάτησε να δίνει βάρος στις αρχικές του θέσεις οι οποίες σε θέματα όπως το μεταναστευτικό ήταν ίδιες με τις αντίστοιχες της ΧΑ) και από την άλλη οι κωλοτούμπες του ανεκδιήγητου Καρατζαφέρη, δυστυχώς έφεραν την ΧΑ στο προσκήνιο και δύσκολα πιστεύω ότι θα αλλάξει στάση (δηλαδή να εκπολιτιστεί) ή θα πάρει την κατιούσα, αν δεν σοβαρευτεί το πολιτικό σύστημα.
Τέλος να πω ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Τσίπρας το υψηλό ποσοστό που έλαβε.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Η ανοδος της εγκληματικοτητας βοηθησε την ΧΑ να αυξησει τα ποσοστα της .
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Ναι καλα αυτος ο τρομος υπαρχει σε ολα τα Βαλκανια οχι μονο στην Ελλαδα.Και δε νομιζω η ΧΑ να ειναι η λυση σε αυτο το θεμα γιατι δε θα υπαρχει ενας νεοναζι να σφαζει καθε λαθρομεταναστη η μεταναστη. Ισως η τελευταια φορα που πηρα η ΧΑ τοσους ψηφους...
Δεν με ενδιαφερει τι γινεται στα βαλκανια,εδω ειναι Ελλαδα.
Πες μου πως η Ελλαδα δεν ειναι Βαλκανια να πηδηχτω απο το παραθυρο.
Ε αει πηδηξου απτο παραθυρο.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Η ανοδος της εγκληματικοτητας βοηθησε την ΧΑ να αυξησει τα ποσοστα της .
Σε οσους δεν αρεσει η ΧΑ τους δικαιολογω ,γιατι μαλλον δεν εχουν ζησει καταστασεις ,δικαιολογω και αυτους που ψηφησαν ΧΑ αφου εζησαν τον τρομο των λαθρομεταναστων.Ναι καλα αυτος ο τρομος υπαρχει σε ολα τα Βαλκανια οχι μονο στην Ελλαδα.Και δε νομιζω η ΧΑ να ειναι η λυση σε αυτο το θεμα γιατι δε θα υπαρχει ενας νεοναζι να σφαζει καθε λαθρομεταναστη η μεταναστη. Ισως η τελευταια φορα που πηρα η ΧΑ τοσους ψηφους...
Δεν με ενδιαφερει τι γινεται στα βαλκανια,εδω ειναι Ελλαδα.
Πες μου πως η Ελλαδα δεν ειναι Βαλκανια να πηδηχτω απο το παραθυρο.
Ε αει πηδηξου απτο παραθυρο.
Δε πηδιεμαι απο το παραθυρο γιατι δεν ακουω φασιστες συνηθως τους σπαω στο ξυλο.
-
Να ρωτήσω, δλδ τώρα σχηματίζει η ΝΔ κυβέρνηση ή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία? σας ευχαριστώ (δεν είμαι με την ΝΔ, απλά θα ήθελα να ξέρω)
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Να ρωτήσω, δλδ τώρα σχηματίζει η ΝΔ κυβέρνηση ή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία? σας ευχαριστώαμα σχηματισει κυβερνηση δεν θα εχουμε να φαμε
αμα δεν σχηματισει δεν θα εχουμε να φαμεδεν βλεπω διαφορα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Να ρωτήσω, δλδ τώρα σχηματίζει η ΝΔ κυβέρνηση ή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία? σας ευχαριστώ
αμα σχηματισει κυβερνηση δεν θα εχουμε να φαμε
αμα δεν σχηματισει δεν θα εχουμε να φαμεδεν βλεπω διαφορα
Δεν διαφωνώ, όποιος και να έβγαινε τα ίδια θα γινόντουσαν, απλά επειδή δεν ξέρω με το υπάρχον εκλογικό σύστημα τι γίνεται
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Να ρωτήσω, δλδ τώρα σχηματίζει η ΝΔ κυβέρνηση ή δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία? σας ευχαριστώ (δεν είμαι με την ΝΔ, απλά θα ήθελα να ξέρω)Αυτοδυναμία δεν υπάρχει προφανώς.
Δες εδώ
http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{"cls":"main","params":{}}Εφόσον κανένα κόμμα δε μαζεύει 151 έδρες, μοιραία πάμε σε συνεργασίες
-
Πλέον είμαστε στο 110+42=152 έδρες. Διαρκώς μειώνεται ο αριθμός εδρών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 155 νομίζω ξεκίνησε)... Λέτε μέχρι το πρωί να είμαστε σε
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πλέον είμαστε στο 110+42=152 έδρες. Διαρκώς μειώνεται ο αριθμός εδρών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 155 νομίζω ξεκίνησε)... Λέτε μέχρι το πρωί να είμαστε σε -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ρωτήστε ανθρώπους που ζήσανε και την χούντα και την σημερινή κατάσταση τι προτιμούν περισσότερο, να πεινάνε, να έχουν συνέχεια έγνοιες για το πως θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους, να δεκαπλοκλειδώνουν τα σπίτια τους με το φόβο της διάρρηξης, να μην μπορούν να κυκλοφορούν κάποιες περιοχές λόγω εγκληματικότητας ή να έχουν στέρηση κάποιων δικαωμάτων αλλά τουλάχιστον να ζούν αξιοπρεπώς(σχεδόν)??
' They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. '
-
Νομίζω δίνεται εντολή στο πρώτο κόμμα να φτιάξει κυβέρνηση, πρακτικά να βρει 151 βουλευτές (που να λέμε την αλήθεια δεν δίνουν καμία δύναμη) που να δέχονται να πούνε όλοι εμείς πάμε πακέτο.
Αν δεν βρει τότε λένε στο επόμενο κόμμα να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και μετά στο τρίτο.Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαστεί (όπως λέει) με ΝΔ τότε η ΝΔ θα πρέπει να πάρει Καμμένο και ΧΑ....ή Σύριζα.
Αν δεν τα καταφέρει τότε το ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και ό,τι άλλο βρει... Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί οπότε θα λάβει αυτό εντολή....και να δω με τι μούτρα θα στέκεται πρωθυπουργός με 13%!!.... Εκτός αν του το κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταφέρει κανένας.... πάλι εκλογές με το κλίμα στα τάρταρα...
Κανένα δε μου φαίνεται καλό σενάριο... ό,τι και να γίνει.... καλή μας τύχη! -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πλέον είμαστε στο 110+42=152 έδρες. Διαρκώς μειώνεται ο αριθμός εδρών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 155 νομίζω ξεκίνησε)... Λέτε μέχρι το πρωί να είμαστε σε -
Ευτυχώς γλυτώσαμε απο το φασίστα Καρατζαφέρη...........
Οταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ....!!!!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πάντως τι να πω...
Οι Πασόκοι στα κανάλια δείχνουν σκασμένοι που δεν θα κυβερνούν από αύριοΟλα τα λεφτά πάντως, ήταν οι φατσες των δημοσιογράφων (και ιδιαιτερα καποιων συγκεκριμμενων- και μετά των Πασόκων), τα πρώτα 20-30 λεπτά μετά τις 19:00' , όταν ανακοινωθηκαν τα πρωτα exit poll ...!!!! Δε χόρταινα να κάνω zapping..!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ευτυχώς γλυτώσαμε απο το φασίστα Καρατζαφέρη...........Οταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ....!!!!
Αυτό θα πει δημοκρατικές διαδικασίες!
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα