-
αν καταλαβαινεις τι εννοεις,μπορεις να με διευκολυνεις να καταλαβω κ εγω?θα αγοραζες το γτ86 με το ανωτερο αυτοματο για να μετακινεισαι καθημερινα στο κεντρο(λες κ τα υπολοιπα αυτοματα στο κεντρο κ καθημερινα εχουν προβλημα),αλλα δεν θα το αγοραζες επειδη δεν ειναι ομοιγενες με το υπολοιπο του συνολου(ενω το κατωτερο αυτοματο που ειναι ομοιγενες με το υπολοιπο του συνολου δεν θα το επελεγες).κ τελικα για το κεντρο κ εκτος προαστειων παιρνεις μετρο.
με συγχωρεις,αλλα μαλλον δεν καταλαβα τιποτα. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν καταλαβαινεις τι εννοεις,μπορεις να με διευκολυνεις να καταλαβω κ εγω?θα αγοραζες το γτ86 με το ανωτερο αυτοματο για να μετακινεισαι καθημερινα στο κεντρο(λες κ τα υπολοιπα αυτοματα στο κεντρο κ καθημερινα εχουν προβλημα),αλλα δεν θα το αγοραζες επειδη δεν ειναι ομοιγενες με το υπολοιπο του συνολου(ενω το κατωτερο αυτοματο που ειναι ομοιγενες με το υπολοιπο του συνολου δεν θα το επελεγες).κ τελικα για το κεντρο κ εκτος προαστειων παιρνεις μετρο.
με συγχωρεις,αλλα μαλλον δεν καταλαβα τιποτα.Θα αγοραζα με την ευκαιρια της ερωτησης απο τον panos2171 το GT86 σε semiauto, πιο πολυ με το σκεπτικο της ευκολιας (οχι της διασκεδασης, για προσωπικο λογο που ανεφερα πριν σχετικα με την ομοιογενεια...). Επειδη ομως τουλαχιστον προς το παρον, στην συγκεκριμενη περιοχη διαμονης ΔΕΝ εχω προβλημα ευκολης μεταβασης στο κεντρο (κοντινο σταθμο μετρο κτλ)
ΔΕΝ θα ψωνιζα το GT86 πχ -εαν μπορουσα τωρα αυτην την εποχη...- με ημιαυτοματο.
Εαν ομως ζουσα σε 'δυσκολη' περιοχη με περιορισμενες δυνατοτητες μεταβασης στο κεντρο, τοτε γενικοτερα θα συμβιβαζομουν
με την επιλογη ημιαυτοματου/αυτοματου σε οποιοδηποτε καινουργιο αυτοκινητο και αν επαιρνα.
Ελπιζω να ημουν κατανοητος τωρα. -
ok!αρα η απαντηση σου στην ερωτηση του πανου ηταν ''οχι''.απλως νομιζα οτι ειπες ''ναι''..η δεν ειπες?ουφ..δεν ξερω..με μπερδεψες..παω να παρω αερα..
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ετσι κι αλλιως για μετακινησεις μου στο κεντρο χρησιμοποιω το μετρο.
Και αυτό αυτόματο είναι....
-
Δεν έχει καν κιβώτιο
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Δεν έχει καν κιβώτιοΕίναι όμως συμμετοχικό (αν κρατιέσαι από τις χειρολαβές) .
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αν το GT-86 είχε κιβώτιο κατηγορίας GTR,PDK,F1 και όχι τύπου από αυτά του λάου θα το επέλεγες??
Mπορει ναι πιο πολυ βεβαια για συνδυασμο ευκολιας εαν το χρησιμοποιουσα καθημερινα σε μετακινησεις στο κεντρο, αν και με αυτα τα δυναμικα χαρακτηριστικα που εχει, για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον θα 'χαλαγε' την ομοιογενεια του συνολου με την εννοια οτι το κιβωτιο ειναι 'ανωτερο' απο τις δυνατοτητες ταχυτατης μετακινησης του αυτοκινητου απο το σημειο α στο β. Αν πχ με ρωταγες για κατηγορια ενα κλικ πανω, οπως το 370Z και προσφεροταν εναλλακτικα σε αυτο διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο σαν του GT-R, ναι χαλαρα θα το προτιμουσα.
Μην μπλέκεις πρακτικότητα μέσα στην πόλη. Μείνε στο οδηγικό κομμάτι. Όπως υποστιρίζεις το χειροκίνητο σου δίνει ευχαρίστηση και συμμετοχικότητα έναντι του σειριακού και όσοι πιστεύουν το αντίθετο νομίζουν πως το πιστεύουν σύμφωνα με αυτο που είπες
Εγω απλα ΔΕΝ αποδεχτηκα και δεν αποδεχομαι γενικως την πεποιθηση οτι με ημιαυτοματο ΔΕΝ χανεις ενα μερος ευχαριστησης σε οδηγοκεντρικο επιπεδο. Το οτι καποιοι δεν το αντιλαμβανονται, δεν σημαινει οτι δεν χανεται.
και το ερώτημα μου γεννήθηκε από αυτό
ΔΕΝ αναφερομαι σε τετοια πολυ καλα εως ΚΟΡΥΦΑΙΑ
διπλοσυμπλεκτα, αλλα για απλα, του 'λαου' ημιαυτοματα/διπλοσυμπλεκτα, σε κατασκευες που κοστιζουν 30-40κ οπως το GT86.
Καμμια σχεση δυνατοτητων και των κιβωτιων αυτων αλλα και των αυτοκινητων που τα φορανε.
Το κιβωτιο του GT-R εχω δει με τι απιστευτο τροπο λειτουργει, απο δυο καλες βολτες που με εχουν παει, και εχει top χαρακτηριστικα (ειδικα και μετα τις τελευταιες ρυθμισεις -βελτιωσεις για
αφοβα συνεχομενα launch control χωρις να υπαρχει θεμα με την εγγυηση, και πολυ αυξημενη φθορα...), και ειχα αναφερθει επισης για το συγκεκριμενο αυτοκινητο οτι πιθανοτατα -περαν του οτι δεν προσφερεται με manual ετσι κι αλλιως- θα το επελεγα με το διπλοσυμπλεκτο.οπότε τι από τα δύο ισχύει σε συνδυασμό ότι έχεις αναφέρει πως ακόμα και η Porsche κάνει πολύ σωστά που επιμένει στο χειροκίνητο καθώς αυτό είναι που σου δίνει απόλαυση. Σε αντιδιαστολή θεωρείς το PDK κορυφαίο και ένα τέτοιο κιβώτιο σίγουρα θα το επέλεγες.
-
@panos2171
Στο οδηγικο κομματι ναι, θα επελεγα στανταρ χειροκινητο.
Εαν τωρα μιλαμε για κορυφαια κιβωτια επιπεδου PDK, (αλλα και αυτοκινητα δυνατοτητων οπως ενα 370Z ή μια Cayman και πανω...) εκει θα δοκιμαζα και τα δυο, και θα επελεγα οτι με συγκινουσε περισσοτερο.
Απο τα μεχρι στιγμης κιβωτια που εχω δοκιμασει παντως και για νορμαλ κατασκευες μεχρι 30-40κ, μονο το 8αρι ZF μπορει να επελεγα, αλλα και αυτο σε ενδεχομενο συνδυασμο με το θεμα της ανεσης λογο αναγκης χρησης του αυτοκινητου στο κεντρο.
Αλλιως για να εδινα επι τουτου 2,5χιλιαρικα ως εξτρα για την αποκτηση του, σε καμμια περιπτωση. Μονο για SUV ή καποια λιμουζινα θα πληρωνα εξτρα για αυτοματο/ημιαυτοματο, σε αυτη την κατηγορια τιμης. (για το καθαρα οδηγικο κομματι) -
Η αποψη μου ειναι πως το αυτοματο κιβωτιο ταιριαζει πιο πολυ σε suv caravan, και γενικα αυτοκινητα που δεν εχουν σπορ προδιαγραφες. ειναι λιγο ατοπο το να συζηταμε για ανεση σε μια σπορ κατασκευη οπως το gt86, ο μονος λογος που θα επελεγα αυτοματο αυτοκινητο ειναι αν δεν ειχα την επιλογη του χειροκινητου πχ m3 η gtr. την ελευθερια που σου προσφερει το χειροκινητο, δεν μπορει να σου την προσφερει ενα αυτοματο (σε λογικη τιμη) επισεις το κοστος επισκευης του αυτοματου κιβωτιου ειναι διπλασιο, μπορει και τριπλασιο σε σχεση με το χειροκινητο.
φιλικα παντα
Γιαννης -
Η Μ3 βγαίνει και χειροκίνητη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Μ3 βγαίνει και χειροκίνητη.η e92? δεν το ηξερα. η e46 που ειχα στο μυαλο μου δεν νομιζω να εβγαινε
-
Όλες οι Μ3 έβγαιναν και χειροκίνητες. Μόνο οι Μ5 δεν έβγαιναν από την Ε60 και μετά στην Ευρώπη. Στην Αμερική όμως η Ε60 έβγαινε και χειροκίνητη. Άσχετο με το παρών τοπικό βέβαια όλα αυτά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλες οι Μ3 έβγαιναν και χειροκίνητες. Μόνο οι Μ5 δεν έβγαιναν από την Ε60 και μετά στην Ευρώπη. Στην Αμερική όμως η Ε60 έβγαινε και χειροκίνητη. Άσχετο με το παρών τοπικό βέβαια όλα αυτά.δεν το γνωριζα..ευχαριστω πολυ.
-
Το GT86 είναι σχεδιασμένο πρωτίστως για να πηγαίνει πλαγίως (ντριφτάρει στην βαρβαρική) και όχι για να κάνει χρόνους σε πίστες. Επίσης, το GT86 δεν έχει φτιαχτεί για να μοστράρεται στα νυχτερινάδικα άρα και αναμένω επίσης οτι το target group του θα περιλαμβάνει αρκετούς που αρέσκονται να οδηγούν και ενίοτε να βλέπουν έξω απο τα πλάγια παράθυρα.
Αρα σίγουρα θα επέλεγα μαξιμουμ απλότητα-αξιοπιστία απο τα μηχανικά του μέρη + οτι μειώνεται το κόστος σε κτήση-συντήρηση-μακροζωία-μεταπώληση ειδικά με βάση του οτι θα έχει υποστεί βάρβαρη χρήση, θα επέλεγα ως καταλληλότερο το γουδοχέρι. Αυτόματο σε καμμία περίπτωση, ίσως μόνο αν αναγκαζόμουν να το έχω σαν μοναδικό αυτοκίνητο και οτι κινούμαι καθημερινά στο κέντρο με αυτό.
Πάντως και στην Μ3 E46 ξέρω σίγουρα οτι τα SMG βγάζουν προβλήματα που οικονομικά τσακίζουν... ο κάτοχος ενός φτηνού αμαξιού όπως το GT86 δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώνει ακριβές βλάβες...
-
http://www.autoblog.com/2012/03/22/2013 ... om-24-930/
25k $ στις Η.Π.Α. και 1000$ επιπλέον για το αυτόματο κιβώτιο. Κάτι αντίστοιχο προβλέπω και στην Ευρώπη αλλά σε €. Για την Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία...
-
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... unced.html
£25k in the UK. Νομίζω ότι το είπε και ο Γρηγόρης πριν μερικές σελίδες. Οπότε Γερμανίες κλπ, 28-29 χιλιάρικα σε Ευρουλάκια.
-
Ο Σ.Χ. μεταδίδει από την πίστα της Jarama (Madrid):
Stratis Chatzipanagiotou Πατάει καλά... Φρενάρει και κυρίως στρίβει, αλλά πρέπει να το δουλεύεις ψηλά στις 7 χιλ για να χαμογελάσεις... Από την άλλη με τι να το συγκρίνεις; ποιός είχε τα κότσαι να φτιάξει ένα αντίστοιχο σε τιμή που δεν είναι παράλλογη όν΄τας εκεί στις 35 χιλ και μη βαράτε
14 minutes ago · LikeΑπαντάει δε και σε ερώτησή μου για το αν είναι για 'like' ή 'dislike':
Stratis Chatzipanagiotou Αlex ποιός είμαι εγώ που θα κάνω dislike στην πρόταση ενός τόσο σοβαρού κατασκευαστή; LIKE βέβαια... Εγραψα NICE άλλωστε ως τίτλο....
Συνεχίζει δε:
Stratis Chatzipanagiotou πάει 7600 εύκολα. πριν είναι το πρόβλημα.... μέχρι 6-6200 νεκρό. Πάντως ο ήχος είναι μοναδικός
Εδώ για όσους έχουν f/b: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... lbum_reply
-
Kαπου εκει ισως κρυβονται και οι πιθανες μελλοντικες 'γκρινιες'...
Τα 200αλογα, ειναι σχεδον...170 στους τροχους, οι γενικοτερες ρυθμισεις εχουν στοχο την ρεαλιστικη -για boxer Κινητηρα-
καταναλωση αλλα και μειωμενους το δυνατον ρυπους, και αντε μεσα σε ολες αυτες διαδικασιες 'να τα βαλεις' με αντιστοιχα τουρμπατα 1600αρια...
Δεν μιλαω για φαναρομαχιες-κοντρες φυσικα, αλλα κυριως το να ειναι καποιος αντιμετωπος...με τον εαυτο του, που εφοσον το επιλεξει, και πανε και λιγο τα χερια του με πισωκινητα, συντομα θα διαπιστωσει οτι η δυναμη του τελειωνει(?), αρκετα γρηγορα-ευκολα, και απλα εχει για διασκεδαση την απιστευτη -προφανως οπως λενε- ρυθμισιμοτητα πλαισιου-κινητηρα-διαφορικου, επιλεγοντας με τι γωνια/τροπο θα θελει να στριψει σε καθε στροφη.
Θα τρεξουν τωρα μερικοι και θα πουν, 'το οδηγησες?, και που το ξερεις, και μπλα-μπλα-μπλα'...
Το θεμα ειναι οτι αυτοι που το οδηγησαν, καπου ειτε με μικρα γραμματακια, ειτε στα πεταχτα, αναφερουν οτι ολα αυτα
(τα ευχαριστα) που συμβαινουν σε off balance κατασταση, ειναι σχεδον σε...slow motion (sic) , με την εννοια οτι διασκεδαζεις μεν, αλλα με χαμηλες εως νορμαλ ταχυτητες δε, και με αυτες τις διαπιστωσεις, αμα λαχει -λεω εγω τωρα- ενα μικρομεσαιο τουρμπο 1400αρι πιθανοτατα θα το ζορισει αρκετα(?) ή τουλαχιστον εκει που θα κανεις τα αναποδα και θα σκεφτεσαι 'πςςςς μεγαλε ποιος εισαι... ', θα σε περνανε απο πανω μικρομεσαια τουρμπατα της σειρας. Anyway σκεψεις κανω, μεχρι να το δουμε απο κοντα, και να διαβασουμε και κανενα τοπικο αρθρο... -
Θέλω πολύ να δω μια δυναμομέτρηση και το 'κάτω από τις 6000 νεκρό'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέλω πολύ να δω μια δυναμομέτρηση και το 'κάτω από τις 6000 νεκρό'κακα τα ψεμματα, εχουμε ενα νεο υπερατου
Toyota GT-86 / Subaru BRZ